IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://epicenter.bg/article/Veche-vs...o-/160664/11/0
    Вече всички говорят за Стив Банън. Кой се страхува от него?

    Вече всички в Европа говорят за Стив Банън. Неолибералният елит е в шок, десните популисти – в очакване и възторг, левите – в стрес.



    Това е част от палитрата от политически реакции, които се появиха откакто бившият съветник на Доналд Тръмп обяви амбициозната си цел да подпомогне деснопопулистките и националистическите формация за европейските избори догодина. Банън направо заяви, че в бъдещия Европейски парламент трябва да има „дяснопопулистка супергрупа“, която да държи 1/3 от местата.

    Другояче казано, след май 2019 година Европейският съюз вече няма да е същият.

    Интересната част от плановете на Банън е как смята да постигне заявената цел. Най-общо казано – копирайки Джордж Сорос, но помагайки и финансирайки враговете му.

    На „Отворено общество“ Банън ще противопостави „Движение“.

    Барабов , стинките от Отровено общество скоро ше пресъхнат ... пребоядисвай се овреме !

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron
      След последните обвинения
      http://epicenter.bg/article/Moskva--...ah-/160670/7/0
      Москва: Истерията с „руската намеса“ прави Вашингтон за смях

      "Тази истерия, която продължава вече две години около предполагаемата руска намеса, каквато никога не е имало, не само подкопава двустранните отношения, тя също прави за смях цялата американска политическа система", каза говорителката на руската дипломация Мария Захарова на пресконференция, цитирана от Гласове.

      Захарова прави изявлението си в момент, когато няколко високопоставени американски служители - от началника на разузнаването до директора на ФБР, обвиниха Русия, че продължава опитите "да отслабва и разделя" САЩ.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

        Да.
        Ами хайде де какво чакаш превод аз ли да направя- преведи изречението

        Коментар


        • Как руските монополи в енергетика, горива, фармацефтика, алкохол, цигари, транспорт и други съсипват икономката ни и понижават жизнения стандарт?
          Като направим една проста сметка едно зареждане на резервоара при Марешки струва с 20-25лева по малко. Същото е и с тока, алкохола, тютюна, лекарствата и други. Или средно около 25% от доходите ни биват ограбвани от руските фирми, контролиращи печелившите бизнеси в България чрез червените олигарси, които знаем как забогатяха с кражби на държавни пари и спестяванията на хорат от банките. На всичко отгоре Лукоил не плаща и данък печалба защото работи на загуба. Правят шашми и продават на черно а всички разходи се трупат върху законните продажби. Така е и с алкохола, Или всички фирми управлявани от червените олигарси първо убиват конкуренцията, после като пиявици изсмукват покупателна сила от пазара и накрая не плащат данъци.
          А тези спестени 20-25 лева от зареждане при Марешки примерно си купувам зеленчуци и стимулирам земеделието в България. Когато Лукойл ми вземе тези пари, намалявам покупките на замеделска продукция и други стоки с което другите сфери на икономиката загиват. Тъй като правителството веднъж опита вкуса на преврата извадил хиляди да свалят правителството заради машинации във фактурите за тока, а и не веднъж Русия са ни заплашвали със спиране на доставките на газ и горива, Бочко се уплаши и сега се прави на умряла лисица. Не иска вече да слага измерителни уреди на Лукойл след убийството на Вальо Танов - един истински българин умрял в защита на българските интереси.
          Вечна му памет!
          Last edited by Krum Sokolov; 04.08.2018, 04:29.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

            Че как, нали сте от една порода?
            ... Ако не и едно лице...

            Хахахахахахахахаахахахх Хекспертът рече и отсече.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

              Определено, ТУК ме спечели. 100%. Очакваш ли, обаче, безпристрастен о обективен отговор от човек който, без да е гонен, е „избягал? Т.е., въпреки, че си прав...
              ...Не си ли стреляш патроните на халос?
              Че как, нали сте от една порода?
              ... Ако не и едно лице...

              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                Безимен, аватара ти кърти мифки, не е прав барнарона.

                'Бе той и твоят, такова... Само дето, някъде мярках, че актьорът, Арнолд Вослу, изпълнил ролята на „твоя човек” в „Мумията”, бил със всичкия си и напълно доброжелателен, нормален човек...
                Last edited by Pyramid; 03.08.2018, 20:51.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                  Отговарям на барбарон:

                  1. ЕС - според теб НЕ трябвало да "налива" средства, защото /пак/ щели да бъдат откраднати.

                  Когато някой плаща пари за нещо, той трябва да е изчистил отдавна всички проблеми , както и механизъма за контрола върху усвояването на тия пари! Едва ли ЕС "налива" пари, без да осъществява крайният контрол върху разходването на средствата.

                  От друга страна, АКО имаш доказателства за това, че някой отклонява /краде/ фондове - коя е причината - да не сигнализираш органите в ЕС? ДОВЕРИЕ ЛИ ИМ НЯМАШ? Е, ама недей така! ТЕ са европейци! Нали вчера информира модераторите, че ще сигнализираш, че тук се нарушават някакви закони? /това е сериозно: подай си сигналите към Разследващите органи в Европа!/

                  2. Не е ясно защо ми отговаряш с въпроси? "кой открадна...?", "кой изкупи "производствата", продаде и изчезна...?"

                  С подобни въпроси, ако опитваш да ми вменяваш вина - то изобщо не отговаряш на основният ни проблем: защо, ВЪПРЕКИ И ЧЛЕН НА ЕС - страната масово обеднява и поданниците ѝ намаляват със значителни темпове всяка следваща година, като в същото време осигуряваме работни места - не за собствените си поданици, а за т.нар. ЕС? Не сме ли НИЕ членове на ЕС, при което да е необходимо да се погрижим ПРЕДИ - работните места на европейците в друга страна - за населяващите ТАЯ страна, ако и тя да е член на ЕС! Отговорът тук не е свързан с войнстващ национализъм, а единствено с грижа за обедняващите хора, които са огромно мнозинство и ЗА СЪЖАЛЕНИЕ - едва ли имат адекватно представителство в управлението на страната, или пък - дори и в тоя форум...

                  Друго съществено тълкуване: "някой продал и изчезнал". Какво означава "изчезнал"? Не живее вече в България, ли? Ти къде живееш? Само питам. Значи, когато използваш подобни "мантри" - трябва и да можеш да ги докажеш - и да напомня - отново си има органи. Ако не го правиш, то приказките ти остават без всякакво покритие! Висящи в публичното пространство, демагогски фрази.

                  Вече говорих за липсата на следприватизационен контрол в тия 30-на години. Значи отново НИЕ /аз и ти!/ - сме виновни. Виновни сме с избора, който сме направили от "законотворци"..., или пък - така сме били излъгани от поредните властимащи, че изобщо дори не сме помислили за последиците, които чакат страната в следващите /сегашни/ години!

                  3. Другото са твои лозунги от типа: "Винаги ще се разделяме, защото не сте съгласни с това, че днес СЕ ЖИВЕЕ ДОБРЕ в България!"

                  Да повторя: малка част от българите днес живеят добре. В тоя форум няма представителна извадка от тия - болшинство български граждани, които живеят в мизерия. Е, какво - да си затворим очите за този факт, ли? Визите БИЛИ основното, което трябвало на тая страна! Очевидно - визите са основният мотив и необходимостта, за да се изнесат българите от нея... и страната да се заТрие и - вероятно - заКрие.

                  Тъпото политизиране не отговаря на нито един текущ проблем в страната. Тия проблеми стават все повече.

                  4. Накратко за аватара ми. Разбрах, че твоят аватар ми гарантира ЛИПСАТА на СПИН. Не съм имал проблеми в тая посока, но се радвам да чуя КОМПЕТЕНТНОТО ТИ МНЕНИЕ - точно в стил - досегашните: КОЙТО НЕ Е С МЕН Е ПРОТИВ МЕН!

                  Все пак как не са се сетили до сега медиците за подобен - толкова елементарен факт? Толкова е близо до ума: един аватар може да бъде причина за СПИН и обратно - един аватар те предпазва от СПИН!

                  Обещавам да потърся близък до твоя аватар. Дали този нов аватар няма да ме накара да мисля като теб? Едва ли.

                  По-скоро бих се доближил до твоите "мантри", ако открадна, продам и изчезна... /и ще си задавам въпроса КОЙ? - но от чужбина.../ Има "логика" в думите ми - точно колкото имат и твоите твърдения за аватара ми, нали?
                  Определено, ТУК ме спечели. 100%. Очакваш ли, обаче, безпристрастен и обективен отговор от човек който, без да е гонен, е „избягал? Т.е., въпреки, че си прав...
                  ...Не си ли стреляш патроните на халос?
                  Last edited by Pyramid; 04.08.2018, 00:32.

                  Коментар


                  • Безимен, аватара ти кърти мифки, не е прав барнарона.

                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • https://www.youtube.com/watch?v=tu2v6vghRwY
                      Валентин Вацев пред Третия редовен конгрес на Нова Зора: Време е партията да влезе във властта

                      Коментар


                      • Отговарям на барбарон:

                        1. ЕС - според теб НЕ трябвало да "налива" средства, защото /пак/ щели да бъдат откраднати.

                        Когато някой плаща пари за нещо, той трябва да е изчистил отдавна всички проблеми , както и механизъма за контрола върху усвояването на тия пари! Едва ли ЕС "налива" пари, без да осъществява крайният контрол върху разходването на средствата.

                        От друга страна, АКО имаш доказателства за това, че някой отклонява /краде/ фондове - коя е причината - да не сигнализираш органите в ЕС? ДОВЕРИЕ ЛИ ИМ НЯМАШ? Е, ама недей така! ТЕ са европейци! Нали вчера информира модераторите, че ще сигнализираш, че тук се нарушават някакви закони? /това е сериозно: подай си сигналите към Разследващите органи в Европа!/

                        2. Не е ясно защо ми отговаряш с въпроси? "кой открадна...?", "кой изкупи "производствата", продаде и изчезна...?"

                        С подобни въпроси, ако опитваш да ми вменяваш вина - то изобщо не отговаряш на основният ни проблем: защо, ВЪПРЕКИ И ЧЛЕН НА ЕС - страната масово обеднява и поданниците ѝ намаляват със значителни темпове всяка следваща година, като в същото време осигуряваме работни места - не за собствените си поданици, а за т.нар. ЕС? Не сме ли НИЕ членове на ЕС, при което да е необходимо да се погрижим ПРЕДИ - работните места на европейците в друга страна - за населяващите ТАЯ страна, ако и тя да е член на ЕС! Отговорът тук не е свързан с войнстващ национализъм, а единствено с грижа за обедняващите хора, които са огромно мнозинство и ЗА СЪЖАЛЕНИЕ - едва ли имат адекватно представителство в управлението на страната, или пък - дори и в тоя форум...

                        Друго съществено тълкуване: "някой продал и изчезнал". Какво означава "изчезнал"? Не живее вече в България, ли? Ти къде живееш? Само питам. Значи, когато използваш подобни "мантри" - трябва и да можеш да ги докажеш - и да напомня - отново си има органи. Ако не го правиш, то приказките ти остават без всякакво покритие! Висящи в публичното пространство, демагогски фрази.

                        Вече говорих за липсата на следприватизационен контрол в тия 30-на години. Значи отново НИЕ /аз и ти!/ - сме виновни. Виновни сме с избора, който сме направили от "законотворци"..., или пък - така сме били излъгани от поредните властимащи, че изобщо дори не сме помислили за последиците, които чакат страната в следващите /сегашни/ години!

                        3. Другото са твои лозунги от типа: "Винаги ще се разделяме, защото не сте съгласни с това, че днес СЕ ЖИВЕЕ ДОБРЕ в България!"

                        Да повторя: малка част от българите днес живеят добре. В тоя форум няма представителна извадка от тия - болшинство български граждани, които живеят в мизерия. Е, какво - да си затворим очите за този факт, ли? Визите БИЛИ основното, което трябвало на тая страна! Очевидно - визите са основният мотив и необходимостта, за да се изнесат българите от нея... и страната да се заТрие и - вероятно - заКрие.

                        Тъпото политизиране не отговаря на нито един текущ проблем в страната. Тия проблеми стават все повече.

                        4. Накратко за аватара ми. Разбрах, че твоят аватар ми гарантира ЛИПСАТА на СПИН. Не съм имал проблеми в тая посока, но се радвам да чуя КОМПЕТЕНТНОТО ТИ МНЕНИЕ - точно в стил - досегашните: КОЙТО НЕ Е С МЕН Е ПРОТИВ МЕН!

                        Все пак как не са се сетили до сега медиците за подобен - толкова елементарен факт? Толкова е близо до ума: един аватар може да бъде причина за СПИН и обратно - един аватар те предпазва от СПИН!

                        Обещавам да потърся близък до твоя аватар. Дали този нов аватар няма да ме накара да мисля като теб? Едва ли.

                        По-скоро бих се доближил до твоите "мантри", ако открадна, продам и изчезна... /и ще си задавам въпроса КОЙ? - но от чужбина.../ Има "логика" в думите ми - точно колкото имат и твоите твърдения за аватара ми, нали?

                        Коментар


                        • [QUOTE=majnata;n3365955]
                          Първоначално изпратено от barbaron
                          Смях в залата



                          Смях в залата ... точно ти да пишеш за сътрудници на ДС ... доносникът вика "дръжте доносника " !
                          Ееееее,недей така да обиждаш човека...Той нали разказа,как е успял да заблуди ДС и е отишъл да работи във Франция в началото на 80-те...А мен,17 годишен пичлигар ,не ме пуснаха 86-та година да ида на екскурзия в тогавашна Чехословакия,щото съм бил преднаборник...Пи**раси...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron
                            Смях в залата

                            11 от 15-те митрополити от Светия Синод на Българската православна църква са били сътрудници на бившата Държавна сигурност. Това обяви Комисията по досиетата. В списъка на сътрудниците на бившите тоталитарни служби не фигурира името на патриарх Максим.

                            Всички „осветени” православни митрополити работили като агенти за Шести отдел на ДС, който е отговарял за „борба с политическата диверсия”, показва справка в огласените от комисията списъци.

                            Главният мюфтия Мустафа Хаджи също има минало в Държавна сигурност. Той е работил под агентурното име Андрей. Бившият главен мюфтия Недим Генджев, за когото беше известно агентурното му минало, пък е бил назначен за разузнавач II-ра степен през 70-те години на миналия век, а в последствие е преназначен за инспектор IV-та степен.
                            https://dariknews.bg/novini/bylgarii...gurnost-839272
                            По добре агенти на нашите служби отколкото къртици на чуждите разузнавания.

                            Коментар


                            • [QUOTE=barbaron;n3365942]
                              Смях в залата



                              Смях в залата ... точно ти да пишеш за сътрудници на ДС ... доносникът вика "дръжте доносника " !

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

                                Мисля, че нещо не сте в ред. Нормален текст може ли да прочетете и разберете без да избива на демонстрации на болезнени личностни истерии?
                                Аз с какво съм свикнал си е моя работа и не ви питам за коментар, но ако нещо наподобява тоалетно творчество, то това са вашите дебилни шарении, а от какви WC-та черпите вдъхновение си е ваш личен избор и проблем.
                                +10

                                Коментар

                                Working...
                                X