IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ми според мен Форда е боклук ..ама кво от това ?
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар



    • "Автомобил за просяци"... Американци се гаврят с Лада Гранта

      Прочети още на: https://www.dnes.bg/cars/2018/08/21/...-granta.385634


      На страниците на социалната мрежа Reddit, в секцията за автомобилни новини, се появи пост,
      в който американците бяха помолени да оценят външния вид на обновената Лада Гранта.
      Очаквано или не, оценките на американците бяха повече от подигравателни....

      "В крайна сметка решихме, че това е играчка за просяците", пошегува един от коментаторите.


      Click image for larger version

Name:	lada_granta.jpg
Views:	1
Size:	30.1 КБ
ID:	3372524


      Socialism -- You Make It, They Take It.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
        FUN: "Калашников" показа проект за 4.5-тонен крачещ робот

        тия са гледаби много холивудски филми

        [ATTACH=CONFIG]n3372511[/ATTACH]
        И нека Силата бъде с Теб!
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

        Коментар


        • FUN: "Калашников" показа проект за 4.5-тонен крачещ робот

          тия са гледаби много холивудски филми

          Click image for larger version

Name:	rubokop.jpg
Views:	1
Size:	61.1 КБ
ID:	3372511
          Socialism -- You Make It, They Take It.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
            Колеги много ви моля, не копирайте статии от по 200 реда, давайте линк и коментарите ви, най много някой цитат,
            Това и аз казвах не веднъж. Подкерпям те!
            Socialism -- You Make It, They Take It.

            Коментар


            • Колеги много ви моля, не копирайте статии от по 200 реда, давайте линк и коментарите ви, най много някой цитат,

              Коментар


              • https://www.facebook.com/branko.ivan...5NDcyMDQyOTI2/

                Коментар


                • Атанас Атанасов

                  Налага се възпитано да обясня на "специалистите" по национална сигурност във властта, че когато в икономиката на една държава се появи и регистрира субект с чуждестранно участие то той задължително трябва да попадне в полезрението на местното контраразузнаване за проверка дали евентуално не е прикритие на чужда разузнавателна служба!
                  Изпълни ли ДАНС това свое ОСНОВНО задължение, какво установи, на кого го докладва и ТОЙ какво предприе?!
                  А не Цацаров да праща ДАНС в КФН и така да прикрива резила на Борисов!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение

                    Кой е авторът на това нещо? Линк?
                    https://geopolitica.eu/aktualno/2864...shtata-mishena
                    СТЕФАН МАРИНОВ* 21 АВГУСТ 2018

                    Бележки:
                    https://www.washingtonexaminer.com/o...-influence-too https://euobserver.com/opinion/142574
                    https://romanialibera.ro/politica/pr...omaniei-746640


                    *Център за мониторинг и превенция на конфликтите

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      Вашингтон се опитва да „дисциплинира” Румъния и Турция - коя е следващата мишена?

                      ..................
                      Кой е авторът на това нещо? Линк?
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                      Коментар


                      • Вашингтон се опитва да „дисциплинира” Румъния и Турция - коя е следващата мишена?

                        Според редица експерти, политическото противопоставяне в съседна Румъния (което някои определят като поредната „цветна революция” в постсоциалистическото пространство) силно напомня на мартенската „миниреволюция” в Словакия, довела до оставката на премиера Роберт Фицо, да не говорим, че сходни механизми се използват в момента от лоялните на Вашингтон и Брюксел политически кръгове за ерозиране позициите на правителствата на Полша и Унгария.

                        Тоест, налице са достатъчно белези, че „демонстрациите на диспората” в Букурещ, на практика, биват използвана като инструмент за смяната на „корумпирания румънски режим”, чиято основна вина пред ЕС и САЩ обаче не е неговата „корумпираност” (тъй като дори според рейтингите на Съюза Румъния далеч не е най-корумпираната страна членка), а недостатъчната му активност в прокарването на политиката на ЕС и НАТО (т.е. САЩ), особено по отношение на Русия. В тази връзка ще цитирам статията на американския анализатор Том Роган, известен като яростен противник на руското влияние в Източна Европа, във Washington Examiner: „САЩ следва да подкрепят натиска на ЕС върху румънското правителство и да застанат на страната на румънците. Тук не става дума само за морал. Геостратегическото положение на Румъния, която граничи с Украйна и Молдова и разполага с излаз на Черно море, я прави изключително важен съюзник на НАТО” (1).

                        Много показателно в това отношение е самото заглавие на статията на Роган, което не оставя никакви съмнения относно реалните опасения на Вашингтон и Брюксел във връзка с Румъния: „Дойде време да изчистим Румъния с помощта на санкции и по този начин да нанесем удар и по влиянието на Путин” (“Time to clean up Romania with sanctions (and hurt Putin’s influence, too)”). Тоест, Роган предлага „прочистването” на румънското правителство да се осъществи по вече използвания в Украйна модел – чрез налагане на персонални санкции срещу отделни неудобни представители на румънската власт.

                        В статията си в Romania Libera от 12 август 2018, Северин твърди, че „в крайна сметка става дума за унищожаването на Румъния. И не само. Румъния е само един случай, а т.нар. „митинг на диаспората” е просто спирка по този път.

                        Според него, целта е „създаването на гъвкава, нелигитимирана от избори и неограничена от закона система на управление, която може да се ръководи отвън с подкрепата на наднационални фактори и с помощта на различни малцинства с променива геометрия и идентичност, които не са свързани с някакъв общонационален дневен ред. На 10 август 2018 Румъния беше разтърсена от мощни демонстрации. Като целта им беше да се провери, как ще реагира държавата, и да бъдат провокирани силите на реда, включително използвайки върховния главнокомандващ (т.е. президентът Клаус Йоханис – б.а.), който демонстративно отказа да ги подкрепи.

                        Навремето този механизъм беше успешно използван в Италия за свалянето на премиера Берлускони. В момента той с пълна сила се използва и във Великобритания за да бъде отменен т.нар. Brexit.

                        С много по-голям размах е свързано използването на този механизъм в САЩ против президента Доналд Тръмп. Силите, които стоят за това, подкрепят замяната на представителната деокрация, основаваща се на свободните избори и легитимния монопол на държавата върху използването на сила, с „демокрация на участието”, активността на чиито представители не може да бъде политически санкционирана, тъй като те не се избират. Освен това, те не могат да бъдат и правно санкционирани, защото не управляват чрез закона, а посредством „шокови действия”. По този начин, малцинствата, които не са получили това право чрез някакви демократични и конституционни механизми, натрапват една неконституционна политика на конституционната власт.

                        Тези процеси вече доказаха ефекта си в Украйна и Молдова. Те бяха широко използвани и изпробвани и в Унгария, Полша и Турция. В последните две държави само твърдата съпротива на съответните нации отсрочи неблагоприятния изход. В този смисъл, падането на Румъния е от изключително важно значение, защото ще предшества и техния крах.

                        В момента унищожаването на Румъния върви с пълен ход. Конфликтът, който се разгръща пред очите ни, не е между „диаспората” и правителството, или между социалдемократите и другите партии. Всъщност, това дори не е конфликт между силите на реда и анархистките групировки. Това е сблъсък между румънската национална идентичност, изразявана и защитавана от държавните институции, и глобалната не-идентичност, между държавата и антидържавата, между националната демокрация и глобалистката плутокрация. Тоест, въобще не става дума за борба с корупцията, а за опит за овладяване на националните ресурси”

                        В тази връзка следва да се запитаме, дали след като „дисциплинира” Румъния, стимулирайки протестите в страната, и се опитва да „дисциплинира” Турция, налагайки и санкции, които поставят под въпрос стабилността на нейната финансова система, Вашингтон и съюзниците му в Брюксел няма да решат да се заемат и с „дисциплинирането” на България? Тук е мястото да напомня, че натискът на свързаните с Брюксел структури върху румънското правителство далеч не е единствения подобен случай в постсоциалистическа Европа. Така, освен традиционната мишена на „еврократите” – унгарският премиер Виктор Орбан, напоследък на все по-остра критика бива подлаган и българският му колега Бойко Борисов, който съвсем доскоро се смяташе за „абсолютно лоялен” към ЕС. Тя, в частност, е свързана с опитите му да възроди енергийното сътрудничество с Русия. Така, в статията си в ЕU-Observer „Докога България ще продължава да гледа едновременно и на Изток, и на Запад” (How long can Bulgaria keep facing both East and West?) Николас Тензер, който е председател на Центъра за изследване на политическите решения в Париж (Cerap),посочва: „София може да постави под въпрос доброто отношение на западните демокрации към нея, ако продължи едновременно да се стреми към интеграция с Европа, и да демонстрира доброжелателно отношение към Москва и Пекин...Премиерът Борисов лично се извини на Путин и пое отговорността за провала на проекта „Южен поток“ и помага на Москва да планира алтернативи, освен това опитва да се откъсне от европейските съюзници, отказвайки да изгони дипломати на Москва след отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал” (2). За съжаление, подобни „медийни доноси” напоследък все по-често се използват от Брюксел и Вашингтон за целите на тяхната стратегия „за борба с руското влияние”. При това, те все по-често си позволяват да прибягват и до заплахи – например със санкции от страна на ЕС, или пък с внезапна масова експлозия на „народното недоволство”, на каквато сме свидетели днес в Румъния.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                          Абе барби я обясни по подробно с факти каква е връзката на социализма във Венецуела със Русия ?

                          Путин ли го е създал и там да дразни торните бръмбари със соросойдски уклон ?
                          Той на моя въпрос, такова...ама все ми се чини, ще се постарае под килима да замете. С Питанков все не могат се разбра: Единият - 100-110 К, другият - „квадрилиони” пъти ... Това е (67/6,7), ако някой не знае. А аз, като неумеещ да смятам, максимум 10 го изкарвам.
                          Last edited by aleks262; 21.08.2018, 10:21.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                            Марков, четете и мислете, не съм казвал родината, а люлката. Има разлика.

                            Садис, апят двойка.

                            ПП
                            Абе какво е това ''комунизна', не бях чувал за него?

                            Импотент, конкретизирайте разликата между люлка и родина ?
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              [COLOR=#FF0000][B]"Братски" помага Русия на Венецуела, ……..дрън дрън дрън ярина
                              И всичките глупости дето си ги натворил каква връзка имат със идването на Уго Чавес на влас във Венецуела.

                              Ще ти помогна …..НИКАКВА !

                              Чавес печели президентските избори на 6 декември 1998 с най-голям процент гласоподаватели (56,2 %), с платформа, насочена срещу корупцията и бедността и осъждане на двете големи партии, които са доминирали венецуелската политика от 1958.

                              С избирането на Чавес започват стремителни социални и икономически промени във Венецуела. Традиционно белокожите групи са държали икономическата и политическата власт над този богат на нефт регион. Всичките пет телевизионни мрежи и повечето главни вестници са срещу него, но за едно малцинство от медиите се счита, че го поддържат. Чавес обвинява опозиционната медия, че се подчинява на интереси, които са срещу него, докато медиите го винят, че заплашва журналистите с изказванията си и праща банди да прилагат физическо насилие срещу тях. Венецуелското бизнес общество, представено от Венецуелската федерция на търговски камари (Fedecámaras) застава срещу Чавес и неговата политика и най-голямата работническа федерация се присъединява към тях.

                              Чавес стартира бързи поземлени и образователни реформи като път за промяна на границите между елита на страната и масите, от които 80 % от населението живее в бедност. Скоро след поемането на управлението например президентът обръща част от своя президентски дворец в гимназия за бездомни деца – ход, за който неговите критици казват, че е съгласие с неговия дневен ред. Той също така създава широки програми за имунизиране и хранително обезпечаване на децата, каквито на практика не са съществували при предишните президенти. Тези програми биват критикувани като неефикасни и непълни от опозиционни фигури, но са широко приветствани и одобрявани сред неговите поддръжници – потърпевшите от програмите. "Големият бизнес", който не е плащал данъци дотогава, сега е принуден да го прави. По време на този процес страната става дълбоко поляризирана в политическо отношение, тъй като Чавес – описващ сам себе си като „Робин Худ“ – се опитва да създаде идеалния икономически баланс като преразглежда имотното състояние и по-конкретно като взема от богатите и разпределя между бедните.

                              Скоро след като идва на власт на 2 февруари 1999 Чавес започва серия от скоростни промени във венецуелското правителство. Организира серия от референдуми - първият за пренаписване на венецуелската конституция. Вторият избира делегати за ново Конституционно събрание различно от законодателното, за да извърши пренаписването. Широката популярност на Чавес позволява на поддръжниците му да спечелят 120 от 131 парламентарни места.

                              Last edited by markov; 21.08.2018, 01:11.
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                БАрби ще получим ли по танап газ и на колко пари ще бъде, нещо за транзитните такси може ли да кажеш? Аз питах ортака ти крум, ама той не ще да отговаря, белтим ти погледнеш в кристалното кълбо и кажеш 2 приказки
                                Oooo, vate,
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X