IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Божидар Чеков :

    ФРЕНСКАТА ДЪРЖАВНА ЛОТАРИЯ

    Навършиха се 20-дни от започването на кошмара в Париж. В провинцията нещата са по-спокойни. Милиони парижани чакат с часове да мине някой влак, метро или автобус. Задръстванията около столицата на Франция са феноменални.
    Стачниците са част от държавния сектор, който наброява 5 милиона и 600 хиляди служители. Частният сектор е 5 пъти по-голям и той издържа фактически държавния. Работещите в него не стачкуват, защото те не разполагат със статута "държавен служител". "Свещен статут", който гарантира заплата до края на професионалния живот на всеки, който го притежава. Счита се, че за сметка на сигурността, заплатите са с около 30% по-ниски в държавния, от частния сектор. Като компенсация, държавните чиновници получават бонуси, премии и улеснения, които никой ме може да каже ясно, какво струват на държавата, защото не са едни и същи за всяка корпорация. Върхът на тази социална бъркотия са пенсионните режими. Те са на брой 42!

    В предизборната програма на Еманюел Макрон, френският президент обявява без заобиколки, че ще уеднакви режимите. Когато възложи на членовете на правителството да изготвят закон за ново разпределение на парите за пенсии,
    синдикатите се разбунтуваха. Те са най-силни в транспорта и причиняват най-големите затруднения в придвижването на хората. Само от стачките в железниците държавата губи по 2 милиона евро на ден. Милиони се изпаряват от анулирани резервации в хотели и ресторанти. Търговците, които разчитаха на притока на туристи за празниците са в паника. Трите процента дефицит, които Брюксел изисква, Франция ще изпълни когато цъфнат налъмите. Въпреки това, кредиторите наливат пари във френската икономика, дори с отрицателни лихви, защото са сигурни в страната, която произвежда коли, самолети и атомни централи.

    Единствен, който не показва никаква паника, е безпорно Еманюел Макрон. Френският президент, поне за сега, дава вид, че е решен да води реформата до край. Той е начело на държавата, а
    стачниците са нейни и негови служители. Стачката е законно право, но работодателят т.е. държавата не плаща стачкуваните дни. Това е слабото място на протестиращите - парите за тях и техните семейства. Стачниците се надяваха, че правителството ще "клекне" за празниците. Вместо това следваща среща за преговори бе обявена чак за 7 януари. Това означава 30 дни без заплащане! Ако стачките продължават, не плащането на загубените надници също ще продължи. Освен това всички синдикати са на ляво. От бледо "розово" до тъмно "червено". Десни синдикати във Франция няма. Привидно всички са обединени, но само по форма. По съдържание - не са. Подобно на "Жълтите жилетки", те нямат програма. Да пречиш на другите да ходят на работа, не е програма! Колкото времето тече, броят на умерените стачници расте и те постепенно се връщат на работните си места.

    За сметка на това,
    пропитите с марксически - комунистически заряд, стават все по-крайни. Те открито сочат капитализма, като причина за мизерията на "народа". Мизерия от която те самите са изключени до живот, благодарение на статута на държавния служител. Френската комунистическа партия се опита да оглави "класовата борба", но всички нейни усилия останаха без успех.

    Тези многобройни противоречия, Еманюел Макрон следи час по час. Вероятно ще отстъпи по отношение на най-трудните и опасни за здравето професии, но като цяло френският президент се ръководи от мисълта:
    "Аз съм избран,
    синдикатите - не!"

    Коментар


    • ЧЕСТИТА КОЛЕДА!

      Пастор Йозеф Мор от Оберндорф (Австрия) съчинява коледно стихотворение, а неговият приятел Франц Грубер - учител в близкия град Арнсдорф, композира мелодията.
      Няколко часа след написването, на 24 декември 1818 г. песента прозвучава за първи път в църквата в Арнсдорф.
      И с годините се превръща в световен коледен химн.
      .
      1.
      Тиха нощ; свята нощ!
      Всичката земя е в тишина;
      Виж! Витлеемската светла звезда
      Мъдрите кани от чужда страна,
      Гдето Христос се роди.
      2.
      Тиха нощ! Свята нощ!
      Песен сега на похвала
      Ангели пеят със радостен глас!
      Вест за спасение донасят до нас:
      Ето, Спасител дойде!
      3.
      Тиха нощ! Свята нощ!
      Всичката земя пее с веселба;
      Богу во вишните да се даде
      Слава и почет; от всякъде пей:
      Мир завинаги на Земя!
      .
      Пожелавам на всички вас, на близките ви здраве, късмет и успех, много топлина в домовете ви и в сърцата ви!
      Щастлива Коледа!
      .


      Music video by The King's Singers performing Stille Nacht. (C) 2013 Signum Records










      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар



      • Мохандас Карамчанд Ганди, познат като Махатма Ганди, е индийски адвокат, политик, пацифист, борец за човешка свобода и духовен водач на индийското движение за независимост, което довежда през 1947 г. до края на британското владичество в страната.

        1. Променете себе си
        „Ако искаш светът да се промени – самият ти стани промяната."

        Навремето Ганди се е опитал да изхвърли придобивките на Западната цивилизация. Започнал да преде с чекрък и организирал добив на сол от морето. При цялата симпатия, която изпитваме към него, трябва да отбележим, че това са само орнаменти към делото му. Основната идея, с която е постигнал успеха си - ненасилствения протест - е идеята за несъпротивлението на злото, съветът на Христос: ако те ударят по едната страна, обърни и другата. А това е пак идея, заета от цивилизацията на неговите политически противници.
        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

          ДА и тоя висш партиен функционер от БКП.моли за разрешително......Алоууу влез в час....
          Абе др***** тогава да немислиш че са продавали телевизорите в ЦУМ бе!!!!

          Телевизионен център на МЕИ, София

          предава от 1953 г. до 1960 г., 2 пъти седмично (вторник и събота)
          предавател на площад Васил Левски в София

          Българска национална телевизия, София

          излъчва от 1 ноември 1959 г., официално открита на 26 декември 1959 г.
          предавател на телевизионната кула в София

          През април 1958 г. Политбюро на ЦК на БКП, въз основа на директивите на VII конгрес на Партията, взема решение за ускорено развитие на телевизията в България. Директивите за народностопанския план предвиждат собствено производство на телевизори „Опера“ в софийския завод „Климент Ворошилов“.

          На 26 декември 1959 г. е официалното откриване на Българската национална телевизия. В тържествената церемония, която започва в 11:00 ч., вземат участие секретарят на Градския комитет на БКП Георги Костов, министърът на транспорта и съобщенията Данчо Димитров, членът на Политбюро на ЦК на БКП и заместник-председател на Министерския съвет Вълко Червенков и секретарят на Президиума на Народното събрание Тачо Даскалов.
          А твоя човек иска да си инсталира руски телевизор Рубин !!! Да не мислиш че са ги васяли тогава ей така по кварталните магазинчета за ел.крушки ???

          А твоят човек се представя като киномонтьор, и си мислиш че иска да си инсталира телевизора в хола, нАле??? Бягай с тия абсурди и фейкове, че гаргите ще почнат да падат от смях от жиците!!!!


          Къде си живял ти бе, само не и в България
          Last edited by Tomy; 24.12.2019, 01:51.
          Socialism -- You Make It, They Take It.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение




            Паспортът, с който си пътувал свободно в целия свят, преди да дойдат неграмотните каскети и да ти отнемат за 75 години това право заедно с още един куп други човешки права и свободи.
            Абе скрий се някъде с твоите 75 години розово-виолетов дермократ! Писна ми от твоята тъ**** !!! По ограничен си и от комунетата !!! Паспортите за цял Смят ги пуснаха още БКПто щото такъв им беше плана на "нежната революция"!
            Ами ти май тогава си бил от актива и те е било страх да излезеш извън България, за да не те арестуват на запад като комунист Още преди да падне стената, в началото на Семтември 1989 вече можеше да се пътува свободно, червената система за терор беше рухнала!
            Socialism -- You Make It, They Take It.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

              ха-ха-ха северн смехурхо ти май изобщо не си наясно с историята на техникта у нас. сигурно си живял с татко и мама в някое чуждестранно посолсво на България това не е било телевизор за някой обикновен човек !!! Това е бил телевизор за някой висш партиен функционер от БКП. Все пак трябва да се внимава какво комунистическия елит от ЦК на БКП ще гледа .
              Така че биг фейк смехурко!

              ДА и тоя висш партиен функционер от БКП.моли за разрешително......Алоууу влез в час....
              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                Е и кво искаш да кажеш бе пич? Да нямаш някакви деменции ? Изясни се!

                За нормалния Свят нямаме визи. За джунглата - да, но хората трябва да бъдат пазени



                Паспортът, с който си пътувал свободно в целия свят, преди да дойдат неграмотните каскети и да ти отнемат за 75 години това право заедно с още един куп други човешки права и свободи.

                Last edited by vanevski; 24.12.2019, 00:48.
                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                  Документ позволяващ притежанието на личен телевизор в социалистическия рай наречен Народна Република България
                  ха-ха-ха северн смехурхо ти май изобщо не си наясно с историята на техникта у нас. сигурно си живял с татко и мама в някое чуждестранно посолсво на България това не е било телевизор за някой обикновен човек !!! Това е бил телевизор за някой висш партиен функционер от БКП. Все пак трябва да се внимава какво комунистическия елит от ЦК на БКП ще гледа .
                  Така че биг фейк смехурко!


                  Socialism -- You Make It, They Take It.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                    да,да точно 45 смехурко Даже и за Ангола,Бангла...,списъка е дълЪг.....
                    Е и кво искаш да кажеш бе пич? Да нямаш някакви деменции ? Изясни се!

                    За нормалния Свят нямаме визи. За джунглата - да, но хората трябва да бъдат пазени
                    Last edited by Tomy; 23.12.2019, 22:50.
                    Socialism -- You Make It, They Take It.

                    Коментар


                    • Ванчооо, спри за малко бе момче! ........ Аз и на война съм бил, ма такова чудо няма.... Бомбардират, бомбардират па спрат.... А при теб спиране няма

                      Orkestar bez ime - izbrani momenti 1-va chast
                      https://www.youtube.com/watch?v=8mtpFKJBKDs

                      Коментар


                      • Документ позволяващ притежанието на личен телевизор в социалистическия рай наречен Народна Република България


                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                          Россиянам запретят выкладывать в интернет неприглядные фотографии страны



                          За публикуване на изображения, забранени от закона, ще бъде въведена административна и наказателна отговорност. Депутатите позволиха на съдилищата да вземат решение за изключване на интернет за период от 1 до 3 години на злонамерени нарушители, а освен това могат да бъдат глобени от 1 до 5 хиляди рубли, има опция, при която нарушителят може да компенсира вината си в обществена услуга. Функциите за мониторинг на качеството и предмета на фото- и видеоматериалите ще бъдат прехвърлени на Roskomnadzor. Експертите на ведомствата трябва незабавно да изтрият съмнителни материали и да предават данни за своите автори в Министерството на вътрешните работи.

                          Държавната дума уточни, че въведените ограничения ще засегнат само съдържание за Русия. За непривлекателни снимки на други държави не са предвидени санкции.

                          Амчи тъй де,няма само нас да кепазят.....
                          Ванчо и понеже в Русия ви строшиха муцуните сте дошли да осирате България.Е още малко и тука така ще ви наритаме че ще ни запомните
                          Last edited by national power; 23.12.2019, 19:17.

                          Коментар


                          • Россиянам запретят выкладывать в интернет неприглядные фотографии страны

                            За публикуване на изображения, забранени от закона, ще бъде въведена административна и наказателна отговорност. Депутатите позволиха на съдилищата да вземат решение за изключване на интернет за период от 1 до 3 години на злонамерени нарушители, а освен това могат да бъдат глобени от 1 до 5 хиляди рубли, има опция, при която нарушителят може да компенсира вината си в обществена услуга. Функциите за мониторинг на качеството и предмета на фото- и видеоматериалите ще бъдат прехвърлени на Roskomnadzor. Експертите на ведомствата трябва незабавно да изтрият съмнителни материали и да предават данни за своите автори в Министерството на вътрешните работи.

                            Държавната дума уточни, че въведените ограничения ще засегнат само съдържание за Русия. За непривлекателни снимки на други държави не са предвидени санкции.

                            Амчи тъй де,няма само нас да кепазят.....
                            Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                              Толкова много те мъчи ЗЛОБАТА, която изливаш тук, че се чудя как намираш пътя си ........ Ж... си!
                              Ми как няма да злобее като Иван Костов отиде в небитието а ДБ отдавна почина

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                                Аха разкри се и ти

                                И не са 70, а 45 години!!!
                                да,да точно 45 смехурко Даже и за Ангола,Бангла...,списъка е дълЪг.....

                                https://www.mfa.bg/bg/uslugi-patuvan...izi-za-balgari
                                1 Австралия Да Да Да
                                2 Австрия Не Не Не
                                3 Азербайджан Да Не Не
                                4 Албания Не Не Не
                                5 Алжир Да Не Не
                                6 Ангола Да Да Да
                                7 Андора Не Не Не
                                8 Антигуа и Барбуда Не Не Не
                                9 Аржентина Не Не Не
                                10 Армения 1 Не Не Да
                                11 Аруба Не Не Не
                                12 Афганистан Да Да Да
                                13 Бангладеш Да Да Да
                                14 Барбадос Не Не Не
                                15 Бахамски острови
                                Last edited by vanevski; 23.12.2019, 15:28.
                                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                                Коментар

                                Working...
                                X