IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Да приемем че Руснаците правили реактори , а тези братя кравари кво са правили че ни смъкнаха 300 милиона евра за белене ?

    НЕК е изплатила 265 млн. евро на „Уорли Парсънс“ до прекратяването на договора
    Това заяви изпълнителният директор на Националната електрическа компания Петър Илиев


    Снимка: Архив Ройтерс

    В договора, който е бил сключен преди години между Националната електрическа компания(НЕК)и избраната за консултант на проекта АЕЦ „Белене“ – фирмата „Уорли Парсънс“, липсва клауза за преустановяването му, в случай че бъде прекратен основният договор за изграждането на централата от руската „Атомстройекспорт“.
    Това обясни Петър Илиев – изпълнителен директор на НЕК ЕАД за БНР. Така просто е било въпрос на време НЕК отново да бъде осъдена, уточнява той, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.
    Арбитражният съд отсъди да бъдат платени на „Уорли Парсънс“ близо 32 милиона евро. Общо 265,863 млн. евро е изплатила НЕК на компанията до прекратяването на договора.

    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
      Руснаците не могат да излъжат този път защото американците покриват цялата територия там с техните радари и 20 минути след инцидента по всички медии казаха абсолютно точно че сирийско ПВО с-200 са свалили точно тази таратайка с точни координати и време. Ако Путин беше решил да лъже нещо веднага щяха да пуснат данните от радарите им и да го опровергаят. Това не е Украйна, Путин да си разиграва коня. Това е прекалено близо до Израел - стратегически партньор на САЩ и никакви лъжи нямаше да бъдат допуснати.
      Добре че дребосъка в Кремъл поне това схвана че да не се излага. Най-голямата му грешка щеше да бъде да се опитва да прави нещо на Израел, тогава наистина ще го рапердушинат и ще се чуди как да си прибира останките от Сирия.
      Сега се чу само едно тихо мяукане от Кремъл и толкоз. За повече са му малки топчиците на Путьони...

      Това. се е случвало. по времето на войната през 1973 египетските другари от ОАР са пуцали по де що аероплан се мерне. Накрая след доста загуби от дружески огън се е наложило египетските другари да бъдат заменени от съветски другари "съветници". Лошото е, че на израелците не им е дремело от този факт и първообраза на "ихтамнетите" се разболявали и почивали от ...малария,според руското командване
      Кога друг път е лъгал Путин че нещо не се сещам? И какви са тия болни фантазии че ще тръгне да "прави нещо на Израел" А израелците са правили подобни неща в Сирия поне 10 пъти и досега и не е имало категорични реакции от Русия

      Коментар


      • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

        Доста пресилено и нищо общо!Разгледай новините с изявлението на Путин от пресконфренцията с Орбан и след това си пусни това:

        https://www.youtube.com/watch?v=vqm4Zwh71uQ

        СПАРТ, благодаря! Гледах фрагмент от пресконференцията, Путин казва, че изявлението на тов Шойгу е съгласувано с него и че го подкрепя... Няма разногласие между двамата, което ме радва. Моята грешка е следната, сутрешното изявление направено от Шойгу е много остро, а по-късно Путин нарича трагичния инцидент верига от случайни обстоятелства...

        Пп. Видеото е яко, ще го догледам утре

        Коментар


        • Абе вие мурзилките да вземете да се синхронизирате кой кво лъже, че станахте за голям смях,

          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
            Случилото се снощи е сравнимо по мащаби с потапянето на Курск ...
            Доста пресилено и нищо общо!Разгледай новините с изявлението на Путин от пресконфренцията с Орбан и след това си пусни това:

            https://www.youtube.com/watch?v=vqm4Zwh71uQ


            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
              Бате Пешо, позициите на Путин и тов. Шойгу се разминават на 180градуса. Тов Шойгу е тувинец и иска, като истински войн възмездие.... Мога да дам пример и с България, у нас троцкистите са мекерета на БатШорош, ами аз например съм убеден, че ако нашия съфорумец Ванчо лети на един от двата ни МиГ-а ще провокира инцидент с руски самолет, кораб и т.н.

              Приемам забележката, че не е осигурена достатъчна безопасност на руските момчета... Всъщност и това обещава да направи Путин. ЧАКАМЕ!
              Са не знам какво е това тувинец...Путин е главнокомандващ и оня тавариш не мо же да има различна позиция това е армия не е сър пазаря...Путин се би в гърдите с разни мигове калибри свръхзвукови ракети при това свръхточни.Ми да ги ползва бе.Щото едно е да имаш оръжия друго е да имаш и смелостта да ги ползваш.Докато не ги ползва ще се бъзикат с него и ще го подритват.Да не говорим че са отишли да помагат на Сирия тва сирийско певео нема ли руснаци да съгласуват нещата???Тука руснаците сами са си виновни и Шорош нема нищо общо със случая...А нашия форумец мое лети само на баба Яга с метлата.

              Коментар


              • Бате Пешо, позициите на Путин и тов. Шойгу се разминават на 180градуса. Тов Шойгу е тувинец и иска, като истински войн възмездие.... Мога да дам пример и с България, у нас троцкистите са мекерета на БатШорош, ами аз например съм убеден, че ако нашия съфорумец Ванчо лети на един от двата ни МиГ-а ще провокира инцидент с руски самолет, кораб и т.н.

                Приемам забележката, че не е осигурена достатъчна безопасност на руските момчета... Всъщност и това обещава да направи Путин. ЧАКАМЕ!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                  Бате пещо, от всичко което до момента видях самолетчето си е патрулирало и когато се прибира в базата го целят. Не става ясно кога е вдигнат и защо. И бъди сигурен че сметката ще бъде представена на евреите, не на франсетата, а на евреите. Най вероятно ще хвръкнат няколко глави в руската армия, но гаранция че много повече ще хвръкнат при сирииците. Ако си спомняш имаше една изненадваща атака на идилци и те се хвалеха колко са добри и показваха оставената топла храна на сирииците- е полковника тогава го разстреляха, офицерите ги наказаха-съди ги военен съд. След този случай излезе статия как воюват сирииците- имат всеки по 100 патрона/ да речем/ от разузнаването идва информация че след 5 минути идва врагът- те започват да стрелят- ако уцелят нещо добре, ако не като свършат патроните се изтеглят. Руснаците ги научиха да воюват къде с майката къде с картечница зад гърба или директно с бой. Какво ще стане сега, не се знае- какъв ще бъде отговорът , не се знае. Биби трябваше да ходи в сочи май тази седмица, ако отиде ще бъде интересно. До сега биби се молеше и путин го слушаше да не дава съвременни системи на сирииците и иранците, ще почакаме да видим следващата седмица и месец какво ще стане.
                  Валентине руснаците взеха да стават за смях и не са им виновни евреите.Когато имаш претенции че си световна сила номер едно във военно отношение не може да допускаш такива грешки.Това не е самолетче което си лети над Москва..Когато летиш над Сирия трябва винаги да очакваш удар и да си взел мерки.Хубаво решил си че са виновни евреите ми слагаш ПВО над цяла Сирия и забраняваш полетите който излети сваляш.Ако го не можеш си подвиваш опашката и се омиташ от района.Тва си е руско недоглеждане или некадърност.Командващия там да сдава униформата и да си заминава за Русия и повече с военно дело да не се занимава.Изобщо тезата че руските военни винаги са прави и другите са им виновни тоя път е незащитима.Или имаш чест и достойнство или си помияр...Явно на Путин не му стиска това няма смелост човека....да не кажа по техки думи.Ей затова ше те подритват и ше се бъзикат с тебе и никой не ти е виновен.Я им набии бушниците да видим дали ше се бъзикат но трябват мъже не празни дърдорковци..

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Понеже барби и ванчо се радваха малка справка- 2372 убити говедаря и над 20000 ранени- в афганистан- информация от преди 2 месеца. И колко интересно никой нищо не казва- само вземат чековете и се кефят
                    Потери СССР Афганистан

                    После окончания войны в СССР были опубликованы цифры погибших советских солдат с разбивкой по годам:
                    1979 год 86 человек
                    1980 год 1484 человека
                    1981 год 1298 человек
                    1982 год 1948 человек
                    1983 год 1448 человек
                    1984 год 2343 человека
                    1985 год 1868 человек
                    1986 год 1333 человека
                    1987 год 1215 человек
                    1988 год 759 человек
                    1989 год 53 человека
                    Итого — 13 835 человек. Эти данные впервые появились в газете «Правда» 17 августа 1989 года. В дальнейшем итоговая цифра несколько увеличивалась. По состоянию на 1 января 1999 года безвозвратные потери в Афганской войне (убитые, умершие от ран, болезней и в происшествиях, пропавшие без вести) оценивались следующим образом[121]:
                    Итого — 15 031 человек.

                    Санитарные потери — 53 753 раненых, контуженных, травмированных; 415 932 заболевших.[123] Из заболевших — инфекционным гепатитом — 115 308 чел., брюшным тифом — 31 080, другими инфекционными заболеваниями — 140 665 чел.

                    Из 11 294 чел. уволенных с военной службы по состоянию здоровья остались инвалидами 10 751, из них — 1-й группы — 672, 2-й группы — 4216, 3-й группы — 5863 человека[124].

                    По данным профессора Военно-медицинской академии Санкт-Петербурга Владимира Сидельникова, в итоговых цифрах не учтены военнослужащие, умершие от ран и болезней в госпиталях на территории СССР[125].

                    В исследовании, проведённом офицерами Генерального штаба под руководством профессора Валентина Рунова[126] приводится оценка безвозвратных людских потерь 40-й армии в 26 000 человек. Приводится следующая разбивка по годам:
                    год приблизительно всего из них офицеров
                    1979 год до 150 до 15
                    1980 год около 2800 около 320
                    1981 год около 2400 около 300
                    1982 год около 3650 около 400
                    1983 год около 2800 около 350
                    1984 год 4400 до 500
                    1985 год около 3500 около 380
                    1986 год около 2500 до 300
                    1987 год около 2300 до 280
                    1988 год около 1400 около 130
                    1989 год до 100 до 15
                    Итого 26 000 2990
                    Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      пусть земля им будет пухом... света върви към пропаст

                      цитирам приблизително, разбирам че нашия отговор ще бъде фатален за човечеството, но за какво ни е свят, в който я няма русия
                      Аз се извинявам, че се самоцитирам... Случилото се снощи е сравнимо по мащаби с потапянето на Курск няколко месеца, след като Путин е законно избран за президент на РФ. Съвместно руско-китайско учение, вблизост хамериканска подводница, която след инцидента е заснета, че се ремонтира в Норвегия, генералитета иска симетричен отговор... От позицията на времето се оказва, че Путин е взел правилното решение

                      Турски военни свалят СУ-24, загинал е полковник Олег Пешков, Русия, Путин отново не отговаря на провокацията, нещо повече, Путин спасява живота на Бате Ердо, припомням... Турски военни, приближени до духовника/революционер/троцкист Гюлен, курирани от базата на МАТО Инджерлик правят неуспешен опит за преврат....

                      Троцкистия тумор, който се разпространява от пиндомекерето Гюлен е поразил държавна администрация, съд, прокуратура, военни, силови служби и т.н. Изхвърлени са от споменатите структури около 20 000 троцкисти, след което Турция е много повече суверенна държава, уважаван регионален играч, демонстрира характер в отношенията си с хамерика

                      На тези, които гледат на нещата черно-бяло, които искат отговор, сега и веднага, предлагам да изчакат... Израел е сложна държава, има руско лоби, хамериканско лоби, глобалистично лоби....

                      Пп. При условие че всеки пети израелски гражданин е выходец из СССР, твърде възможно е някой от съдбоносните самолетите да са били управлявани от руски евреи, които са умни и талантливи.

                      Коментар


                      • https://www.youtube.com/watch?v=GZvTEVoV20M
                        Родолюбиво движение „Иван Вазов“ с гост доц. Валентин Вацев

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                          Когато човек не разбира пише това което му е на сърце
                          Казвам го в смисъл че приятелският огън винаги е проблем на съгласуване. Случаи много, конкретно се сещам как Покришкин е свалил един Ил-2 връщаш се от атака щото слънцето било срещу него и не видял опознавателните знаци. По скорошни примери също много, американските А-10 опукаха британска пехота преди ~15 години. Та така, сложна обстановка, особено когато говорим за множество враждебни и приятелски страни на едно място.
                          Някой началник който е отговарял за съгласуването ще го отнесе и това ще е предполагам.

                          Коментар


                          • Понеже барби и ванчо се радваха малка справка- 2372 убити говедаря и над 20000 ранени- в афганистан- информация от преди 2 месеца. И колко интересно никой нищо не казва- само вземат чековете и се кефят

                            Коментар


                            • - Нужно понимать, что Ил-20 – это тот же гражданский старенький тихоходный самолет Ил-18. Немного переделанный и напичканный радиоэлектронной аппаратурой. Скоростные характеристики у него очень скромные. Ни на какие серьезные противоракетные виражи он не способен.

                              По мнению летчика, если ракета зенитного комплекса захватила наш самолет в свое перекрестье, то никуда он уже уйти не мог.

                              - К сожалению, он совершенно беззащитен. У него нет ни тепловых ловушек, которые стоят на Ил-76, он даже пассивные радиопомехи поставить не может. По сути, он беззащитен. Так что лучшее средство для него избежать ракетного удара – это не входить в зону действия оружия, - уверен военный летчик.

                              Версию о том, что израильский истребитель F-16 мог прикрыться нашим «илом», летчик также подтверждает.

                              - Отражающая поверхность Ил-20 в разы больше, чем у израильского истребителя. И если F-16 видит, что по нему выстрелили, он вполне мог закрыться «илом», чтобы ракета захватила не его, а наш самолет, - поясняет летчик. - Нужно еще учесть, что комплекс С-200, ракетой которого был поражен Ил-20, оружие эффективное, но уже несколько устаревшее. После выстрела ракета не будет «разбираться», кто там конкретно «светится» в прицеле – сразу устремится к нему. Ведь это не С-400, который таким маневров практически не обмануть. Потому, повторюсь, в случае отстрела ракетой от С-200 российская машина выжить уже шансов не имела.

                              Эту версию подтвердил и второй эксперто «МК», в прошлом командующий одним из крупных объединений ПВО.

                              - Действия израильских летчиков, которые «спрятались» от выстрела С-200 за наш Ил-20, как за самую большую отметку на экране радара, можно, конечно, объяснить, - сказал генерал ПВО. - Все могло быть примерно так: наш самолет шел по своему обозначенному маршруту. Как только на земле включился передатчик комплекса С-200, у израильского летчика в ушах сразу стал пульсировать звуковой сигнал. Это означает: ты — цель, с земли тебя облучают и захватывают!


                              Потом в летном шлемофоне начинает звучать сигнал, напоминающий звук пилы. Это происходит, когда по тебе уже пустили ракету. В этот момент летчик пытается совершить воздушный маневр, пытаясь от нее уйти. Как раз в этот момент он и мог «спрятаться» за наш самолет, тем более, что он намного крупнее израильского истребителя. Потому-то ракета С-200 и выбрала Ил-20 в качестве наибольшей цели для уничтожения.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                                Руските загуби в Сирия...
                                Как смяташ ванчо путин постига ли си целите в сирия- 8 самолета и 6 въртолета си мисля че са малка цена за това което е постигнал

                                Коментар

                                Working...
                                X