IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Свободата на медиите е основен критерий за демокрация
    и няма да имаме никаква демокрация, без свободни медии.


    Законът за медиите на Пеевски е същият за свободата на словото както спец прокуратурата и съда за правосъдието! Т.е. абсолютна ГАВРА, подарена от този мафиотски парламент! Това, че президентът Радев ,мълчи като риба относно репресивния му характер, едва на малцина прави впечатление. Иначе клишетата на президента за свободата на словото вкараха много народ в патетичен оргазъм. Искам само да вметна, че този репресивен закон се появи първо в Русия, от която нашите престъпни подлоги преписват дословно! Ето защо този закон е гавра:

    За всички заблудени или провокатори, които питат: "Какво толкова му е лошото на "Закона Пеевски", освен неговия вносител", отговаряме: Законът на Пеевски, обслужва порочното статукво за тоталното овладяване на медиите в България. Точно този закон развързва ръцете на властта и дава още едно сериозно оръжие за саморазправа с независимите медии! Властта си приема закон и тя ще си контролира неговото прилагане. Как ви се струва да обявяваме ПОИМЕННО всички доброволни абонати на Биволъ, които се явяват всъщност дарители със скромните си месечни вноски!? Я си представете как всеки внесъл дори 1 евро дарение за Биволъ трябва да бъде поименно обявен и посочен в декларация. Първо това не е законно, защото ни вкарва в обработване и оповестяване на лични данни. Да не говорим, че много от хората даващи своя скромен принос за независима журналистика не желаят да бъдат публично оповестявани, поради страх от репресии срещу тях! Законът Пеевски цели удар именно по единствения възможен днес начин в България да съществува независима медия, а това е публичното й финансиране! Именно това е скритата същност на този закон и неговото прилагане ще се отрази изключително негативно върху медийната свобода и ще донесе допълнително пропадане на страната по този показател. Законът "Пеевски" трябва да бъде върнат и евентуално преработен, но това да стане с участието на хора, които действително имат представа и милеят за свободата на словото. Например юристи като Александър Кашъмов - доказан и признат експерт в международен план. Всичко друго е просто говорене, без никаква ефективна резултатност. Все едно да кажеш: "Този човек е много, много болен, но няма да го лекуваме, да се спасява сам!"

    Свободата на медиите е основен критерий за демокрация и няма да имаме никаква демокрация, без свободни медии.

    Законът "Пеевски" не е правилният закон. И няма как да има правилни закони, докато медийни монополисти като въпросния Пеевски, накупил медийна империя с парите на фалиралата КТБ, кове закони за свобода на медиите. Това е гавра. Една гавра прокарана и гласувана от ДПС и ГЕРБ! Главните крепители на сегашното статукво. Не че БСП стои настрана от колектива де   Президентът има своите възможности да предизвика поне обществен дебат, преразглеждане или инициирането на читави закони, гарантиращи прозрачност, спазването на професионални и етични принципи и реална независимост и свобода на медиите. Това са ни съображенията. Биволъ просто ще бъде основна жертва на свинското законодателство, та то и това цели! Още една голяма черна точка за "българската демокрация", която се превърна вече в едно голямо черно петно на картата на света."

    Коментар


    • https://www.youtube.com/watch?v=n2wzLSiuyC0
      "Независимости Европы от США НЕ БУДЕТ!" Визит Трампа в Париж НАЧАЛСЯ со скандала! Макрон в ШОКЕ!

      Френският Плевелиев ...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        ...
        В заключение, ето още потвърждение на казаното от Живков за недоносения социализъм. .[/LIST]
        Тия двамата трябваше да бъдат съдени за държавна измяна ...и не само те !

        Коментар


        • ...
          В заключение, ето още потвърждение на казаното от Живков за недоносения социализъм. То се съдържаше в публикувания в “Работническо дело” доклад на Петър Младенов, заметен към днешна дата с червената метла на забвението.

          От Доклада на ПЕТЪР МЛАДЕНОВ пред Политбюро на ЦК на БКП, от 11,12,1989:
          • “ /…/ … – Прогресиращ икономически спад;
          • – Остри диспропорции в икономиката;
          • – 40-45 на сто от производствените фондове са амортизирани;
          • – Нарушени са основни народно-стопански баланси;
          • – Стремително е нараснал външният дълг – над 10 милиарда долара;
          • – Нараства пропастта между паричните средства на населението и стоките и услугите;
          • – Абсолютно намаляване на конкурентоспособността на българската икономика;
          • – Мощности, които тежат като воденичен камък на националната икономика – обекти, които издържа цялото общество;
          • – Замразени и унищожени милиони декари земя – от традиционален износител България стана ежегоден вносител на картофи, фасул, зеле, лук, фуражи и други селскостопански продукти, струващи стотици милиони долари;
          • – Замърсени с химикали плодородни полета;
          • – Бистри води са отровени и черни, а въздухът в много градове е направо опасен за здравето.
          Ето такава е в най-общи линии социално-икономическата ситуация в България в края на 80-те години, която образно можем да характеризираме като прединфарктно състояние…”

          От изказване на Андрей Луканов, направено на 03,01,1990, по време на първата среща от подготвителните преговори между БКП и новосъздаващата се опозиция, за организиране на “Кръглата маса”. Луканов все още не е избран за премиер на РБ. Току-що регистрираният СДС е от шепа хора, водени от Желю Желев и в програмата й изобщо отсъстват планове за домогване до властта. Идеята стига до реформиране на БКП и изграждане на “демократичен социализъм”. Още тогава самият Луканов /безспорен лидер в БКП/ дава ясна и категорична оценка за състоянието на българското земеделие, вече доведено на прага на тоталната си разруха от комунистическото управление.
          • “ /…/ Аз съм свидетел, както и всички, на многото постановления по селския въпрос до сега. Какви резултати дадоха те? Никакви. Защо? Защото поражението е вече толкова дълбоко, че аз самият не мога да си представя как ще бъде полезно едно решение и какви полезни мерки могат да се приемат сега.
          • /…/ Но, другари, защо тогава една идея, едни хора, които с цената на много неща са отстоявали тези неща и които преди години са казвали: недейте по този път да разсипвате селото и селското стопанство, защо да не им се даде заслуженото,не друго, а да им се даде гласност кой е бил на правилния път тогава и кой е бил на погрешния път. Аз съм от тези, които не са се борили за никаква власт. Аз съм посветил живота си да не стигнем до това положение, до тази безизходица.
          • /…/ Аграрният въпрос, не само сега, но и в цялата човешка история е бил най-трудният. Имаме селски войни. И в болшевишка Русия се сблъскаха най-напред с него и затова днес плодородната украинска земя и т.н. не може да изхрани съветския народ. Защо? Защото се тръгна по погрешен път.
          • /…/ Все пак основата си остава нашата плодородна земя, която е занемарена, унищожена екологически и за която никой до сега не мисли какво става с нея и да я спасим от отравяне, а хората от отчуждение от тази земя. /…/”

          Коментар


          • Цачева: България няма как да оттегли подписа си от Истанбулската конвенция


            По думите на Цачева това вече не е и възможно след като Конституционният съд се е произнесъл, че конвенцията противоречи на българската конституция и "с това приключва темата".

            Ами тая дето е подписала да си стяга куфара и към Сливенския затвор !

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

              Така е и това също се дискутираше в поста на журналиста. Но точка 3 не е вярна- бг застрахователите плащат по бг цени, а не по немски или френски цени.
              Съмнява ме да е по БГ цени. Ако се стигне до съд компетентен е местния съд на произшествието в чужбина.
              Как Германския Съд ще присъди обезщетение за събитие в Германия на пострадал Германец но по БГ цени????

              По скоро зелената карта трябва да поскъпне драстично ....
              Last edited by markov; 10.11.2018, 18:34.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

              Коментар


              • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                Тоз бившият се изложи толкова пред народа си,, че дори бх го усети и се отказа, да го номинира втори път, Сега вместо да мълчи засрамено в ъгъла, тръгнал пари да изкарва ))
                Тоя е патологичен случай !

                Коментар


                • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                  Росен Плев/н/елиев отново критикува Румен Радев: Разделял нацията

                  Прав е Вацев като казваше , че Плевелиев е на заплата при президента Радев .
                  Тоз бившият се изложи толкова пред народа си,, че дори бх го усети и се отказа, да го номинира втори път, Сега вместо да мълчи засрамено в ъгъла, тръгнал пари да изкарва ))

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    1 молиард 96 и сме щели да приключим с дълговете, ебаси ма...........Колко са сега дълговете ни
                    А сравни Виденов с Тиквоча !

                    Коментар


                    • 1 молиард 96 и сме щели да приключим с дълговете, ебаси ма...........Колко са сега дълговете ни

                      Коментар


                      • Росен Плев/н/елиев отново критикува Румен Радев: Разделял нацията

                        Прав е Вацев като казваше , че Плевелиев е на заплата при президента Радев .

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                          +10
                          Напълни се системата с някакви психо и лъже-либертарианци с боза в главта. A между нас казано са най-обикновени папагали, които трябва да прочетат историята на Южна Корея, ако могат да схванат нещо.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение
                            Четете бе, ако не можете, слушайте какъв е случаят от първо лице
                            https://www.youtube.com/watch?v=QVqQrOctIg4
                            +10

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение

                              [ATTACH=CONFIG]n3403527[/ATTACH]
                              Четете бе, ако не можете, слушайте какъв е случаят от първо лице
                              https://www.youtube.com/watch?v=QVqQrOctIg4

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                                Ако трябва да сме коректни не е баш така сметката.

                                1. Между 20-30 % са разходите по продажбата на застроховките - там някъде е комисионната която е за застрахователния брокер и застрахователния агент - тоест покрива разходите за офиси , персонал и т.н.

                                2. 2% е окончателния данък във премията на всяка застраховка.

                                3.Щетите в чужбина на автомобили с Българска застраховка ГО са много големи. -------

                                Близо 100 млн. евро всяка година изтичат от България за плащане на обезщетения по системата "Зелена карта". Голяма част от претенциите обаче били застрахователни измами предимно в Румъния и Италия. Това обявиха експерти в застраховането по повод проблемите с "Гражданска отговорност", които се оказа, че далеч надхвърлят казуса с фалита на кипърския застраховател "Олимпик".
                                Така е и това също се дискутираше в поста на журналиста. Но точка 3 не е вярна- бг застрахователите плащат по бг цени, а не по немски или френски цени. чАС работа в опел струва 110-115 евро + ддс, колко струва в бг. Тоест ще трябва застрахования да доплати от джоба си ако той е виновен за щетата. Иначе каското е еднакво в бг и германия- за нова кола трябваше в бг да платя около1600 лв- пререгистрирах колата тук сега плащам около 75-77 евро на месец- това е каско и го

                                Коментар

                                Working...
                                X