IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Татяна Дончева разправя че от 2012 година се знаело че имало 3 човека с подарени апартаменти от домуз ага-https://www.youtube.com/watch?v=5txX8J9IDsc към края

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Bf109 Разгледай мнение

      Тъкмо щях да затварям последното табче от търсенето и ми хвана окото една стара статия от архива на NY Times. 2003 година, американците финализират огромна сделка с Полша за самолети Ф-16. 100% от капитала е на заем, 5,92% за 15 години, прецедент след като множество страни не са изплатили подобни "отбранителни" заеми към Щатите (тука Имотепа беше прав, от много време не са продавали оръжие на кредит). Цялата е интересна,но това което ме впечатли силно :
      ''The U.S. pulled out all the stops to win the sale,'' said Peter C. Evans, a specialist in export financing at the M.I.T. ''The idea was that if Poland goes with the U.S., the rest of the NATO expansion countries would, too. It's a pretty cushy deal and it just sailed through Congress.''
      И какви са аргументите на нашите в момента ? "Ф-16 е навсякъде". Явно стратегията им е сработила отлично. Има и нещо за по-макро последиците: "It is also uncertain whether the extraordinary package of economic investments, called offsets, being put together by Lockheed, will live up to its billing. Worth at least $3 billion, the package includes deals to assemble F-16 engines in Poland, make investments in Polish steel mills and shipyards and create high-technology ventures in Poland by Lockheed and dozens of American companies it has lined up."
      Предлагат ли в момента американците офсет? За шведите знам че поне на миналия конкурс предлагаха.

      https://www.nytimes.com/2003/01/12/b...n-profits.html
      Браво бе, колега!
      Нещата започват да се разплитат. Ако я продължаваме с теб така, ще дойдат да ни почукат на вратите от контраразузнаването. Върви после обяснявай, че всичко е в нета.
      ''The U.S. pulled out all the stops" Индикация, че е имало тежък пазарлък и направо битка за спечелване на договора.
      Пък и заглавието на статията е суперлюбопитно. Polish Pride, American Profits

      Самата сделка е наречена от самите американци "cushy", което може да предизвика единствено умиление.
      Поляците са се позовавали на тяхната легендарна гордост, но остава не напълно ясно, дали не е продадена. Паралел между Бг и Полша не може да се прави. САЩ и Полша имат специални отношения.
      Загубилите са били ДАСО - Франция, която е участвала с Мираж 2000 и СААБ заедно с БАЕ Системс (ГБ) с ЖАС39. Има индикации, че тогава французите излизат много огорчени от тази загуба, а разочарованието отеква из икономическите кръгове на цяла Европа. Със САЩ зад гърба си, Полша нехае за това, че Европа е разочарована. И очевидно има пълно право. Събитията по този договор се развиват през 2002 и 2003 г., а поляците ги взеха в ЕС началото на 2004 г.
      Което, от своя страна, дава сериозен материал за размисъл относно истинската същност на съюза, но това ще г о оставя на някой друг колега. Въпросът е дали Бг може да си позволи през 2019 г. същото.
      И този въпрос е към други знаещи колеги

      Ето ти тук още един материал, от който става ясно, че заемът е 3,8 млрд. Лихвата си посочил - пазарна, с оглед на това, че има и държавна гаранция не е точно гениално, но в рамките на нормалното за тогавашния пазар. По интересното са оффсетите, за които си споделил. Те са на стойност за над 3 млрд.
      При наличие на такива инструменти - а тук е подходящо да се отбележи, че американците поемат ангажимент за инвестиции и трансфер на технологии за стоманодобива и корабостроенето, които формално нямат никаква връзка с военнаата сделка, крайната цена при сделката вече става много трудно дефинируема и оценима.
      Обаче, има още едно мнооого важно обстоятелство. До 2010 година, ерго 8 години след сделката, Полша плаща само лихви. Договорът вече трябва да е приключил (подписване дек. 2002) и платен, но не се знае ... е, аз не знам, де.

      Не е подходящо да се правят и директни сравнения, доколкото на поляците е доставян блок52, а нашият е блок70.
      Да, ама блок 70 изглежда го има само на картинка още. Не е редно да знаем тези подробности.

      Би било напълно некоректно да се абстрахираме от оффсета и финансовите параметри на сделката, които практически я облекчават значителено (за поляците), но на този етап нека направим точно това - да погледнем параметрите на самата сделка за самолетите.

      А те са предалено прости и ясни: 48 бр. за 3,5 млрд.
      Ерго, 73 млн. на парче.
      Тези 73 млн. дадоха по-горе някому основание да твърди, че сделката е сладка за страната на доставчика.

      Не разполагам с повече данни за повече сметки.
      Ако има желаещи могат да продължат.
      Last edited by nachev; 11.01.2019, 10:42.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Ами намери ти и пусни нещо, не да чакаш само другите да търсят
        Ако искаш нещо смислено...само пред Selena се докарва. Явно, навил ѝ се е, нещо. Гаранции, обаче, че ще му пусне -ниц...

        Коментар


        • Американофилите по цял ден мечтаят да отказ на Европа от Руски газ , докато реалните доставки всяка година растат ......факт.

          .........................


          Износът на руски газ за Европа е достигнал нов рекорд през 2018 година въпреки дипломатическото напрежение и стремежа на Европейския съюз да намали зависимостта си от Русия, съобщи руската газова компания "Газпром", цитирана от БТА.


          "Газпром", която държи монопола за износ на газ чрез газопроводи, е продала в Европа и Турция 201 милиарда кубични метра газ през изминалата година или с около 3.5 на сто повече в сравнение с 2017 г.", посочи пред журналисти нейният генерален директор Алексей Милер.


          Този износ представлява по-голямата част от продажбите за Европа, а друга част, която е открита за конкуренцията, е износ на втечнен природен газ. Постоянното нарастване на европейското търсене на руски газ се изтъква от Русия в защита на новите й проекти за газопроводи - през Турция и Балтийско море - въпреки възраженията на ЕС, който от години твърди, че иска да диверсифицира източниците си на доставка.


          "Газпром", която е наследник на съветското министерство на газа, покрива около една трета от европейското потребление. Общото производство на газ на групата, което преди няколко години достигна най-ниско равнище от разпадането на СССР на фона на засилената конкуренция, се е възстановило с над 5 процента през 2018 година до 497.6 милиарда кубични метра, уточни Милер.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
            A поляците кво разправят?
            Ами намери ти и пусни нещо, не да чакаш само другите да търсят

            Коментар


            • Първоначално изпратено от И.Зверов Разгледай мнение
              Изгледах видеото и останах с впечатлението, че името на тази новина е фалшиво, фейк.

              Специалистът от Русия, когото помолиха за коментар, твърди друго. Телевизията е израелска, между прочем. Той каза, че Полша ще купува втечнен американски газ, който после ще препродава на други страни, там, където е най-скъп. Но няма да го използва за себе си, защото газопроводният газ, купуван от Газпром, е по-евтин при крайния потребител в Полша.
              Специалистът каза също, че договорът с Газпром свършва през 2022-ра и най-вероятно ще бъде подновен.

              Другият коментатор, вече евреин от Израел, пък каза, че самите поляци поднасят фалшиво новината, може би с надеждата да натиснат Газпром при подновяването на договора през 2022-ра.
              Впечатленията ти са много правилни, засега няма отказ от нито една страна от руския газ в европа. Укропите и те се молят на руснаците за газ при цена от 330 долара https://www.youtube.com/watch?v=n8ojN7fOLok- във видеото има доста интересни неща за цената на газа за краен потребител в укропия, най вероятно ще им продадат, но укропски депутат говори за амортизация на мрежата и че като няма какво да транспортира ще съкращават много хора. И също че това е последица от мегдана в киев

              Колко е добре или зле това за нас не знам, но дава някаква възможност да се види цената на която продават руснаците. Относно цената на която продават говедарите е около 3 пъти по висока

              Коментар


              • Първоначално изпратено от И.Зверов Разгледай мнение
                Да не се окаже детето пак божи син?
                Тъй де, ако маман не помни, значи, не е онождана...и е дева. В частен случай, свята.

                Коментар


                • A поляците кво разправят?
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Специално- https://www.youtube.com/watch?v=5MuitLla5tc
                    Польша прощается с российским газом
                    Изгледах видеото и останах с впечатлението, че името на тази новина е фалшиво, фейк.

                    Специалистът от Русия, когото помолиха за коментар, твърди друго. Телевизията е израелска, между прочем. Той каза, че Полша ще купува втечнен американски газ, който после ще препродава на други страни, там, където е най-скъп. Но няма да го използва за себе си, защото газопроводният газ, купуван от Газпром, е по-евтин при крайния потребител в Полша.
                    Специалистът каза също, че договорът с Газпром свършва през 2022-ра и най-вероятно ще бъде подновен.

                    Другият коментатор, вече евреин от Израел, пък каза, че самите поляци поднасят фалшиво новината, може би с надеждата да натиснат Газпром при подновяването на договора през 2022-ра.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                      Невероятно, но факт! Жена в кома от 10 г. – роди! Не е известен бащата, подозират някой от персонала на болницата
                      Да не се окаже детето пак божи син?

                      Коментар


                      • Специално- https://www.youtube.com/watch?v=5MuitLla5tc
                        Польша прощается с российским газом
                        Last edited by X_Y; 10.01.2019, 21:09.

                        Коментар


                        • Невероятно, но факт! Жена в кома от 10 г. – роди! Не е известен бащата, подозират някой от персонала на болницата10 яну 2019 19:42, Павел Гълъбов

                          Жена, прекарала 10 години в кома, роди в клиника Hacienda недалеч от столицата на Аризона Финикс.
                          Разследва се възможността тя да е била жертва на сексуално насилие, съобщи Си Ен Ен.Още по темата

                          Органите на реда събират проби за ДНК анализ от персонала на клиниката. Детето се е родило с дихателни проблеми, но е живо и под лекарско наблюдение.
                          Жената се нуждае от постоянни грижи и достъп до стаята ѝ имат много хора от персонала.
                          Роднините са казали на адвоката си, че бебето ще има "любящо семейство, което ще се грижи за него".
                          Полицията започна разследване, за да се изясни от кого е забременяла жената.
                          Няма случаи на отказ за даване на биологичен материал, заяви на пресконференция полицейски представител.

                          Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2019...-g-rodi.398828



                          Да питам тия ценности ше ги изнасят ли за Европа
                          Last edited by national power; 10.01.2019, 20:39.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                            Ми Плама ми Агрополихим ми Петрол ми Кремиковци ми Булбанк да не изреждам още.Ей тоя крадлив боклук съсипа държавата...Малките блокове на Козлодуй ликвидира тоя боклук
                            Ми какво за тях?
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Не се заблуждавайте!
                              Борбата не е ГРИПЕН или F-16.
                              Борбата е МОСКВА или НАТО и тя съвсем не е приключила!
                              Това сериозно ли???

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                                Джамбазки: Розовият фашага Радан Кънев яростно защитава дегенератите-рецидивисти от Войводиново

                                Ето и пълния текст на публикацията на Ангел Джамбазки:

                                "Радан Кънев, който не се поколеба да използва купените цигански гласове от Хасково и Монтана, за да стане народен представител в миналото НС, днес е в яростна защита на дегенератите-рецидивисти от Войводиново.

                                "Младите роми, които учат в Западна Европа". :-) Нарича двамата рецидивисти, опитали да убият с шутове паднал на земята човек, "млади роми, които учат в чужбина". Няма такава розова наглост.

                                В това няма изненада. Розовите фашаги са ясни. Те са "за" еднополовите бракове, "против" националната държава, "за" Макрон. Кънев ясно е заявил своята позиция, както "за" еднополовите бракове, така и "за" Макрон, така и "за" "младите роми", които извършиха довършен опит за убийство по хулигански подбуди.

                                Нормално е да защитават и циганите-рецидивисти. Те са естествени техни съюзници. И едните и другите воюват против българската нация и българската държава. Да припомням ли, че раданкънев беше в скверна и гнусна антибългарска коалиция с турски ченгета, работещи за турското разузнаване, срещу България. При раданкъневците националното предателството е задължително условие, за да те приемат в розовата дружинка "Детелинка".

                                Такива са нашите розови талибани. Продажници и негодници. Не се срамуват от купените цигански гласове от Хасково и Монтана. Не се срамуват да защитават убийци и рецидивисти. Не се срамуват да работят срещу своята нация и държава. Нормално. Розовите раданкъневци презират българската нация и държава.

                                Розовите раданкъневци са антинационални. Мулти-култи многополови. Циганите им трябват като оръдие на розовата революция срещу националната държава. Антибългарски. Те се уповават на "гнева на младите роми, които учат в Западна Европа."

                                Но ще се срещнат с гнева на българите. В България. Ще се срещнат с нас."


                                Цяло чудо е как заедно с Радан не се включиха Чичотролина Кристи , БабаЯга Хамбарева и разбира се барбаранди "френския" ...
                                Тоя ако го срещна на улицата просто с един удар ще му избия всичките зъби.Противна гнус

                                Коментар

                                Working...
                                X