IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • На фона на всичко, което се случва със Цветанов, Марешки е впечатлен от ГЕРБ, няма да напуска парламента, казах ви аз, че при него нищо не е сигурно.

    https://offnews.bg/politika/mareshki...ta-699687.html
    Марешки впечатлен от ГЕРБ, остава в парламента

    Коментар


    • Яко а?? Статията е от свободна европа, пропуснах да пиша че само и единствено по такъв начин се бори сивата икономика и цецито и тя в кюпа с апартаментите и горанов и той, въобще борба майка, пушек се вдига
      Last edited by v_tin; 21.03.2019, 11:24.

      Коментар


      • Как Цветан Цветанов се сдоби с нов луксозен апартамент на преференциална цена

        Нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, е новата придобивка на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Този път колекцията му от недвижими имоти, освен с жилище, се обогатява и с „ВИП асансьор“, който отвежда шефа на ПГ на ГЕРБ и семейството му от личния им гараж в сградата директно в дома им.


        Цветанов се е сдобил с новия апартамент през изминалата 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител на луксозния имот два от своите стари апартаменти. И макар на практика имотите му да са намалели с един, имуществото на председателя на ПГ на ГЕРБ се е увеличило значително. Сделката поражда редица въпроси, като най-смущаващият от тях е, как квадратният метър в лускозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение, че цените там започват от 2600 евро на кв. м.

        Свободна Европа отправи писмено този въпрос към лидера на ГЕРБ в НС, но не получи отговор. За сметка на това се потвърди автентичността на документите, с които медията разполага.

        Да живееш в „сграда на годината“

        Апартаментът на Цветанов се намира в наградената през 2017 г. „Сграда на годината". Това е кооперация на фирма „Артекс“ на име „Летера“, известна още като „Къщата на бувките“.Зданието се намира в столичния квартал "Изток", на улица „Латинка“.

        Апартаментът е разположен на последния, шести етаж и заема площ от от 240 кв. м. Към него има и двоен гараж, който е отделен от останалите в сградата. Има и преддверие с „ВИП асансьор“, чиято шахта, според нотариалния акт, също е собственост на Цветанови. Така новата недвижима собственост на заместник-председателя на ГЕРБ се оказва с обща площ от малко над 315 кв. м.

        За да се сдобие с апартамента в лускозната сграда, Цветанов разменя с „Артекс“ две от старите си жилища на улица „Елемаг“ в кв. „Изток“, като приписва на фирмата 190 кв. м. жилищна площ и две паркоместа. Освен това бившият вътрешен министър доплаща 100 000 лева на строителната фирма.

        Цена като за Цветанов: 630 евро на кв. м.

        Замяната е извършена на стойността на данъчната оценка на новия имот, която е 386 654 лева (в тази сума влизат двата стари апартамента с паркоместа и доплатените от Цветанов 100 000 лева). Изчисленията показват, че по документи новият имот е с цена 1227 лева на кв. м.

        Тъй като цените на новото строителство в столицата се изчисляват в евро, това на практика озачава, че като за Цветанов цената на кв. м. е излязла около 630 евро.


        Данъчната оценка съществено се различава от пазарната цена на подобни имоти, констатират експертите на гражданската организация „Антикорупционен фонд“, с които Свободна Европа работи заедно за установяване на фактите.

        В подкрепа на този извод са и медийни твърдения на директора на "Артекс" Весела Мирянова, която заявява, че имотите им се продават на цени, достигащи до 3000 евро за кв. м. Което означава, че цената, която семейството на заместник-председателя на ГЕРБ е постигнало е с 2400 евро по-малко от обичайните.

        Потърсен за коментар във връзка с пазара на недвижими имоти, представител на отдел „Продажби“ в „Артекс“ обясни пред Свободна Европа, че цените в последните години бележат ръст и сумата за квадрат може да достигне до 3500 евро. Той посочи като пример сградите им в "Лозенец", "Изток" и "Изгрев", които дори не предлагат частен асансьор - екстра, която покачва цената на имота и освен това е много рядко срещана.

        Експерт от Антикорупционния фонд, който също се свърза с отдел „Продажби“ на "Артекс", за да попита за имоти на цени от около 600 евро на квадрат, предизвиква откровено недоумение сред продавачите. По тяхна информация цените на апартаменти от високите етажи на сграда „Летера“ през миналата година са достигали 2640 евро на кв. м. с включен ДДС.

        Ако в "Артекс" са казали истината, това означава, че апартаментът на Цветанов би трябвало да струва минумум 831 600 евро (или 1 626 468 лева). Но тъй като имотът на бившия вътрешен министър е излязъл под скромните 400 000 лева, това означава разлика от цели 1 200 000 лева.

        Юрист: Пазарната цена на подобни луксозни имоти е значително по-висока

        „Пазарната цена на подобни луксозни имоти е значително по-висока от данъчната им оценка“. Това коментира пред Свободна Европа юристът на „Антикорупционния фонд“ Лора Георгиева. По думите й в конкретния случай, ако тези около 387 000 лева (платени от Цветанов чрез замяна на жилища плюс доплащане) е наистина цената на придобиване в недвижимото имущество в сграда „Летера“, възникват сериозни съмнения за нарушение на етичните норми. В общи линии вариантите след сделката са два: Цветан Цветанов, плащайки малко над 600 евро на квадрат за имот в лускозна сграда, чийто квадратен метър може да достигне до 3000 евро, или е получил „подарък“ от фирмата или е платил много по-голяма сума.

        Коментар


        • Онзи ден някой коментираше хаити като просперираща държава- те май са протекторат на пиндосите , ама карай. Малко действителност

          https://www.pbs.org/video/violent-pr...is-1550345130/ --хайде още малко инфо

          U.S. MERCENARIES ARRESTED IN HAITI WERE PART OF A HALF-BAKED SCHEME TO MOVE $80 MILLION FOR EMBATTLED PRESIDENT

          Какво се оказа че някой се опитва да заработи няколко милиончета допълнително- нашият кучи син
          Last edited by v_tin; 21.03.2019, 11:11.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Джон Бийст Разгледай мнение

            Виж са, руските учени се научиха да връщат времето назад. С квантов компютър. Значи не са толкова зле, колкото внушаваш:
            https://futurism.com/russian-scienti...-computer-time

            Остави това, но от тук следват опасни за теб неща...
            Ще се върне на власт чичко ти Сталин, дългата ръка на KGB тихо ще прошумоли зад теб, където и да си, и... ... ...
            Не изключвам и възможността чичко ти Сталин вече да те наблюдава от миналото, поглаждайки замислено мустака си с мундщука на лулата...
            Ти си имаш чудесни господари
            Рогозин оказался настолько не готов к критике своей персоны на посту Роскосмоса, что обратился не просто с иском, а именно с заявлением о возбуждении уголовного дела о клевете. Мы здесь даже не станем рассматривать вопрос о том, почему глава российской космоотрасли решил действовать не в рамках цивильного (как это происходит с делами о клевете на Западе), а в рамках криминального закона – это как раз вполне соответствует духу той милитаристской закваски, выродками которой являются все эти "новейшие" кадровые решения Путина. Здесь интереснее другое: Рогозин требует к себе даже не просто уважения, а именно положительной оценки его профессиональной деятельности, используя для этого налаженный механизм современного путинского ГУЛАГа. Двоечник требует от учительницы пятерку, угрожая ей "ликвидацией безграмотности" в темном переулке.

            Это уже не просто клинический случай, как с законами о наказании за "оскорбления" в адрес чиновников, а прямо-таки уникальная – даже по меркам нынешней России – тактика "выжженной земли". Тот же Путин действует тоньше: он ведь не сразу Вас убьет, назови Вы его е...мым. Он сделает это даже не через "заказ", а, так сказать, от имени "режима" – где-нибудь в самом людном месте спустя несколько лет после неосторожно брошенной вами фразы. И ядом Вас отравят не простым, а сверхсекретным, фирменным, из российской военной лаборатории! Вот это я понимаю – иск о защите чести и достоинства, выраженный народными методами в отношении предателей родины.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Да бе, да
              Аз се чудех защо Русия и България са лидери в науката, техниката, икономиката и изкуствата и са цъфнали, та вързали
              И световният елит сега драпа за руско или българско гражданство
              А то за това било
              Виж са, руските учени се научиха да връщат времето назад. С квантов компютър. Значи не са толкова зле, колкото внушаваш:
              https://futurism.com/russian-scienti...-computer-time

              Остави това, но от тук следват опасни за теб неща...
              Ще се върне на власт чичко ти Сталин, дългата ръка на KGB тихо ще прошумоли зад теб, където и да си, и... ... ...
              Не изключвам и възможността чичко ти Сталин вече да те наблюдава от миналото, поглаждайки замислено мустака си с мундщука на лулата...
              Last edited by Джон Бийст; 21.03.2019, 01:28.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Да бе, да
                Аз се чудех защо Русия и България са лидери в науката, техниката, икономиката и изкуствата и са цъфнали, та вързали
                И световният елит сега драпа за руско или българско гражданство
                А то за това било
                Ако искаш да ти припомня статията за университетите и как се влиза- бецален и хецлих вилкомен

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  Все российские документы и усилия последних лет говорят о том, что российская власть свыклась с мыслью, что за свое сохранение надо быть готовой воевать. И в случае угрозы она может пойти на применение военной силы. Поймите, речь здесь не о России, не о нас с вами. Речь о нескольких тысячах человек (если вместе с членами семей), чье благополучие, а для некоторых и физическое существование, зависят о того, смогут ли эти люди оставаться в России властью.
                  Хахаха, а бе барби ти толкова ли не можеш да мислиш- тези няколко хиляди човека са добре дошли с парите си навсякъде по белият свят. Защо наглосаксите искат да се върнат руснаците- ами защото имат пари и ги харчат. Така че речта идва точно за русия- както каза путин защо им е свят в който русия я няма, в такъв случай по добре всички да ги няма

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    Той къде не е бил. И рашките разбива...
                    ...като на кино. Хубаво нещо това, киното. И току някой вземе, че повярва.
                    Вярващи колко щеш ...и тука даже ... ама не се записват доброволци за война срещу Русия , да докажат че ножът е дървен ... виртуални рамбовци ...... панелни лъвове ...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                      Холивуд осигурява повече работни места в САЩ от земеделието и петролната индустрия

                      Индустрията отговаря за наемането на общо 972 000 души и е извършила плащания към местния бизнес за общо 44 млрд. долара

                      Холивуд е всемогъщ ...даже и на луната беше ...
                      Той къде не е бил. И рашките разбива...
                      ...като на кино. Хубаво нещо това, киното. И току някой вземе, че повярва.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        — Россия пригрозила всему миру, и в первую очередь странам НАТО, супероружием. Это ракетные комплексы «Авангард», «Посейдон» и «Кинжал», баллистическая ракета «Сармат», лазерный комплекс «Пересвет». Они уже в наличии или в разработках?

                        — Больше половины из того, что вы назвали, все эти «посейдоны» и «пересветы» — абстракция. Разговоры о них хорошо описываются словосочетанием «военная хитрость». Тот же «Сармат» — это локализация производства тяжелой ракеты Р-36М с некоторой ее модернизацией: раньше она производилась на Украине. К тому же надо чем-то загружать заводы ГРЦ имени Макеева в Челябинской области и Красноярске.

                        Чудес не бывает, и никакого супероружия у нас не существует.
                        И що не пробват дали ножът е дървен , както казваш ...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          Учете РУСКИ език, прозорец към света!
                          — Россия пригрозила всему миру, и в первую очередь странам НАТО, супероружием. Это ракетные комплексы «Авангард», «Посейдон» и «Кинжал», баллистическая ракета «Сармат», лазерный комплекс «Пересвет». Они уже в наличии или в разработках?

                          — Больше половины из того, что вы назвали, все эти «посейдоны» и «пересветы» — абстракция. Разговоры о них хорошо описываются словосочетанием «военная хитрость». Тот же «Сармат» — это локализация производства тяжелой ракеты Р-36М с некоторой ее модернизацией: раньше она производилась на Украине. К тому же надо чем-то загружать заводы ГРЦ имени Макеева в Челябинской области и Красноярске.

                          Чудес не бывает, и никакого супероружия у нас не существует.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Да бе, да
                            Аз се чудех защо Русия и България са лидери в науката, техниката, икономиката и изкуствата и са цъфнали, та вързали
                            И световният елит сега драпа за руско или българско гражданство
                            А то за това било
                            Световният "елит" само се драпа за топките и се чуди как да оплячкоса Русия ... дърво , обаче ...дебело !

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                              Публиката на Изток е по-грамотна, по-културна, по цивилизована... !
                              Да бе, да
                              Аз се чудех защо Русия и България са лидери в науката, техниката, икономиката и изкуствата и са цъфнали, та вързали
                              И световният елит сега драпа за руско или българско гражданство
                              А то за това било

                              Коментар


                              • Холивуд осигурява повече работни места в САЩ от земеделието и петролната индустрия

                                Индустрията отговаря за наемането на общо 972 000 души и е извършила плащания към местния бизнес за общо 44 млрд. долара

                                Холивуд е всемогъщ ...даже и на луната беше ...

                                Коментар

                                Working...
                                X