IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

    Какво стана, ходи ли да гледаш кобрата
    Мхм ...колкото барабов ходи да "брои" жълтите жилетки ...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

      Погледнах. Не знам откъде са данните за участвалите в бурята, но алфа частиците не могат да проникнат през кожата. Това го пише в по-широки източници пак в уикипедията, и то на родния ви език.
      Твоят тип хора са разни хора с дълбок фройдистки комплекс по отношение на половата ориентация и опитват да го избиват с агресия и простотии. Е - тук ще удариш на камък, както удари и с другите си никове, които вече ги няма.
      Дааааааааааааа, сигурно е вярно

      Началникът на отделението по невроонкология на Клиничния център в Сърбия Даница Груйчич разказа за медицинските последствия от бомбардировките на НАТО, включително и с боеприпаси с обеднен уран, в Югославия през 1999 година. По думите й броят на болните сърби е почти три пъти повече от средносветовните показатели. Заболеваемостта на децата превишава с 2, 5 средноевропейските показатели. Всяка година в страната с население от около 7 млн. души се диагностицират до 40 хиляди раково болни. "Оперираме, както и преди. Те получават лъчева терапия, химиотерапия и след година умират", казва Груйчич.


      Тя дава за пример твърдението на сръбския професор Слободан Чикарич, който обяснява, че най-чувствителният човешки орган, който реагира на повишена радиация, е костният мозък.

      Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/onkolozi-...ews664499.html

      Какво стана, ходи ли да гледаш кобрата

      Коментар


      • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

        А ти погледна ли какво пише в Уикипедията?

        Пише, че използването на обеднен уран за снаряди-куршуми е по-евтино, отколкото всички останали промишлено използвани материали като оловото, напримерно.
        Щото обедненият уран се е насъбрал много, а безопасното му съхраняване струва пари. Освен превъзходните му качества за това. Така се получава по-евтино - да го разхвърляш по земята и телата на врага, вместо да даваш пари за олово и пари за безопасното му съхранение.

        За нездравословните проблеми на здравето научните изводи, дадени в Уикипедията, са противоречиви, но има констатации, факти, че:
        -- всред ветераните от "Пустинна буря" вероятността от раждане на генетично увредено бебе е 1.8 пъти по висока за мъжките и 2.8 пъти по-висока за женските, отколкото при ветерани (просто тези, върнали се от американските войни в чужбина) от другите места на америкаска агресия, където не са използвани муниции от обеднен уран;
        -- процентът на генетично увредените попорасналите деца на ветераните от "Бурята" е с 50% повече от този на децата на войниците, воювали с обиквовени муниции. (малка сметка: (180+280)/2=230 процента повече родени с дефекти; попорасналите са с 50% повече​​​​​​ - къде са останалите 170% увреждания? - умрели).

        Ти кво, мислеше, че с половината страничка на българската Уикипедия ше можеш да агитираш за новата си родина?
        Погледнах. Не знам откъде са данните за участвалите в бурята, но алфа частиците не могат да проникнат през кожата. Това го пише в по-широки източници пак в уикипедията, и то на родния ви език.
        Last edited by X_Y; 24.03.2019, 19:03.
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Тебе там ли те лекуваха преди да станеш "френски" пенционер с 5000+2000 ойрос пенция ...

          Коментар


          • Ех, барби , сега идва кефа Полицията в Париж забрани протестите на „жълтите жилетки“ на Шанз Елизе

            Коментар


            • In the French capital of Paris, around 72 percent of the residents say they think about living somewhere else a lot, compared to only 26 percent nationally.
              Както е тръгнало само неграта, Барбито и макарончето ще останат там....

              Междувременно дребното либерастче гони нови висоти...

              Macron Deploys Armed Soldiers for Yellow Vest Protests
              The military deployment, which follows renewed violence last Saturday and the Emmanuel Macron government’s decision to ban protesters from the Champs-Elysees and other French city centres this Saturday,has been slammed by many, including Les Republicans senator Bruno Retailleau, who labelled it a “fatal decision.”

              “It’s a turning point, it’s mostly a failure! I do not know if we used the army in ’68, I do not remember, but using the army, including in static form to protect buildings, is extremely dangerous,” he said.

              “The military is not trained in policing. They are trained in combat, to kill and neutralize. This decision is absolutely deplorable.”

              In what European democracy is the army called in to police a social movement?

              Коментар


              • Коментар


                • Някой ни баламосва и се прикриват следи или..............
                  Новозеландските потайности

                  От Боян Чуков , публикувано на 23.03.2019
                  На 15 март 2019 г. в тихата, спокойна и „незабележима“ Нова Зеландия отекнаха изстрели от автоматично оръжие. Загинаха много невинни мюсюлмани на възраст от 4 до 77 години. Трагедията се разигра в град Крайстчърч. Нападнати бяха две джамии. Първата „Ал Нуур“ е разположена в центалната част на Крайстчърч, недалеч от градския парк. Втората джамия е Ислямския център в предградието Линууд. В района около двата молитвени храма бяха открити две коли тип SUV (Sport-utility vehicle) с прикрепени към тях взривни устройства. Местната медия Maori News съобщи същия ден, че около болницата на Крайстчърч е имало престрелка. А главният лекар на лечебното заведение сподели пред медиите, че на 15 март в лечебното заведение е било „истинска касапница“. След кървавия хаос полицията задържа четири човека. Трима мъже и една жена. Сред тях е 28-годишният гражданин на Австралия Брентън Тарант. Той е обвинен в извършване на убийства. Друг един от арестуваните е обвинен в подстрекателство и расова дискриминация. Шефът на новозеландската полиция Майк Буш заяви: „Ние не считаме, че тези хора (с изключение на Тарант) са свързани с атаките“. По данни на новозеландските власти освен Брентън Тарант лиценз „А“ за боравене с оръжие има и още един от арестуваните.

                  Съгласно всички официални рейтинги Нова Зеландия е една от най-стабилните и добре управлявани страни в света. През 2014 г. тя е четвърта по сила на своите демократични институции, втора след Дания по отсъствие на корупция. В Нова Зеландия има висока активност по време на избори – около 77%. Не липсват и местни парадокси типични за рекламирания мултикултурализъм от дълги години. Телевизионни канали периодически показват празници със заклани овни, на които новозеландски мюсюлмани честват поредната победа на ДАЕШ. Но това е почти нормално в рамките на насилствено налаганата толерантност от колективния Запад. Съгласно едно от съобщенията в медиите, в джамията в Линууд един от правоверните е започнал да стреля и е принудил двама от нападателите да се оттеглят. Остава да си отговорим на въпроса, какво е правил този мюсюлманин с оръжие на молитвата в джамията. Но това са подробности, които буйният поток на световните новини отмива кротко и почти никой не забелязва.

                  Още от самото начало след терористичния атентат в медиите цареше абсолютно объркване. Коментарите за арестуваните заедно с Брентън Тарант лица затихнаха бързо. Един от задържаните според по-късни изявления на местната полиция се оказа въоръжен, но „нямал нищо общо със случая“. Бил нещо като отрядник, който се спуснал да помага. В интернет се появиха снимки на двама въоръжени мъже, които влизат едновременно един до друг в джамията „Ал Нуур“. Въобще при анализа на събитията се вижда, че след като първоначално бяха спонтанно предоставени много детайли около кървавия хаос в Крайстчърч, постепенно постъпващата информация от мястото на събитието започна да се ограничава и „фризира“. Новозеландските власти овладяха информационния поток движещ се от страната за чужбина. В последвалите коментари на редица „експерти“ по тероризъм остана само австралиецът Брентън Тарант, който се превърна в „терорист-единак“ и „саморадикализирал се бял екстремист“.

                  Първият логичен въпрос е: Как е възможно терорист-единак да стреля едновременно на три отдалечени едно от друго места? В двете джамии и около болницата в града. Второ, съгласно доказани експерти по антитероризъм по принцип няма „терористи-единаци“.Логистиката на терористичния акт в Крайстчърч недвусмислено подсказва за организация, която е възможна само при наличието на съучастници. Трето, сценарият на организирания кървав хаос е пълен с разузнавателни признаци, които издават наличието на сериозен концептуален многотактов замисъл. Той е типичен за експерти от чувствителни мощни структури работещи на високо професионално ниво и преследващи глобални геостратегически цели. Необходимо е да се има предвид, че от известно време, нерядко се използва технологията на „безконтактна вербовка“, която не е много позната на общественото мнение. Но дава възможност да се лансира сравнително лесно в публичното пространство поредната версия за „терорист-единак“. Да не говорим, че световно известни експерти отдавна говорят за усъвършенствани и ползвани технологии за контрол и манипулиране на съзнанието. Тази тема е хлъзгава. Обикновено обвиненията са, че този който я развива, е конспиролог, жертва на „теорията на конспирацията“. Все пак в уважавания френски вестник „Монд“ наскоро имаше интервю с израелски експерт, който откровено коментира, че светът си няма представа колко са усъвършенствани техниките за манипулиране на човешкото съзнание.

                  Коментар


                  • Последният африкански роб на Америка

                    През един топъл ден от месец юли през 1860 г. шхуна, носеща името „Клотилда”, с капитан Уилям Фостър и 110 африкански роби на борда, пристига в залива Мобил, Алабама.

                    „Клотилда” е последният известен американски робовладелски кораб, който отвежда пленници от Африка в САЩ. Сред повече от 100 роби на борда му е и Куджо Казоола Люис – последният известен оцелял от търговията с роби между Африка и САЩ.

                    Куджо Люис, чието истинско име е Косула (американците го наричат Казоола), е роден около 1840 г. в племето йоруба,

                    в региона Банте, който днес принадлежи към западноафриканската срана Бенин. Името на баща му е Олуале, а на майка му – Фондлолу. Косула има петима братя и сестри и още 12 полу-братя и сестри – деца на баща у от другите му две съпруги.

                    През пролетта на 1860 г., когато Куджо е само на 19 години, той е пленен от армията на кралство Дахомей*, след което е отведен на брега. Там той и повече от 100 други мъже и жени са продадени в робство и натъпкани на „Клотилда”.

                    Пленниците са отведени в залива Мобил, Алабама.

                    По това време международната търговия с роби е била незаконна от повече от 50 години.

                    Заедно с много европейски страни и САЩ забраняват практиката през 1807 г., но пътуването на Люис доказва как търговците на роби заобикалят закона, за да продължат да превозват роби.

                    Въпреки това, за да се избегне разкриването от страна на властите, похитителите на робите ги прибрали в Алабама в тъмните часове на денонощието и ги накарали да се крият в блатото за няколко дни. За да се отърват от всякакви твърди доказателства, те подпалили 86-метровия „Клотилда”. Смята се, че останките на кораба са открити през януари 2018 г.

                    Ако не беше Зора Нийл Хърстън – антрополог и известна фигура от Харлемския ренесанс – може би никога нямаше да научим историята на Куджо от самия Куджо. Около 60 години след премахването на робството, тя прави удивително откритие и намира последния оцелял роб – Куджо – от последния робовладелски кораб, който да вкарва африкански роби в САЩ. Зора провежда

                    многобройни интервюта с Куджо и се опитва да ги публикува.

                    Една от основните причини за отхвърлянето е, че Зора отказва да промени думите на Куджо, за да се впишат в рамките на стандартния американски английски. В крайна сметка книгата ѝ „Историята на последния „черен товар” е публикувана през май 2018 г.

                    Книгата на Зора разказва историята на Куджо Люис и животът му. Тъжният разказ осигурява поглед от първа ръка върху травмата, която робството причинява. След като Куджо бил отвлечен от дома му, той бил принуден да се качи на кораб със стотици непознати. Те прекарват няколко месеца заедно, за да бъдат разделени в Алабама, където трябвало да работят в различни плантации.

                    „Много съжалявахме, че ни разделят. 70 дни плавахме заедно от бреговете на Африка и сега ни разделяха. Ето защо плачехме. Скръбта ни беше толкова тежка, че едва издържахме.

                    Мислех, че умирам в съня си, когато сънувах майка ми”,

                    разказва Куджо.

                    Той описва и какво е да пристигнеш в плантация, където никой не говори езика ти и не може да ти обясни къде си, какво се случва, какво трябва да прави. „Не знаехме защо сме отведени от родината ни, за да работим така. Всички ни гледаха странно. Искахме да говорим с хората с другие тъмнокожи хора, но е не ни разбираха”, обяснява Куджо.

                    Разбира се, г-н Луис очаквал да получи обезщетение за това, че е бил пленен и продаден в робство, и е бил ядосан, когато разберал, че дългоочакваната еманципация не идва с обещанието за „четиридесет акра и муле“ или друг вид репарации.

                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                      Това нещо доказано ли е ? Ако не е са си твои измислици, аз мога да кажа че е по поръчка на извънземните- същата работа
                      Е па соросойдни измислици са ...това е ясно , един е сорос и барби е неговия пророк....
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

                        А ти погледна ли какво пише в Уикипедията?

                        Пише, че използването на обеднен уран за снаряди-куршуми е по-евтино, отколкото всички останали промишлено използвани материали като оловото, напримерно.
                        Щото обедненият уран се е насъбрал много, а безопасното му съхраняване струва пари. Освен превъзходните му качества за това. Така се получава по-евтино - да го разхвърляш по земята и телата на врага, вместо да даваш пари за олово и пари за безопасното му съхранение.

                        За нездравословните проблеми на здравето научните изводи, дадени в Уикипедията, са противоречиви, но има констатации, факти, че:
                        -- всред ветераните от "Пустинна буря" вероятността от раждане на генетично увредено бебе е 1.8 пъти по висока за мъжките и 2.8 пъти по-висока за женските, отколкото при ветерани (просто тези, върнали се от американските войни в чужбина) от другите места на америкаска агресия, където не са използвани муниции от обеднен уран;
                        -- процентът на генетично увредените попорасналите деца на ветераните от "Бурята" е с 50% повече от този на децата на войниците, воювали с обиквовени муниции. (малка сметка: (180+280)/2=230 процента повече родени с дефекти; попорасналите са с 50% повече​​​​​​ - къде са останалите 170% увреждания? - умрели).

                        Ти кво, мислеше, че с половината страничка на българската Уикипедия ше можеш да агитираш за новата си родина?

                        Твоят "определен тип хора" са разни импотентници, в общочовешки смисъл, двукраки. Анадъм, импохотеп?
                        Е сега що разби имхотепиий , той тук ни проповядва официалната американска доктрина ....а ти факти та факти.

                        Той и агента " Ориндж " дето краварите ръсеха из Виетнам уж беше безвреден .......пък после колко доказателства се натрупаха че е поредния краварски геноцид над народ борещ се за независимостта си......
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          На [COLOR=#FF0000][защото е по поръчка на Путин.
                          Това нещо доказано ли е ? Ако не е са си твои измислици, аз мога да кажа че е по поръчка на извънземните- същата работа

                          Коментар


                          • 78 дни, 11 седмици, 2300 авиоудари. Какво преживя Югославия преди 20 години

                            За първи път в следвоенна Европа обекти на бомбени удари стана столицата на една от независимите държави в нея...

                            Щото дойде "демокрацията".

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              На мерзавците им е премахнат срама. Затова не знаят коя е тя:
                              Анна Степа́новна Политковская е руска журналистка и защитник на човешките права, известна със своята критична позиция към политиката на президента Владимир Путин, както и със своите военни кореспонденции от Чечня и Северен Кавказ, които разказват как руските военни се държат с мирното население там. На 7 октомври 2006г. тя е застреляна в асансьора пред апартамента, в който живее. Нейното убийство предизвиква силни реакции в цял свят, защото е по поръчка на Путин.
                              ...ти си бил там и си „видял”, когато Путин я е „поръчвал”, така ли? 'Ма много си бил способен бе, как се не сетих досега?!? Или нещата са „хайли лайкли”? Само дет Глобалното затопляне не е довел, пусти Путин. Пък и това не се знай...
                              Last edited by Pyramid; 24.03.2019, 21:07.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                                Ако са атакували танкове е възможно. Но не виждам как това се е отразило на "балканите" според оня мерзавец от сайтчето на гросс.

                                Тук пишеше един нетуеър, занима се реактори.
                                Преди година-две го разясни това на една ватенка, но май е дошло време колелото да се завърти от отново.
                                По въпроса за какво се използва обеднения уран има и в уикипедията.
                                Така че "заразяването на балканите" с радиация е предназначено за точно определен тип хора. Споменал съм ги.
                                Виж сега, вместо уран, може да се използва и волфрам. Тежък е, плътен но...МНОГО трудно се обработва. Пък и няма от него такива нартръпванияв складовете... После, прахът се разплява и от вятъра, и с водите. Дългоживеещ източник на алфа лъчи който, влязъл с храна или въздух в тялото ти, води до тежки онкологии и поражения, в т.ч. ѝ на потомството. Да се правиш на интересен по темата е гнусно, „дарагой”.

                                Коментар

                                Working...
                                X