IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    ...да ми даваш за пример във всичко, недей. Няма сми. Признавам ги, единствено, в техниката, предприемачеството и в отстояването на Интереса. На техния собствен такъв. Нямат равни. ..
    - Като нас.
    Римската иперия е просъществувала повече повече от 2000 години. Така,че имате още време да се плюнчите ,всъщност окайвате,даже и далечните ви бъдещи потомци,разбира се ,освен ако откаченият джуджак от гнусията не предизвика световен погром! Ама аз мисля,че преди това ще бъде тихо удушен в някой ъгъл на палатите си от самата му преторианска гвардия! Всички не са луди там,на останалите е мил животът! Смятай го като прогноза!


    НОВИТЕ РИМЛЯНИ-

    WASP цивилизацията (бели, англосаксонци и протестанти) -при тях няма обръщението ВИЕ...

    .Цицерон: О,ти Катилина....


    – Дмитрий Фьодорович, имате много интересна биография. Разкажете, ако обичате, нещо за себе си.

    – Бях физик теоретик и бях убеден, че живея в тоталитарна държава. При това не криех възгледите си. По тази причина ми се наложи да поживея шест години в лагер. През 1979 г. емигрирах в САЩ, работех като старши научен сътрудник в Hudson Institute, с консервативните „тинк танкс“ (think tanks) по стратегически въпроси, преподавах в американски университети и колежи, консултирах американски корпорации, които имаха бизнес в Русия. Наложи ми се да работя с близки помощници на президента на САЩ Роналд Рейгън ... Постепенно започна да ми става ясно колко поразително се отличават по манталитет руснаците и англосаксонците. Воалът на разговорите за „либерално-демократичните ценности“ скриваше по-дълбоки различия между нас. Много години се трудих да изуча американската история и англосаксонския културен модел. Сега пиша книга на тази тема.

    – Така че какви са нашите различия?

    – Ще се опитам да изложа основите на светогледа на англосаксонския елит на САЩ, а читателите нека сами определят доколко те се отличават от нашите. Днес WASP (бели, англосаксонци и протестанти) сътавляват всичко 7% от населението на САЩ. Обаче именно те са измислили идеологията, върху която е изградена тази страна, и именно те досега контролират политиката и икономиката на САЩ. За цялата история на САЩ е имало само един президент, който не е бил протестант и не е англосаксонец, а католик и произлизащ от ирландско семейство – Джон Кенеди...

    Англосаксонците са убедени, че в безпощадната еволюционна борба клонката на арийската раса е доказала своето превъзходство. Именно тя създава най-жизнеспособната цивилизация – особена, истинска форма на християнството, най-ефективният икономически и социално-политически модел на общественото устройство. ... Германците и французите са се опитвали да се борят с англосаксонците за световното лидерство, но бяха победени (трижди с ръцете на руските войници) и изпаднаха на трета и четвърта позиция в йерархията. Попитаха Кондолиза Райс защо американска войска остана на територията на Германия след края на Студената война. Тя отговори: „Трябваше да сме там, за да държим немците под чехъл, а руснаците – до прага на Европа!.....

    Самюъл Хънтингтън настоява за изключителността и превъзходството на англо-протестантската култура – „… нейните традиции и ценности са източник на свободата, единството, силата, разцвета и моралното лидерство в борбата за тържеството на доброто в целия свят“. За да се промени хаотичният, раздиран от противоречия свят, идва нов световен ред, основан на свобода, демокрация, право на лично щастие и самореализация. Разбира се, народът, избран от Бог за тази космическа мисия, която да преобрази света, трябва да бъде надарен с особени права и привилегии....

    Дмитрий Михеев
    Last edited by vanevski; 08.01.2019, 15:55.
    Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

    Коментар


    • Понеже стана някакси на въпрос за исканията на шофьорите, да споменем все пак за какво става въпрос:

      Т. нар. Пакет за мобилност, който се обсъжда в момента в ЕС, предизвика протестите на българските фирми. Част от изискванията са шофьорите да се прибират до родното си място на всеки 3 седмици, след третия ден в страна от ЕС на шофьор да се плаща по нормите за командировки на държавата, в която е влязъл, да не се спи в кабините на камионите, а 45-часовата задължителна почивка на седмица да се изкарва в хотел...
      От всичко цитирано, единствено изискването за изкарването на почивката в хотел е прекалено.
      Всичко останало е в рамките на нормалното. В някои държави шофьорите на камиони мислят че те също са хора.
      Но ако се приеме този Пакет за мобилност, то той ще важи за всички, каква би била тогава разликата за един превозвач от Германия например и за един от България?
      Точно с тези протести българските шофьори показват че нямат нищо против да ги третират като животни, както може би си заслужават. И друго има: доколкото знам, българските шофьори карат камиони без легло отзад, а такива които са за къси превози. В нормалните държави такива превози се правят от шофьори които всеки ден сутринта отиват на работа в да кажем 8 часа, и свършват в примерно 4 часа, след което се прибират по домовете си.
      Приемането на тези правила ще удари единствено по джобовете на собствениците на превозвачите.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Бат Матео мазно го е набил на Макарончето...и Луиджито не си е поплювал.

        Пип, бат Луиджи и бат Матео печелят определени симпатии с привидно принципно и леко антисистемно отношение и поведение по много наболелите въпроси и проблеми, които либерастите причиниха, но и тяхната не е лесна, вероятно опитват да решават предимно техни наболели вътрешнополитически въпроси.

        Вече и аз изпуснах из внимание, но скоро някъде изглежда приключва мандата на М. Драги и перспективите пред Италия са доста мрачни. В никакъв случай не искам да се тълкуват думите ми, че Италия ползва някаква опека, протекция от страна на италианеца Драги. Просто не е така, няма протекция. Но също и категорично няма изявени намерения за някакви по-тежки мерки и нова консервативна политика. Въобще не знаем какъв вятър ще задуха след идването на новия председател на ецб.

        Коментар


        • Бат Матео мазно го е набил на Макарончето...и Луиджито не си е поплювал.


          The two leaders of Italy's ruling populist coalition on Monday threw their support behind the "yellow vest" protesters roiling neighbouring France.

          "Yellow vests, do not weaken!" Deputy Prime Minister Luigi Di Maio, who heads the anti-establishment Five Star Movement (M5S), wrote on his party's blog.
          He denounced the French government for protecting the elite and the privileged.

          Matteo Salvini, his counterpart from the far-right, the anti-immigrant League, also backed the "yellow vest" protesters.

          "I support honest citizens protesting against a president who governs against his people," Salvini said in a statement, while "firmly" condemning recent protest violence.

          "Like other governments, the French one thinks mainly about representing the interests of the elites, those who live from privileges, no longer those of the people," Di Maio wrote.
          French President Emmanuel "Macron's government is not up to expectations and some policies are de facto dangerous, not just for the French, but for Europe".
          "In Italy, we have inverted this trend," Di Maio wrote, calling on French protesters to do likewise.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
            ....
            Посягат с мръсни и лобистки подкрепяни ръчички, защото за тях е скандално, необяснимо, неприемливо и нахално ... някакви си там българи да им съперничат и да ги конкурират. НЕЗАВИСИМО В КАКВО! А пък конкуренцията на тяхна територия ги води до бяс и пяна на устата.
            Нашето предназначение е да стоим в сивата зона, нейде там около границите на континента, да бъдем буфер и да ги пазим от варварите, да ни тровят (Монтюпе) и да им купуваме боклука - ако може най-добре чрез кредити от техните банки.
            +++
            Това си е истината, т.н. принципи и ценности на ЕС си ги употребяват/злоупотребяват както и когато им е изгодно само.
            И не мисля че става въпрос само за нас, а за цяла изт.Европа.

            Коментар


            • Вчера Барбарона с пяна на уста направи опит да изтрие от лицето на земята "комунистическите псевдопредприемачи", който според него очевидно са окупирали и доминират бранша на международните товарни превози.
              В момента не разполагам с точна информация, но след разразяване на скандала, беше излязъл със становище някакъв деятел от сдружението им и се спомена, че у нас имало порядъково 60 х. фирми, които се занимават с тази дейност. Предполагам, че става дума предимно за дребни такива, които имат по един или няколко камиона. Общият брой на камионите също беше споменат, но бройката ми се губи и не искам спекула. Във всеки случай беше далеч над 100 х.
              Заедно с членовете на домакинствата - предполага се, че този отрасъл дава хляб на стотици хиляди българи.

              Дали пък "Пакетът Макрон" няма да се въведе под натиска и ходотайството на г-жа Макрон, която водена от изцяло и единствено хуманни и човеколюбиви мотиви, дълбоко наранена от страданията, които са принудени да изтърпяват българските шофьори, практически живеещи в кабините на камионите си и ... знаейки за нейните благотворителни и човешки начинания, тя се опитала да прокара чрез облечения в много власт свой съпруг, нови човешки регламенти??!!

              Случилото се е поредно удачно основание да се обърне внимание, че нашата модерна България остана с огризките в съвременното международно разделение на труда. Нямаме и не с еочертава да имаме нито един разпознаваем международно бранд.
              В Европа още помнят за СО МАТ, който макар и да беше динозавър, но вдъхваше респект на три континента.
              А сега на нас са отредени огризките - практически няма високотехнологични и високонаукоемки производства и услуги, които да се предлагат под наш известен и будещ респект бранд. А известно е, че от само тази посока може да се очаква и идване на по-висока добавена стойност и по-висока печалба.

              Идиотската хипотеза за хуманната намеса на г-жа Макрон е мила и поражда приятни спомени за човещината и скромността на г-жа Сесилия Саркози, но дотам.
              Посягат с мръсни и лобистки подкрепяни ръчички, защото за тях е скандално, необяснимо, неприемливо и нахално ... някакви си там българи да им съперничат и да ги конкурират. НЕЗАВИСИМО В КАКВО! А пък конкуренцията на тяхна територия ги води до бяс и пяна на устата.
              Нашето предназначение е да стоим в сивата зона, нейде там около границите на континента, да бъдем буфер и да ги пазим от варварите, да ни тровят (Монтюпе) и да им купуваме боклука - ако може най-добре чрез кредити от техните банки.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от И.Зверов Разгледай мнение

                Много ти е тъпа и сдухана пропагандата.
                Крадецът вика "Дръжте крадеца!".

                За това почерненото трябва комунистите да са били на власт. А кога те са били на власт във Франция?

                Не, това, което описваш горе, са действията на демократ-либераст-социалистите - тези, които отдавна и до сега властват на запад и които са твоите кукловоди, марионетчо-барбаронетчо.
                Нещо повече ,докато комунистите бяха на власт в изтока ......такива проблеми нямаше ....
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  От 1981 до днес френската червена сган си развъжда избиратели, внасяйки ги от третия свят.
                  А червената сган в България няма нужда да ги внася, има си ги отдавна в гетата
                  Много ти е тъпа и сдухана пропагандата.
                  Крадецът вика "Дръжте крадеца!".

                  За това почерненото трябва комунистите да са били на власт. А кога те са били на власт във Франция?

                  Не, това, което описваш горе, са действията на демократ-либераст-социалистите - тези, които отдавна и до сега властват на запад и които са твоите кукловоди.
                  Last edited by X_Y; 08.01.2019, 13:40.

                  Коментар


                  • А, този Жеков.
                    Ясно.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от И.Зверов Разгледай мнение

                      Търсенето на това име не ми дава нищо.
                      Кой е този?
                      Как да не ти дава бе не помниш ли оня зъбатия Бат Петьо президе нта дет му каза че е психар и му наби един шамар
                      https://www.vbox7.com/play:15410a60?...954&order=date

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от И.Зверов Разгледай мнение

                        Търсенето на това име не ми дава нищо.
                        Кой е този?
                        Ща докаже на кукуво лято.....човека работи за бройка , важното е през половин час да пусне поредното безумие...
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                          Скандално изказване на френски политик за справяне с миграцията

                          „Да ограничим нашата раждаемост, за да приемаме по-добре мигрантите“.

                          Това е идеята на Ив Коше, съосновател на Зелените, министър на екологията 2001-2002 г. и депутат във френския парламент 1997-2011 г.

                          „Аз уточнявам, че не визирам най-бедните страни, които правят повече деца от другите. Напротив. Богатите страни са първи, които трябва да намалят своето население“, добавя бившият френски министър.

                          Източник: France Revolution от 4 януари 2019 г., Франция
                          Ти да не мислиш, че във Франция няма зелени отвън, червени и червиви отвътре, вчера марксисти, днес еколожисти, които са готови на всичко, за да се доберат до властта
                          От 1981 до днес френската червена сган си развъжда избиратели, внасяйки ги от третия свят.
                          А червената сган в България няма нужда да ги внася, има си ги отдавна в гетата

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                            Само да ти припомня....случи ли се това или не,кой оттече в канала? А путя е агресор и е готов да запали света...

                            ."От самото начало Роналд Рейгън отправи предизвикателство към всичко, пропагандирано от левичарския политически елит на Америка. Те вярваха, че Америка е обречена на упадък: той вярваше, че съдбата й е бъдещо величие. Те вярваха, че рано или късно западният свободен пазар и социализмът в съветския свят ще се слеят и ще доведат до някаква форма на социалдемокрация: той, напротив, вярваше в рождения провал на социализма, който скоро ще отиде на бунището на историята. Те смятаха, че проблемът на Америка са хората, макар да се срамуваха да го кажат открито. Той вярваше, че проблемът на Америка е американското правителство и не се страхуваше да го заяви открито".

                            Маргарет Тачър
                            [COLOR=inherit !important]


                            [/COLOR]
                            Тези ”Те” постоянно бъркат „Държава”, „Управление” и „Правителство”. Недостатък (бедност) на „Езика” въпреки, че „Те” го пишат с Главна буква, за разлика от нас). Каквото им разбирането, такива и и действията а резултатът, често, е печален. За тъпчовци като БГ - основно. Следователно, ТОЧНО „ТЯХ”, да ми даваш за пример във всичко, недей. Няма сми. Признавам ги, единствено, в техниката, предприемачеството и в отстояването на Интереса. На техния собствен такъв. Нямат равни. В почти всички останали сфери, са Трагедия.
                            - Като нас.
                            Last edited by Pyramid; 08.01.2019, 10:10.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                              Тоя дрищи от Карлуково и за мен е многониковия Жеков
                              Търсенето на това име не ми дава нищо.
                              Кой е този?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                                Вече има ясни податки за анекс на Беларус,които яростно се отричат от путинофилите
                                Моля, докажи го.

                                Коментар

                                Working...
                                X