IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Az предлагам да се върнем в бг и да погледнем поглед

    Поглед.инфо/ Оставката на Цачева не стига. Нещо повече – тя отвори пътя за съмненията, че в ГЕРБ имат двоен аршин.

    Сакралният въпрос е: А Цветанов кога?

    Цачева е дребната пионка, от която нищо не зависи нито в ГЕРБ, нито в държавата.

    Цветанов е факторът.

    Борисов може да е начело на изпълнителната власт, но Цветанов държи партията, урежда мнозинството в парламента и фактически управлява държавата. Нито едно решение на правителството не може да мине без подкрепата на парламента, ерго без Цветанов. Към това трябва да се прибави и местната власт – кметовете на ГЕРБ са верни на Цветанов. А те са лицето на ГЕРБ, не са министрите, не са и депутатите.

    И оттук следват въпросите:

    Кой удари тази могъща фигура в държавата и защо?

    Откъде дойде атаката – отвън или отвътре?

    Планирана ли е или случайно съвпада с началото на предизборната кампнания?

    Какво се очаква като последица от скандала?

    Кой е мишената - Цветанов или Борисов?

    Да почнем да разсъждаваме.

    УДАРЪТ ИДВА ОТВЪН

    Разследването идва от „Свободна Европа” – медия, която се издържа от американското правителство и която отвори офиса си отново у нас само преди месеци с мотива – защита на демократичните ценности и норми. Всички очакваха, че целта й ще бъде да се бори с опозицията, с левицата, а пък се оказа, че първият й голям удар е срещу сърцето на управляващата партия.

    Разследването е направено като по учебник – цели да докаже, че това не е обикновена корупция, а търговия с власт – деяние, към което в САЩ са особено чувствителни. Може да се предположи, че и външни служби са участвали с необходимата информация в блестящата разработка, към която никой няма съмнения.

    Под прицела е основният център на властта у нас – парламентът, който е бил употребяван за притискане на бизнесмени, за прокарване на лобитски закони с цел облагодетелстване на личности от висшите етажи на управлението на държавата.

    (Вметвам само – по същия начин ББС отстреля Иван Славков навремето от МОК. Едно разследване за търговия с игрите, един филм със скрита камера и Батето приключи!)

    И сега може да изглежда, че всичко е изпипано в рамките на закона, но са нарушени моралните закони, върху които се крепи демокраията. И това е крещящо видно.

    Ударът е убийствен!

    Мисля, че в ГЕРБ само Борисов осъзнава как изглежда апартаментгейт в очите на евроатлантическите ни партньори, където се подават оставки само заради съмнения. И затова е толкова притеснен, уплашен, отчаян дори.

    Апартаментгейт в съчетание със скандала "Горанов" - Борисов просто е разгромен отвътре!

    ЗАЩО ГО „СГОТВИХА” ЦВЕТАНОВ?

    Защото са прехвърлени границите. Защото името на един политик упорито се свързва у нас с американската демокрация, в която такава злоупотреба с власт се наказва. И няма никакво значение на колко молитвени закуски си ходил, колко пъти си се разхождал по коридорите на ФБР, колко американо-еврейски комитети са те канили на форумите си.

    Чадърът е вдигнат. И нищо няма да му бъде простено! Ще излизат нови и нови факти – за скъпи круизи, за жената, дъщерите и т.н. Отвсякъде ще бъде осветен.

    Коментар


    • In first, EU states vote against permanent anti-Israel item at UN rights council

      European countries, together with Japan and Brazil, take a stand against item 7, the only permanent item on the agenda singling out any one nation.

      In a major policy reversal by Western members of the United Nations Human Rights Council, all its European Union member states voted against a permanent item singling out Israel.

      It was also the first time that Brazil voted against Item 7, which it has tended to support.

      https://www.timesofisrael.com/in-fir...ights-council/


      Най-накрая Бразилия има нормален ПРЕЗИДЕНТ, който УВАЖАВА ИЗРАЕЛ, а не ФАШИСТКАТА дилма русев, която почти превърна Бразилия в СМЕТИЩЕ...


      Коментар


      • Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение

        Другарко маркова, хайде да видим дали Другарката владимира путина ще изпрати войски да върне ГОЛАНСКИТЕ ВЪЗВИШЕНИЯ на Другарката асад...


        Другарко бот когато Перчема прати краварски войски да освободят Крим , тогава Руснаците ще освободят голанските възвишения барабар с останалата част от прогресивния свят.......
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Първоначално изпратено от markov

          Е те това е най-неграмотно написания бот в целия нет ...имам чувство че барби го е писал ...
          Другарко маркова, хайде да видим дали Другарката владимира путина ще изпрати войски да върне ГОЛАНСКИТЕ ВЪЗВИШЕНИЯ на Другарката асад...


          Коментар


          • Proclamation on Recognizing the Golan Heights as Part of the State of Israel

            https://www.whitehouse.gov/president...-state-israel/


            Честито на ВСИЧКИ комунисти и фашисти в този форум, които още мечтаят за унищожаване на ЕВРЕЙСКИЯ НАРОД!!!!


            Браво на ПРЕЗИДЕНТА ДОНАЛД ТРЪМП, че защити ИЗРАЕЛ!!!!


            Коментар


            • Европейският парламент реши днес да остави без промяна дневния си ред и да обсъди и гласува в сряда предложените промени в правилата за международните пътни превози. Срещу това решение се изказа дори председателят на парламентарната комисия по транспорт Карима Дели.

              Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков определи днешното решение като "една от най-големите грешки" и коментира, че гласуването в сряда ще бъде "хвърляне на зарове".

              В същото време стана ясно, че трима български евродепутати са пропуснали гласуването на седмичната програма.

              Това са Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и Николай Бареков ("Презареди България"/ЕКР).

              Ако те бяха в залата, щяха да обърнат вота, който бе загубен със 156 на 154 гласа.

              Във Фейсбук страницата си Николай Бареков написа, че не е участвал в гласуването "ЗА бизнеса на транспортните олигарси" и така подкрепя по-добрите условия на труд за българските работници.

              "Изпълних волята на моите избиратели, пратили ме в Брюксел, да работя за подобряването на техните доходи, социално положение и условия на труд. Нека лобистите на транспортните олигарси, които финансират укриващия се в САЩ издирван от медиите политик, сега се поставят на мястото на един обикновен български шофьор на ТИР", заяви още той.

              "Бесен съм от този резултат! Това "пакетче" няма да стане. Ще кажа "forget about it" (забравете за това). В сряда ще има ново гласуване. Очаквам поредното разделяне, пълна мобилизация. Днес литовците не успяха да пристигнат, поради проблеми с трафика над Европа. Имаме още гласувания, след това триалози", коментира обаче министърът на транспорта Росен Желязков.

              "В момента няма да говоря за тези два гласа, които не ни достигнаха, ще говоря с благодарност към тези, които отидоха, направиха нечовешки усилия, за да го направят. Днес в 12.00 часа ми писа Курумбашев, каза, че самолетът не може да излети заради трафик във Франкфурт. С РВД направихме невъзможното, за да направим възможно най-късата писта, за да могат нашите 7 члена в самолета да стигнат навреме в Страсбург и всъщност с два гласа не ни достигнаха да решим дефинитивно този въпрос", коментира Желязков.

              По думите му със 17 члена страната ни е могла да реши проблем на половин Европа.

              "Виждате, че гласовете бяха 154 на 156. Какво означава това? Означава, че Европа е разделена дори в Европейския парламент. Ние не сме разделени, ние сме единни. Не коментирам причините, може да са сериозни, може да има проблем, ще ги разберем допълнително. Това, че можеше да го решим, е причина да ни е яд. В момента загубихме нашия мач в последната секунда на продължението. Имаме полезен ход. Това, че сме разделени с два гласа в 700-членният Европейски парламент показва, че Европа е разделена и то не само на групата на единомислещите и Алианса, а с много други държави, които не са доволни от този пакет", допълни министърът.

              Източници от ЕП уточниха за БТА, че решението дневният ред да не се променя е било взето с два гласа повече срещу гласувалите за промяна или с "въздържал се". Председателят на ЕП Антонио Таяни съобщи, че най-рано утре следобед евродепутатите ще разполагат с превод на всички близо 2000 предложения за промени в изготвените от транспортната комисия текстове. Засега тези текстове не са публикувани дори на английски език.

              При гласуването на промените пленарната зала трябва да се произнесе текст по текст. Евродепутати отбелязаха, че се преследват единствено политически цели, щом досега в транспортната комисия не е било постигнато съгласие. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков определи днешното решение като една от най-големите грешки и коментира, че гласуването в сряда ще бъде "хвърляне на зарове".

              По-рано днес представители на повечето групи в Европейския парламент заявиха, че няма да подкрепят предложението евродепутатите тази седмица да обсъдят и гласуват промени в правилата за дейността на превозвачите. Мненията бяха изразени на пресконференция на всички парламентарни групи. Дневният ред на сесията на ЕП предвижда промените да бъдат разисквани в сряда, но днес е възможно точката да отпадне.

              Представители на ръководството на ЕП съобщиха, че предложението за отпадане вече е внесено и ще бъде обсъдено този следобед. Те уточниха, че има над 1800 предложения за промени в текстовете, внесени от парламентарната комисия по транспорт и обхванати в три отделни доклада.

              Групата на Европейската народна партия съобщи, че е разделена и ще гласува с "въздържал се" по предложението за отпадането на точката от дневния ред. Ако се стигне до гласуване на предлаганите законови промени, евродепутатите от тази група ще гласуват по съвест.

              Социалистите и демократите също признаха за големи разделения в своите редици, но още не са определили окончателното си решение.

              Европейските консерватори и реформатори отбелязаха, че няма съгласие по предложените промени и определиха това като необичайно. Явно предложенията са много противоречиви, не може да се постигнат отстъпки, въпросът трябва да се остави за следващия ЕП, коментираха те.

              Групата АЛДЕ се противопостави на отлагането на предложените промени. Либералите също признаха, че са разделени.

              Зелените изразиха желание законодателните предложения да не бъдат приемани, защото не постигат целта за по-добри правила за международните пътни превози.

              Групата "Европа на свободата и пряката демокрация" заяви, че споделя виждането на Европейската федерация на превозвачите за необходимост от отлагане на решенията. Групата "Европа на народите и свободата" също е против гласуването на променените правила.

              Българските превозвачи се вдигат на протест в Страсбург и в София заради пакета"Мобилност". В сряда над 200 представители на бранша с жива верига ще блокират Европейския парламент в Страсбург, ако в понеделник в дневният ред бъде включено гласуването на пакета"Макрон".

              Превозвачите заплашиха да палят автомобили пред Европарламента и с камиони да блокират пътища в Страсбуг, ако новите мерки влязат в сила. Към тях ще се присъединят и колегите им от Румъния, Полша, Унгария и Литва.

              Коментар


              • РАДОЙ РАЛИН

                ДОЙДЕ ТОЙ ОТ СЕЛО ,С МНОГО НИСКО ЧЕЛО,СДОБИ СЕ ТОЙ С МНОГО ВЛАСТ, А НАРОДА БЕДЕН ИЗПАДНА В НЕСВЯСТ.

                https://www.segabg.com/category-then...-za-dalaverata

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение

                  аз пак за милката, пуснали са по веригите промоция, може би заради великденските пости, отново чета палмово масло... дано вие да рупате истинска милка, жалка европа на две скорости

                  Minalata седмица в тукашния лидл имаше ариел подс 12 парчета за около 3 евро. По бг телевизията рекламираха в бг лидл савекс за около 11-12 лв също 12 парчета. Тези са някакви супер печалбари, одират на хората кожата и си заминават

                  Коментар


                  • Вярва се в Господ Бог, аз просто говоря и пиша по съвест....

                    Коментар


                    • Макс, а и Спарт, на вас напълно може да се вярва.

                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                        Боже, този е пълен галфон, ти искаш анализ да ти направи
                        аз пак за милката, пуснали са по веригите промоция, може би заради великденските пости, отново чета палмово масло... дано вие да рупате истинска милка, жалка европа на две скорости

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          ... направи един анализ...
                          Сега сигурно рови из фейсбоклука и като си хареса нещо ще ти отговори!

                          Руснаците имат проблем с военното поколение което се възпроизвежда средно на всеки 25 години.Малкото количество на Изхода опорочава всяка система правейки я финансово-нерентабелна.Затова бе спрян и материнския капитал с изключение на дофинсирането на ипотеките за млади семейства.

                          Коментирано е и тук,че пенсионната им възраст не е променяна от 1930 г. и е съобразена с тогавашната продължителност на живота в СССР (около 62 - 65 години).Първият опит за промяна е заложен и обявен през 1955г.,но остава нереализиран чак до 2019 г.

                          Това което Русия има с гореспоменатото възпроизводство би го имала и България оттук насетне в рамките приблизително на същия времеви отрязък.Но за щастие при нас това няма да се случи,просто защото няма да ни има като народ и държава в сегашния вид след 2030 година!
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                          Коментар


                          • Аз се чудя на сегашните либерали, които се изживяват като ментори от последна истанция, какво ви е либералното, ми че вие имате органическа непоносимост към мнение, което е различно от вашето, което би трябвало да е основота на либерализма... малко сте, но затова църкате и надничате от всевъзможни дупки


                            какво ви е демократичното, къде е вашата съвест, къде са честните хора, които протестират срещу войната, срещу убийството на невинни хора, да ви припомням ли югославия, ирак, афганистан... кво става ще бомбите ли венесуела, ще гепите ли мадурко за едно место, а... просто няма империалистическа война, която да не подкрепяте жалки грантоеди

                            Коментар


                            • https://www.youtube.com/watch?v=Z4mTolzJFxA
                              Как за 24 часа американците удариха и привикаха Цветанов. Откъде дойде ударът?

                              хахахаха... лакеите на америка ше ядат хурката щото са обещали нещо , "получили/откраднали" нещо , после не изпълнили нещо ...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение

                                Барабане я кажи защо у нашенско за 30 годин 3 000 000 българи са в гробищата, направи един анализ... Обори ме ако не е така с данни от НСИ
                                Боже, този е пълен галфон, ти искаш анализ да ти направи

                                Коментар

                                Working...
                                X