Nqкъде мярнах линк за това чия щерка е ангелкова- нали така се казва крокодила- пишеше че баща и дъщеря били в някакъв пътен фонд- ама сега не го намирам- някой виждал ли е нещо такова. Сега намерих нещо https://www.168chasa.bg/article/811512, http://afera.bg/%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%...%BC%D0%B0.html
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Зам.-шефът на КПКОНПИ разби имотните рекорди
А Президентът Радев сподели, че е вдигнал доверието си от титуляра Георгиев и покани на заседание на комисията по нац. сигурност неговия заместник.
Имаше едно класическо произведение на Данте, но на примера на нашата страна вече не съм много сигурен, как му беше заглавието??
Божествена комедия или
Божествена трагедия???
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Начев май си леко в грешка- https://www.google.com/search?q=%D0%...hrome&ie=UTF-8
от линка си избери което искаш
Били ли са Краварите на Луната заедно с ЯН БИБИЯН И ДЯВОЛЧЕТО ФЮТ ?Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Ердоган заяви, че Турция продължава с плащанията по сделката за системите С-400 и критикува САЩ за условията за системите Пейтриът
5 април 2019 / 15:57
Истанбул, 5 април /БТА/ Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция продължава да извършва плащания в рамките на споразумението й с Русия за покупка на ракетни системи за противовъздушна отбрана С-400, предаде Ройтерс. Той също така отбеляза, че Съединените щати не са предоставили същите условия, когато с...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Я го огледай отново това изречение, че нещо на мен ми изглежда неестетично и тафтологично.
И вземи, че ми благодари дето те поздравих за победата!
Приключихме ли?
от линка си избери което искаш
Коментар
-
Тези от Германия са истински дребни мишоци в сравнение с нашите лъвове.
DFB-Präsident tritt zurück
Президентът на немския футболен съюз е подал оставка. Поводът е, че са го хванали в недекларирането на подарък. Става дума за часовник, който струвал 6000 Е.
Текстът е досаден, разбира се, че вероятно той е имал и някакво по-сериозно прегрешение, но поне за часовника си е признал.
Напомням, че Президентът на страната Вулф си отиде заради получен банков заем на някаква преференциална лихва.
А у нас любовната сага между Симеонов и Ангелкова се заплита още повече.
Какъв е изводът? Не се е.авайте с измервачите на децибели!
Шумът в системата е сериозен проблем.
Войната Симеонов vs. Ангелкова се разгаря, този път за имот в "Драгалевци"
Борисов да вземе решение – любимка ли му е Ангелкова?
Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2019/04...galevci.406715
Коментар
-
Приключихме ли?
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
А основната задача на всяка ЦБ е именно стабилността на подопечната валута и стабилността на паричната система + контролиране на инфлацията.
Приключихме ли?
Коментар
-
Ти продължаваш да си мислиш, както беше модерно някога, че ЦБ се грижат само и единствено за стабилността на подопечната валута и стабилността на паричната система.
Имам лоша новина за теб!
Изостанал си с няколко десетки години.
Ти спечели, поздравления!
А основната задача на всяка ЦБ е именно стабилността на подопечната валута и стабилността на паричната система + контролиране на инфлацията.
Всичките и остани задачи са второстепенни - дори икономическия растеж , и кредитор от последна инстанция.
Понякога разни авангардисти са се опитвали да заменят основните задачи на Централните банки с други , в резултат на това икономката рано или късно ги е наказвала жестоко най вече чрез хиперинфлация довеждаща до икономически срив...
Last edited by markov; 05.04.2019, 13:18.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Четох в началото и се отказах. Просто стигам до извода че ти изобщо не схващаш смисъла на и идеята на резервите на Централните банки.
А идеята ти на тема как която и да е Центарлна банка ще имала резерви , цитирам те : " .... може да съхрани стойност по успешно като разаработи нови територии, които осигуряват екологични храни и води. " ........това направо ме остави без дъх ....... направо си за началник във фед.резерв с тия авангардни идеи бе човек.
п.п.
И да всички централни банки са глупави че не правят резерви от технологии а от злато :
След 2010 г. централните банки по света се превърнаха от нетни продавачи към нетни купувачи на злато. Всъщност Световният златен съвет (WGC) показа, че търсенето на злато през първото тримесечие на 2018 година е нараснало с 42% на годишна база.
Защо тогава някои страни увеличават своите златни резерви?
Въпреки че не може да знаем със сигурност, има някои статистики, които определено са интересни. Например руската централна банка е най-големият купувач на злато в света през последните 6 години. Тя е увеличила резервите си до 224 тона през 2017 година. Също така, руската централна банка измести китайската от петото място в класацията за най-големи златни резерви в света.
Междувременно унгарската централна банка обяви, че страната е увеличила десетократно своите златни резерви до 31,5 тона. Представената причина е „да се подобри сигурността на богатството на нацията и намаляване на рисковете".
На 19 април 2018 година Турция пък поиска 220 тона от нейното злато да бъдат върнати у дома, след като преди това бяха съхранявани във Федералния Резерв. Други страни поискаха същото от Федералния Резерв, като част от тях са:
Германия
Холандия
Австрия
Белгия
Китай
Азербайджан
Защо все повече страни искат златото си обратно?
Що се отнася до причината, поради която повече държави искат да си върнат златото, това е доста интересен въпрос с много възможни отговори. Една от теориите е, че страните по света се опитват да избегнат щатския долар поради разрастващите се търговски войни, мита и несигурна политическа сцена.
Русия и Китай се опитват да получат подкрепа от все повече правителства по света, за да създадат валута със златно покритие и по този начин да премахнат щатския долар като глобална резервна валута. В края на краищата статутът на резервната валута не трае вечно, както показва историята.
Имам лоша новина за теб!
Изостанал си с няколко десетки години.
Естествено, че не ЦБ ще се занимава с реални стопански проекти.
Написал съм ти "руснаците", ако това е съответен държавен приоритет. Има си инструменти.
Не е това приоритетът. В голяма грешка си.
Не обичам примери, това сваля разговора на предметно ниво.
Ако още в първия си отговор беше пласирал дръзката си хипотеза от последния абзац, можеше евентуално да стане някакъв разговор на ниво идеи и проекти. Колегиален и приятелски.
Вместо това, ти предпочете да се покажеш голям разбирач и умник и започна да ми говориш за съхраняване на стойност в историята. Е, не усещаш ли, че вече влезе в противоречие със самия себе си?!
Съхраняваш стойност?? или се готвиш да преобърнеш целия световен финансов ред?? представлявайки само няколко процента от световната икономика. Не ми сочи китайците! Тяхната игра е много по-сложа и много по-дълга!
Ако трябва да съм откровен и аз направих в началото някакви намеци в тази посока, но не задълбах нарочно, защото си давам ясно сметка, че подобна идея ще се срещне с толкова огромни пречки и трудности, че е практически неосъществима. Да не говори, че би взривила целия икономически, а и политечески ред на земята с всички произтичащи последици.
Ти спечели, поздравления!
Last edited by nachev; 05.04.2019, 13:01.
Коментар
-
Ей, не вярвах, че ще има още един отговор! Поне два пъти те подканих да спрем препирнята, но ти държиш да сложиш последната точка. Е, няма пък
Съхраняване на стойност!
.....................
Ликвидност!
.............................
Съхранение!
......................................
А идеята ти на тема как която и да е Центарлна банка ще имала резерви , цитирам те : " .... може да съхрани стойност по успешно като разаработи нови територии, които осигуряват екологични храни и води. " ........това направо ме остави без дъх ....... направо си за началник във фед.резерв с тия авангардни идеи бе човек. Там още не са се сетили да оценят "технологиите " на Тесла на 22 трилиона долара и с тях да покрият целия си дълг. Направо ще отрият перпетумобилето, кат натрупат нов дълг ще си оценят технологиите на нещо друго и готово до като свят светува.....
п.п.
И да всички централни банки са глупави че не правят резерви от технологии а от злато :
След 2010 г. централните банки по света се превърнаха от нетни продавачи към нетни купувачи на злато. Всъщност Световният златен съвет (WGC) показа, че търсенето на злато през първото тримесечие на 2018 година е нараснало с 42% на годишна база.
Защо тогава някои страни увеличават своите златни резерви?
Въпреки че не може да знаем със сигурност, има някои статистики, които определено са интересни. Например руската централна банка е най-големият купувач на злато в света през последните 6 години. Тя е увеличила резервите си с 224 тона през 2017 година. Също така, руската централна банка измести китайската от петото място в класацията за най-големи златни резерви в света.
На 19 април 2018 година Турция пък поиска 220 тона от нейното злато да бъдат върнати у дома, след като преди това бяха съхранявани във Федералния Резерв. Други страни поискаха същото от Федералния Резерв, като част от тях са:
Германия
Холандия
Австрия
Белгия
Китай
Азербайджан
Защо все повече страни искат златото си обратно?
Що се отнася до причината, поради която повече държави искат да си върнат златото, това е доста интересен въпрос с много възможни отговори. Една от теориите е, че страните по света се опитват да избегнат щатския долар поради разрастващите се търговски войни, мита и несигурна политическа сцена.
Русия и Китай се опитват да получат подкрепа от все повече правителства по света, за да създадат валута със златно покритие и по този начин да премахнат щатския долар като глобална резервна валута. В края на краищата статутът на резервната валута не трае вечно, както показва историята.Last edited by markov; 05.04.2019, 12:50.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Жан Бет Разгледай мнение
Сложени са на знамето на властта секакви слабаци, грозници и мразещи обикновения, добре сложен бял човек - само и само да го унижат и унищожат.
Те, обаче, не се усещат, с празните си глави, напълнени с пропагандистски въздух, колко са безпочвени и как, когато Човекът скочи, ще бъдат унещожени за генетичното благо на водещите тази цивилизация - които не са политюгите и журналята.
Не се и усещат, че ако унищожат белия човек, няма кой да ги храни и поддържа цивилизацията с труда си.
Почувствах се и малко горд, че ако не сега, то поне някога съм се числял към единствената силна, умна и боеспособна общност от човешки индивиди, които вгорчават спокойния сън на гадовете, които се готвят за вечен и необезпокояван от никого сладък живот.
Браво, Жан!
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеГръцката газова компания ДЕПА е предложила най-ниска цена и спечели търга, обявен от "Булгаргаз", за закупуване на милион и половина мегаватчаса синьо гориво.
Така за първи път газовата ни компания ще купи газ, който не е доставен по дългосрочния договор с "Газпром експорт".
"Булгаргаз" ще купи цялото количество, обявено в търга, от гръцката компания ДЕПА. От тяхната оферта става ясно, че горивото, което ще продадат, е микс от втечнен и тръбен газ.
В търга, освен ДЕПА, са участвали също холандската фирма "Колмар" и българският търговец "Дексиа", които са предложили на "Булгаргаз" да купи от тях втечнен газ
Нямало втечнен газ, а?
От Алжир, Египет основно май беше
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеКонтраатаката на герб е жестока--Дала ли е Нинова 30 милиона лева на Михаил Миков да сдаде БСП?
Забележете само как питат- предлагала ли е- със същият успех можеха да попитат дали е предлагала и 300 милиона виетнамски донги- ако замълчи значи е предлагала/
Последната им надежда остана в отвратените и ... гъбарите.
Трябваше да напишат за 130 млн. ... и да се уточни, че ги е обещал Путин заедно с неговия приятел саудитския крал.
Коментар
-
Уж не държиш да спориш , ама не спираш да пишеш хиляди думички.
За съжаление от всичкото написано от теб така и не разбрах , кои актив според теб е по-добър за съхраняване на стойността за дълги периоди от време ?
И да продължавам да твърдя че златото е актив с добра ликвидност и че риска от притежание на злато във собствен трезор е много по малък от притежаване на чужди дългови ценни книжа ......... при който винаги има риск от неизплащане по обективни и субективни причини или обезценка.
Явно си на друго мнение но за съжаление до сега не прочетох нито един смислен аргумент които да ме убеди че си прав .....
Съхраняване на стойност!
Не приемам тезата ти. Историческият опит не се пренася механично в модерните времена. Този процес сега е динамичен. Освен това трябва да се ползват набор инструменти и постоянно да се курдисваудачен микс
Вече ти го казах, ама ти искаш пример. Даването на пример не е добър начини за водене на спор.
Е, щом толкова искаш, ще измисля нещо. Русия може да съхрани стойност по успешно като разаработи нови територии, които осигуряват екологични храни и води.
Запасите на Русия видях някъде из темата, че били 2000 т., не съм проверявал. Това е 90-100 млрд. щ.д. Смешна сума по днешните стандарти.
Тук спорът може да се изведе на по-висока орбита и да опитаме да разгледаме процесите на промяна на природата на парите. В 20-ти век стартира един процес, при който започна смяната на парите от стокови в знаци на кредита. Не е мястото да водим философски спорове.
Ликвидност!
Пълен мит ако и доколкото го разглеждаме в светлината на запазване на стойност! Ако не държиш много на цената, може и да си прав. Иначе е Крайно и невярно твърдение. Изкарай по-голямо количество на пазара и ще видиш какво ще стане с цената му.
Крайно и невярно е и другото твърдение, че използването на златото като платежно средство е забранено. Но на мен то ми харесва повече от твоята ликвидност.
Съхранение!
Притежание на злато в собствен трезор осигурява (условно) надеждност за физическото му съхранение. Другите рискове остават.
Обръщам ти внимание на един огромен дефект. В руския трезор златото е руско и може да остане само руско. Е, може и на някой близък политически сателит. Номерът е да има система на доверие и гаранции, при което само с размяна на сертификати се сменя собствеността, без да се променя физическото му място. След събитията около германското злато, системата драматично пострада.
Коментар
Коментар