IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
    Барби повече никога не псувай Бога ама никога.Жалко жалко за катедралата.Дано да я възстановят и да стане още по хубава.
    Що да псувам една приказка за деца и възрастни
    А катедрали са горяли и са били разрушавани постоянно през вековете.
    За френската не се безпокой - бързо ще я възстановят, още по-хубава от преди
    Двама френски бизнесмени Arnault et Pinault веднага дадоха 300 милиона евро.
    Сайта за дарения беше претоварен сутринта

    Les familles Arnault et Pinault, deux des plus grandes fortunes françaises, ont annoncé mardi le déblocage de "dons" dédiés à la reconstruction de la cathédrale Notre-Dame détruite par le feu, à hauteur de 200 et 100 millions d’euros respectivement. Mardi dans la matinée, le site des donations pour la cathédrale Notre-Dame de Paris était inaccessible.

    Коментар




    • Факт: В най-развитите държави има най-много атеисти и агностици.
      Кой разбрал - разбрал

      Коментар


      • Барби повече никога не псувай Бога ама никога.Жалко жалко за катедралата.Дано да я възстановят и да стане още по хубава.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

          Според мен може да са ватни агенти...

          Потърси много сериознен специалист

          Коментар


          • Подпалиха Богородицата на Париж! Сигнал за затихващото Християнство в Стара Европа-люлката на цивилизацията. Време е за нов Crusade

            Коментар


            • "Явно, макар и континент, Европа не е географско понятие – Европа е преди всичко понятие духовно, културно-историческо, морално, социално, а най-малко географско понятие. Докато за европейското си местонахождение ние като народ нямаме никаква собствена заслуга, културата и моралът са въпрос на еволюция, а еволюцията трябва да се извърви със собствени усилия и на собствен ход. Това нашите съконтиненталци явно са сторили, а ние явно не сме сторили. Ето защо те са съвсем европейци, а ние сме европейци само донякъде, т.е. доникъде.
              ...
              Показателен е фактът, че както унифициращият комунистически тоталитаризъм не успя да уеднакви, да приравни по командно-административен път включените в Съветската империя нации, така ЕС не успя да ни европеизира под общия флаг на цивилизоваността и унаследилата комунизма общоевропейска демокрация.
              ...
              Обяснението тръгва от подценяваното обстоятелството, че националните манталитети, народопсихологиите са по принцип по-силни и по-устойчиви от всяка, и от най-деспотичната и неумолима, политическа конюнктура. Ясно си спомням, че, макар и сграбчени като нас в лапите на Кремъл, още в дебрите на комунизма чехи, словаци, поляци и унгарци бяха повече европейци от нас, българите. Наблюдавахме ги със завист при посещенията им като туристи по курортното ни Черноморие или по редките международни срещи в София. Бяха различни във всичко: и в дрехите, и в самочувствието, и в обноските си. Знаеха повече от нас за Запада – и по-близо от нас до Запада бяха. Тези различия не съумя да претопи и крахът на зловещата Съветска империя. Докато под нейната сурова сянка над цяла Източна Европа ние, българите, бяхме десетилетия наред най-преданият сателит на Москва, след тържеството на демокрацията се оказахме най-резервираните и най-неблагонадеждни партньори на Запада. Партньори, унаследили и съхранили историческото си верноподаничество към една поокастрена от хода на историята, но все още деспотична и безскрупулна империя. За да стигнем до днешната печална картина, в която и президентство, и правителство, и парламент, и политически партии ден след ден се надпреварват да лакейничат пред Кремъл. Доколкото е подкрепяно от некрофилния ентусиазъм на милионите родни русофили, краят на това лакейничене не се вижда – не се вижда съответно и перспектива за национално бъдеще. В лоното на едно несигурно настояще, което все по-недвусмислено и все по-убийствено заприличва на кошмарното ни минало…"

              От Димитър Бочев

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Жан Бет Разгледай мнение
                Кога ще пуснат значка "Аз съм Нотр Дам дьо Пари"?

                Опитах се да дам "like". но либерастката цензура не ми позволява. Това ще да е нещо ново.
                Attached Files

                Коментар


                • Не мога да си представя че някой може да сравни фалкон с катедралата, но явно има и такива изратеняци. Извратеняци- защото не разбират човешката история и символите в нея. Барби надявам се че не си казал че катедрали се строят лесно пред някой французин, ако си го казал е много вероятно да ти се наложи посещение на болница

                  Коментар


                  • Не знам доколко е вярно , но е готино, и наистина има чешма отвън

                    Руслан Нейчев
                    1 час
                    Копирано от Галин Добрев Карагеоргиев

                    Когат Кольо Фичето ми викаше майсторе

                    Една интересна история за това величествено постижение на човешката ръка която може би не знаете.Най-известната катедрала претърпяла две световни с 13мил.посетители на година е в пламъци..опасана с 500тона скеле в ремонт от една година,който е бил предвиден да завърши през 2038г.В момента на пожара вътре е имало 2хил души евакуирани веднага към 18ч30 тази вечер.

                    -През 1866 година за ужас на цяла Франция един от символите на страната – катедралата Света Богородица в Париж, започнал да се руши. Стената на столетния храм се пропукала и хората със страх очаквали величествената постройка да рухне. Десетки признати от цял свят експерти дошли да видят катедралата и да разберат как могат да обърнат процеса, но всички се провалили.

                    В отчаянието си френските власти започнали да търсят помощ навсякъде с обещания за награда. Така новината достигнала и до българските земи, тогава в границите на Османската империя. Русенските земи в онези времена били управлявани от Митхад паша. Той бил френски възпитаник и се интересувал какво става във Франция и поддържал топли връзки с правителството на страната.

                    Като чул за неволите им, той откликнал и обещал, че ще изпрати на помощ най-добрия архитект в цялата Османска империя, простираща се тогава на три континента. Това бил не кой да е, а самият Кольо Фичето. Славата на българина отдавна била излязла от границите на империята.

                    Така родният архитект се озовал във влака за Париж. Пристигайки в тълпата на парижката гара, той не можал да намери посрещачите си. Те също не го видели в множеството. Чак когато народът се разотишъл, всеки по своя път, французите видели архитекта. Те не повярвали, че скромно облеченият човек пред тях е известният в цяла Европа Кольо Фичето.

                    Домакините предложили да го настанят и почерпят, но българинът отказал. Пожелал веднага да отиде и види катедралата. На момента започнал своите проучвания. Само за няколко дни открил и проблема – дълбока подпочвена вода, която предизвиквала корозията. Извел водата навън, каптирал я и дори изградил една малка чешмичка, от която тя да се изтича на площада. Разрушението било преодоляно, стената била възстановена.

                    Французите не могли да повярват колко бързо българинът успял да се справи с проблема и да спаси Парижката света Богородица. Поканили го да остане във Франция, но той отказал. Имал работа. По това време строял Беленския мост, заради който той бил заложил главата си пред Митхад паша. Огледал отново внимателно катедралата и след като се убедил, че опасността е отминала, поел обратно за родината си.

                    Коментар


                    • Какво е Париж?
                      1) ()Ейропейска столица
                      2) Содом и Гомора

                      Що па се в Париж се случват тея работи? Май Макарончо е разгневил Господ - па знаете че Българите са наместниците му на Земята
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Кога ще пуснат значка "Аз съм Нотр Дам дьо Пари"?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                          Бе може, но пък защо?
                          Е как защо. Либералсоросоидите трият всичко. Ал-Кайди и всякакви джихадисти могат да стоят настрана и да се наслаждават на самоунищожението.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

                            Електрическа искра и 20 литра бензин.
                            Бе може, но пък защо?
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                              Бе четох че е от късо съединение. Вижда се и някакво скеле. Май ремонт е имало.
                              Електрическа искра и 20 литра бензин.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Жан Бет Разгледай мнение

                                Ако пожарът е дело на "Ал-Кайда" или подобни, което е доста вероятно (и което властите с всички сили биха скривали), то реакцията на барбарона разбирам така: "Пред врага не трябва да плачем за жертвите си".
                                Бе четох че е от късо съединение. Вижда се и някакво скеле. Май ремонт е имало.
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X