IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Последните анкети, извършени от /френския – бел.ред./ Комитет за история на Втората световна война и неговия приемник Института за история на съвремието сочат цифрата 8775 екзекуции по време на извънсъдебната чистка. Към тях трябва да се добавят осъдените на смърт от Висшия съд и обикновените съдилища /791 или 767 присъди, според различните статистики плюс 769 осъдени на смърт от военните съдилища
    ОК, Франция: 791 + 769 осъдени на смърт.
    Кажи сега нещо и за осъдените на смърт от военните трибунали през ВСВ в СССР: 157 593

    Коментар


    • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

      чети си го , барабар с факторчето ... аре у лево !
      Е те нали читателите им са 5-6 човека общо. Затова се мъчи тук паразитно да им прави реклама.....авантажииски номера.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Вестник само за Българофили

        https://demokrati.bg/downloads/2019-...ri-vestnik.pdf
        чети си го , барабар с факторчето ... аре у лево !

        Коментар


        • Вестник само за Българофили

          https://demokrati.bg/downloads/2019-...ri-vestnik.pdf

          Коментар


          • https://www.youtube.com/watch?v=ra8qTZYc5j8
            Валентин Вацев: Днешна Европа е възможна благодарение на блестящата победа на 9 май

            Разговор на Александър Симов с международния анализатор Валентин Вацев за това какво празнуваме на 9 май – Деня на Победата или Деня на Европа, какви бяха посланията на Путин в неговата реч по случай празника, има ли опасност да се възроди фашизма в Европа, какво е технологичен авторитаризъм и защо той е опасен за обществото, какво бъдеще очаква Русия в следващите няколко години и провалиха ли се САЩ във Венецуела.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              "Осъдени на смърт от военните трибунали през ВСВ:
              Великобритания: 40
              Франция: 102
              САЩ: 146
              Германия: 7 810

              СССР: 157 593
              Послъгваш барби , послъгваш както обикновенно:

              ЧИСТКАТА НА КОЛАБОРАЦИОНИСТИ ВЪВ ФРАНЦИЯ

              Прочистването след освобождението във Франция е насочено към лицата, сътрудничили на нацистките окупационни власти.

              При Освобождението, преди съдилищата и гражданските камари да бъдат създадени и установени, и за удовлетворение на тълпата, нейната радост, желанието за отмъщение и уреждане на сметките се смесват, като участници в Съпротивата и населението подгонват колаборационистите или смятаните за такива. Извънсъдебното прочистване е причина за смъртта на около 9 000 души, една трета от които са дело на участниците в съпротивата. Появяват се „използвачи” на чистката, които съчиняват обвинения с цел да си присвоят блага, или да си отмъщават за нещо.

              Очевидно разчистване на сметки, често на битова основа, не са български патент. Сега времената не са така бурни и „присвояването на блага” се извършва далече по цивилизовано: „Кражбата на фирми придобива мащабите на бизнес”, сподели преди дни председателят на Нотариалната камара Красимир Катранджиев.

              Впоследствие идва съдебното прочистване. Упражняват се от извънредни съдилища. Законовото прочистване обхваща 300 000 досиета, 127 000 от тях стават предмет на процеси и следват 97 000 осъдителни присъди в обхвата от „национална деградация” до смърт.

              Последните анкети, извършени от /френския – бел.ред./ Комитет за история на Втората световна война и неговия приемник Института за история на съвремието сочат цифрата 8775 екзекуции по време на извънсъдебната чистка. Към тях трябва да се добавят осъдените на смърт от Висшия съд и обикновените съдилища /791 или 767 присъди, според различните статистики плюс 769 осъдени на смърт от военните съдилища.

              Следователно прочистването е довело до 10 000- 11 000 ликвидирани, главно при екзекуциите, извършени непосредствено след освобождението.

              ИЗВЪНСЪДЕБНО ПРОЧИСТВАНЕ

              Във всички новоосвободени области на Франция е извършвано извънсъдебно прочистване,а още преди това, по време на окупацията са били екзекутирвани колаборационисти. Още в началото прочистването е тема на печата, като най-напред данните почиват на свидетелствата на потърпевшите, както и на участници в чистките, които не са склонни да дават неутрална картина. Крайно десните вестници и бивши привърженици на режима на Виши рисуват черна картина на прочистването. Черните легенди вероятно са плод на антикомунизма на един американски журналист, който сочи цифрата 50 000 жертви на „червените” само в Югоизточна Франция. Този вид информации се подхващат от всички, които виждат в освобождението на Франция предшественик на бъдеща победа на комунистите, което щяло да бъде последвано от истинска гражданска война.

              Правителството не опровергава спряганите цифри. Така, през ноември 1944 вътрешният министър Адриен Тиксие сочи цифрата 100 000 жертви на прочистването. Анкета, извършена през 1952 г сочи 8867 ликвидирани като колаборационисти и други 1955, мотивите за чиято екзекуция не са ясни. Т.е. общо 10822 екзекуции.

              ОСТРИГАНИ ЗА „ХОРИЗОНТАЛЕН КОЛАБОРАЦИОНИЗЪМ”

              Жените, остригвани след освобождението се обвиняват от тълпата за „хоризонтален колаборационизъм” /сексуални отношения с окупатора/. Те са развеждани по улиците на градовете и по пътищата. Трудно е да се направи точна сметка, но според някои изследователи става дума за около 20 000 остригани. Редом с действителните колаборацистки има и други: влюбени жени, които са отказали да се разделят със съпрузи германци при евакуацията на цивилни лица от някои германски бази на подводници, проститутки, които просто са упражнявали занаята си и накрая такива, които изоставени сами на себе си по време на конфликта, за да могат да преживяват е трябвало да служат на окупатора, най-често като перачки или чистачки.
              Last edited by markov; 10.05.2019, 15:45.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

              Коментар


              • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                покръстили сме Киевска Украйна , нале ...
                България на три океана ...нале.

                Покръстили са ги от Константинопол , ползвали са наши свещени книги и свещеници защото езика ни е бил по-лесно разбираем за Русите поради общ славянски корен..... Константинопол е имал политика за покръстване на варварските народи около империята им .....не сме ние.

                Всички други алабализми по темата са подобни на Македонските претенции че са наследници на Великия Александър ........
                Last edited by markov; 10.05.2019, 15:46.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • "Осъдени на смърт от военните трибунали през ВСВ:
                  Великобритания: 40
                  Франция: 102
                  САЩ: 146
                  Германия: 7 810

                  СССР: 157 593

                  Така излиза, че Московия е екзекутирала приблизително 15 дивизии от своите през ВСВ.
                  В числото не влизат убитите от заградителните отряди на НКВД, които със сигурност са много повече.

                  Източникът - един от малкото опозиционни медии в Московия - "Новая Газета". Няколко журналисти и сътрудници на вестника бяха убити през годините на путинската власт. Една от тях бешеАна Политковская."

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                    правописът е според адресанта ... и не съм анонимен , можеш да прочетеш.
                    Много си прав - според адресанта.

                    Коментар


                    • "ОСЪДИХА "ПРИЯТЕЛ" НА БЪЛГАРИЯ

                      Вчера съдът в Подгорица, Черна гора, осъди задочно двама руснаци - Едуард Шишмаков и Владимир Попов на 15 и 12 години лишаване от свобода заради участието им в опит за държавен преврат през 2016 г., който целял държавата да не влезе в НАТО и да се съюзи с Русия.

                      Москва категорично отрича каквато и да е нейно участие в подготвяния метеж в Черна гора.

                      Един от тези руснаци е близък „приятел” на България.
                      В края на мин. г. "Инсайдър" и "Белингкат"разкриха, че „Попов” е Владимир Мойсеев, офицер от руското ГРУ. (Главно разузнавателно управление). Любопитно е, че дори адресната му регистрация в Москва е във ведомствен блок в съседство с друг ведомствен, в който живее Александър Мишкин, един от участниците в терористичния акт с „Новичок”-а в Солсбъри.
                      --------------------------------------
                      Попов-Мойсеев многократно е посещавал страната ни в периода 2013-2016 г.
                      Установено е, че едно от пътуванията му през 2015 г. съвпада с момента, в който поне двама сърби от паравоенни отряди, сражавали се в Донбас и обучавани в лагери на ГРУ в Ростов на Дон, се установили своя база в България. Един от тях - Братислав Живкович, е бил изгонен през 2017 г. от Румъния по обвинения в шпионаж "за чуждестранно военно разузнаване".
                      ----------------------------------------
                      Шишмаков е бил заместник на руския военен аташе в Полша и е обявен за персона нон грата като замесен в шпионаж. Истинското му име е Шираков.
                      За виновни бяха признати 12 обвиняеми, сред които и Андрий Мандич и Милан Кнежевич - лидери на проруския опозиционен "Демократичен фронт". Един от обвиняемите – черногорецът Анание Никич своевременно се спаси в Русия и Кремъл отказа да го екстрадира.

                      По редица данни връзката със заговорниците се е осъществявала чрез България, както и организирането на закупуване на оръжие и средства за шифрована връзка. Засега разследване у нас няма."

                      Коментар


                      • https://www.youtube.com/watch?v=6TDw72ZvWkM
                        Валентин Вацев: Днес няма държавност, но има добре организирано бездържавие

                        Разговор на Александър Симов с международния анализатор Валентин Вацев за целите на посещението на папата у нас, какво не дооцени в ситуацията Бойко Борисов, интересите на кого обслужи у нас главата на Ватикана, както и за това дали премиерът ни не е загубил своя политически инстинкт, какво да чака България след ГЕРБ, какви са основните проблеми на политическия живот у нас и защо времето на Борисов свърши.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение

                          Да, но преди превъзпитанието следва да се поговори за възпитанието.
                          Както може да се проследи, във всичките ми постове има изнесени факти, събития и цифри.
                          Освен това, съм се старал да ги предам на правилен български език, с приличен правопис.
                          За съжаление, отговорите, които получавам, са една фанатична, фантасмагорична белетристика /най-меко казано/,
                          от хора, които се крият под измислени никове и чужди аватари, при това на кръчмарски език и с неграмотен правопис.
                          Поне последните неща се учат в средните класове.
                          правописът е според адресанта ... и не съм анонимен , можеш да прочетеш.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                            това е процедура по превъзпитаване на мекерета... ше те включим и тебе в изправителната програма ...
                            Да, но преди превъзпитанието следва да се поговори за възпитанието.
                            Както може да се проследи, във всичките ми постове има изнесени факти, събития и цифри.
                            Освен това, съм се старал да ги предам на правилен български език, с приличен правопис.
                            За съжаление, отговорите, които получавам, са една фанатична, фантасмагорична белетристика /най-меко казано/,
                            от хора, които се крият под измислени никове и чужди аватари, при това на кръчмарски език и с неграмотен правопис.
                            Поне последните неща се учат в средните класове.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                              Пълни глупости говориш!
                              Ние и макетата сме един народ в две държави, никой не си ибира близките. А с мурзилките нямаме нищо общо - нито генетичо, нито друго. Сега ако кажеш за покръсването остави -- покръстили сме украинците, а мурзилките са си приписа ли тази част от историята, абе откраднали са я, че и името даже!
                              Таке че по-полека с паралелите.
                              покръстили сме Киевска Украйна , нале ...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение

                                Извинявайте колега, това от личен опит ли го знаете?
                                това е процедура по превъзпитаване на мекерета... ше те включим и тебе в изправителната програма ...

                                Коментар

                                Working...
                                X