IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Барби и без теб Курнела ще загуби изборите.Няма смисъл да се напъваш.А твоите приятели от психодясното пак ще гледат с влажен поглед.Дано само оная дебелата свиня не влезе
    Last edited by X_Y; 23.05.2019, 08:46.

    Коментар


    • Подписантите на барби са все лаладжийски професии: журналист, юрист, психолог, филолог, художник, правозащитник и т. н. Достойни професии, нема що...
      Един инженер видях - жена
      И един астрофизик, ма той бил 5 години в Бостън, промили са му мозъка и обърнали хастара.

      Коментар


      • БАрби, какви глупости си напускал тук, нямат нищо общо с икономиката, то и твоят досег с нея е никакъв, но карай ще го преживеем. Ама такива отворени писма- бе защо не ги ползуваш в тоалетната тези неща, ами се опитваш да ги пробуташ на нас

        Коментар


        • ОТВОРЕНО ПИСМО КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА И ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ

          22.05.2019 г.

          Ние сме граждани, обединени от ценностите на либералната демокрация и защитата на човешките права.

          В навечерието на 24 май, Празника на българската просвета и култура, и на изборите за Европейски парламент на 26.05.2019 г. се обръщаме към нашите съграждани:

          Да се обединим категорично около демократичните принципи и либералните ценности на свободата, равенството, зачитането на гражданските и човешките права, толерантността, солидарността, опазването на околната среда и грижата за всички членове на обществото, залегнали в основните документи на Европейския съюз!

          С огромна загриженост отбелязваме все по-голямата поляризация в обществото както у нас, така и в глобален мащаб. Надига се краен национализъм, очертаващ нови фронтови линии. Правят се активни опити да се размие границата между религията и светската държава. Излива се огромен финансов ресурс в подкрепа на ултраконсервативни и популистки движения. Полагат се активни усилия да се върнат назад достиженията в сферата на човешките права и демократичните свободи, постигнати през последните години: отричат се утвърдени научни изследвания и се правят опити да бъдат подменени с пропагандни доктрини; атакуват се неправителствени организации, преподаватели, журналисти, правозащитници и представители на гражданското общество; поставят се под въпрос базисни международни документи за правата на човека и детето, които България отдавна е приела.

          Новите медии се използват за манипулиране на общественото мнение, разпространяване на фалшиви новини и всяване на параноични страхове. Армии от тролове и ботове налагат екстремни позиции, маскирани като „глас на гражданското общество“. Подкопава се доверието в авторитети и в основни източници на информация. Общественото пространство се залива с дезинформационни кампании до степен на пълна дезориентация и масови истерии.

          В публичния дискурс нарастват уклоните към екстремизъм. Спокойните и рационални гласове се давят в блато от шумни, скандални изказвания, които провокират чисто емоционални реакции. От екрана свободно и необезпокоявано се лее реч на омразата, а от словото до реалното действие крачката понякога е твърде кратка.

          България все повече се откъсва от цивилизационния си избор, направен през последните години, от демократичния път на развитие и от проевропейската си ориентация. Парадоксалното е, че именно тези, които най-активно атакуват доверието в общите европейски ценности, са първи в партийните листи за евродепутати и заплашват да разрушат нашия общ европейски дом отвътре.

          Всичко това е част от глобален процес, очертан в Отвореното писмо на тридесет световни интелектуалци. Те алармират, че Европа стои пред най-голямата заплаха за съществуването си от 30-те години на XX век насам, и призовават активно да отстояваме принципите на либералната демокрация и европейските ценности.

          Присъединяваме се към апела на интелектуалците и призоваваме нашите съграждани: бъдете активни, информирайте се и дайте гласа си за партии и кандидати, които ясно заявяват проевропейска, продемократична и пролиберална ориентация! Нашата европейска идентичност допълва и обогатява, а не се противопоставя на националната ни идентичност. Българската култура винаги е процъфтявала в периоди на отваряне и активен обмен с европейските и световните традиции. А Европейският съюз е най-сигурният гарант, че нашият език и нашата култура ще бъдат съхранени и ще оставят трайна следа в европейското и световното културно наследство.

          На всички, които предстои да ни представляват в Европейския парламент през следващия му мандат, напомняме, че той е общност, основана на споделени ценности: зачитане на човешкото достойнство, човешките права, свободата, демокрацията, равенството и принципите на правовата държава. Тези ценности изискват да отстояваме плурализма, недискриминацията, толерантността, справедливостта и солидарността в обществото.
          Подписали:
          https://www.facebook.com/OpenLetter2...375?__tn__=K-R

          Коментар


          • Според медии издигнатият от БСП кмет на кметство Момино село, община Раковски, Никола Стоянов е подкрепил кандидата за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Младен Шишков и дори същият Никола Стоянов е призовал жителите на Момино село да гласуват за ГЕРБ на предстоящите в неделя евроизбори.
            https://trud.bg/кмет-от-бсп-подкрепи-кандидата-на-герб/

            Един мъдър човек наскоро заяви, че хората вече са разбрали, че БСП е мафия и затова вече никой няма да гласува за БСП.
            Нека никой никога да не гласува за БСП.
            Нека всички се обединим около каузата винаги да гласуваме против БСП.

            Коментар


            • Според медии бившият футболист, който доскоро беше футболен треньор на националния отбор на Казахстан Станимир (Мъри) Стоилов наскоро е изразил подкрепата си за премиера на България Бойко Борисов.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                Хората, които превърнаха понятието "интелектуалец" в мръсна дума

                Петър Волгин, Фейсбук:
                ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ВОЛГИН!

                "С тревога научих, че е било оспорено правото на колегата Волгин да призовава колкото си иска от държавния радиомикрофон за създаване на крайноляв политически проект, сякаш е втора ръка журналист спрямо Николай Бареков от също така подкрепящата ( и преди и сега) властта ТВ7.

                Имало е препирня в комисия на Народното събрание, където е привикан някакъв си Георги Лозанов, пълен лаик по въпросите на медиите, но въпреки това назначен за шеф за Съвета за електронни медии (СЕМ).

                Лозанов е бил разгромен и разобличен като цензор от медийния специалист и борец за свободата на словото депутат от БСП Антон Кутев, който с пълно основание е поставил остро въпроса защо СЕМ се е фокусирал с упреци за липсата на плурализъм върху предаването на колегата Волгин в БНР „Деконструкция”.

                Нима Кутев не е прав- отвсякъде се лее проправителствена пропаганда, маскирана под какви ли не форми, а точно честният в своята праволинейност Волгин да бъде фокусиран като досадна муха в хербарий!?

                Друг път съм си позволявал да не се съглася с др. Кутев (веднъж дори написах неуважителното „късно е либе за Кутка” – виноват, признавам си!), но дойде време да го подкрепя.

                Колегата Волгин не просто трябва да бъде оставен на мира, но е наложително да му се даде допълнително време за изява със специален закон, който да налага откровеността му като еталон в публичното говорене. Ако това не бъде направено незабавно има опасност при оставка на кабинета Волгин да се окаже в опозиция и да претендира да се окаже прав. При което Бареков ще ни се види забавен телевизионен клоун на фона на ленинския интелектуален потенциал на революционера Волгин, доказал на фронта правителствения провал своята правота в битката срещу доконструкцията на статуквото .

                Волгин не просто е искрен, а направо изразява съкровените помисли на софийските потайности във властта. Цепи по вълните на проправителствената пропаганда с отчаянието на волжки съветски бурлак по волгодонския канал. В Канал едно трябва да го пуснат да громи глобалистите, либералите, Запада и най-вече големия сатана САЩ!

                Колегата Волгин олицетворява бродещия призрак на болшевишкия реваншизъм, но без някакви си олигавени от европейска слуз социалдемократически смокинови листа. Той е обобщение, за да не кажа еманация ( че ще ми се обидят за сложната дума достопочтените почитателки на колегата) на най-истинското самопризнание за това, докъде може да стигне един журналист в отрицанието на реалността, заради свободата на славата.

                Славата да си смел борец за свободата на словото, което никой не ти отнема, оспорва или притиска, е голяма работа. Тя трябва да стърчи като доминиращо оръжие на съветски окупатор над центъра на София, за да виждат всички низши български организми за каква висша цел става дума.И никакъв демонтаж и деконструкция на предаването му не бива да има, за да не му се отнема свободата му на славата.

                Колегата Волгин е говорител на статуквото и е адски полезен в това качество, което със сигурност увеличава количеството на отвратените от него ( от статуквото, а не от колегата Волгин, който работи яко за това отвращаване). Ако му се попречи, ще бъде превърнат в жертва, което той жажда, за да стане първия по рода си ляв екстремист, породист журналист, репресиран за волнодумство в залеза на прехода от болшевизъм към повече такъв в наше време.

                И трябва да му се признае: старае се в това отношение повече от Кеворкян, Карбовски или други по-дребни подобия на (пропа)гадния фронт, като носения от студио на студио млад др. Александър Симов от в. „Дума” например ( същият не случайно непрекъснато се позовава на чичо си Волгин като на върховен жрец).

                Волгин ни е нужен като (протуберансите на) слънцето и разредения въздух на върха на чистата, неприкрита пропаганда, за да не може утре някой от днешните управляващи лицемери да се оплаче със задна дата от липсата на медийно обслужване по нанадолнището, по което ни водят."
                Last edited by barbaron; 22.05.2019, 23:02.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                  Хората, които превърнаха понятието "интелектуалец" в мръсна дума

                  Петър Волгин, Фейсбук:

                  Някакви хора, нарекли се "интелектуалци", написали някакво отворено писмо, в което ни призовават да гласуваме за "проевропейски" и "пролиберални" партии.

                  Погледнете авторите и поддръжниците на въпросния документ и ще видите, че става дума за поредната проява на евроатлантическия комсомол, на либералните грантаджии, чийто истеричен хленч по "застрашената Европа" става все по-досаден.

                  Някога всички вие, "просветените интелектуалци", се кълняхте в Костов.

                  После, когато вече престана да ви хрантути, се мушнахте под шлифера на Борисов, който ви осигуряваше синекурни длъжности и добри доходи.

                  Утре и Корнелия ще олигавите с мазните си целувки, ако ви праща в чужбина или ви осигурява безметежен живот.

                  Такива сте вие, хората, които превърнахте понятието "интелектуалец" в мръсна дума.

                  За едно сте прави.

                  Европа наистина е застрашена, само че не от "популизма", "национализма" или "злия Путин".

                  Европа е застрашена от вашата либерална безмозъчност, която превърна хубавата европейска идея в бюрократичен кошмар.

                  Европа е застрашена от вашето бездарие, което прикривате с евроатлантически клетви.

                  Европа е застрашена от злобата, с която поливате всеки, чието мнение се различава от вашето.

                  И, да, Европа може и трябва да бъде спасена.

                  Само че трябва да бъде избавена от такива като вас, либералните ветропоказатели.
                  А, не. И кой ще ѝ казва, колко права трябва да е краставицата и къде да сочи? 'Ма ужас няк'ъф!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                    [
                    Хората, които превърнаха понятието "интелектуалец" в мръсна дума

                    Петър Волгин, Фейсбук:

                    Някакви хора, нарекли се "интелектуалци", написали някакво отворено писмо, в което ни призовават да гласуваме за "проевропейски" и "пролиберални" партии.

                    Погледнете авторите и поддръжниците на въпросния документ и ще видите, че става дума за поредната проява на евроатлантическия комсомол, на либералните грантаджии, чийто истеричен хленч по "застрашената Европа" става все по-досаден.

                    Някога всички вие, "просветените интелектуалци", се кълняхте в Костов.

                    После, когато вече престана да ви хрантути, се мушнахте под шлифера на Борисов, който ви осигуряваше синекурни длъжности и добри доходи.

                    Утре и Корнелия ще олигавите с мазните си целувки, ако ви праща в чужбина или ви осигурява безметежен живот.

                    Такива сте вие, хората, които превърнахте понятието "интелектуалец" в мръсна дума.

                    За едно сте прави.

                    Европа наистина е застрашена, само че не от "популизма", "национализма" или "злия Путин".

                    Европа е застрашена от вашата либерална безмозъчност, която превърна хубавата европейска идея в бюрократичен кошмар.

                    Европа е застрашена от вашето бездарие, което прикривате с евроатлантически клетви.

                    Европа е застрашена от злобата, с която поливате всеки, чието мнение се различава от вашето.

                    И, да, Европа може и трябва да бъде спасена.

                    Само че трябва да бъде избавена от такива като вас, либералните ветропоказатели.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Jazabel Разгледай мнение

                      Голям срам вярно ,виж комунистите ни лъжеха безплатно .
                      https://www.lentata.com/page_14659.html
                      ТИ СИ БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА!

                      АВТОР: Иво Сиромахов

                      1. Заобичваш България (И обясняваш на всички, че е най-невероятната страна. С разтреперан глас им говориш за планините, шопската салата и трите морета и как всичките ти познати са измъчвани от комунистите, но са успели да го превъзмогнат и да изобретите заедно компютъра)

                      2. Самочувствието ти видимо се покачва (Намираш леенето на бетон в Испания за далеч по-престижно от леенето на бетон в България. Освен това си гледал мач на Алавес на живо)

                      3. Притеснен си, че всички любезничат и се усмихват (Опитваш се все пак да се заядеш със сервитьорката, но забравяш нужните английски/испански/немски думи)

                      4. Пълниш квартирата с рекламни материали (запалки, химикалки, поставки за чаши, дори салфетки и клечки за зъби от закусвалните)

                      5. Послушваш чалга (принципно не ти е любима, но го оправдаваш с носталгията)

                      6. Много лъжеш (нищо, че си във ферма на 300 километра от Лондон – по телефона обясняваш, че всяка вечер мааш гащи из Сохо „и нищо особено не е, казвам ти, въобще не си заслужава“)

                      7. Спиш по познати цяла година (обясняваш, че трябва да си помагаме и си само за малко, а и че те винаги са добре дошли, ако имат път към Лясковец)

                      8. Винаги се прибираш в България със свръхбагаж (плюс 20 кила ръчен, една част е за подаръци, другата част – за черни дни)

                      9. Общуваш само с българи (Местните не знаят коя е Алисия и никога не им е забавно, като се оригнеш)

                      10. Пресичаш на червено (Може да правят суперколи, но не се сещат за елементарни неща и кесят по две-три минути на празни улици)

                      11. Научаваш чужденците да пият (в началото се дърпат, но постепенно чарът ти ги печели за каузата)

                      12. Бързо забравяш българския (за 2-3 месеца изчистваш от паметта си почти всичко, освен по-кратките думички)

                      13. Научаваш най-добрите псувни (и те са единственото, което казваш без акцент)

                      14. Не си поръчваш алкохол навън (4-5 евро за малка бира? Не на тебе тия. Напиваш се вкъщи и чак тогава се впускаш в местния нощен живот)

                      15. Излизаш из квартала по екипче на Левски/ЦСКА (Хем е патриотично, хем се чувстваш готин. Чудиш им се на акъла що не го правят и те)

                      16. Събуваш си обувките на гости (и веднага те хваща яд, че не си помислил по-добре)

                      17. Не се подстригваш (20 евро, за да те минат с машинката? Аре нема нужда. Една шапка е 5 евро)

                      18. Викаш „опа, сори“, когато настъпиш някого в метрото (и прибавяш едно извинително „дееба“)

                      19. Чувстваш се недосегаем (никой не разбира езика ти, не знае навиците ти и няма нужда да спазваш никакви правила. По-хитър си от тях)

                      20. Убеден си, че тоя текст не те касае (Чужбина грам не те е променила и си все същият)


                      за всички френски , канадски и всякакви там "пенЦионери" и "специалисти" ...

                      Коментар



                      • Last edited by barbaron; 22.05.2019, 19:21.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                          https://www.lentata.com/page_14650.html
                          Акад. Георги Марков: Първо сме българи, преди 13 века не е имало Европейски съюз

                          Срамота е срещу пари на западни фондации да лъжат, че не е имало робство, а еничарството било прекрасно.
                          Голям срам вярно ,виж комунистите ни лъжеха безплатно .
                          Где нет вопросов - всегда есть ответ.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                            Непрекъснатост в околностите на точката.
                            Да, и това!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение

                              А, да!
                              Интегрирането идва след и на основа на диференцирането.
                              Но първото условие за диференцируемост и, съответно, интегрируемост, е елементите да са еднакви или поне еднородни.
                              Непрекъснатост в околностите на точката.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                                При нашите, етапът още е проверка за диференцируемост.
                                А, да!
                                Интегрирането идва след и на основа на диференцирането.
                                Но първото условие за диференцируемост и, съответно, интегрируемост, е елементите да са еднакви или поне еднородни.

                                Коментар

                                Working...
                                X