IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • "Обикновен фашизъм или обикновен болшевизъм. Ето фактите. Вие ги свържете. ”КОНПИ” иска да се бори с частната корупция, разбирай да атакува всеки, които финансира противниците на Кой?

    Други хора ме предупредиха, че ДАНС се занимава с мен, да внимавам какво говоря, какво пиша. Да не питам за СРС, защото сега вече и Комисията за контрол не може да ми помогне.
    Цацаров бил много недоволен и трябвало да се намесят. Да внимавам да не ми подхвърлят нещо. Изобличително. Като предварително ще обработят общественото мнение, че сме параноици.
    Трети хора, ми казват, че ги посъветвали да не работят с мен, пак по гореизложените причини. Главния. Не че нещо, но нали бизнес имат, постове заемат. Прекратиха договорите - и "потънаха". Страх.

    Междувременно чета за това, че сме на последно място по медийна свобода на Балканите?! Това никога не е било. И осъзнавам, че от екраните на практика изчезнаха несъгласните с Цацаров и Пеевски, опонентите на опозицията. Пак мои познати ми казват, че има "черен списък" /неформален, разбира се, - не очаквайте да видите такъв с печат и подпис на Цацаров/ за лица, които не трябва да се явяват по централните медии.

    "КОНПИ" иска да има възможност направо да арестува. Както видяхте при Иванчева - вече си контролират цялата система с извънредни съдебни звена - спецпрокуратура, спецсъд, включително Апелативен. След него се оплаквай на арменския.

    Иванчева със сигурност е най-големият проблем на корупцията у нас. Не КТБ, не хазарта, не ЧЕЗ, не телекомите, не медиите, не Главните - а тя. Пуснаха в употреба и ядреното си оръжие - СРС. Какво им пречи да ги изманипулират?! Седиш няколко месеца в затвора, а след това - "сори". Той и Ненчев има "сори" от ВКС, ама нали вече не е министър и го разкарваха като мечка пред медиите повече от две години. И Дани Митов и още много прозападни. Те и след Плевнелиев пуснаха прокурори.

    Чакам. Да почукат на вратата. Както и на вратата на много мои приятели и познати. Един по един, за да не организират масова съпротива.

    Цацаров продължава да изпълнява плана Решетников и да "зачиства" прозападния елит и да блокира бизнеса, който не е с Тях.
    Хитлер така е дошъл на власт. С избори. Бавно и методично е приспивал демократичните инстинкти на германското общество, докато един ден вече е било късно. И са надянали военните униформи.

    На Йордан Цонев всичко му е ОК. Няма проблем с медиите, всеки път като поиска може да се яви. Чист бил. Пеевски тоже.

    Май ще ме принудят да се занимавам с политика. Зорлем.

    Да, Цацаров е важна опора на цялата организирана властова група, но без Борисов и ГЕРБ зад гърба са нищо. Той им осигурява политически гърба с прегръдките с Меркел, Юнкер, с "евроатлантизма" си. А корупцията е лепилото на този модел."
    Last edited by barbaron; 05.07.2019, 14:09.

    Коментар


    • Барби Стига пуска глупости. кажи ти какво направи в борбата с корупцията и наглостта. НАли знаеш лозето не ще молитва, иска мотика и също свободата не иска екзарх, иска караджата. Така че кажи- отидох в Бг, и протестирах срещу ............. на дата............ Иначе сети се за стария ник на импетент с едно Ю накрая

      В случай че решиш да питаш аз какво съм направил- нищо е отговорът. Просто си бях в в Бг за 2 седмици и оставих по магазините около 2500 лв и тъй като съм пазарувал 90% в големи вериги съм сигурен че ддс е отишло по предназначение, което е все пак някакво успокоение че съм допринесъл с нещо за Бг

      А ти какво направи освен постовете в интернет

      Коментар


      • "... Целта беше постигната и бившият председател на КФН вече година и половина ръководи банката за развитие в полза на олигархията.
        България все повече се управлява по феодалните правила. Някой си плаща за пост, след което гледа да спечели от „инвестицията“ си многократно чрез корупционни схеми. Тези над него нямат претенции към методите му на управление, поне докато не стане прекалено гнусно.
        Е, вече стана. При Мавродиев, ББР раздаде кредити за стотици милиони за:
        • Сделката за Юнион Ивкони, което беше продадено от близка до Еврохолд (сега кандидати за ЧЕЗ) компания, и бившия депутат от ГЕРБ Ивайло Константинов;
        • Инса ойл – дружество на Георги Самуилов, който приватизира Общинска банка;
        • „Слънчев ден“, доскоро собственост на Георги Гергов, а сега на фирми на близкия до Делян Пеевски Ангел Палийски.
        Моделът „Мавродиев“ трябва да бъде преустановен час по-скоро. Чрез агресивната си политика послушникът и неговите господари налагат удобни за тях и плащащи си победители в редица отрасли на икономиката, което нарушава честната конкуренция и води до бедност, ниски доходи и бягство на българите от страната."

        Коментар


        • И замириса от морето

          "Заседание на МС 14 март 2018 г. Министрите раздават концесии за плажовете по Южното Черноморие за следващите 15 години. От концесионните договори става ясно, че на плажа „Слънчев бряг-север“ чадърът ще струва 9 лв., шезлонгът също 9 лв. Значи ако двама души искат да се пекат без да им се напълнят зад… с пясък, ще трябва да си приготвят по 27 лв. на ден. На плаж „Росенец-север“ чадърите и шезлонгите ще са по 10 лв., на „Несебър-юг“ по 8 лв., а на „Св. Влас – болницата“ по 7 лв.

          И така от няколко квадрата пясък за един сезон се изкарват 100 квадрата на шпакловка и замазка в престижен софийски квартал! Дай, Боже, всекиму! Но понеже за всекиго няма, та да дадем първо на нашите хора. Обществена тайна е, че плажните концесии бяха спечелени от фирми свързани с ВИС, Маргините, Маджо, ДПС, Валентин Златев

          Само ще отбележа, че в специалност „Туризъм” на СУ се преподава дисциплина „Грижа за клиента”, а също и „Психология на клиента”. Явно сериозни дисциплини, защото се изучават в IV курс. Но, за съжаление, туризмът се ръководи от самодейци. Такива, като Георги Гергов, който през 1999 г. заряза свинарството, купи комплекса “Слънчев ден” и се отдаде на туризъм… Може да добавим и подсъдимите Баневи, подсъдимите Арабаджиеви и т.н. и т.н.

          Иначе опитахме най-различни работи, за да подкараме туризма нанякъде. Откриха се мощите на Йоан Предтеча. После се откри вампир с трепетликов кол между ребрата. После се намери и жена му на вампира, също вампир. И още вампири. Толкова много вампири се изровиха, че се заговори, че може на логото на българския туризъм да се сложи вампир.

          Kато погледнеш, у нас всичкият туризъм е приключенски. И затова конкретните идеи за «приключения», като симулирано бутане от Балдуиновата кула, фиктивен обир от разбойници, облечени като древни траки, хайдушки и каракачански масаж и т.н., са просто тавтология на действителността. Всеки българин, бил той хотелиер, ресторантьор, собственик на паркинг, чейнчаджия, лодкар, мургав продавач на варена царевица… е способен да направи туризма на един чужденец приключенски. Една седмица съприкосновение с образците на българския туризъм и неговия социален контекст и всеки уважаващ себе си чужденец ще забрави завинаги пътя накъде нас. Дето разправяше един англичанин, от една седмица съм в България и нищо ми няма… Няма ми портфейла, няма ми часовника, два зъба ми няма…"

          Коментар


          • СТРОИТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ.СВЕТА ТРОИЦА. Б.Б -А.Д- Д.П. ЧЕСТИТО.
            Фирма “Роудуей кънстракшънс" с капитал от 50000 лв. купува "Каменни фракции" за 100 лв. при положение че се увеличава капитала му на 18 млн. лв. След това ББР отпуска 148,5 млн лв на Фирма “Роудуей кънстракшънс“ за да купи "Пътстройинженеринг", а парите ги получава Вълка като собственик на "Пътстройинженеринг". Заема от ББР не е обезпечен , освен с заложени 100% от акциите на "Роудуей кънстракшън", което е купено за 100 лв. , а има налични 18 млн. лв. с неясен произход, ако въобще ги има и капитала на "Пътстройинженеринг". Освен този заем, ББР има одобрени кредити на "Слънчев ден" за почти 64 млн. евро (125 млн. лв.), като усвоената част е 86 млн. лв. Или до сега ББР е отпуснала 234,5 млн лв. В момента Еврохолд ще плаща на ЧЕЗ 335 млн.евро, най-вероятно отново с заем от ББР без досегашния заем от 234.5 млн.лв. Т.Е. ББР ще финансира 70-80% от покупката на ЧЕЗ, а Еврохолд ще покрие заема с повишаване на цените на тока. Сценариите на “Вълка от Уолстрийт “ са доста аматюрски в сравнение с тази БЪЛГАРСКА СХЕМА.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

              Пак ви питам ,Защо извергът сталин не празнувал победата докато е бил жив! Такава е и съдбата на тираните!!

              Свободният свят има задължение към своите граждани и към хората в света НИКОГА да не позволява на онези,които искат да унищожат свободата,да диктуват бъдещето на планетата... САЩ имат традиции и принципи,завещани от бащите-основатели на нацията.Просто негативните и социалистически режими се елиминират. Искат,могат и го правят!! Реви сега...

              Ето още един такъв малоумник,залагал на социализма..

              .
              Към своите граждани да се упражняват как си искат но по света да не се упражняват щото ътошим ръце и глави.А ти се упражнявай там не тука

              Коментар


              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                Там работите са тотално узпущени....
                Има една съществена разлика в мултикултурноста между Европа и Америка и това е причината за невъзприемането на емигранти! В Америка,най-вече англоговорящите са възприели принципът единство-в-различността (unity-within-diversity): едно ядро от общи ценности и правила (Конституция, закони, общ език)-това гарантира сцеплението на цялото и същевременно поставя граници за правата на различност, както и на принципа за равнопоставеност на културите.

                Докато в стара Европа национализмът особено при пробивът на левичарството напоследък пречи на приемането на "другите" за равноправни,не напразно и двете световни войни са започнати от възшествието на национализма/шовинизма/ в Европа!

                В заключение,макар и трудно това е пътят на прогреса,другото е размирици и войни!
                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                Коментар


                • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                  ванчЕто ... събуди се ве ... зациклил си около 1991а и нема мърдане ... цела западна Европа е комунистическо-соросоидна !
                  Там работите са тотално узпущени....
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                    ванчЕто ... събуди се ве ... зациклил си около 1991а и нема мърдане ... цела западна Европа е комунистическо-соросоидна !
                    Пак ви питам ,Защо извергът сталин не празнувал победата докато е бил жив! Такава е и съдбата на тираните!!

                    Свободният свят има задължение към своите граждани и към хората в света НИКОГА да не позволява на онези,които искат да унищожат свободата,да диктуват бъдещето на планетата... САЩ имат традиции и принципи,завещани от бащите-основатели на нацията.Просто негативните и социалистически режими се елиминират. Искат,могат и го правят!! Реви сега...

                    Ето още един такъв малоумник,залагал на социализма..

                    .
                    Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                      Карел Чапек: Защо не съм комунист?

                      http://www.highviewart.com/cvetno/ka...nist-1703.html

                      ....чужд ми е и комунизмът, предлагащ вместо помощ знамето на революцията. Целта на комунизма е да властва, а не да спасява; на неговото знаме е изписан лозунгът на властта, а не на помощта. А гладните искат не да властват, а да се наситят.



                      Аз не мога да бъда комунист, защото комунистът не знае морала на помощта и съчувствието към страдащия. Защото той проповядва премахването на социалния порядък, а не на този ужасяващ безпорядък, какъвто се явява нищетата. Ако комунистът се съгласява да помогне на нещастните, то става само при едно условие: първо ние ще завземем властта, а после (възможно е) работата да опре и до вас. За съжаление, даже подобно условно обещание за помощ не е гарантирано с нищо. Дори да преобърнете обществото нагоре с краката, и тогава бедните ще отидат отново на дъното, като към тях ще се добавят и много други.

                      Тончо Жечев....


                      „Нужно ли е след всичко това да припомням какво стана на Девети и след това ? Народна демокрация, основи на социализма, социализъм, развит социализъм, зрял социализъм – все руини, върху които – замислени или гневни – стоим днес. Думи, думи, думи...Още след сравнителното улягане на пластовете, след разправата с опозицията и установяването на еднопартийната диктатура последваха безумни и престъпни експерименти за въплътяване на утопиите...Целият почти интелигентен елит, ако не беше унищожен, беше „разкулачен“, във всеки случай престана да съществува като прослойка. Остана това, което успя да се пригоди, приспособи, т.е. това, което сведе своето равнище до равнището на новите господари на живота.“
                      ванчЕто ... събуди се ве ... зациклил си около 1991а и нема мърдане ... цела западна Европа е комунистическо-соросоидна !

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                        https://www.youtube.com/watch?v=LKC-OcSKM-c
                        България се събужда (04.07.2019 г.), гост доц. Валентин Вацев
                        Карел Чапек: Защо не съм комунист?

                        http://www.highviewart.com/cvetno/ka...nist-1703.html

                        ....чужд ми е и комунизмът, предлагащ вместо помощ знамето на революцията. Целта на комунизма е да властва, а не да спасява; на неговото знаме е изписан лозунгът на властта, а не на помощта. А гладните искат не да властват, а да се наситят.



                        Аз не мога да бъда комунист, защото комунистът не знае морала на помощта и съчувствието към страдащия. Защото той проповядва премахването на социалния порядък, а не на този ужасяващ безпорядък, какъвто се явява нищетата. Ако комунистът се съгласява да помогне на нещастните, то става само при едно условие: първо ние ще завземем властта, а после (възможно е) работата да опре и до вас. За съжаление, даже подобно условно обещание за помощ не е гарантирано с нищо. Дори да преобърнете обществото нагоре с краката, и тогава бедните ще отидат отново на дъното, като към тях ще се добавят и много други.

                        Тончо Жечев....


                        „Нужно ли е след всичко това да припомням какво стана на Девети и след това ? Народна демокрация, основи на социализма, социализъм, развит социализъм, зрял социализъм – все руини, върху които – замислени или гневни – стоим днес. Думи, думи, думи...Още след сравнителното улягане на пластовете, след разправата с опозицията и установяването на еднопартийната диктатура последваха безумни и престъпни експерименти за въплътяване на утопиите...Целият почти интелигентен елит, ако не беше унищожен, беше „разкулачен“, във всеки случай престана да съществува като прослойка. Остана това, което успя да се пригоди, приспособи, т.е. това, което сведе своето равнище до равнището на новите господари на живота.“
                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                        Коментар


                        • https://www.youtube.com/watch?v=LKC-OcSKM-c
                          България се събужда (04.07.2019 г.), гост доц. Валентин Вацев

                          Коментар


                          • Сега или преди - кога беше по-добре? Отговорите на икономическия анализ

                            Икономическият прочит е относително свободен от произвол и истината се различава лесно. Винаги има данни и анализи от външни и безстрастни наблюдатели. За мнозина от местните наблюдатели, не само по идеологически причини, икономическото сравнение на сегашна България с тази преди 1989 г. е неудобно Тогава - много по-богати от Гърция

                            Ако се вярва на изчисленията на Мартин Иванов, през 1870 г. БВП на човек от територията на сегашна България е бил почти с 40% по-висок от този показател за Гърция, малко по-висок от Испания и Финландия, и само два пъти по-нисък от БВП на човек в САЩ. През 1945 г. Гърция по този показател е вече с 55% по-бедна, Испания е задминала България с 20%, а гражданите на Финландия и САЩ са съответно два и седем пъти по-богати от тези на България.

                            Очевидно независимостта на България не е много икономически изгодно начинание. Поне не удържа предимствата на този показател на благосъстояние в сравнение с вече значително по-заможни икономики към края на втората световна война. Между другото независимостта към 1906 г. е и десет пъти по-скъпа за поданиците на царство България от данъците, които те биха плащали на Високата порта.

                            Тези изчисления са по общоприета методика – в щатски долари от 1990 г. Според тях през 1945 г. БВП на човек в България е 7 300 щ.д. По същата методика КУАНДЪЛ, реномиран портал за икономическа статистика (в основата са данни на МВФ) показва, че БВП на човек в България в края на 1980 г. е бил 6 500 щ.д., т.е. по-малко от 1945 г. (окупираните „обединени“ територии не са в сметката). В края на 1988 и 1989 г. показателят е 8 700 щ.д. на човек, за да спадне през 1996-1997 г. до 5 400 щ.д.

                            Тук се натрапва неприятният извод, че в постоянни цени благосъстоянието на българските граждани (измерено по този начин) е останало същото като в края на Втората световна война. През това време Гърция, която през 1945 г. е по-бедна от България, е вече над три пъти по-богата от България, нищо че минава през гражданска война и военна диктатура, който траят до средата на 1970-те години. Този факт крещи за обяснение по някакъв начин. Само спадът от 1989 до 1997 г. е 48% от БВП на човек от населението, т.е. около половината доход е изчезнал. Как изчезва доход?

                            Съществен принос за това развитие има обстоятелството, че България е не просто единствената комунистическа страна, която за 45 години е „успяла“ да фалира три пъти. Тя е единствената страна в северното полукълбо с такъв рекорд през втората половина на ХХ век. Това е така защото икономиката работи на загуба. А през 1996-1997 г. има още един фактически фалит по вътрешния правителствен дълг. Той е „изчистен“ с инфлация. През януари 1997 г. средната пенсия е 14 щ.д., заплатата – 40, за да спаднат през февруари същата година до съответно 5 и 20 долара. Който не помни, може да прочете обзора на МВФ за тези години. Впрочем това е най-ниското сравнително равнище на лични доходи в цялата история на България след 1878 г.

                            След 1997 г. България повтаря реформите от 1991-1994 г., този път по-решително. Резултатът е, че в края на 2018 г. (според същия източник) БВП на човек в България е 12 800 щ.д. Иначе казано, както и да се тълкува случилото се през последните 20 години, няма как да не се отбележи, че това – с едно 16-месечно прекъсване през 2009-2010 г. - е най-дългият период на стопански растеж след 1878 г. насам и че в сравнителен план след Втората световна война българските граждани никога не са били по-добре. В крайна сметка около 80 на сто от страните в света са по-бедни от България. Включително Русия през повечето години от 1990-те насам, като сега стойностите на БВП на човек са приблизително равни, според същия източник.


                            И така нататък

                            Коментар


                            • Някой сеща ли се за кристин лагард- стана шеф на МВФ след строс-кан, знае и някой какъв пост зае сега и знае ли някой това https://www.capital.bg/politika_i_ik...za_nebrejnost/

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                                Сутринта Щирлиц влиза при Мюлер. Мюлер е в мрачно настроение.
                                — Господин групенфюрер, какво става? Руснаците вече са в предградията на Берлин!
                                — Щирлиц, спрете с глупавите си шеги! Сънувах Германия от 2015 година!
                                — Толкова ли са зле нещата тогава?
                                — Зле е много слаба дума, Щирлиц! Представете си - канцлерът на Германия е жена, министърът на външните работи - пе*ераст, турци работят в заводите Даймлер-Бенц, Германия плаща дълговете на гърци и испанци. Вместо факелни шествия - гей паради, плащаме пари на евреите и изпълняваме командите на негър от Америка! Фашистите са в Кремъл, а не в Райхстага, Русия воюва с Украйна, а Германия, представяте ли си, Щирлиц - ГЕРМАНИЯ разубеждава Русия да не воюва!!!
                                "Действително, глупост някаква..." — помисли си Щирлиц...

                                Коментар

                                Working...
                                X