IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Путин се готвеше да брои колко секунди Тръмп му е държал ръката на срещата на Г-20 в Аржентина.
    Сега ще трябва да брои за колко секунди го е погледнал Тръмп
    https://clubz.bg/76394-trymp_moje_da...esiqta_v_kerch

    Коментар


    • Керченският проток не са руски териториални води, защото Крим не е международно признат за руски. Водите в протока са колкото руски, толкова и Украински и затова между двете държави има специален договор за преминаването през него. Това, че руснаците със сила смятат да променят съществуващите правила е друго нещо. Това се нарича самоуправство, което ще им излезе през г... носа!
      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • Бе то за Крим е ясно че е неделима част от Русия , ами да не стане и останалата част от Украйна след гладната и студена зима дето им предстои да организират референдум да се присъединят към лошите рашъни.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Украйна е типичен пример за една закономерност. Руското влияние в една държава е право пропорционално на упадъка на тази държава. Където въпросното влияние е сведено до приемливи граници - има просперитет. Прибалтика и източна Европа без България. Където държавата е просмукана с руско влияние - икономика, служби, администрация, армия, медии и т.н. има упадък. България, все пак, е малка и Евросъюзът можа да я преглътне. Но с огромни усилия. И досега е сочена за най-корумпираната и най-бедната в съюза. Украйна е 4-5 пъти по-голяма и съответно с 4-5 пъти повече проблеми. На всичко отгоре - бивша съветска република. Украинският журналист и публицист Дмитро Гордон, който е буквално в във врящото гърне на украинската действителност, повтаря при всеки случай и повод - Русия тотално манипулира живота в Украйна. Агентурата й е навсякъде - партии, депутати, лидери на националистически движения, служби, медии... Едва с идването на Порошенко нещата малко от малко се променят. Предишните управници са се постарали наистина от Украйна да стане бледо копие на предишната като промишленост, армия и пр. Когато руснаците нахлуват през 14-та година, насреща им се изправят доброволци предимно. Армията е била пробита отвсякъде. Руснаците са имали като на длан всичко - планове, разстановки и т.н. До там, че украинците са ползвали западноукрински диалект, почти неразбираем за руснаците, за да опазят някаква тайна, все пак... Едва сега армията на Украйна малко от малко стъпва на крака. Българската армия? Добре, че е незначителна в отбранителния ни съюз. Иначе...
          Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
            Пак сте захванали Крим! <дрън дрън дрън>
            Като си намеря старите записки ще продължа, няма да пиша отново, я!
            Няма нужда, чети си записките в клуба на ОФ
            Много дрън-дрън, а нито дума за изселените кримски татари и за заселените в Крим руски мужици

            Коментар


            • Пак сте захванали Крим!
              Колко пъти трябва ад се връщаме на Крим?
              Предупреждавам, че така отново ще стигнем поне до Бай Либен и чепките. Кому е необходимо това?

              До 2014 Крим е в Украйна. Защо е в Украйна, как е попаднал в Украйна и "редно" ли е да е в Украйна - това са отделни и обемисти теми. Частичто ще осветля. Писал съм вече и други са писали, ама много се забравя.
              Етнически състав на територията, език, усещане за принадлежност, желание за принадлежност. Примерно три-четвърти от населението са етнически руснаци, практически украйнският език е екзотика в Крим, хората искат да с ачаст от РФ.

              Това достатъчно ли е?
              Опитът е правдивата политическа оценка сочат, че не е?

              Възможен ли беше референдум в Крим за присъединяване към РФ, организиран и проведен от Киев.
              Не, не беше възможен.

              Ако все пак хипотетично беше организиран такъв референдум, какъв щеше да бъде резултатът? "Честният" резултат! Честният отговор на такъв хипотетичен въпрос е, че не може да знаем. Опасяваме се, че честен резултат на такъв въпрос не може да има.
              Честен от гледна точка н аБога.

              Искаше ли Киев излизането на Крим?
              Категорично не искаше.

              Дори само заради горните въпроси и отговорите им, следва да се заключи, че има някакъв проблем ако изходим формално от нормите на международното право.
              Има и особености, които правят казусът заплетен.
              Някой правдиво беше казал, че правото е издигната в закон воля на господстващата класа.
              Малко реторика: може ли да се изведе твъдение, че международното право е издигнатата в закон воля на господстващите държави, представлявани от техните господстващи класи?!
              Още малко реторика: Турция праща маскирани човеци в Странджа, Кърджали, Хасково и там се организира Референдум за присъединяване към РТ. Всеки форумист да формира интимно отношение по хипотезата!


              В резултат на маскирана военна операция, официалната власт на Киев е суспендирана, организиран е референдум.
              Резултатът категоричен.

              Резултатът (без придирчиво вглеждане до детайл) отговаря ли на истинската воля на населението (народа).
              Отговаря!

              Националният интерес на Русия, съдбата и поставени ли са на карта и съдбовно наложително ли е да предприеме този ход?
              Отговорите изискват информация, експертиза, балансираност и неподвластност н аемоции. Ерго, отговорите не могат да се дадат във форум. Да се постави въпросът по друг начин: Защо и е наРусия този проблем ако не е наложително? Че мигър тя си няма достатъчно територия, с която и без това едвам се справя или почти не се справя?

              Има такива моменти в историята на народите и държавите, в които формалните норми на правото и неписаните норми на етиката и морала, не значат нищо, не играят.
              По време на Карибската криза Куба е суверенна държава! Приела е на територията си тайно съветско ядрено оръжие. САЩ поставят драстичен ултиматум и се готвят решително за война. Имат ли право? Формално от правна гледна точка - не! Прави ли са САЩ и трябвало ли е да действат така? Прави са били и още как и това е единствено възможният и правилен ход.
              Така кубинските ракети се върнаха при съветите, а американските ракети от северната турска граница ги върнаха на южната и светът отдъхна за известно време.

              Като си намеря старите записки ще продължа, няма да пиша отново, я!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                Много е опасно,ама много...Не си и помисляй...И в Русия,и в бившите съветски републики - а си пристъпил,а са те бастисали....Никога не стъпвай по тия места и го разпространи това на всички,които познаваш....Аз ще бъда много хепи от тоя факт...
                Случилото се е класическа бандитско-пиратска акция от репертоара на т.нар. "подворотня"- така се наричат бандите гангстери, причакващи във входовете на жилищните дворове-блокове своите жертви.
                Какво международно право?
                "Подворотнята" първо действа с особена дързост, после лъже и маже с особена наглост. И така в мащабите на цялата им държава.
                Впрочем, самият владимир путин е смятан за "възпитаван" точно в средите на ленинградската "подворотня", откъдето са неговите най-близки приятели от кръга "Озеро" - до един бивши гангстери, вербувани от спецслужбите.
                Това е практика от времената на най-първите болшевики - най-близки техни сподвижници и момчета за всичко са бандитите от тогавашната "подворотня" - ето например Йосиф Джугашвили е класически подземен "герой", който е ограбил с взлом Тифлиската банка и с тези пари Улянов-Ленин живее с години в Швейцария, впрочем в една стая с Мусолини.
                Маниерът на действие на необолшевиките - рашисти е гангстерски, нагло презиращ право и договори, нагло лъжещ и манипулиращ, презиращ човека и цивилизацията.
                Но с тези си действия фашисткият режим на путин сам си слага табелка - "международен военопрестъпник", който с присъщата му наглост пред Хагския трибунал ще пледира за "невиннос
                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                Коментар


                • Французите нямат петрол и газ, но имат идеи
                  Дизеловите локомотиви ще изчезнат до 2030-2035 г.
                  От 2022 започват да ги заменят с локомотиви на течен водород

                  La SNCF affirme vouloir « s’engager à fond » dans le train à hydrogène

                  La SNCF veut en finir avec ses locomotives diesel d'ici 2030 à 2035. Elles doivent être remplacées à partir de 2022 par des trains à hydrogène.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                    Като типичен русофил пропусна да посочиш, че това е била Велика България.
                    Преди да правиш заядливи забележки да беше прочел малко историята......Велика България е владеела частично Крим като независимва държава за пренебрежимо кратък исторически период между 632 и 665.
                    Като през този период Византия е владеела южната част на Крим
                    Last edited by markov; 28.11.2018, 18:12.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                      Трудно е да си представите, но Крим, който днес клати с въпроса за неговия статут не само отношенията между Русия и новите украински власти, но и с целия Запад, само преди 60 години станал „братски подарък“ от руския за украинския народ, който тогава отбелязвал 300 години от обединението на Русия и украинските територии на изток от река Днепър в една държава. Този символичен жест трябвало да укрепи дружбата, икономиката и... влиянието на новия Генерален секретар – Никита Хрушчов.

                      Трябва да напомним, че в различни исторически епохи Крим е бил зона на влияние на Източната Римска империя, Хазарския хаганат, Монголската империя и Османската империя, докато през 1783 г. не е бил присъединен към Руската империя. На свой ред последната останала монолитна едва до 1917 г., когато след революцията била формално разделена на независими съветски републики и автономии, една от които станал и Кримският полуостров.

                      При това в резултат от цялата революционна суматоха Крим така си и останал част от Русия, която тогава започнала да се нарича РСФСР.

                      Съвсем неочаквано не само за жителите на полуострова, но и за тогавашния политическия елит на страната Крим бил присъединен към Украйна, която тогава се наричала УССР и формално била независима в рамките на СССР.

                      Веднага след като дошъл на власт Хрушчов, дългогодишен ръководител на украинската Комунистическа партия, решил да направи символичен жест и да си осигури стабилна подкрепа от страна на влиятелния украински елит. Той направил това със свойствения му волунтаристичен маниер, като предложил по време на едно заседание в Кремъл, посветено на селското стопанство, да подари Крим на Украйна.

                      Като типичен русофил пропусна да посочиш, че това е била Велика България.
                      Socialism -- You Make It, They Take It.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        Руската банка ВТБ превела "по погрешка" 10.5 евро на ЦентроАфриканската република

                        « Une erreur technique. » La banque russe VTB a versé « par erreur » un prêt de plus de 800 milliards de roubles, soit 10,5 milliards d’euros à la Centrafrique, a confirmé le deuxième groupe bancaire russe après des révélations de plusieurs médias.
                        Очевиден износ на капитал. Само малко не са догледали че ЦАР на която са го приписали има само 2 милиарда долара БВП. Излиза че вече е с над 600% дълг/бвп съотношение.

                        Коментар


                        • Руската банка ВТБ превела "по погрешка" 10.5 милиарда евро на ЦентроАфриканската република

                          « Une erreur technique. » La banque russe VTB a versé « par erreur » un prêt de plus de 800 milliards de roubles, soit 10,5 milliards d’euros à la Centrafrique, a confirmé le deuxième groupe bancaire russe après des révélations de plusieurs médias.
                          Last edited by barbaron; 28.11.2018, 15:27.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                            Има в кацапската версия, но е на старобългарски.
                            Хе, на руската или украински версии на Педоуикията също не бих вярвал много по въпроса за Крим.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

                              Това не го знаех, благодаря.

                              Да ти се намира под ръка препратка, но не Педоуикията?
                              Има в кацапската версия, но е на старобългарски.
                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                                А Крим при създаването на Украйна беше автономна република , впоследствие Украинците си промениха конституцията и де факто и суспендираха автономността. Севастопол също е с отделен статут като град герой от 2 световна война.
                                Това не го знаех, благодаря.

                                Да ти се намира под ръка препратка, но не Педоуикията?

                                Коментар

                                Working...
                                X