IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
    Добре начев, много е кратко за да го цитирам цялото. Съчувствам ти за няколкото капки кръв които са свързани с РСВМ.
    С крайна неудовлетвореност и като израз на мои лични и неангажиращи, субективни виждания споделям, че България (като едно събирателно, обобщаващо понятие) има вина и е извършила негативен принос за отделянето на Македония от тялото на Майката.
    Груев беше дал на е едно място доста ценна, събрана, високо емоционална, но не задължително изчерпателна интерпретация на темата.

    Аз много добре знам къде те стяга чепикът: Търси се някой желаещ да се изока гороломно: Ко Мо Не Та Та са виновни за всичко!
    Не, не са те виновни за всичко.
    Освен тях вина имат политици, партии, короната и др. лица и организации.

    Обратното твърдение (македонска вина) също е вярно, но нямам намерение да соча с пръст чужди кривици.

    За малките и големите нямам коментар. Какъв коментар да имам за очевидни неща?!

    Тезата ми за "правилната" геостратегическа ориентация, която обаче изненадващо носи със себе риск за значително изкривяване на националния ни интерес и риск за кражба на важна част от историята ни и то именно тази част, която ни е формирала като нация, очевидно е останала неразбрана. Прекалено кратък съм бил!

    За поток с теб не е редно да говоря. Моят интерес е само един - българският. Не искам да те вкарвам в конфликт на интереси!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
      Мария Захарова: САЩ трябва да се извинят и да платят компенсации за бомбардировките в Югославия

      "Но всъщност, Щатите първо трябва да се извинят на бомбардираните, да платят обезщетение за убитите, както и за ранените и загубили здравето си поради използването на боеприпаси с обеднен уран. И едва тогава, създавайки правилна, а не бомбено-токсична основа, да призовават за „движение напред “, написа тя на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“

      Така Захарова коментира думите на напускащия посланик на САЩ в Белград Кайл Скот, който каза, че сърбите трябва да разглеждат събитията от 1999 г. от „по-широка перспектива“ и ги призова да подобрят отношенията със САЩ.


      А България,която предостави коридор за американските самолети бомбардирли Сърбия,трябва също да се извини на съседите и да не допусне за в бъдеще да бъде въвличана за съучастие в подобни американски авантюри тук на Балканите и по света.
      Че на кой му дреме какво казва захарова?
      Аре у лево!
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Мария Захарова: САЩ трябва да се извинят и да платят компенсации за бомбардировките в Югославия

        "Но всъщност, Щатите първо трябва да се извинят на бомбардираните, да платят обезщетение за убитите, както и за ранените и загубили здравето си поради използването на боеприпаси с обеднен уран. И едва тогава, създавайки правилна, а не бомбено-токсична основа, да призовават за „движение напред “, написа тя на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“

        Така Захарова коментира думите на напускащия посланик на САЩ в Белград Кайл Скот, който каза, че сърбите трябва да разглеждат събитията от 1999 г. от „по-широка перспектива“ и ги призова да подобрят отношенията със САЩ.


        А България,която предостави коридор за американските самолети бомбардирли Сърбия,трябва също да се извини на съседите и да не допусне за в бъдеще да бъде въвличана за съучастие в подобни американски авантюри тук на Балканите и по света.

        Коментар


        • Добре начев, много е кратко за да го цитирам цялото. Съчувствам ти за няколкото капки кръв които са свързани с РСВМ. За да се случи това обаче, има виновни, които предполагам заради краткостта на поста си, си пропуснал да споменеш. Например, кога, как, защо се появи РСВМ. Пропускаш началото. Лично аз предполагам че причината е същата като атаката за писмеността. Ако искаш може да вземеш отношение по този въпрос.
          Бих искал да споделя, че цялата планета е част от природата, и всички закони се подчиняват на нея. А законите кратко казано дават предимство на силния. Няма да давам повече примери, но в следствие на тези закони, няма тяло, група от тела, или каквото и да било, което да е над тези закони. Всичко се подчинява на най-голямото, в една или друга степен. Това означава че няма тела или групи тела които са независими. Те са независими дотолкова, доколкото голямото тяло им позволява.
          Това беше малко космополитно, та нека се върнем на по-земни неща. На Земята, се получава че по-големия изяжда по-малкия. По-малкия винаги се съобразява с по-големия. При хората обаче се получава малко по-различно. Ако изключим универсалното решение на проблемите, то се получава че имаш ... избор... Схващаш ли ми мисълта? В природата в отношенията между всякакви обекти избор няма. Ще кажеш, да, ама ние сме интелигентни... Добре, но в сравнение с какво?!?
          ...
          Та да се върнем на Земята и да видим как се развиват нещата. Не знам дали споменах, че причината за болката ти е едно място, което се из...каза преди година-две. Споменавам го защото се оказва, че нашата страна се опитва да балансира между две сили. Едната е многократно по-голяма от другата, но не това е въпроса, а извода от споменатото по-рано, че малките нямат голям избор, те не могат да са самостоятелни. Но понеже сме хора, то можем да изберем страна така, че да отговаря най-добре на нашия интерес. Т.е имаш избор, и в зависимост от големината ти, изборът е малко или много повече.
          Е, стана доста писане, но не можах да разбера какъв е интереса на България от турския паток, все пак каквото и да стане там, това си е сделка между две страни, и помежду си могат да си строят или разрушават каквото си искат?

          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Няма ли още някой да се престраши и да изпее хвалебствена ода за демократичните и образцови западни страни, които обявили война на Германия за спиращите дъха 2 дни след нахлуването на хитлеристките войски в Полша, водени естествено основно от любовта си към горката страна-жертва?

            Сал един Ванчо си направи устата наполовина и възпя този неистов подвиг на здравите, етични, хуманни и алтруистични западни демокрации.

            Това е месецът за споменаване на тези драматични времена. Едно премигване и септември си отишъл, ще търсите тогава възможност за изява, но ще е късно!

            Коментар


            • Колажираните фиксаци, пристастия и мании барбови ме навеждат на разни мисли. Дано ви е поне малко по-интересно от синьо-червените простотии.
              Ще бъда кратък, но тя ... краткостта е както знаете относително явление


              За Родината трябва да се говори сериозно, с обич и загриженост.
              Голите оплюватели и петоколонници - вън!
              Барабар с техните колажи и боички, барабар с невзетите лекарства.

              Част от завесата беше повдигната от Вацев в двата най-скорошни разговора.

              Заслужава си да с е чуят също:
              Атанас Чобанов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев"

              Илиян Василев в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев"


              Различините виждания трябва да се слушат спокойно, да се преценяват аргументите.

              Всичко това е в контекста на един по-голям разговор и това е разговорът за национален суверенитет. Скандалът започна с ползването на неприложимото тук и безумно понятие за "шпионаж". После пък, усещайки се, напълно се извъртяха и почнаха да ползват хлъзгавото - "опит за промяна на геостратегическата ориентация".
              Откога декларираните симпатии и политически виждания се превърнаха в квалифицирано деяние?!

              А иначе, в контекста на националния интерес и суверенитет следва много внимателно да с е мисли и пипа както по отношение на страните, които ситуационно са наши договорни партньори (да кажем условно съюзници. Казвам условно, че колчем се сетя за тази дума и и в главата ми изниква картината на театралния преврат на италианския крал, който сваля Мусолини, после германците го освобождават от затвора и го слагат за шеф на някаква псевдодържава, която е отново съюзник на Германия, ама накрая Италия все пак излиза от войната като съвоюваща държава-победител, а пък ние не! Е, то и ние се извъртяхме, ама с около година закъснение, което доведе до трагедии), така и по отношение на страните, с които не сме в близки отношения.

              Ето ви сега една изключително въздействаща за всеки българин илюстрация по отношение на ориентацията и суверенитета.

              Общата история и памет е един важен националнообразуващ фактор, по това не може да има спор.
              Надявам се, че следите развитието на отношенията с нашите кръвни братя от РСМакедония. Имам кръв оттам и много ми е болно. В началото на властването на социалдемократите на Заев РМ, бидейки страна с крайно ограничен и съмнителен ресурс за поддържане на държавност, започна любезно, боязливо и несигурно да маха опашчица. Те много добре знаят кои са, откъде са дошли и знаеха, че е неизбежно да се "разберат" с Гърция и България. Така е правдиво исторически - за да може едни ограничен "елит" да си отдели стадо, което да стриже и дои, трябва да знаеш кога да легнеш по корем и да зъвъртиш опашчица, кога да се озъбиш.

              Подписахме договор за приятелство, комисия създадохме за история и учебниците. И закипя симулативен, наукообразен, творчески труд. Мен ако питате, по правилата на баскетбола, който беше много развит в бивша СФРЮ, тупаха топката и чакаха сгода!
              И сгодата дойде!

              Е, това беше пиеса в няколко акта. За голямо съжаление в пролога атаката дойде от Москва, откъдето президент Путин обясни, че славянската азбука идела от настоящите македонски земи. Обидно, обидно, ма какво да правиш - интереси. Какви точно интереси са защитавани?! Може би все още е имало някакви надежди, че заедно със Сърбия, Македония ще бъде въвлечена в тяхна сфера на влияние. Странни надежди, но нищо друго не ми идва в главата. Изключвам хипотезата Москва да с е занимава с низки страсти и мерак за жегване на дребен, незначителен противник. Някак не им отива.
              Да, ама нашият любим ръководител мощно изправи снага в люта битка за съдбата и перспективата на Западните Балкани. Как точно и изчерпателно се защитаваше българският национален интерес с перспективата на тези доста шарени и особени страни, волево събрани в една група, това е съвсем друга тема, която днес остава на заден план.
              В резултат н а всичките тези събития и изхождайки от очевидното и ясно разбиране, че територията н а РСМакедония е сериозно необходима на н?то в оградителните му планове, македонците изведнъж се почувстваха значими започнаха да играят надменно своя игра. Глупаво и самонадеяно избързват, ама от мен акъл ни ще получат, ни ще вземат!

              Ето, дойде моментът за най-важното. Регистрирахте ли обстоятелството, че на наскоро завършилата сесия на смесената, българо-македонска комисия се е стигнало до грозни разправии и не само, че не е имало никакъв напредък, но дори и по уж изяснение въпроси е даден заден ход. Изведнъж - отново неразбирателство по отношение на личността на един Г. Делчев?
              Какво идат да ни кажат тези събития?!
              Простичкото и ясно послание от страна РСМ е следното: Братя, българи! Ние нашата игра си я направихме!
              Играта беше много проста: да я докараме до положение, че да започнем да си говорим директно с Вашингтон, да станем важни за него и да поемаме директни ангажименти към него. Последователността на събитията ви е ясна, доколкото и вие сравнително скоро минахте същата процедура. Първо се влиза в н?то! Оттам се налагат известни ангажименти, които предполагат неизбежно пускане на кръв, но ние сме готови да платим тази цена. Едновременно ще върви и процедура (привидна) за затваряне на глави по процеса на прием в ЕС! Нали помните, членството в н@то е билет за ЕС, тъй че вие на нас повече въобще не сте ни необходими. Няма нужда да го играем любезни и да симулираме любовни и братски отношения, за всичко щ е се погрижат от Вашингтон. Поне това е доказано, че РБ може да бъде управлявана по телефона, от адрес в София или при крайна необходимост - чрез посещение на тройка.
              А договора и комисията .... е, тях знаете къде да си ги заврете!

              Като капак на всичко, безумен "шпионски" скандал В София, който може дори да е организиран през главата н а Борисов и руските отношения пак скърцат.
              Над главите ни като меч висят и готвените санкции по отношение на потока.
              Българският интерес и история биват подготвени за сметището.
              Ех, какви неща върши тази пуста геостратегическа ориентация!
              Last edited by nachev; 16.09.2019, 17:43.

              Коментар


              • Кратко и ясно казано:
                "От обычных империй Россия отличается тем, что разделена не только на метрополию и колонии, но и на меньшинство внутренних колонизаторов и большинство формально имперской нации, подвергающееся фактически колониальной эксплуатации.

                Страна расколота социально, территориально, сословно и национально:
                • на привилегированное меньшинство – высшую бюрократию, включая силовиков, и связанный с ней олигархат (примерно 3% сверх богатых, которым принадлежит около 90% всех финансовых ресурсов страны) и остальные 97% населения, подвергающиеся жестокой и унизительной эксплуатации со стороны социальной верхушки;
                • на метрополию (Москва) и фактические колонии (остальная Россия, включая привилегированные колониальные анклавы: Петербург, Чечню, Сочи и т.д.);
                • на опричную Россию силовых структур и земское статское население, абсолютно бесправное перед всевластием новых опричников, унижающих, пытающих и грабящих людей без погон;
                • имперский центр и национальные окраины, все в большей степени подвергающиеся русификаторскому давлению."
                https://gordonua.com/blogs/eydman/pu...t-1276224.html

                Коментар


                • Grigor Lilov

                  ТАЙНИТЕ НА ШПИОНСКИЯ СКАНДАЛ У НАС
                  **** Русофилите като част от айсберг, като жертвоприношение през западните партньори, като укриване на др. родни фигури *****

                  Съвременните руски Щирлици се подвизават далеч по-убедително и не така явно не в тази обществена организация, която се назовава русофилска, но всъщност трябва да се нарече кагебистка. Тяхното тайно присъствие е далеч по-значимо на най-високите места в държавата: в правителството, парламента, прокуратурата, съда, ДАНС и др. подобни структури, в партиите, в най-едрия бизнес и ръководствата на банките, като кметове и кандидат кметове в общините, вкл. и София.
                  Малинов и сие са дребни винтчета в тази игра, нейната видима част – като айсберга, от който девет-десети са скрити под водата. И именно заради относителната им незначимост за руското влияние у нас бяха взети на мушката.

                  Тогава защо е тази шумотевица само около русофилското движение у нас?
                  Защото важното е за сметка на видимостта около него тези девет-десети от кремълския айсберг, в който се блъска десетилетия наред българския кораб, да останат невидими под повърхността.
                  Затова разследването срещу Малинов и сие е операция на прикритие на далеч по-важната агентура за шпионаж и за влияние, която е разположена у нас.
                  ...
                  https://www.facebook.com/grigor.lilo...82403455208913

                  Коментар


                  • https://www.youtube.com/watch?v=yUPlfYduqGQ
                    Кой ще арестува Бойко Борисов за шпионаж?

                    Коментар


                    • US посланикът призова сърбите да „погледнат в по-широка перспектива“ на бомбардировките от 1999 г

                      "На 24 март 1999 г. НАТО започна военна операция срещу Съюзна република Югославия. Ръководството на алианса определи "предотвратяването на геноцида на албанското население в Косово" като главна причина за въздушно-настъпателната операция "Съюзна сила". Според НАТО по време на операцията, продължила 78 дни, самолетите на страните от алианса са извършили 38 хиляди полета, като целта на повече от 10 хиляди от тях е била да извърши бомбардировъчни атаки.

                      Според военни експерти са изстреляни 3 хиляди крилати ракети, хвърлени са около 80 хиляди тона бомби, включително касетъчни бомби и обеднен уран. По сръбски данни от 3500 до 4000 души са убити в резултат на въздушните удари, около 10 хиляди са ранени, две трети от които са цивилни.

                      Според сръбски експерти, през трите месеца на бомбардировките над Югославия от силите на НАТО, на територията на Сърбия са хвърлени 15 тона обеднен уран. След това страната зае първо място по брой онкологични заболявания в Европа, а през първите 10 години от момента на атентата в страната около 30 хиляди души се разболяха от рак, като от 10 до 18 хиляди от тях починаха.

                      Материалните щети възлизат на 100 млрд долара. Бомбардировките на петролни рафинерии и нефтохимически инсталации доведоха до заразяване на водната система на страната с токсични вещества.

                      Според сръбския учен Любиша Ракич количеството обеднен уран, паднало на територията на балканските държави по време на агресията на НАТО, би било достатъчно за създаване на 170 атомни бомби, подобни на тези, които САЩ хвърлиха върху Хирошима на 6 август 1945 г."

                      то бива бива наглост и лицемерие, ама това е извън пътя...сърбите да забравят за бомбите с обеднен уран заради които се родиха увредени деца, а хиляди хора са с онкологични заболявания..защо американците не направят филм за този Чернобил, който загроби Ирак, собствените им войничета в Персийския Залив, а и бивша Югославия...за какво да им прощават наглеци...да не говорим, че и ние, българите, пострадахме почва, води, въздух бяха натъпкани с обеднен уран....да направят филм за тази катастрофа...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение


                        Ти май не можеш да разбираш писан текст.

                        Новината е че Руската Рубла е най-добре представящата се валута от т.н. нововъзникващи пазари.

                        Според теб и долара ли е в тази категория ???

                        Направо се чудя как дращиш ден и нощ глупотевини без връзка с темата ....
                        Долара е в графата тоалетна артия

                        Коментар




                        • На снимка 1 се вижда как “Валяците” от Перник си говорят с полицията. На снимка 2 са нацитата, които полицията не изведе от протеста. На снимка 3 батките хапват групово пица за отскок преди протеста. На снимка 4 “протестиращи” издигат лозунги, които някой им е сложил в ръцете. Всички снимки са на Веселин Боришев. Разбира се, че според полицията е по-добре да бъде задържан, преди следващия протест, вместо да документира това.

                          Коментар




                          • Николай Христов

                            Препоръчвам добре да разгледате тази снимка. Ама много добре. Още веднъж. И пак. И отново

                            ТОВА, уважеми приятели, е Иван Гешев. Не буквално на снимката, разбира се. Това на снимката е прелюдия и предупреждение какво следва след 24-ти октомври (когато би трябвало ВСС да го гласува официално за главен прокурор).

                            Автобусите с роми и батки, впрочем, по нищо не се различават от методите на действие на този човек.

                            Тези хора (на снимката) не са на контрапротест в подкрепа на Гешев. Те са докарани за протест СРЕЩУ Гешев. Но не от организаторите на протеста (които щели да правят преврат, според едни фалшифицирани чатове, които водещи медии легитимираха).

                            Тези хора са докарани с автобуси, за да се фалшифицира реалността. "Онези медии" вече ги снимаха и ги представиха като протестиращи СРЕЩУ Гешев (статиите: "вижте, че Гешев е от добрите - лошите организират протести срещу него, на които водят автобуси с батки и роми - нормалните хора подкрепят Гешев").

                            Та, това следва - фалшифициране на реалността. Ама брутално фалшифициране. Видяното до днес, е нищо. Повярвайте. Фалшификация от такъв калибър тепърва предстои. Досегашните обвинителни актове, ако и да ни се струват приказки от 1001 нощ, са само бегло подобие на фалшификация.

                            Погледнете снимките пак. Внимателно ги погледнете. Защото това е качествено ново ниво на фалшификация. До сега ги караха на "контрапротест", за да отбележат, че "има и друга гледна точка". Сега ги представят като протестиращи. За да унищожат изобщо каквато и да било гледна точка ...

                            И всичко това се случва СЪС съдействието на органите на МВР. Полицаите на протеста си имали началници, които са им наредили да съдействат с всички сили, за да се случи фалшификацията. Това е положението. Това ни чака ...

                            Иначе, днес изгониха поредният критичен журналист от обществена медия. За да няма никакво съмнение, че някой някъде може да каже/покаже истината. Затвориха устата на още един човек, който щеше да разкаже за днешната фалшификация, за която разказвам тук. Както и за предстоящите много такива утре ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Защо обиждаш руснаците на "нововъзникващи пазари" ?
                              Ми щото там пазар от 1917 до 1990 година не е имало ......та е логично да са в категорията нововъзникващи !

                              Ма ти и историята си забравил освен френския май...

                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                                Новината е че Руската Рубла е най-добре представящата се валута от т.н. нововъзникващи пазари.
                                Защо обиждаш руснаците на "нововъзникващи пазари" ?
                                Ти великата руска империя, великия ссср и великата руска федерация на путин
                                за нищо ли ги имаш
                                Всъщност, прав си

                                Коментар

                                Working...
                                X