IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

    Е тогава защо ги ручахме жабетата
    Ами ти как мислиш,защо трябва да те дундуркат,всеки народ трябва да измине своя еволюционен път на развитие,западняците защо живеят по-добре,кой им го поднесъл наготово?Сингапур, например наготово ли го получава,или с реформи и разум?

    Три са основните принципа, които Ли Куан Ю използва за успешното изграждане на ефективна модерна държава: изкореняване на корупцията, премахване на бюрократичното мислене и специално внимание към нуждите на обикновените хора


    Или пак да цитирам К.Чипола за 5-те закона на глупоста.....

    Click image for larger version

Name:	images.jpeg
Views:	1
Size:	10.3 КБ
ID:	3624017



    Айде по същество.....

    Демокрация има само там, където самото общество е достигнало необходимото цивилизационно равнище.

    При българите, съществува огромно разминаване между копираните отвън демократични
    атрибути и възможностите на самото общество.

    Общественото съзнание е много близо до феодалното и това определя състоянието на държавата.

    Най-очевидното доказателство за това е корупцията. При феодализма тя не е престъпление, а начин за организация на обществото. По цялата стълбица по-силният феодал раздава на по-малките не заплати, а градове, земи, доходни служби. Цялата йерархия открито живее от осребряването на властта и цялото общество се наглася към това.

    В изостаналите общества търговията с власт, нейната покупко-продажба и днес си остава масова, общонародна практика
    Last edited by vanevski; 09.07.2020, 21:49.
    Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

      Е тогава защо ги ручахме жабетата
      Но вате, вие винаги ша ручате жабетата,

      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
        ...Западът няма материален интерес да се грижи за Източна Европа. Ако западните демокрации успеят да създадат ред, който да ги предпазва от нова агресия, за тях ще е все едно дали Варшава е столицата на независимата полска държава или център на руска или германска провинция, нито дали Атина е гръцки или италиански град. Нито военната, нито икономическата мощ на западните демокрации би била сериозно застрашена, ако Русия, Германия и Италия разделят тези земи помежду си. И едва ли някой на Запад се притеснява дали литовският език и литература ще се съхранят или ще изчезнат....

        https://libertarium.net/%d0%bc%d0%b8...-%d0%b8%d0%b5/
        Е тогава защо ги ручахме жабетата

        Коментар


        • "Аналлизаторите веднага се разпищяха, че акцията на Христо Иванов била политическа, че той правел пиар на „Демократична България“. Естествено, че действията му са политически. Той е действащ политик и нищо от това, което върши, не може да бъде политически неутрално. Но това, че акцията е политическа променя ли нещо?
          • Променя ли реалния факт, че Доган е окупирал морския бряг край резиденцията си и абсолютно незаконно спира достъпа на българските граждани до него?
          • Променя ли факта, че и местната, и централната власт си затварят очите?!
          • Променя ли се фактът, че вече 10-15 години, никой не знае колко точно, държавата охранява Ахмед Доган и продължава да го охранява, независимо, че той се оттегли (дали?) от активната политика и сега е само почетен председател на ДПС?
          • Променя ли се фактът, че НСО охранява не само Доган, ами и резиденцията, и плажа към нея?!
          • Променя ли се фактът, че офицерите от НСО нарушиха закона, като отказаха да се легитимират?!
          Истината е, че последните години промениха коренно мисленето на обикновения българин. И той вече трудно може да сложи в едно изречение „политическо“ и „полезно за обществото“. Дотолкова свикнахме да гледаме как политиците се грижат за своите лични и партийни интереси, че отказваме да виждаме дори и доброто, което понякога се появява като случайно следствие от политическия егоизъм. Според мен политическото действие на Христо Иванов има огромен граждански ефект! Той показа пътя и начина, по който всеки обикновен българин може да отстоява държавата си. И сега е наш ред да се вдигнем в събота и да отидем масово на плажа на Доган. Нека се съберем няколко хиляди души, пък да видя как ще ни изтикат в морето. Но се страхувам, че няма да се съберем, няма да идем. Просто ще псуваме през зъби във Фейсбук. И наглостта на Доган ще остане ненаказана. И от това ще порасте. Така става с наглостта, когато не се наказва – нараства!"

          Коментар


          • "Видяхме известното, видяхме видното, видяхме това, което всички знаехме, но подминавахме с мълчание и безразличие. Христо Иванов, Иво Мирчев и общинският съветник от Бургас Димитър Найденов нагледно показаха как Доган е окупирал и присвоил част от плажа във вилната зона на парк „Росенец“ край Бургас, където се намира кичозната му резиденция, независимо, че по закон бреговата ивица е изключителна държавна собственост. И охранява плажа така, че пиле да не може да прехвръкне. Пази го от нас с нашите пари, с платените от нас служители на НСО. Защото няма съмнение, че поне три от яките момчета, които натикаха Христо в морето, са служители на НСО. Личеше си. Частните гардове стояха отстрани и наблюдаваха. Офицерите от НСО действаха. От името на държавата. Щото Доган е държавата, какво да се лъжем. Пролича си и от поведението на полицията. Някакви шушумиги с пагони се появиха и провериха документите само на групата на Христо. На охранителите не ги провериха.

            Така е тук. На изпроводяк полицаите посъветваха Христо Иванов да се оплаче. Не казаха на арменския поп, но то се подразбираше. Брилянтно олицетворение на
            частната държава!

            Гледах във Фейсбук как
            гардовете на Доган самоуправстват, как грубо изблъскват Христо и хората му в морето и на устата ми идваха думите, които Вежди Рашидов изговори по повод на агата и мекерето му Пеевски през 2013 г.: „Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя лайнар, на Доган… заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха… Всички ли сме роби на един дебел, грозен, на 20 г. милионер бе, да му е.а пу.ката майна. Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост… Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 г., да ви е.а циганската нация…“

            Много просташко изказване, но в същината си беше истина. И още е истина. Но Вежди се промени. Пак си е същия простак, даже още по-арогантен, но откакто Пеевски му извади милионите от фалиралата КТБ, коренно промени мнението си и за лайнара Доган, и за дебелия и грозен милионер…"

            https://www.reduta.bg/%D0%BD%D1%8F%D...B9%D1%81%D0%B0

            Коментар


            • ...Западът няма материален интерес да се грижи за Източна Европа. Ако западните демокрации успеят да създадат ред, който да ги предпазва от нова агресия, за тях ще е все едно дали Варшава е столицата на независимата полска държава или център на руска или германска провинция, нито дали Атина е гръцки или италиански град. Нито военната, нито икономическата мощ на западните демокрации би била сериозно застрашена, ако Русия, Германия и Италия разделят тези земи помежду си. И едва ли някой на Запад се притеснява дали литовският език и литература ще се съхранят или ще изчезнат....

              https://libertarium.net/%d0%bc%d0%b8...-%d0%b8%d0%b5/
              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

              Коментар


              • Нова много обешаваша партия в Украйна със Александра КЛИТина



                Last edited by hazard; 09.07.2020, 14:00.

                Коментар


                • наздраве

                  https://www.facebook.com/beh.gov/vid...6477773622896/

                  Коментар


                  • МУТРА




                    Ицето Иванов виде, че нема файда да се занимава с Баце и са се пробва да дигне политически рейтинг, заяждайки се с Доган.
                    Браво!
                    Да му пожелаем успех!
                    Слава!

                    МУТРА




                    И са Радев да каже, що аджеба НСО бутат Ицето у водата, вместо да му чупят главата?

                    А?

                    хахаха

                    Коментар


                    • Не знам дали тук трябва да го сложа, но

                      Ето няколко зашеметяващи стари примера. Професорка в Илинойския университет твърди, че науката математика подкрепя белия супермасизъм. Аз не разбрах точно каква е тезата й, но останах с впечатлението, че щом чернокожите, изучаващи математика са незначително малцинство спрямо белите, значи проблемът е в самата математика. Освен това се оказва, че "Западната математика е расистка". Убийте ме, но не знам как така 2+2 прави 4 при белите и 13 при чернокожите. Докато не попаднах на туит на Brittany Marshall, изчестна чернокожа активистка, която твърди, че "идеята, че 2+2 прави 4, се дължи на западния империализъм и колониализъм".

                      Коментар


                      • От 1 януари 2022 г. френското правителство ще въведе минимална пенсия от 1000 евро на месец, съобщи радио France Inter.

                        Пенсионната реформа на френското правителство ще се прилага напълно за тези хора, които влязат на пазара на труда от 2022 г. и няма да засегне никого от тези, които са родени преди 1975 г.

                        Окончателно: 250 лв. минимална пенсия от 1 юли догодина

                        Ключови детайли от плана разкри днес премиерът на Франция Едуар Филип. Целта е да се опрости изключително сложната пенсионна система на страната.

                        Ще се запази възрастта за пенсиониране на 62 години, но правителството ще насърчава хората да работят по-дълго време, като използва система на отстъпки и бонуси. Филип очаква до пет години средностатистическият работник да се пенсионира на 64 години.

                        хайде барби кажи на твоят човек да направи пенсията 1000 лв- не щем 1000 евро- ще направи ама таратанци
                        Last edited by v_tin; 08.07.2020, 21:18.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                          ИЗГЛАДНЯЛ- КОЛКО ДА СЪМ ИЗГЛАДНЯЛ- чакам на 14 заплата. Така че сигурно съм изгладнял. От политик като този не може да очакваш реални действия- аз ти казах - на умряло куче нож вади. Ще тупа топката, ще мотаят населението/ дори не население, а по скоро популация/ докато стане време за избори. Може да направи още някоя акция някъде, където няма да ги бият. Но няма да се изправи срещу презастрояването- руснаците ли го правят, срещу БХ- има видеа какво е поведението му като министър- йес, хер премиер, йес. Няма да се изправи срещу други нередности, но отново ще отиде срещу доган. Разбира се не оправдавам доган, но най вероятно за сарая ще излезе че е на частна фирма, както стана с барселонската афера- момата като видя дебелия и бега в италия. Само дето разправят че в службите знаели чие е детето. Но както се казва всяко чудо за 3 дни в Бг- ще подскача умрелия и ще млъкне. Мярнах някъде статия че за последния мандат имало 60 скандала- защо умрелия не се изказа по никой, защо не направи нещо- ами защото може да го ошамарят преносно и буквално, затова ходи с камерамен да му снима геройствата и да не би някой да го набие
                          Не може да си изгладнял вате. Все пак си бил капитан на кораб и съветник на шкембе войвода.
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Така, браво, сваляйте си маските
                            Един Истински Българин се е осмелил да покаже
                            на оскотялия "материал" с преклонена глава
                            какви
                            мръсотии се вършат в българия от руските подлоги и руските окупатори
                            по българските територии и се заклева да се бори пак с тях,
                            а
                            ти и цялата червена сган на него се нахвърляте като изгладнели помияри
                            ИЗГЛАДНЯЛ- КОЛКО ДА СЪМ ИЗГЛАДНЯЛ- чакам на 14 заплата. Така че сигурно съм изгладнял. От политик като този не може да очакваш реални действия- аз ти казах - на умряло куче нож вади. Ще тупа топката, ще мотаят населението/ дори не население, а по скоро популация/ докато стане време за избори. Може да направи още някоя акция някъде, където няма да ги бият. Но няма да се изправи срещу презастрояването- руснаците ли го правят, срещу БХ- има видеа какво е поведението му като министър- йес, хер премиер, йес. Няма да се изправи срещу други нередности, но отново ще отиде срещу доган. Разбира се не оправдавам доган, но най вероятно за сарая ще излезе че е на частна фирма, както стана с барселонската афера- момата като видя дебелия и бега в италия. Само дето разправят че в службите знаели чие е детето. Но както се казва всяко чудо за 3 дни в Бг- ще подскача умрелия и ще млъкне. Мярнах някъде статия че за последния мандат имало 60 скандала- защо умрелия не се изказа по никой, защо не направи нещо- ами защото може да го ошамарят преносно и буквално, затова ходи с камерамен да му снима геройствата и да не би някой да го набие

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              Барби, казах ти- твоят умрелият на умряло куче нож вади. Знае че нищо няма да му се случи и затова го прави- нещо като мангалите в говедария
                              Така, браво, сваляйте си маските
                              Един Истински Българин се е осмелил да покаже
                              на оскотялия "материал" с преклонена глава
                              какви
                              мръсотии се вършат в българия от руските подлоги и руските окупатори
                              по българските територии и се заклева да се бори пак с тях,
                              а
                              ти и цялата червена сган на него се нахвърляте като изгладнели помияри

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Тоя "умрелия" се оказва един от малкото Българи, останали на територията българия.
                                А ти по-добре си разговаряй с кокошките в курника
                                Барби, казах ти- твоят умрелият на умряло куче нож вади. Знае че нищо няма да му се случи и затова го прави- нещо като мангалите в говедария

                                Коментар

                                Working...
                                X