IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

    ..................................

    Как мислиш, има ли основание за ширене на подобни приказки?
    Абстрахираме се от конкретиката.
    Е, ако разполагаш и с конкретика и си готов да споделиш, няма лошо!
    С риск да вляза на ниво ЕЖК, вероятно е така, както се е поправил Гигов, за годините, а пък конкретика - тогава има някакви крила на партийния комитет на ВИИ, което се е усещало на високи нива, както повечето сме чували, така че в онези времена да си силно просъветски не винаги се е харесвало.
    И това ще мине ...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

      Тази книга е настолна на всички диктатори.... да стои отстрани, да се дистанцира, и критично да наблюдава събитията, а не да се превръща в малоумна маймуна, смесвайки се със стадото и правейки разни маймунджилъци като всички останали под командването на някой мафиот, яхнал народното недоволство.
      Матеев,не отричам истинността на написаното в книгата на Густав льо Бон-но това е истината,която отразява някои отрицателни черти в човешката природа и манталитет! Просто не исках да се влияем,че видите ли няма изход от насаждането на Злото в света!

      Да видим как са се развивали да ги наречем правилата да живеем в синхрон със собствените си добродетели в смисъл в нас да надделее Доброто.правотата и удовлетвореността от живота,защото той е само един,за жалост......а не да спиш с брадвата зад вратата/пистолетът под възглавката/-за диктаторите......

      Известно е че римското право е ЕТАЛОН на днешната съвременна юристпруденция.... Източникът е в прочутия фрагмент на Юлиан за обичайното право:

      "Древният обичай се зачита заслужено като закон и това е правото, за което се казва, че е установено от нравите. Тъй като самите закони ни свързват не поради друга някаква причина, а защото са били приети по решение на народа, основателно и това, което народът е одобрил без записване, обвързва всички."

      Това е станало преди РХ, но в някои народи и досега/в Бг също/не са приели реално постулатите на нравите и обичаите на предците си,за българина е гордост да измами,надхитри другият!

      В Англия както писах Магна Харта е 1215 год,,по нашите ширини отникъде взорът надежда не види,според поета....

      Да вземем пример от древноста....

      "
      Като твърде важна причина за издигането на Рим Монтескьо посочва сякаш вроденото свободолюбие на гражданите му. От това би следвало твърдението, че макар да е възникнал като монархия, Рим се е стремял към републиканско управление, което подхожда най-добре на духа на този народ: и затова не е чудно, че градът е постигнал най-големите си военни и политически успехи именно във вековете на републиката. Изглежда, че царете, управлявали Рим в началото, са били търпяни дотогава, докато са водели успешни войни, изграждали са законодателство, и, което е било твърде важно, щадели са достойнството на своите поданици. Но още при първото посегателство срещу него – става дума за обезчестяването на Лукреция от сина на Тарквиний Горди – римляните са прогонили Тарквиниите, премахнали са царската институция и на нейно място са поставили тази на консула. При това властта на консула е била ограничена по два начина – първо, чрез изборност и едногодишен мандат без право на преизбиране за поне няколко години напред, и, второ, чрез разделянето й на две – така че всеки от консулите-колеги да ограничава властта на другия. ..."
      Last edited by vanevski; 15.07.2020, 19:23.
      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

        Ентусиазъм начев има когато има причина. Беше ми интересен, но се изчерпа бързо.
        Старите атакистчета сте така. Бас държа че преди воленчо да обърне дупарата на север си бил ляв радикалист с разбира се леви разбирания и всичко. Досега с воленчо е по-лесно, но и това кранче като секне, оставаш на улицата като приятелчето ти мажната.
        .....
        Сега видях.

        Почваш с обиди - атакист, че и ляв радикал.
        Как си въобразяваш, че от това може да стане сериозен политически разговор?!

        Същият си като онзи Ендер Бей. Снощи, по-точно посред нощ, че и бях капнал докрай, пиша му нещо човешко и пълно с уважение - винаги при първи контакт подхождам с уважение, а той ми се репчи и си мисли, че може за моя сметка да гради кариера във форума. Въпросът беше много сходен на твоите объркани и прекъсващи мисли, та мога само да предполагам, но не и да съм сигурен за болката ти. Не сте познали, момчета, за моя сметка може да са само тоягите, които ще познаят празните ви кратуни.
        Не сте дорасли да водите с мен политически разговори.
        Дай акцент на силните си страни - храчки, плюнки, простотии!

        Захванал си се с неща, които са далеч от личността ти!
        Ще повторя същото по отношение на президента - първо излиза решението на КС, запознаваме се с мотивите и мога да го коментирам с някои колеги, но ти не си сред тях. Ти със сигурност не можеш да направиш разлика между личност и институция (президентски).

        Формата на изложението ти е объркана и ужасна.
        Поне малко хигиена нямаше да навреди - ей-така по човешки. Споделеното човешки за прекъснатата почивка беше предназначено за хората във форума. Това предполага известно доверие, известна деликатност, спазване на изначална етична хигиена. Ти не отговаряш на никакви условия.

        Снощи директно разказах, че търсих начини да зема некой леф от когото и да е. Кеф ти БХ, кеф ти Черепа.
        На този етап съм капо. Нервен, гладен и ми личи!

        Ар ю хеппи, пал?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

          За кое питаш?
          Наистина не вдявам.
          Водя няколко разговора.
          В дългият пост дадох пример с един от форумците...
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Двама чистокръвни циганина са управлявали България.Единият е Тодор Живков а другият е Иван Костов.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение

              Януари 1976 година Костов е асистент на Цокович. Няма как да е приет за студент 1974 година във ВИИ.
              Моя грешка. Паметта ми изневерява. !970 г е ходил да се учи за пилот в Украйна и същата година е приет във ВИИ "Карл Маркс".
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                ,
                Аз само констатирам фактите, което не означава, че ги одобрявам. Давам си сметка, че ББ е силен лидер, защото идеално се вписва в това, което очаква народа. Искаше ми се обаче да има поне още един такъв силен лидер с подобни качества, за да може народа да има реален избор и реална алтернатива. Може би Слави Трифонов имаше подобен шанс, но защо сега се е покрил и не използва създалата се ситуация? Ако не друго, той поне няма никакви политически негативи в миналото си.
                Матеев,, така яростно защитаваш Бацето Бойко и толкова много коментари избълва, че човек наистина ще си помисли, че бизнеса ти е зависим от партията ГЕРБ и едва ли не персонално от Бацето, а колкото до Слави наистина е доста странно, че се покри и никакъв го няма въпреки всичките си големи приказки и закани

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Ами ще дойде време и службита да си кажат думата, а после и съда..Колкото и да Ви се иска няма да сте вечни ..Вижда се края на Крадливата шайка..
                  Не Кире,нищо не се вижда щото крадливите шайки край нямат .Ще видиш ,че тез бандюги ще ги сменят с други още по-големи.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение

                    Януари 1976 година Костов е асистент на Цокович. Няма как да е приет за студент 1974 година във ВИИ.
                    Бат Вълчо, последното нещо, което ми се иска да направя в момента, е да проучвам биографията на Костов.
                    Откровено неприятно би ми било.
                    Аз направих някаква вметка, която съдържаше и директно абсурдни елементи, с очевидно намерение да впиша ситуацията и лицето в един леко карикатурен шарж.

                    Колегата може и да има неточности по отношение на времето и дълготраенето на съмнителния период. Аз самият нямам никакви претенции, доколкото съм чувал само слухове.

                    Как мислиш, има ли основание за ширене на подобни приказки?
                    Абстрахираме се от конкретиката.
                    Е, ако разполагаш и с конкретика и си готов да споделиш, няма лошо!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      От целия този ферман протестиращите имат някакъв контрол само по първата точка - разрушаване на всичко старо. Дори и тука обаче контролът им е само едно добро пожелание и нищо повече.

                      Във всички останали точки контрола го няма никакъв. Само се знае, че ще се предизвика една дълга война със зъби и нокти между различни мутренски фамилии (пардон - малки партийки), жадни за власт и пари. В тази война ролята на народа е да стои отстрани и жално да блее.

                      Няма го великия нов лидер, на който всички да се надяват, а без него стадото си е само едно стадо и нищо повече. Докато стадото (пардон протестиращите) не си намери силен лидер, в който всички да се припознаят, нищо няма да се случи.
                      ти какво искаш - улицата да управлява?
                      Улицата казва кой се е осрал нищо повече.
                      Пусто в БГ само дрисльовци в политиката
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                        Стига с тези записи. В България има 3 милиона мъже, знаещи Български език. От тях поне 10 000 имат спектрални характеристики на гласа точно същите като на този на Бойко Борисов. Така че това с подхвърлените звукозаписи е една пунта мара и нищо повече.

                        Друго си е при службите. При тях освен гласа те имат информация и за телефонния номер, както и друга следствена информация от следене например, така че при тях даден глас може да служи за доказателство, но подхвърлените записи не могат.

                        Подхвърлените звукозаписи и фотошопски чекмеджета са само за заблуда на част от хората, които им се вържат, но не и на службите.
                        Каубоите искат да го махат и точка ,заради патока.

                        Коментар


                        • Ами ще дойде време и службита да си кажат думата, а после и съда..Колкото и да Ви се иска няма да сте вечни ..Вижда се края на Крадливата шайка..

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Бойко Борисов - този път в задушевен разговор с "братиньо" Борис Велчев, понастоящем шеф на Конституционния съд.
                            Стига с тези записи. В България има 3 милиона мъже, знаещи Български език. От тях поне 10 000 имат спектрални характеристики на гласа точно същите като на този на Бойко Борисов. Така че това с подхвърлените звукозаписи е една пунта мара и нищо повече.

                            Друго си е при службите. При тях освен гласа те имат информация и за телефонния номер, както и друга следствена информация от следене например, така че при тях даден глас може да служи за доказателство, но подхвърлените записи не могат.

                            Подхвърлените звукозаписи и фотошопски чекмеджета са само за заблуда на част от хората, които им се вържат, но не и на службите.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                              Е начев, кво ше кажеш? Прав ли съм или не?

                              За кое питаш?
                              Наистина не вдявам.
                              Водя няколко разговора.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                ,
                                Аз само констатирам фактите, което не означава, че ги одобрявам. Давам си сметка, че ББ е силен лидер, защото идеално се вписва в това, което очаква народа. Искаше ми се обаче да има поне още един такъв силен лидер с подобни качества, за да може народа да има реален избор и реална алтернатива. Може би Слави Трифонов имаше подобен шанс, но защо сега се е покрил и не използва създалата се ситуация? Ако не друго, той поне няма никакви политически негативи в миналото си.
                                Ти очевидно си мъж, който неизбежно се е сблъсквал челно с живота. За някои неща си споделял.
                                Ама продължаваш да ме изненадваш!
                                Как ти се откъсна от устата името на чалгаджийчето?!
                                Подозирам, че неговите познания за света, човека и социуса са още по-жалки от тези на БХ.

                                Освен това е човек с видими комплекси.
                                Освен това, очевидно дори и с една жена не може да се оправи. То... не си е лесно, де!
                                Няма и деца, което значи, че гледа на света по изкривен и непълноценен начин.
                                Идеите му за мажоритарност са пълни със съмнителни елементи

                                Нима го "подозираш" в силно лидерство, доколкото из медиите текат легенди за твърдата му ръка спрямо тези, на които дава заплати.
                                Грозните сцени, на които той лично и умишлено даде публичност, когато веднъж си беше извоявал правото да номинира наши участници в Евровизия, окончателно го развенчаха като човек. Уж държеше на личности, творци, мажоритари, широкоформатни хора, а им смаза физиономиите в ефир, защото той подписва пейрола.

                                Той е объркан и не е наясно дори със себе си.
                                Може да е вреден и опасен поради глупост и незрялост.

                                За чалгаджийския му уклон, дори тема не отварям.

                                Горното не е препоръка, а субективно и неангажиращо мнение

                                Коментар

                                Working...
                                X