Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеАбе, след като се освободим от тиранина, ако Христо Иванов реализира мечтата на спонсора си и стане Главен прокурор, тогава кой ще ни е цар - Мая Манолова ли или Румен Петков. А може да имаме двама - еха! - братя Галеви, например?
Ало детската градина качи нивото на спама....!
Коментар
-
Абе, след като се освободим от тиранина, ако Христо Иванов реализира мечтата на спонсора си и стане Главен прокурор, тогава кой ще ни е цар - Мая Манолова ли или Румен Петков? А може да имаме двама - еха! - братя Галеви, например?Last edited by Спящият бик; 30.07.2020, 17:22.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеИмам една идея, но преди това....
В един по-общ план забелязвам, че намираш проблем в Конституцията и начина на организиране на обществото.
До един момент аз смятах, че би било ненужна загуба на време да я сменяме, но вече и аз като теб съм по-склонен да мисля, че са необходими корекции. Модерни корекции.
Проблемът е, че е неизбежно преминавене през ВНС. А това е доста сложно.
На теория е възможно да се организират избори, да се конституира ВНС, което са живее 1 ден (нарочно пресолвам нещата, колкото да илюстрирам идеята), при което да се премахне от настоящата Конституция самата институция ВНС и да се запише как точно едно обикновено НС би могло да приеме нова Конституция. След това - саморазпускане на ВНС и ведната организиране на нови избори за обикновено НС. Знам, че звучи леко смахнато, но това е единствената възможност да останем на територията на закона.
В последствие самото сътворяване на нова Конституция може да се случи по един модерен и творчески начин, както го направиха исландците.
Проблем е, че ние не сме скандинавци. При нас има един коренно различен баланс между рациото и емоцията и последиците, които се пораждат след това.
Да не говорим за обществени практики, доверие в институции, дори доверие между хората.
Много е тегаво, дано нашият народ намери светли и просветени люде в тези смутни времена!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
и започна да чете Дойче Веле https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D...%D1%8F/s-10517
много ми харесва
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеТи тази опорка на червената сган от БСП / ДПС / патридиоти / ГЕРБи т.н. я подхвърляй на лапнишараните
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
Кире, пак си се дегизирал като Джеймс Бонд! Няма нужда, вече не си агент. Ти си един от протестиращите против "системата".
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеTatiana Christy
"След публикуването на отвореното ми писмо до Корнелия Нинова (която още не ми е отговорила, м/у впрочем) ме нападнаха стада от тролове на БСП, оправдавайки клетия си вожд, че е пратила сина си да учи в Америка, защото "бил много умен и американците са му платили обучението." Тази лъжа се разнася из бг медиите вече години наред. Детето може и да умно, но обучението му е плащал не университетът!
А аз като един много досаден разследващ журналист, който има захапка на булдог -- се свързах с университета да питам, защото знам, че Бъркли НЕ ДАВА пари на чужденци! От там Джанет Гилмор -- Директорът по Стратегически комуникации, ми потвърди с имейл, това, което вече знаех. Но пиша това за клетите избиратели на БСП, дето лапат всичко дето им се подхвърли като шарани!
Корнелия Нинова е плащала на синчето си по $30 000 такси за обучение плюс още толкова за издръжка (поне толкова). Т.е. както казах и преди -- около $60000 на година, умножено по 4 = $240000! Та да се върнем на вашите пенсии от 200 лв. и на знамената със сърп и чук...."
Те затова е протестът и простите тикви не могат да го схванат - той не е за комуноидната бсп, той е анти герП и цялата тая клика, дето се правят на десни, а са най-алчни и крадливи комунисти, плащащи си на политическите тролове в нета.
Бъди здрав, барби, и по-често с такива включвания (за короната не пиши, там не ги разбираш много нещата)Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеХристо Иванов не иска промяна на прокуратурата, а смяна на Главния прокурор. Ако може - той самият да е Главен прокурор! Така ще е най-сигурно, че никой повече няма да преследва розовобузестия му работодател, за да може той най-накрая да се отпусне и да не се буди в студена пот, сънувайки каскети и белезници в горещите сингапурски нощи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнениеНапидалетовустето..и пак и пак..нали така е в Дъбник селски..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеTatiana Christy
"След публикуването на отвореното ми писмо до Корнелия Нинова (която още не ми е отговорила, м/у впрочем) ме нападнаха стада от тролове на БСП, оправдавайки клетия си вожд, че е пратила сина си да учи в Америка, защото "бил много умен и американците са му платили обучението." Тази лъжа се разнася из бг медиите вече години наред. Детето може и да умно, но обучението му е плащал не университетът!
А аз като един много досаден разследващ журналист, който има захапка на булдог -- се свързах с университета да питам, защото знам, че Бъркли НЕ ДАВА пари на чужденци! От там Джанет Гилмор -- Директорът по Стратегически комуникации, ми потвърди с имейл, това, което вече знаех. Но пиша това за клетите избиратели на БСП, дето лапат всичко дето им се подхвърли като шарани!
Корнелия Нинова е плащала на синчето си по $30 000 такси за обучение плюс още толкова за издръжка (поне толкова). Т.е. както казах и преди -- около $60000 на година, умножено по 4 = $240000! Та да се върнем на вашите пенсии от 200 лв. и на знамената със сърп и чук...."
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар