IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • най-накрая се е заформила интересна дискусия като ги баннаха троловете.
    ДДДД, бих се съгласил с тезите ти, но тук изниква въпроса в чия полза се разчистват олигарсите и този вакум за който говориш политически, аз смятам че грешиш и не би имало такъв, защото каквото и да си говорим политиката следва парите. И така след като икономически вакум не се случва и бизнесите на разни олигарси се вземат, изниква въпроса в чия полза, кой се облагодетелства, а неизменно следва и извода, че щом политиката следва парите и икономически вакум няма, защото бизнесите на олигарсите просто минават в други ръце, то следва и логичния извод че и политически вакум няма да има за хората, които искат наистина да подобрят нещо в държавата. Отделно управляващите към момента са толкова компрометирани, че свободно с ръка на сърцето можем да кажем, че са си част от олигархичния модел. И така ако и да няма алтернатива за избори, то това няма значение докато хората са наясно за кого не искат да гласуват и кой е вреден за държавата, всичко е наред. Нека има една огромна политическа криза, нека всички от този опорочен модел да са свършени за политиката. Когато в университета отдавна ми обяснваха разни неща имаше и нещо, което ми направи впечатление. Пресъздадено със свои думи звучи така, отказа от избор също е вид избор.

    Дори и да няма алтернативи сега за много от хората, то алтернативи ще дойдат, няма нищо вечно...
    Last edited by pepe1234; 06.08.2020, 10:52.

    Коментар


    • Уважаеми 4Д, Ендер..Кое налага да си сменяте постоянно никовете и да активирате троловете си да обиждат и пречат за изразяване на свободно мнение във форума..На всички ни е ясно , че служите на крадливата мутренска шайка, но както не веднъж съм писал тук- Всяка диктатура и мракобесие имат край..
      Ако някой налага със сила в България колективни вярвания, то това сте Вие и политическата партия , която защитавате с мрежата си от тролове..Да ние сме малко , а Вие през тези години бяхте много и добре платени..И все пак няма да успеете да спрете свободата на словото и мисълта..Що се отнася до примера с Горбачов, то той е близък до вашата практика- няма да успеете да реставрирате комунизма въпреки смазването на медиите, биенето на журналисти и потъпкването на опозицията в дясно и ляво..Колкото и да се криете зад мантрите на ЕП и дясна партия не сте нищо друго освен наследници на БКП, където са членували голяма част от ръководството Ви..

      Не си казвал много неща с този ти ник, но с другите и с троловете ги казваш и то брутално..

      Днес уж дясната ти партия може да извика да набие журналистите и на други западни медии, защото вчера би на Свободна Европа..
      Last edited by Kiro; 06.08.2020, 10:09.

      Коментар


      • Какви изводи ми помага да направя линкчето, което Съни - беше така добра да НИ предостави...

        Ама да вметна, де: съобразително момиче е тая, Съни!

        .................

        ЕДИН много важен извод, очевАдно могат да направят любителите на линкчета от кохорта на настоящия премиер-министър...

        Извод: Слави Трифонов е заявил ПРЕДИ Борисов, че няма да прави коалиция с ДПС.

        https://m.dnevnik.bg/politika/2020/0..._i_koalicii_s_ gerb_i_dps/?ref=home_layer2

        Е, какво, сега? Трябваше ли Борисов да свиква цял Референдум от всички паланки, за да ни покаже, че следи излъчванията на телевизията на Слави, където - очевАдно се "бистрят" много актуални събития и се канят хора, защитаващи РАЗЛИЧНИ позиции?

        Значи: казва Слави нещо значимо - според него и според неговите сценаристи - и Боко веднага, (след Слави!)- свиква "елита" си, за да им повтори думите на Слави, че нямаЛО да се коалира с ДПС...

        Винаги е било така: най-добрите ученици решат първи задачите, останалите преписват от тях...

        .............

        Ама, ако беше Цецо - тия неща щеше да ги надуши по-рано (май).... ,като че БЕШЕ (добър) сценарист...

        ...............

        Какво се оказа на края? Има сценаристи за милиони! Когато ТЕ са на правилната страна, правилните хора изпращат НАВРЕМЕ правилни послания...

        (да припомня нечии думи ТУК: ще се посмеем на нечии прогнози..., някога...)...


        Коментар


        • Чета и се мъча да се включа в дискусията, ма нещо тгрудно ми се получава - може би щото съм тъп. Ма като съм тъп, що не съм от герП - те тая мисъл, ако успея да разгадая, може и да поумения. Ма като поумнея, няма да съм от герП - оф, някакси стана като пардаксите на Зенон, като онзи за Ахил и костенурката (Ахил е един като Винету, ама маляка и в прекия, и в преносния смисъл)

          4Д, виж, интелигентен човек си, обаче все си мисля, че си ми колега - толкова много думи за нищоказване си е направо талант. Бъди здрав и не пиши тук - хвали се там как си купил всички акции на дъно и си ги продал на връх и бъди рахат (това като за коалиционния партньор, дето не ви е коалиционен). Спирам, препоръкЪ е.

          Бикче, това ли е новата мантра - че нямало да са с дупесе? Стига де, някога, патронът на любимият ми футболен клуб, който само срами името му напоследък, ма да не влизам във футболната тематика, е казал - Дела трябват, не думи, а Христос е рекъл - По делата ще ги познаете. Та не глей кой какво казва, а какво прави - по всички ключови законопроекти, в които полуидиотите, т.е. псевдопатриотите, решат да се правят на мъже и да не са в един отбор с герП, дупесето осигурява подкрепа, щото са "национално отговорни". Апропо, помня, че единият от двата пъти, в които съм се лъгал като малко дете да гласувам за някого, беше за Симо Комара, дето уж ни бил цар (позор за баща си) - той тогава беше казал, че бсп - йок, нивгаш. Е, направи 3-5-8, щото бил "национално отговорен" - пътят към ада е постлан с добри намрения...

          Апропо, аз нямам проблем с ничии възгледи - снощи спорих с приятели, дето са били на сбирката вчера, при това не на последните редове - заявете си ясно и категорично, че бизнесът и доходите ви зависят от БХ и аз ще ви разбера. Не го казвам с ирония - всеки храни деца и търси място под слънцето. Ма да ми говорите, че било заради "национално отговорно" поведение и т.н. ми звучи малко като оная, дето правила секс с някакъв и на въпрос "По любов или за пари", отговорила "по любов, то 100 евро пари ли са", Та така. Бъдете здрави!
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

          Коментар


          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Г-н Груев за пореден път забелязвам, че за вас форума не е свързан със споделяне на идеи и концепции а с борба. Не случайно използвате думата влизане в бой. Ще се опитам да ви обясня как работи обществото. Има колективни вярвания, които се налагат с принуда върху отделният индивид. Понякога тази принуда не е външна а вътрешна дълбоко вкоренена в човека от традициите. За съжаление много често колективните вярвания са грешни, понякога си противоречат едно на друго, а друг път следвайки ги се стига до вреда за обществото. Когато намеря такива противоречия аз ги излагам във форума. Това моментално води до реакция на принуда срещу човека дръзнал да оспори общоприетото. Обикновенно тази принуда се олицетворява от вас и Kiro. Това убива дискусията, свободата на мнението и всякакъв интелектуален прогрес. Но същевременно има и положителни страни. В случай, че колективните вярвания, макар и грешни, изчезнат то обществото се разпада. Възможно е те да бъдат заменени от верни такива или полезни за обществото, което си е форма на положително реформиране. Понякога това не се случва и цялата система от вярвания рухва. Пример за такова рухване е опита на Горбачов да реформира прогнилият комунизъм. Та опита ми да посоча очевидни грешки води до риск от обществен разпад а вашият опит да задушите различни възгледи водят до интелектуална стагнация. Но като си говорим за общоприети вярвания, които за мен са погрешни и водят до трагични резултати за белязах нещо интересно. В колективното съзнание принципа, че индивида е невинен до доказване на противното се замени с принципа, че държавата е виновна до доказване на противното. Както и да е. Не вярвам да разберете какво ви пиша. Обикновенно във вашите постове намирам неща, които никога не съм казвал, което потвърждава мнението ми, че няма как да ме разберете. Но понякога пишейки на вас се надявам някой друг да ме разбере.
            Колега, ти обвиняваш Груйо и Киро, че "влизали в бой", в "борба". А самият ти вярваш, че колективни вярвания се налагат с ПРИНУДА.
            Не мисля, че си прав. Нито Груйо, нито кой да е могат да принудят някого да им вярва. Все пак това е форум. Никой потребител не може да принуди друг за каквото и да е.
            Второ. Аз бих искал да вярвам, че колективните вярвания се постигат с консенсус и убеждение, а не с принуда. Принуда прилагат тоталитарните режими. Като комунизма.
            Като режимът на ГЕРБ. Искам да припомня една такава принуда на този режим. Преди местните избори миналата есен беше арестуван кметът на Несебър и кандидат за нов мандат Николай Димитров. Същият беше арестуван от специализираната прокуратура, заедно с още трима кандидати за общински съветници и всички те бяха обявени за ОПГ, която купувала гласове. Бяха няколко човека, за да може да ги обявят за ОПГ, за да са подвластни на СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА прокуратура.
            И сега забележи! Кметът е независим, не е подкрепен официално от никоя партия. Като независим за пръв път се е кандидатирал през 2007ма и после през 2011та, през 2015 и през 2019та.
            Кандидатите, които са обвинени и арестувани заедно с него са двама от БСП и двама от "Движение 21". Инициативния комитет, който го издига е противник в изборите на БСП и "Движение 21". КАК така политически противници са ОПГ, която купува гласове? За коя точно сила купуват, щото е невъзможно да организираш купуване едновременно за три политиччески сили.

            Та кметът е противник на ГЕРБ, а в навечериято на изборите го отстраниха, но въпреки това беше избран. Стоя повече от ДВА месеца в ареста и беше освободен. И до сега НЯМА обвинение в съда. И НЯМА да има.

            Това ли е принудата, която ти смяташ за нормална?

            Заради тази принуда след няколко години кметът ще осъди държавата и не ГЕРБ, не специализираната прокуратура, а НИЕ, включително и ти ще платим тлъсто обезщетение.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
              Най-красивото в тази картинка е, че липсват обединените патридиоти

              Коментар


              • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                И за какво е цялата дандания и енергия на народа след като накрая пак на власт ще дойде коалиция включваща ГЕРП?У..., А.......,дол0,горЕ и накрая цифрите са факт.Мафията е вечна и ДаПаСе с Доган също.
                Last edited by Grosss; 06.08.2020, 08:11.

                Коментар


                • Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение

                    Е ти какво каза сега, че предпочиташ мъжки прелести пред женски? Мерси боку

                    Малък Мук! Приятел!

                    ПосочИ ми, ако не представлява трудност за теб, поне 2-3 изречения, които те навеждат на горните ТВОИ изводи?

                    Еднозначно: харесвам ЕДИНСТВЕНО женски прелести!

                    Нали разбираш смисъла на последното ми изречение? Дори ти обръщам внимание на неправилно формулираният от теб въпрос: кое "предпочитам".

                    Да предпочиташ нещо (вероятно при теб е така) - е различно от това - еднозначно да харесваш нещо (както е при мен).



                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                      Предвиждане, което не се базира на факти се нарича "врачуване". Независимо от основанията.

                      Твое право е да запазиш методиката в тайна, а на точността на прогнозата, ще се посмеем след няколко месеца.

                      Нямам претенциите всеки тук да следи съдържанието на постовете ми. Въпреки това, отскоро почнах да мотивирам изводите си. Фактите са основното в постовете ми.

                      Разбира се, в обяснителен режим ОТНОВО - няма да минавам. Всеки, който се интересува, би погледнал назад, в темата.

                      Подсказка: непредубедените (това е важно!) - обръщат внимание на сагата с Референдума, който инициира Слави Трифонов.

                      Подиграха се и на практика анулираха усилията му. Това беше началото. И това беше, не толкова подигравка към Слави от страна на Съдебната
                      ,Изпълнителната и Законодателната властИ!

                      Беше подигравка към МАСОВИЯТ избирател!

                      ................

                      Когато и КОЙТО разбере(М) смисъла на последното изречение, и АКО всички го разберем, може и да се посмеем.
                      ​​​​​​​

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                        Монти, всички знаем за кой ще гласуваш
                        Факушка а всички знаем че пишеш небивалици с 0 процент вярност!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                          Последен бой настана!Оставка! НЯМА да ми казваш за кой да гласувам аз знам срещу КОЙ!
                          Монти, всички знаем за кой ще гласуваш
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

                            Е, точно за това питах, ама си задаох въпроса малко иносказателно. Ако знаех, че ти ще отговаряш, нямаше да те затруднавам. Та ето го въпроса (пиша бавно, за да стане ясен и на къмпингуващия на най-отдалеченото кръстовище):

                            Някой да е чувал Христо Иванов или Слави Трифонов да заявяват, подобно на Борисов, че на предстоящите избори и след тях няма да се коалират нито с БСП, нито с ДПС?

                            Ако не сте, не се притеснявайте - никой не е чувал и няма да чуе такова нещо. В обратния случай, моля за линк!
                            Последен бой настана!Оставка! НЯМА да ми казваш за кой да гласувам аз знам срещу КОЙ!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

                              Ама ти наистина ли не знаеш, че Слави Трифонов подкрепяше Мая Манолова на местните избири!?... Аз мога да ти обясня, че първоначалният вариант на политическия му проект имаше друго име и към датата на изборите беше факт, но защо да ти обяснявам неща, които всеки знае!? На кого ги пробутваш тези номерца? Кажи просто - да си чул Слави Трифонов да заявява, че няма да се коалира с БДП и ДПС? Защото аз не съм? Дай линк!

                              ще се наложи да ти припомня откъде тръгна приказката...

                              Твоят лидер, когато ви е събрал (вчера) - ви е казал, че неговата партия единствено не е разчитала на гласове от ДПС.

                              Хайде сега и ти да ни кажеш КАК би могъл Слави Трифонов да подкрепи преди години М.Манолова, ако партията му е регистрирана преди ПОЛОВИН МЕСЕЦ.

                              Факти.

                              Да! Парламентарната демокрация предлага различни коалиции.

                              Когато дойде времето - тогава!

                              Нека караме последователно. Ще дойде времето, за да получиш отговор на въпроса ти за възможна коалиция, не избързвай, моля!

                              Нещата следват естествения си ред, а коалирането става възможно ЕДВА СЛЕД ИЗБОРИТЕ!

                              (друго развитие народът сравнява с "поставяне на каруцата пред коня")...

                              Споко, де - ще спечелите за четвърти път (МОЖЕ БИ). Дишай дълбоко!


                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

                                ... Кажи просто - да си чул Слави Трифонов да заявява, че няма да се коалира с БДП и ДПС? Защото аз не съм? Дай линк!
                                поглеждай и Дневник, не само ПИКоподобнте
                                Казал си е човекът с кои дори компромис не трябва да има
                                Слави Трифонов за протестите и за коалиции с ГЕРБ и ДПС

                                https://www.dnevnik.bg/politika/2020...ef=home_layer2

                                Коментар

                                Working...
                                X