IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Съни, да не забравяме, че г-н Божков е човек, който се укрива от правосъдието в чужда държава. За да добие морално право да се явява като говорител на нещо различно от назначен от Държавна сигурност хазартен бос би трябвало да се прибере в България, да му минат делата с оправдателни присъди, в което се съмнявам. Чак след това може да говори. В очите на хората той е уличен в престъпление, човек който се опитва да събори държавата за да избегне наказателна отговорност. Смешно е точно Васил Божков да се издига като икона на протеста.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      [................
      И не на последно място - Васил Божков преди по-малко от час е написал във Фейсбук следното:

      Редно е в отговор ние сега да щурмуваме парламента. Край на мирните протести.
      Ще се лее кръв и на полицаи и на протестиращи.


      Това пък е заповедта на боса, който финансира метежите срещу държавата...........
      Лъжата е голям грях. Не по мутренски или социалистически, или демократски съображения.
      Записва се в кармата ти

      Не бях влизала досега въс фейсбука на Божков, не ми е било интересно, но ме провокира написаното и реших да го видя с очите си, как може човек, когото масово признават за умен, за хитър, математик...да си вкарва автогол

      И подобен текст няма!

      Има от вчера нещо за ЦСКА и от 5ти август това:

      Днес ясно пролича поредната зависимост на БМБ. Сам казва, че е готов за #оставка, но #КОЙ го спира?
      #Хунтата е най-жестока, когато краят ѝ е неизбежен.
      В страха си “раздават” пари и свалят данъци. Изпразват хазната в опит да си купят „любов“.
      В безсилието си плашат с държавна катастрофа. Но тази катастрофа вече е факт именно заради тях.
      В ужаса си противопоставят българи срещу българи. Хора, които се борят за промяна срещу хора, принудени да запазят прехраната си. Но и двете страни имат общ враг.
      Алтернатива срещу този общ враг има – това сте всички вие.
      #БъдетеСмели
      Last edited by съни(тя); 07.08.2020, 15:58.

      Коментар


      • Масово ликуване! Граждани хвалят МВР за освобождаването на улиците от метежниците!

        Действията на органите на реда бяха приети с аплодисменти от милиони граждани, чието право на свободно придвижване беше ограничено заради уличните акции на шепа протестъри. Благодарности към МВР имаше и от редица бизнес организации, които търпяха загуби заради незаконните блокади. Благодарности имаше и от Синдикатите.

        Ето конкретни изказвания по медиите и социалните мрежи:

        "Всеки има правото да изрази недоволството си чрез протест, но по никакъв начин не трябва да нарушава правото на придвижване на гражданите. Нека бъдем по-толерантни един към друг".

        "Най-сетне МВР си свърши работата! Разчистени са всички блокади.".

        "Били заради мене на площада и заради моите деца и внуци. НЕ !!! Не са заради мене, а заради Божков, Прокопиев, Цветан Василев, Арабаджиеви, Миньо, Ветко, Вълчо, Бенчо, Бобокови и други засегнати олигарси".

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
          ....

          Да ти напомня че ЕС свали мониторинга от България през октомври предната година и официално ни обявиха за правова държава.

          ....
          едно са думи на изпроводяк от Юнкер, друго е решение на ЕС и съвсем различно са приказките на осъденият за лъжа Борисов

          Ето какво пише Дойче веле на 27.05.2020

          Не, европейският мониторинг над България не е отменен

          Механизмът за сътрудничество и проверка (МСП), осъществяван от Европейската комисия (ЕК) спрямо България продължава да действа, макар министърът на правосъдието Кирилов, външната министърка Захариева и председателката на ПГ на ГЕРБ г-жа Дариткова да твърдят точно обратното. Това става ясно от официален документ на европейските институции от 20.05.2020, изготвен във връзка с т.нар. „пролетен пакет” за Европейския семестър. В него недвусмислено се казва, че в рамките на МСП „ЕК продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата срещу корупцията в България” (стр. 10).

          Мониторинг има

          Въпреки че ЕК има право сама да вземе решение за отпадането на мониторинга за България, в края на 2019 г. тя изпрати само препоръка за това до Европейския парламент (ЕП) и Съвета на ЕС. Има обаче редица страни, в това число Германия и Франция, които не са съгласни мониторингът да отпадне. Това стана ясно от заседанието на съответната комисия в ЕП. Освен това решението в Съвета за прекратяването на МСП трябва да се вземе с единодушие.

          С две думи: МСП си стои, а през есента се очаква нов мониторингов механизъм, който да държи под око всички „черни овци” в ЕС.

          Няма да коментирам поведението на министъра на правосъдието г-н Кирилов, който обеща, че ще си подаде оставката, ако МСП не отпадне. Вместо да признае фактите, г-н Кирилов нарича интрига „новината” за продължаващия мониторинг на ЕК. Не е нужно да анализирам и опитите на г-жа Захариева и г-жа Дариткова да изопачат действителната ситуация.

          По-важен е тонът на въпросния документ. В него, наред с открояването на проблеми в икономиката, здравеопазването, образованието и околната среда се отправя много критичен поглед върху съдебната система в България. За пореден път се поставя въпросът за липсата на осъдени за корупция висши политици, слабата ефективност на наказателните разследвания по принцип.

          Горят само "бушони"

          През последните 30 г. в България има разследвани и подсъдими висши политици (няколко по-известни примера: Ал. Божков, В. Върбанов, Л. Шулева, С. Станишев, Р. Овчаров, Ем. Масларова, Хр. Бисеров). По правило обаче „сагите” завършват с оправдателни присъди или биват прекратявани преди да влязат в съда.

          През последните години все по-често на Темида се хвърлят изгорели министерски „бушони” или други „пионки без гръб” – по-рядко членове на „кингмейкърите” (колко и кои са, например, осъдените за „Апартаментгейт”?), обикновено политици от второстепенни „присъдружни организации” или независими (Тр. Трайков, Д. Митов, Н. Ненчев, П. Москов, Н. Димов и др.).

          Сред политиците-„клиенти” на прокуратурата често има такива, които трябва да бъдат „ударени”. Целта е да бъде съсипана тяхната репутация, не да се докаже нещо в съда. Тези, несъвместими с правото, действия на прокуратурата обаче излизат твърде скъпо на държавата. Например, през 2018 г. бившият министър на здравеопазването в кабинета „Борисов 1” Божидар Нанев осъди прокуратурата да му заплати 100 хил. лв. Сега и г-н Даниел Митов се кани да съди държавата.

          А истинските престъпници – ще попитате? Е, тях по правило никой не ги закача. Дали можем да очакваме нещо по-различно от главния прокурор г-н Гешев, познавайки неговия стил, а и репутацията на съветниците му г-н Филчев и г-н Мръчков?

          Разследването в Мадрид продължава

          Но да съм върнем към „брюкселския документ”. В него има един особено любопитен акцент: нуждата от спешни мерки, за да се предотврати прането на пари. „Ефективността на изпълнението и прилагането на рамката за борба с изпирането на пари е ограничена, а използването на финансово разузнаване е недостатъчно”, подчертават авторите на документа (стр. 9).

          Можем да направим връзка с разследването на прокуратурата в Мадрид, за което писа „Ел Периодико”: негов предмет е именно международна схема за пране на пари, в която (както се твърди) е замесен и българският премиер Борисов. Според „Ел Периодико” паричните потоци от схемата са отивали в Барселона, а ключова роля в тях е имала манекенката Борислава Йовчева, сочена за интимна приятелка на г-н Борисов.

          Разкритията на „разжалвания” олигарх Васил Божков-Черепа за далаверите на управляващите в България не са особено опасни за тях, защото бизнесменът вече е под ударите на послушната българска прокуратура. Далеч по-притеснителни за върхушката могат да се окажат новините, които ще пристигнат от Мадрид. Още повече, че те ще отекнат силно в Европа.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
            Мутри имаше 90-те години. Сега мутри отдавна няма. Сега има мафия и ти си перфектната им "инТЕЛЕгентна" мисирка.
            България си върви напред по правилнияпът.... Правилния път е мутро мафиотския, в локален и глобален план- нали така "умнико".
            Една картинка специално за кукловодите /мафията/ и мисирките им, без значение от мащаба на едните и другите.
            https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
            Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
              Мате-матко, искренно се моля децата и внуците ти да не живеят в мутренска държава.
              Ако Бог чуе молбите ми, се моля и да не разберат, че баща им/дядо им е бил аморална мутренска мисирка, толкова проста, че е била доволна да го управлява мутра с 30 годишен стаж.
              А ти за какво се молиш "интелигенте"?
              "Най-големият враг на народа - това е интелигенцията отгледана от колонизаторите му." - Джавахарлал Неру

              Мутри имаше 90-те години. Сега мутри отдавна няма.

              Да ти напомня че ЕС свали мониторинга от България през октомври предната година и официално ни обявиха за правова държава.

              А от месец ни приеха и в ЕРМ2.

              Останалото си е твоя измишльотина.


              България си върви напред по правилния път, а мрънкачите си мрънкат и искат да ни върнат в Азия при Путя или, а някои и те не знаят какво искат след толкова промиване на мозъци.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
                Доган взе студения резерв - ОК. Тим взеха пристанища, летища - ОК. Пеевски заграби Бтк, КТБ - ОК.
                Премиерът говори български като втори чужд език и псува като говедар, лъже, спи с пистолет и пачки, докато момичета на повикване снимат стаята му... ОК. Доган заграби пристанище - ОК. ЛУКОЙЛ заграби рафинерия и не плаща - ОК. Секат се горите, точат се язовирите в частни ВЕЦ - ОК. Горим боклука на цяла Европа - ОК. Родителите ни имат пенсия която не покрива вечеря в ресторант - ОК. Гепят с наши пари, после ни санкционират от ЕК и плащат глобите с наши пари - ОК. Раздават си абсурдни бонуси, правят скандални заменки на кон за кокошка - ОК. Назначават неграмотни и нелепи хора за министри - Дани, на WC държанката и още други великани от Кърджали и монтанската правна школа - ОК.
                Ама на нашенски му затворили моста към доматиту и вече 30 дена не може ни да ги прекопа, ни да ги полее, защото не знае алтернативни пътища...
                "Аууууу.... Безобразие, беззаконие, къде са правилата!?"
                /взето от фейсбука на Стоил Цицелков/
                Единствено, паразитите имат право да си морят гостоприемника. Лекарства като химиотерапевтиците, са отрова и следва да се забранят. И се избягват. Щото, били вредяли. Гостоприемникът има право да умре само, задушен от паразитите. И, ТОГАВА, ТЕ, ЩЕ ПЛАЧАТ НА ГРОБА МУ. И ще разправят, каква красива родина са имали и как, ей тъй нА, тя взела, че се гътнала. Вина нямат, разбира се.

                Така излиза.

                Коментар


                • Ковчези, бесилки, черепи, светла, чиста, градивна енергия на ново начало. Знам едно със сигурност, научила съм го от една песен на Руши Виденлиев, „Всичко се връща“ Този вид енергия е бумеранг и няма абсолютно нищо общо с протестите от 2013 г.. Сценарият отговаря на аурата и прякорите на сценаристите. Навремето се подигравах с възстановките на картината на Делакроа, с балерините и пианистите по паветата, сега съм просто отвратена от това, което виждам. Желанието на някои хора да видят Бойко Борисов мъртъв е плашещо, не защото подобни неща не са се случвали в историята, а защото те смятат, че са по-интелигентната и културна част от българския народ. И че това им дава правото да искат смъртта на политик с много недостатъци, но който не само по никакъв начин не е довел страната до национална катастрофа, а е точно обратното. Това е истински плашещо. Никога не съм имала заблуди за хората наоколо, но поведението на българския интелектуален елит в момента удивително напомня на времената около Народния съд.

                  Провокаторите са пуснати навсякъде, и използват най-елементарни похвати за всяване на смут и разкол. Изисква се изключителна бдителност и способност за критическо мислене. Гладуващите по кръстовищата са психически лабилни хора, използвани по брутален начин от организаторите на тази Демониада. Някой може и да умре, Борисов може и да подаде оставка. Този, който ще умре, ще е умрял за изключително глупава кауза. Няма да е Ботев, нито Левски.

                  Твърде много хора са си продали душата на
                  Дявола в името на детронирането на мафията. Когато новата мафия дойде на власт под една или друга форма, тя ще се разположи в държавата в много по-зловещ вариант от сегашния. И всеки, който я е обслужвал ще изпита насладата на временния триумф, ще получи някакви дивиденти, а после го чакат грозни и тъжни дни. Но това е проблем на разбиращите динамиката на процесите в дълбочина, само дотолкова, че ни се налага да дишаме един и същ въздух с носещите ковчези и издигащи бесилки и да гледаме едно отблъскващо шоу. Въздухът ни свързва, и все пак всякаква дистанция от всичко това не е достатъчна.

                  Благодаря на нормалните хора в България, които гледат случващото се в потрес, че ги има и не са малко. Всички нормални хора в момента, които не са се зарадвали на бесилките и ковчезите, са класифицирани като „гербаджии“, независимо дали имат нещо общо с ГЕРБ или не. Глупаците, боравещи с толкова семпла система на лични възприятия не си дават сметка, че по този начин нормализират ГЕРБ и му помагат така, както самият ГЕРБ не е способен да го направи. Нека да е така. Огледалото предлага само образа, който ти сам си сътворил, независимо кой ще бъде свален или качен на трона на социалната справедливост.


                  Новият ви гуру казва #бъдетесмели, а аз ви пожелавам #бъдетеумни, защото „смелостта“, която той ви пожелава, би работила за него, докато умът ви работи само за вас.

                  Източник: Фейсбук

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    Шест криминално проявени и шест пияни от общо 37 задържани в Пловдив.

                    Та ето това е лицето на протеста:
                    - 16% пияници
                    - 16% криминално проявени крадци, измамници и укриватели на данъци


                    Колкото до мъжете, нападнали журналисти на конференцията на ГЕРБ - ами те вече са идентифицирани и задържани. Единия от тях си е признал, че някакъв мъж му е предложил 400-500 лева за да направи тази провокация. Разследването продължава, но още от сега е ясно, че всички зулуми по улиците се правят от СКЪПО ПЛАТЕНИ ПРОВОКАТОРИ.

                    И не на последно място - Васил Божков преди по-малко от час е написал във Фейсбук следното:

                    Редно е в отговор ние сега да щурмуваме парламента. Край на мирните протести.
                    Ще се лее кръв и на полицаи и на протестиращи.


                    Това пък е заповедта на боса, който финансира метежите срещу държавата. Аз от няколко дни си мълча и не се намесвам в "умните" дискусии, но трябва да ви кажа, че съм отвратен от всички метежници и от начина, по който се опитват да клатят държавата и гражданския мир.
                    Задържан е мъжът, чиито снимки бяха разпространявани в социалните мрежи след конференцията на ГЕРБ в София Тех Парк, съобщиха от полицията.

                    Името му е Симеон Стойчев, съобщи Нова телевизия.

                    Преди време той е работил като охрана във варненската групировка ТИМ.

                    След като си е счупил ръката, се е наложило да се откаже от тази работа.

                    Стойчев е син на военен.
                    https://plovdiv-online.com/koi-kakvo...li-zhurnalisti


                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                      Има си Закон за движение по пътищата, и всеки, който стъпи на пътя, попада под ударите на този закон. Няма значение дали е пешеходец, каруца, крава или катун на пияни криминални личности.
                      Доган взе студения резерв - ОК. Тим взеха пристанища, летища - ОК. Пеевски заграби Бтк, КТБ - ОК.
                      Премиерът говори български като втори чужд език и псува като говедар, лъже, спи с пистолет и пачки, докато момичета на повикване снимат стаята му... ОК. Доган заграби пристанище - ОК. ЛУКОЙЛ заграби рафинерия и не плаща - ОК. Секат се горите, точат се язовирите в частни ВЕЦ - ОК. Горим боклука на цяла Европа - ОК. Родителите ни имат пенсия която не покрива вечеря в ресторант - ОК. Гепят с наши пари, после ни санкционират от ЕК и плащат глобите с наши пари - ОК. Раздават си абсурдни бонуси, правят скандални заменки на кон за кокошка - ОК. Назначават неграмотни и нелепи хора за министри - Дани, на WC държанката и още други великани от Кърджали и монтанската правна школа - ОК.
                      Ама на нашенски му затворили моста към доматиту и вече 30 дена не може ни да ги прекопа, ни да ги полее, защото не знае алтернативни пътища...
                      "Аууууу.... Безобразие, беззаконие, къде са правилата!?"
                      /взето от фейсбука на Стоил Цицелков/
                      Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        НАЛИ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПИШЕШ В ТАЗИ ТЕМА? Знаеш ли че няма право да правиш проверка с дрегер на нешофьори а откритите бандити са протестиращи ...налЕ а онзи от радио фарос е от бсп.. ?
                        Че този тип хора, държи на думата си само, ако му изнася. Не се чуди на Мутеев.

                        Коментар



                        • Червената сган забрави какво правеше тяхната полиция с Българите

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                            Що не отидеш при избирателите на Фандъка във Факултета...?
                            По-добре при тях, отколкото при корумпетата на Иванчева, за която и ти надуваше гайдата, та подлъгахте 5% от софийските селтаци гласували за да я измъкват от затвора, но правосъдието все пак успя да прибЕре мутрата за дълго време на топло. - Мутри вън

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                              Разбира се, няма никакъв парадокс в това, да се борим за законност и ред в държавата, чрез нарушаване на законите и реда. Ако полицията настоява да спазваме наредбите, това е полицейски произвол и посегателство върху конституционнотно ни право да си правим каквото си искаме. По тази логика е противозаконно да ми се наложи глоба, ако обявя протест, чрез каране в насрещното по магистралата? Ма нека някой юрист се произнесе... Видно е, че във форума има много потентни.

                              Те си знаят колко са потентни, щом чакат пенсии от алкохолици и криминали
                              Ами колко да са юристи радан кънев, атанас атанасов, христо иванов, хаджигенов, пръмова, ченалова, манолова, нинова ...
                              Да им теглиш една и да не се занимаваш с тях

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                                Разбира се, няма никакъв парадокс в това, да се борим за законност и ред в държавата, чрез нарушаване на законите и реда. Ако полицията настоява да спазваме наредбите, това е полицейски произвол и посегателство върху конституционнотно ни право да си правим каквото си искаме. По тази логика е противозаконно да ми се наложи глоба, ако обявя протест, чрез каране в насрещното по магистралата? Ма нека някой юрист се произнесе... Видно е, че във форума има много потентни.
                                Потентни или импотентни, куци коне

                                Коментар

                                Working...
                                X