IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Grigor Lilov

    Бих препоръчал на президента, ако заиграе за България, а не за Москва, да използва всичките си властови правомощия и ресурси. .
    И вместо "Мутрите вън" да подмени
    мутрите в своите квоти в разни органи: от СЕМ до БНБ.
    И вместо "Мутрите, вън!" да изтегли
    квотите си от органите на мутренската държава.
    И вместо "Мутрите, вън!" на гражданина
    Радев да оповести цялата информация , която служебно има и получава за корупцията в държавата.
    Много може да направи...
    Иначе само думи "Мутрите, вън!" е
    демагогия!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
      Тълпата трябва да се разгони ... дори с цената на няколко пострадали ... ЗА НАЗИДАНИЕ ... и ленейките да не могат да минат

      Едното платно на Орлов мост е БИЛО без палатки. Защо е БИЛО това? Именно за спешни случаи. (вижда се на снимките)

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

        Нека някой от протестиращите да ми каже какъв е планът. Аз виждам на протестите освен лумпени и партийни членове, също и нормални млади хора, които искат промяна на мутренския модел.... но как тези хора ще стигнат до властта изобщо, като там са Майчето, хора на Божков и други боклуци. Тези млади хора просто ще бъдат използвани като маша и то по много грозен начин, ще бъдат излъгани със сигурност.

        Все пак да се върна към ситуацията в момента, тази зима ни чака невиждана икономическа криза, ако я съчетаем и с политическа нестабилност, ще имаме нова национална катастрофа (поредната). И вместо тия млади хора които са сега на площада, да постигнат нещо хубаво, ще постигнат това да станат безработни и 2021а да си търсят работа в чужбина.

        Макар че аз като гледам то няма излизане от днешната ситуация, ние сме затънали в тресавище от което просто няма излизане. Най-много Бойко да си подаде оставката и да ни остави в най-тежката зима, на служебно правителство, което няма правомощия за нищо и не може да взема важни решения.

        План няма. Има поредното отричане - не искаме да я тоя, но не знаем с кой ще го сменим.

        А иначе се съмнявам младите да си намерят работа и в чужбина. Там кризата ще е още по-сериозна.


        Хората приемат много неща за даденост. И приемат че нормалния ход на нещата е прогрес (възход, вървене нагоре).

        Реалността е че зад всяко нещо, което приемаме за даденост седи труда на хора. Това да станеш и да цъкнеш копчето и да светна лампата, да врътнеш кранчето и да потече топла вода не е даденост - зад това седи труда на хора. Не случайно го има само в белите държави, т.е. не е даденост във всички държави и всички точки на Света.

        Естествения ход на нещата не е прогрес. Оставени на самотек нещата се скапват - естествения ход е регрес. За да поддържаш дадено ниво или да регистрираш прогрес трябват усилия.

        Справка Перник където се забляха за малко (5-10 год) и останаха без вода. Кой виновен - предния кмет, по-предния кмет, тоя кмет, предния министър, по-предния министър, тоя министър - няма значение. Важното е че без хора, които да полагат усилия нещата вървят надолу.

        Справка африканските държави бивши колонии - масово вървят надолу след като е паднал колониализма.

        Така че нещата оставени на самотек вървят надолу, а не нагоре.

        Изключение прави икономиката. Предприемчивите хора развиват икономиката и там е добре държавата да не се меси.


        И другия сериозен проблем е социалната държава. Минава доста време докато младите осъзнаят, че те са никой и държавата не им е длъжна.

        Е оня ден на протеста питаха млади хора за какво протестират - "Искам да се развивам тука, ама държавата не ми позволява". Ми то с това образовани по психология или ХР как точно очакваш да се развиваш?

        Социалната държава и прехвърляне на отговорности на държавата създава все повече очаквания че държавата едва ли не трябва да намери добре платена работа на всеки завършил или незавършил. Съответно младите не им се работи каква да е работа. Съответно за това че не работят в лъскав офис и не вземат голяма заплата обвиняват държавата - щото те не са видели и не могат да си представят ситуация, в която държавата я няма.

        И тази тенденция не е само у нас. Тя първо тръгна от Запад и сега дойде и тук. Така че тепърва ще има протести и недоволство от млади хора из Запада и у нас. Въпросът е че те ще водят до още повече държава и още повече дългове, които някой трябва да плаща после.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
          Тълпата трябва да се разгони ... дори с цената на няколко пострадали ... ЗА НАЗИДАНИЕ ... и ленейките да не могат да минат
          Ква тъпла,20 човека на кръст. И никакво разгонване а с палки бой до припадък и после по бързата процедура по 1г затвор за опит за осъществяване на държавен преврат !!!! 20 човека се качиха на главите на 2 000 000 !!!!!!! Пък и полицията ги пази .Докога ще ги търпим ?
          Last edited by Andi11; 08.08.2020, 10:21.

          Коментар


          • Tatiana Christy

            "Както казах, колкото повече мърда
            мафията, токова повече с 200-ста.
            Гражданите си вземат обратно Орлов мост и кръстовищата. Жалки,
            дебилни мутри, вън! Знам, че много ви боли, че не можете да развихрите мракобесен путинизъм...уви, уви, ЕС и САЩ в ви дишат във врата, мършички!"

            "По време на соца всички сме имали съученици в училище, особено един тип съученички – които винаги се подмазваха на всички, за да бъдат харесвани, когато им е изгодно.

            Бяха обикновено амбициозни зубрачки, стремящи се към пионерско-комсомолско лидерство. Тези същите се подмазваха на всички учители и портеха другите ученици на тях, тези същите се опитваха да всяват ред, когато учителките ги нямаше и бяха част от кликите, които учителите харесваха, защото се бяха позиционирани като мазни жаби, търсещи непрекъснато одобрение. Уви, повечето от тези бяха и доста интелектуално ощетени, но компенсираха със зубрене и подмазване.

            Та когато си спомня с погнуса за такива, се сещам за същества като
            Деница Сачева – жалката фурнаджийска лопата, мотаеща се цял живот на държавни служби и кръжаща м/у партии и политици като муха-лайнарка. Винаги ме е учудвала липсата на достойнство у такива хора. Които един ден казват едно, а на следващия се обръщат на 180 градуса. Способността им да си храчат в лицето си твърдя, че има нещо с ученическия типаж от соца, описан по-горе. Лелите от властта в България са един типаж – много си приличат. Всичките имат безброй дипломи, сертификати, специализации, тапии. Да се пита човек, кога им остава време да работят??? Въпросната сачева изглежда както всички подобни й калинки като специалист по всичко. От завършила курсове по туризъм, до Бакалавър по Социална педагогика (не къде да е, а в Югозападния университет – котилото на държавни „кадри“ хаха!), после правила магистратура по Здравен мениджмънт в Бургас, после поредна магистратура по Връзки с обществеността в Софийския университет, после вземала един куп курсове по Социален маркетинг, после станала хоноруван преподавател в Нов университет…. и междувременно се е мотала от ранна юношеска възраст в политиката, прескачайки като маймунка от една партия в друга, с държавната служба зашита на ревера й.

            Подобни на сачева са стотици в българската администрация и власт. Безпринципни същества, неспособни да се реализират адекватно в конкурента среда и разчитащи само на парите на данъкоплатците да ги изхранват с партийни протекции. Тези същите заливат ефира колко лошо ще бъде, ако борисов си тръгне и обиждат легитимния протест на хората за по-добро управление. Бъди презряна, госпожа! Ще останеш в историята като шлака – ти и подобните ти!"
            Last edited by barbaron; 08.08.2020, 10:18.

            Коментар


            • Тълпата трябва да се разгони ... дори с цената на няколко пострадали ... ЗА НАЗИДАНИЕ ... и ленейките да не могат да минат

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                Реално погледнато протестиращите пречат много повече на обикновените хора, отколкото на властта.

                Протестиращите само настройват останалите срещу себе си, с тия блокирания.

                Не постигат нищо, аз примерно си работя хоум офис и не минавам през орлов мост изобщо, а тези които минават от там, дори тези които подкрепят протестите не са съгласни да се затваря моста, защото само пречат. Абсолютно нищо не постигат, само си губят времето а като застудее сами ще си тръгнат.

                Само още нещо да кажа, в момента в който тия протестиращи вземат властта, ако успеят да я вземат... 90% от ГЕРБерите ще се пребоядисат и пак ще са на власт.
                Тия протестиращи няма да вземат властта.
                Тия протестиращи искат ОСТАВКАТА на Бойко Тиквата.
                Тия протестиращи не искат да имат министър-председател доказан осъден ЛЪЖЕЦ.
                Тия протестиращи не искат премиер, който тотално игнорира Народното събрание, който днес нарежда НС да приеме едно, а утре нарежда да приеме друго.
                Тия протестиращи не искат диктаторът Бойко еднолично да взема решения във всички аспекти на управлението на държавата.
                Тия протестиращи не искат премиерът да нарежда на "Ваньо" да прекрати проверката на митнически органи.
                Тия протестиращи не искат премиер, който псува президента в разговор с вицепремиера.
                Тия протестиращи не искат премиерът да нарича председателката на парламента "проста п..ка".
                Тия протестиращи не искат премиерското нощно шкафче да е тъпкано с милиони евра, за които няма и не може да има друго обяснение, освен едно: БАНДИТСКИ ПАРИ.

                И много други неща не искат тия протестиращи. Няма да ми стигне денят да ги изброявам.

                ОСТАВКА бе банкянски боклук!
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                  тази сутрин 2-та буса с гавази на властта май подвиха опашки, че ги посрещнаха 200-300 от шипка с бурен вик "О-СТАВ-КА"

                  Реално погледнато протестиращите пречат много повече на обикновените хора, отколкото на властта.

                  Протестиращите само настройват останалите срещу себе си, с тия блокирания.

                  Не постигат нищо, аз примерно си работя хоум офис и не минавам през орлов мост изобщо, а тези които минават от там, дори тези които подкрепят протестите не са съгласни да се затваря моста, защото само пречат. Абсолютно нищо не постигат, само си губят времето а като застудее сами ще си тръгнат.

                  Само още нещо да кажа, в момента в който тия протестиращи вземат властта, ако успеят да я вземат... 90% от ГЕРБерите ще се пребоядисат и пак ще са на власт.
                  Last edited by Xman1; 08.08.2020, 08:56.

                  Коментар


                  • За добрутро ще ви занимая малко с лай..рския сайт ПИК.
                    "Пик" публикува, ГЕРБ атакува или обратното (по следите на една снимка)

                    ....агенция "Пик" публикува статия "Бомба в ПИК: Обвиняемият секретар на Румен Радев инструктира Полина Паунова преди провокацията срещу ГЕРБ". Тя е придружена от снимка на Паунова с Пламен Узунов и изричното уточнение, че кадърът е направен "днес сутринта малко преди конференцията"
                    ................ Снимката не е направена "днес"

                    Полина Паунова в същия ден опроверга публикацията и във фейсбук обясни, че снимката е отпреди година, направена е в заведение в центъра на София, където се е срещнала със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов по негова покана.

                    Потърсен от "Дневник", Узунов изясни в петък още няколко важни факта:

                    - В деня на конференцията на ГЕРБ, 5 август е бил далече от София.
                    - Познава Полина Паунова, но не я е виждал повече от година.
                    - Снимката е направена от журналистката Соня Колтуклиева по време на срещата в заведението и му е изпратена на мобилния телефон от нея, докато е все още на масата, придружена с коментар "Изловихме ви".
                    ...........
                    Соня Колтуклиева беше популярна в миналото от предаването "Шок с БНТ", след това водеше бизнес предаване, после беше пиар експерт, а последно създаде сайта Bulgaria-news. Срещу нея има дело за неплатени данъци покрай получавани средства от бившия собственик на КТБ Цветан Василев. Колтуклиева определя процеса като репресия заради критични изказвания срещу бившия главен прокурор Сотир Цацаров.


                    "Дневник" успя да се свърже с нея през фейсбук. Тя първо не знаеше за какво я питаме, а след като видя публикацията, отговори: "Преди време, изобщо не помня кога - видях Пламен Узунов и Поли Паунова, бяха седнали някъде в центъра. Снимах ги и веднага пратих снимката по телефона на Пламен Узунов с някакъв шеговит текст. Не знам снимката, която "Пик" са публикували, дали е същата. Аз моята не я пазя и не мога да направя сравнение. Освен това не общувам с никого от "Пик".
                    Освен това лъжливата агенция ПИК е осъдена от доста хора за публикуване на лъжи.

                    КОЛКО НАКЛЕВЕТЕНИ ОСЪДИХА “ПИК” И ЗАЩО НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА НАРУШАВА ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА И ДА ГАЗИ ЗАКОНА?

                    притежаваното от Недялко Недялков "Пик Нюз" ЕООД бе осъдено да плати на журналиста и активиста Николай Стайков обезщетение от 12 500 лв. заради "системна кампания" по оклеветяването му. Същото дружество е собствник на сайта "ПИК".
                    Свободна Европа припомня някои от по-емблематичните съдебни решения срещу изданието в контекста на актуалния случай с приятелката на кандидат-кмета на София от "Демократична България" Борислав Игнатов, която стана обект на серия публикации с порнографско съдържание в този сайт.
                    Освен Стайков, дела срещу "ПИК" вече окончателно спечелиха Антоанета Цонева от "Протестна мрежа", учителят по история и активистът Емил Джасим, журналистката Генка Шикерова, началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) в София-град Ваня Кастрева, както и веригата магазини за хранителни стоки "Лидл България".
                    А пък габровският гербераст да ни разправя колко вярвал на ПИК.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                      Няма нищо притеснително, полицията идва сабалян рано, за да почерпи пияндетата по едно кафе за изпроводяк
                      тази сутрин 2-та буса с гавази на властта май подвиха опашки, че ги посрещнаха 200-300 от шипка с бурен вик "О-СТАВ-КА"
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mechka uteshitelka

                        Кой какво е измамил и защо жена му е била дузпата, хаха, Тя и мойта ми би дузпата, /ох кеф, откакто я фанах да шаврантисва/ щото й резнах кредитната карта на мастията и й спря кранчето. Да ходи сега да си слага суджука ама без кранче никой не я ще, всеки и бие шута на коврата без кинти. Остана си гола и боса както майка й я е родила, де... нейната ма.. долна де...

                        Радикални действия. Всеки има свои основания за действия или - бездействие.

                        Да не би да ти е изневерила с политически противник/противници?

                        (така си обяснявам споделянето на казуса в тази тема)

                        Коментар


                        • Аз попитах няколко пъти, но явно трябва да попитам отново. Добре сваляме Борисов и после какво?! Навремето като свалихме Жан Виденов имаше и план и програма.... и какво се случи.

                          Аз ще ви кажа какво се случи на протестите всички бяхме заедно за промяната с големите си надежди за бъдещето, лидерите бяха с народа с лицата си с програмата си (не някакви скрити и неизвестни в сянка). СДС (ОДС) тогава имаше цялата подкрепа на обществото, президента също беше наш... и какво направиха... ами основно прокарваха чужди интереси (на чужди държави) и си оправяха личното финансово положение. Те на практика поставиха основите на това което е днес, на днешната икономическа мутросистема. Още по времето на Костов започна кражбата на бизнеси... това не е "патент" на Борисов. Тези заводи вместо да станат частни и да се превърнем в икономически "тигър на балканите", бяха обявени за ненужни и нарязани на скраб.... хората от заводите уволнени и оставени без работа. Вместо да дойдат образовани предприемачи които да завъртят икономиката, дойдоха мутри като Божков, които заграбиха цели сектори от икономиката. А не че не е било възможно да се случи, края на 80те години ние сме били по добре от Южна Корея икономически (на някои хора това им звучи сега като измислица, но не е). Просто можеше да трансформираме комунистическите заводи в частни корпорации.... но не, всичко трябваше да бъде дадено на необразовани мутри и нарязано на скраб.... и този процес не спря близо 30 години. Съответно като се нарязаха заводите на скраб, хората останаха без алтернатива и избягаха в чужбина и този процес не е спирал и до сега. (макар да има забавяне последните години, защото просто не останаха заводи за рязане).

                          Сега последните години наблюдавам някои положителни тенденции преразпределението в някои сектори приключи и като че има леко съвземане на икономиката. Но не сега ще сменяме консититуцията, ще връщаме Божков и ще връщаме пак тия дето нарязаха заводите, ще се прави ново преразпределение.

                          Нека някой от протестиращите да ми каже какъв е планът. Аз виждам на протестите освен лумпени и партийни членове, също и нормални млади хора, които искат промяна на мутренския модел.... но как тези хора ще стигнат до властта изобщо, като там са Майчето, хора на Божков и други боклуци. Тези млади хора просто ще бъдат използвани като маша и то по много грозен начин, ще бъдат излъгани със сигурност.


                          В момента старите мутри искат да яхнат недоволството на народа и отново да "ни управляват", както те си знаят по мутренски. Ако искат младите хора от протеста да постигнат нещо, трябва по някакъв начин да се разграничат от старите мутри и БСП, защото БСП са най-голямото зло за България. Те не са нито социалисти нито комунисти, те са утайката на някогашното БКП (не каймака, а утайката) едни жадни за власт боклуци, които само гледат да докопат кокала и ако зависеше от мен изобщо никога нямаше да ги допусна да влязат в парламента. Поне Борисов в това отношение спазва един принцип и не се обедниява с тях, не прави правителство с БСП. На БСП никога не трябва да им се дава власт, защото те са фалшиви социалисти, единствено желанието за власт ги води. Като дойдат на власт се започва мизерията, нали уж са социалисти, защо не направят нещо "социално", първото което правят БСП е да прецакат избирателите си. Толкова много ги "цакаха", че с годините почти останаха без такива.


                          Сега някой ще попита "ти защо толкова много не ги обичаш БСП", защото навремето като "назначаваха капиталисти", не назначиха млади, образовани хора, а борчета и каратисти. Защо простите спортисти ги направиха най-силните хора в държавата.... защото си мислеха, че като са прости могат лесно да ги управляват, но те простите се оказаха неуправляеми и точно като един франкенщайн изядоха създателя си... и сега имаме това положение и нещата няма да се оправят скоро (ако изобщо се оправят някога).

                          Все пак да се върна към ситуацията в момента, тази зима ни чака невиждана икономическа криза, ако я съчетаем и с политическа нестабилност, ще имаме нова национална катастрофа (поредната). И вместо тия млади хора които са сега на площада, да постигнат нещо хубаво, ще постигнат това да станат безработни и 2021а да си търсят работа в чужбина.

                          Макар че аз като гледам то няма излизане от днешната ситуация, ние сме затънали в тресавище от което просто няма излизане. Най-много Бойко да си подаде оставката и да ни остави в най-тежката зима, на служебно правителство, което няма правомощия за нищо и не може да взема важни решения.

                          Освен това и нещо друго ме притеснява, уж умни и образовани хора, а изобщо игнорират Кронавируса, все едно е някаква измислица, не е измислица истински е. Не знам как да ви го кажа да ми повярвате, то дори не е необходимо да ми вярвате на мен, достатъчно е да погледнете какво направиха Китайците и какво говори главния епидемиолог на САЩ, Д-р Фаучи. Аз може да съм никой но и двете велики сили бяха ударени от вируса, а ние в момента се държим като навремето преди икономическата криза... то нас няма да ни стигне, ще ни стигне, защото сме малки и бедни. Имаше една приказка "САЩ като кихне ние се н**ме", в момента САЩ се нас**а, представете си нас какво ни чака. Не бъдете глупави някога Станишев разправяше че световната криза няма да ни засегне. Сега ситуацията е дори още по-лоша, това 2009-та беше едно нищо сравнение със сега.


                          П.С. Сори, че се получи стена от текст.... въпреки че съкратих част от написаното.
                          Last edited by Xman1; 08.08.2020, 07:40.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение

                            Агент Елника, и вие ли, Бруте?
                            Ха-ха-ха-ха-хааа!

                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Отворено писмо на над 30 преподаватели: ОСТАВКА!
                              "Защото не можем да продължаваме да живеем така!"
                              Агент Елника, и вие ли, Бруте?
                              Я всегда буду твоим поводом напиться.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                Полунощ е.
                                На Орлов мост много хора поздравяват властта с възгласа Оставка.
                                Палатки и палети допълват усещането, че няма мисъл за остъпление.
                                Полиция няма никаква. Чак притеснителна липса.
                                Няма нищо притеснително, полицията идва сабалян рано, за да почерпи пияндетата по едно кафе за изпроводяк
                                Я всегда буду твоим поводом напиться.

                                Коментар

                                Working...
                                X