IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    ГешОФ блокирал София и то в понеделник сутрин - кой му е позволил това? Оставка, долен
    https://news.bg/regions/transportna-...na-sofiya.html
    Не че ми влиза в работата, но когато разни катунари блокират жизнено-важни кръстовища нищо не казваш, пък сега се правиш на изнервен. Не е ли време да отидеш на баня и да си изкъпеш морала и лицемерието?

Като искаш движението в София да се отпуши, върви да изхвърлиш катунарите от кръстовищата. Тогава няма да има толкова голяма нужда от околовръстното.
    Last edited by X_Y; 24.08.2020, 11:55.

Коментар

• ГешОФ блокирал София и то в понеделник сутрин - кой му е позволил това? Оставка, долен
      https://news.bg/regions/transportna-...na-sofiya.html
      Last edited by X_Y; 24.08.2020, 11:40.
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ти можеш ли да напишеш поне един постинг, без да обидиш някого?

Държавата е такава, защото и материала е такъв, и ти в това число. Който и да дойде на власт, няма как да го оправи това.
        М да за пореден път пак някой друг ви е напълнил гащите За всичките ви безумия имате негодни оправдания

Коментар

Държавата е такава, защото и материала е такъв, и ти в това число. Който и да дойде на власт, няма как да го оправи това.

Коментар

• Неожиданно, в Кремле решили продлить режим самосохранения и самоизоляции Путина до февраля 2021 года. И это при том, что режим самоизоляции в Москве отменен более чем два месяца назад, а Путин на днях объявил о регистрации вакцины. В социальных сетях россияне задаются вопросом, а что же случилось с Путиным, что с ним происходит? В РФ на федеральном телевидении начали рассказывать о том, как экономить на еде, чтобы уменьшить траты. Россиянам рассказали, как научиться готовить блюда из объедков и просроченных продуктов.

Коментар

Който и да дойде на власт, няма как да го оправи това.
              Абсолютно!

Истинската промяна (каквато повечето уж искат) всъщност започва отвътре, а не отвън. Говорим за промяна на чов. природа, всичко останало е само следствие на това. Само идиот-кръшкач например може да се мисли, че като се ожени и ще се кротне! То ако ставаше така?!

Затова и за повечето ни сънародници шизофренното състояние е почнало да става втора природа, на път да измести основната (д-р Джекил и м-р Хайд). Ако се случи да имат различни шефове на смени - в единия случай ще го играят честни и почтени, по-вярващи от папата (същото е и като идат в чужбина - спазват правилата повече от местните), но дойде ли втория на смяна - ум да ти зайде! Това желанието да се харесаш на висшестоящия...

p.s.
              Не че харесвам сегашните - който и приятел или роднина да се сетя, всички имат повече акъл в главата си, но имат и поне малко чувство за достойнство. И точно тук идва драмата - разбираемо не им се мърля в калта! И какво излиза: който иска -> не може; който може -> не иска. Как се излиза от такъв порочен кръг?

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Ми нали Мутрата управлява над десет години Защо държавата е такава И ти .... искаш това да продължава

Last edited by X_Y; 24.08.2020, 10:36.

Коментар

Не искам да влизам в спор за нещо, което е очевидно. Прогнила е цялата държавна администрация, прогнили са и обикновените хора, защото се поддават на изнудванията от администрацията или още по-лошо - защото сами генерират корупция.

Кой от вас/нас не е давал пари на катаджии?
                  Кой от вас/нас стриктно спазва закона за движение по пътищата?

Ами карането на МПС в пияно или дрогирано състояние?

Ами битовата престъпност? На мене например са ми крадили кола в София и ме принудиха да дам подкуп, за да ми я върнат. В полицията просто ми казаха, че не могат да се занимават с мене, защото съм им 30-тия подред за него ден. Просто да чакам да ми се обадят за това каква е сумата, която трябва да дам на крадците.

Попитах полицая откъде крадците ще ми знаят телефона, а той ми каза - спокойно, ще го научат. Останах с впечатлението, че той самият ще им го даде. Този случай е интересен, затова ще напиша и продължението:

Та на другия ден ми се обаждат от някаква служба, и искат да се срещнем на Руски паметник. Отивам на срещата и някакви с черни костюми ме намъкват в някаква черна кола. Сядам на задната седалка, а пред мене гледам арматурното табло, което е накичено поне с 10 най-различни апаратури, които виждам за първи път.

Казаха ми, че знаят кои са крадците, както и че знаят къде е колата. Могат да ми я върнат без пари буквално за 10 минути, само че трябва да обещая да стана свидетел на делото, което ще образуват. Много ме натискаха и много ме убеждаваха, но аз отказах, защото това беше по времето на наглите, които отвличаха хора и искаха подкуп за живота им. Та аз се уплаших за сигурноста на моето семейство, и отказах да сътруднича.

После те си отидоха, а аз чаках докато крадците ми звъннаха и поискаха откуп за колата от 8 000 лева. Платих си откупа и ми върнаха колата, само че тя беше жалка картинка. Блъсната и одрана отстрани, а вътре в купето всичко беше зверски оскубано и стоеше като камара боклук на земята.

Арматурното табло беше помляно и дори имаше какпки кръв от крадеца. Заради тези капки кръв трябваше колата да ми я конфискуват и да стои като доказателсттво години наред на някой полицейски паркинг. Наложи се да мотивирам полицаите да ми я върнат и да забравят за капките кръв (те ми намекнаха за този вариант). Та това е историята, която е ярко доказателство за прогнилата система в България на всички нива, включително и в полицията.

Та въпросът ми е как цялата тази система ще я промените? Може би с магическа пръчица? Със сигурност няма да я промените с оставката на ББ.
                  Ми нали Мутрата управлява над десет години Защо държавата е такава И ти искаш това да продължава
                  Last edited by X_Y; 24.08.2020, 10:36.

Коментар

• В интерес на истината, всеки, който е учредил политическа партия, която е регистрирал според Закона, по надлежния ред, в Съда - всеки такъв е политик.

.........................

Като вземем предвид фигурата на предишният президент - Плевнелиев - но и на който друг президент да е - всички ТЕ са "деполитизирани" институции, които са И "обединители на нацията!", вкл. и деполитизираният Плевнелиев...

Нищо обаче НЕ пречи, дори на "деполитизираните" - да изразяват лично мнение и да си остават обединители на нацията!

Обикновено, обединителите ГИ подкрепя някоя от основните политически партии, на които лидерът е силен, самият шеф на партията може да го играе: И Президент, И шеф на Парламент и т
                    ​​​​​​н.....

....................

В подкрепа на "деполитизиране" на президентската институция (подкрепяна от политическа партия - получи се ЛЕК каламбур!...) - бих направил аналогия с другият нашумял термин: РАЗДЕЛЕНИЕ на властите...

Колкото и формално да е подобно "разделение", то Боко, с неговата "Конституция" - се опитва (но няма да МУ се получи!) - да СМЕСИ властите "ЗАКОННО"!

95 % от недоносчето, наречено "Бокова Конституция" - е копи-пейст на сега съществуващата Конструкция.

5 % са "новото" - голямо мазАло, в което Боко законно унищожава "разделението" на институциите, като дава на Гешеф - и Законодателна власт!

И Гешеф (или следващият):

- обвинява,

- посочва виновните,

- в Парламента говори за разследвания,

- предлага Закони или промяна на същите!

..................

Това го НЯМА никъде по света! Може би в някоя Диктатура да съществува!

АМА ние МАЙ трябваше да бъдем Парламентарна демокрация, а?

...................

В заключение: класацията я е направила една от многото рейтингови организации, а вероятно - на въпроса "Кой е българският политик...." - повече от интервюираните първо са се сетили за името на Президента. (така рейтингуваха и Плевнелиев, МАЙ, на когото Боко се подкарваше дружески и му подръпваше юздите)

Все пак се намираме в България, където философията е в своя зародиш....

Last edited by безимeн; 24.08.2020, 10:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                      В интерес на истината, поне двама от изкараните (тук, дето се виждат!) Никакви политици не са(2-), ами просто политикАни, а двама, привсе малкия им, сравнително, опит и ндодяланост, за политици им пиша 3+, докато Христо Иванов, хем го няма, хем е полит.джудже,(2+), хем изпълнител на поръчки. Друг въпрос, че поръчката „Росенец”, я изигра с неподправен артистизъм, (4+)
                      Ваичко това, обаче, са лични възгледи, не.ангажирам никого, освен себе си с тях.
                      Last edited by Pyramid; 24.08.2020, 07:16.

Коментар

риант). Та това е историята, която е ярко доказателство за прогнилата система в България на всички нива, включително и в полицията.

Та въпросът ми е как цялата тази система ще я промените? Може би с магическа пръчица? Със сигурност няма да я промените с оставката на ББ.
                        Горе долу същата история с мой съученик, без колата да е блъскана. На бившия ми шев му откраднаха колата/ слязъл да купи вестници със заплатите на 200 човека вътре в колата. Върнаха му я без нищо да вземат от нея, но без парите- по наши сметки около 30000 евро имаше. По късно той каза че били 28300 евро

Коментар

• Коментар

Тъй като Галъп били нам си на кого - тия са други - ама като гледам - и тук нещата са отразени някак... реално...

/Според мен социолозите си вадят хляба от това - и не смеят прекалено много да вземат страна: реално, за да ги търсят отново!/
                            Ем някаква разлика виждаш ли между двете?
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Тъй като Галъп били нам си на кого - тия са други - ама като гледам - и тук нещата са отразени някак... реално...

/Според мен социолозите си вадят хляба от това - и не смеят прекалено много да вземат страна: реално, за да ги търсят отново!/

Коментар

Според мен - лично ти - не познаваш дори и висшият си ръководен персонал... И НЕ можеш да разчиташ на тях!

Ако не бях прав, до сега анкетата ти щеше да бъде в полза на ГЕРБ (с много).,.
                                Не искам да влизам в спор за нещо, което е очевидно. Прогнила е цялата държавна администрация, прогнили са и обикновените хора, защото се поддават на изнудванията от администрацията или още по-лошо - защото сами генерират корупция.

Кой от вас/нас не е давал пари на катаджии?
                                Кой от вас/нас стриктно спазва закона за движение по пътищата?

Ами карането на МПС в пияно или дрогирано състояние?

Ами битовата престъпност? На мене например са ми крадили кола в София и ме принудиха да дам подкуп, за да ми я върнат. В полицията просто ми казаха, че не могат да се занимават с мене, защото съм им 30-тия подред за него ден. Просто да чакам да ми се обадят за това каква е сумата, която трябва да дам на крадците.

Попитах полицая откъде крадците ще ми знаят телефона, а той ми каза - спокойно, ще го научат. Останах с впечатлението, че той самият ще им го даде. Този случай е интересен, затова ще напиша и продължението:

Та на другия ден ми се обаждат от някаква служба, и искат да се срещнем на Руски паметник. Отивам на срещата и някакви с черни костюми ме намъкват в някаква черна кола. Сядам на задната седалка, а пред мене гледам арматурното табло, което е накичено поне с 10 най-различни апаратури, които виждам за първи път.

Казаха ми, че знаят кои са крадците, както и че знаят къде е колата. Могат да ми я върнат без пари буквално за 10 минути, само че трябва да обещая да стана свидетел на делото, което ще образуват. Много ме натискаха и много ме убеждаваха, но аз отказах, защото това беше по времето на наглите, които отвличаха хора и искаха подкуп за живота им. Та аз се уплаших за сигурноста на моето семейство, и отказах да сътруднича.

После те си отидоха, а аз чаках докато крадците ми звъннаха и поискаха откуп за колата от 8 000 лева. Платих си откупа и ми върнаха колата, само че тя беше жалка картинка. Блъсната и одрана отстрани, а вътре в купето всичко беше зверски оскубано и стоеше като камара боклук на земята.

Арматурното табло беше помляно и дори имаше какпки кръв от крадеца. Заради тези капки кръв трябваше колата да ми я конфискуват и да стои като доказателсттво години наред на някой полицейски паркинг. Наложи се да мотивирам полицаите да ми я върнат и да забравят за капките кръв (те ми намекнаха за този вариант). Та това е историята, която е ярко доказателство за прогнилата система в България на всички нива, включително и в полицията.

Last edited by Mateev; 23.08.2020, 22:45.

Коментар

Working...
                                X