IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Непознат за мен блогър, на когото попаднах случайно, дава грамотно и четивно много верни акценти:


    05.09 19:47 - Какво да очакваме от делегитимираната власт след "Кървавата сряда"



    Автор: iw69 Категория: Политика
    Прочетен: 203 Коментари: 0 Гласове: 7

    Последна промяна: 05.09 23:23




    България след "Великото народно въстание": четири срамни операции на Борисов

    Дори вчерашният протест не бе достатъчен, за да убеди Борисов, че трябва да си тръгне начаса. Оттук нататък предстоят седмици, в които ще станем свидетели на четири опасни и срамни операции.

    Даниел Смилов обяснява за ДВ:

    Десетки хиляди участваха в протеста на 2 септември - един от най-големите през последните години. Размерът му изглежда не бе достатъчен, за да убеди Борисов, че трябва да си тръгне веднага. Но бе напълно достатъчен, за да му покаже, че оставането на власт ще го превърне в мразена фигура за мнозинството от хората и ще навреди сериозно на партията му.
    Атмосферата на протеста беше наситена с очакване за някаква развръзка. Имаше и участници, които търсеха ескалация и насилие - привърженици на партия “Възраждане” сутринта и агитки (платени или не) вечерта. Сблъсъците с полицията, които тези действащи лица целяха, разбираемо ангажираха голяма част от вниманието на медиите. При това тези изолирани инциденти не бяха опасни за властта, а по-скоро ѝ помогнаха: дадоха ѝ възможност да опита да вкара всички протестиращи под един общ, негативен знаменател. Но пък и тези инциденти не бяха достатъчни, за да дискредитират протеста в неговата цялост. На всичко отгоре самата полиция също извърши спорни действия: бити се оказаха и мирни протестиращи, и журналисти.
    Накратко: "Великото народно въстание" не събори властта, но тя се оказа въвлечена в ескалираща обществена конфронтация, в метафорична “война”, която не може да спечели. През следващия месец управляващите ще бъдат ангажирани в маневри и военни упражнения, които са безсмислени и от които само ще губят доверие и репутация. Ето четирите основни "операции":

    1. Операция "Велико народно събрание"

    Лидер по безсмисленост е опитът за свикване на ВНС. ГЕРБ, "Патриотите" и “Воля” в крайна сметка събраха необходимите 120 гласа за внасяне на “проект за конституция”. Това е уж “подобрен” вариант на срамния текст, който беше разпространен по-рано. Само че новата версия рискува съдържателно да е още по-излагаща, защото ще съдържа и преамбюл, писан от ВМРО. Но може би този текст изобщо не си струва да бъде четен, защото БСП и ДПС вече заявиха, че няма да подкрепят ВНС. А по този начин изчезна възможността за нужните 160 гласа. Ако пък ГЕРБ се надяват да “купят” гласове от БСП, това би било още по-срамно: нова конституция не се прави с подобни шашми.
    Това, което наистина обезсмисля операция ВНС, не са липсващите 160 гласа, а фактът, че ГЕРБ не знаят какво искат да променят в конституцията. Те дори си признаха, че предложенията им са просто “покана за дебат”. Всъщност обаче този дебат би дал карт бланш на едно ВНС да приеме всякаква конституция. Тоест, с опортюнистичната цел да останат на власт ГЕРБ са склонни да жертват конституцията, без да са убедени, че нещата, които предлагат, изобщо са нужни.
    Като добавим предложенията от партньорите им - образователен ценз, задължителна казарма, разширени президентски правомощия и т.н., картината става още по-абсурдна. Фантазмите на политици с критично ниско доверие започват да намират път към основния закон. Безсмислието става опасно.

    2. Операция "Референдум"

    За да си осигури подкрепата на ВМРО, ГЕРБ подписа “споразумение” за провеждане на референдум (заедно с изборите за ВНС) за изборен образователен ценз и задължителна казарма. Вторият въпрос е просто политическа глупост, докато първият - за образователния ценз - е нарушение на фундаментални конституционни принципи. Според българската конституция, според Европейската конвенция за правата на човека и според Хартата на основните права на ЕС, правото на глас не може да бъде ограничавано на база образование.
    Със “споразумението” си ГЕРБ нарушават нашето законодателство, а и нормите (задължителни за България) на ЕС, Съвета на Европа и ОССЕ. Самата идея за подкрепа на такъв референдум е политическо падение за партия, претендираща, че води българите към европейско развитие.

    3. Операция "Пази Гешев на всяка цена"

    ГЕРБ пазят Гешев, а Гешев пази ГЕРБ и Борисов. Това е военната операция, която в максимална степен дискредитира управляващите. Протестите бяха стартирани заради корупционни въпроси: за изчезналите от хазната 700 милиона и облажилите се покрай тях на политическия връх; за изтеклите записи на премиера за разправа с политици; за шкафчето в Бояна; за къщата в Барселона; за пристанището и ТЕЦ-а във Варна; "Росенец” и т.н. Вместо убедителни действия по тези въпроси, българската прокуратура влезе на обиск в президентството и се цели все в неудобните за властта. А ГЕРБ предлагат нова конституция, в която уредбата на прокуратурата и титулярът ѝ просто ще бъдат бетонирани.
    (Интересно е, че привържениците на ГЕРБ не искат от ръководството на своята партия бързи и убедителни отговори на тези въпроси. А в крайна сметка само такива отговори могат трайно да реабилитират Борисов и да дадат добра политическа перспектива за партията му. Липсата на такъв натиск от привържениците на Борисов показва, че самите те се страхуват от отговорите на тези въпроси.)

    4. Операция "Дистанциране от ДПС"

    Колкото повече ГЕРБ се “дистанцира” от ДПС, толкова повече става ясно, че двете партии са сиамски близнаци. Оставките на трима ключови министри заради “връзки с ДПС” бяха пример за доказателство на връзка чрез нейното отрицание. Вчера ДПС подсили този ефект с позицията си. Движението не подкрепя искането за ВНС и иска оставката на Борисов, но услужливо я обвърза с оставката на Румен Радев. Тоест, Борисов може да не бърза със собствената си оставка. А ДПС иска оставката на Радев, защото Радев иска оставката на Гешев. ДПС пък пази Гешев, за което на Движението му е нужен Борисов. Тези ориенталски хитрини може и да минат за висша политика, но вече са прозрачни за всички.
    За едно нещо обаче ДПС бяха прави вчера. Някакъв изход от ситуацията е оставка на Борисов и сформиране на нещо като “експертен” кабинет. За ДПС е важно политическото мнозинство в парламента да продължи да дърпа конците в държавата. Така и Борисов би си осигурил достатъчна политическа протекция при оттегляне от премиерския пост. Вариация на този план би могла да дойде и от президента Радев. Той може да предложи на Борисов да договорят служебен премиер, срещу което парламентът да приеме законодателство за нужните бюджетни буфери по време на служебното управление. Но тъй като конфронтацията между Борисов и Радев е твърде голяма, остава вариантът, предложен от ДПС: експертно правителство.
    Поне за месец обаче Борисов и ГЕРБ ще провеждат гореспоменатите четири операции с опортюнистичната надежда, че нещата ще се оправят сами: протестите просто ще изчезнат, а хората ще забравят за какво са протестирали. Но това няма да се случи и с нова сила обществото ще се върне към централните въпроси - за оставките на Борисов и Гешев.

    Коментар


    • Снощи съм допуснал една неточност. Афро-Американските атлети (а не както ги нарича Фъки - некви негри) - Смит и Карлос печелят в дисциплината 200 м. златен и бронзов медал на Олимпиадата в Мексико през 1968 г., а не златен и сребърен.

      Ето информация за тази интересна и знакова история.
      “Проблемът с човешките и социалните права е на световно ниво”

      Поздрав „Черната сила“ на летните олимпийски игри 1968

      От новият брой: Черният протест

      Коментар


      • Ето още един плъх, който напусна герберасткия кораб:

        Методи Андреев пред Фрог: Говори се, че депутати до Борисов са организирали провокациите на протеста

        На втори септември стана ясно, че в България властта на мутрите е всъщност власт на мрака. Това, което се случи на този протест, може да стане само в държава, която се управлява от страхливи хора. В която министър-председателя е страхливец.
        ........................
        Борисов го е страх. Не е възможно премиер, който е предложил рестарт на държавата, с предложена лично от него нова конституция, друг е въпросът какъв пасквил представлява тя, да отсъства на знаковото заседание на парламента, когато ще се събират подписи за вкарването на промените в основния закон за одобряването им в парламента. В този ден на всички българи трябва да им е станало ясно, че изпълнителната власт се управлява от страхлив и подъл човек.
        ..............................
        Някога мутрите СИК и ВИС бяха създадени от ДС за да потискат развитието на дребния и среден бизнес, да създадат обстановка на несигурност, да оберат пак хората в полза на частни интереси и да държат под натиск демократичния процес в България. Затова не трябва да забравяме, че Бойко Борисов произхожда от групировката СИК. Той е свързан с тази тъмна сила на българския преход. Затова г-н президент, сложете тази тъмна сила в килера и повече никога не се обръщайте към нея с уважение.
        Всъщност този мръсник Андреев, ако не беше изгонен от Тиквата, сигурно друга песен щеше да пее. Като другия мръсен плъх Тома Биков.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro
          Агент САВА е твой шеф и ти си доносник и мекере на него и Местан - ДС..Ти доносника и боклука-ФАКИ си една подметка и духач на мутрите..Необразован минган, който е готов на всичко за стотинки..Толкова са ти възможностите..Селски бек от Лясковец, завършил по милост помощно -малоумно училище в Д.ДЪБНИК..НЯМА ДА СЕ РАЗВИВАШ ЩЕ ВЕЕШ ПРАШКИ ПО КУПОНИТЕ НА МУТРИТЕ И ЩЕ ТЕ ПОДМЯТАТ КАТО ПАРЦАЛ..
          Службите и народа ще ликвидират доносника на ДС ФАКИ- ДПС-ДОГАН-ДС, МЕСТАН-ДС..Предатели мекерета и боклуци предадохте вярата и народа си и станахте мекерета отрепки.. Отрепко ще умреш, ако преди това не свършиш от спин заради професията си.Жалка мутренска отрепка си.. Ти си толкова жалък, че не знаеш, че си мъртав отрепко..
          Агент-доносник елника, ако бях мутра до сега един здрав кокал да не е останал по теб. Ама не сега, още преди седем-осем години,
          Като агент-доносник на ДС и ЕГН и телефона ти е публична информация. До адреса ти е една малка крачка която всеки заинтересован може да направи. Например някое от децата на чиито родители си почернил живота?

          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nachev

            Е-ееее, ние с него отдавна се знаем!
            Странно е, че като ми баннаха предния ник, той пръв попита: ти не си ли онзи.
            Е, не че беше толкоз трудно!

            Рефренът с американските хамбургери го пускам нарочно, очаквам да скочи на амбразурата с твърдение, че там няма пестициди;.
            Така поне ще ограничим търсенето на причините в ПУИ Киселинчев.
            Леле начев ти си лъжец по-голям и от елника!
            Че нали ти каза че повече няюа да пишеш и поиска да премахнат акаунта в оная тема, до инвестор?
            А после пак те активираха, също като елника?

            Брейййй, де го чукаш, де се пука!

            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nachev

              Е-ееее, ние с него отдавна се знаем!
              Странно е, че като ми баннаха предния ник, той пръв попита: ти не си ли онзи.
              Е, не че беше толкоз трудно!

              Рефренът с американските хамбургери го пускам нарочно, очаквам да скочи на амбразурата с твърдение, че там няма пестициди;.
              Така поне ще ограничим търсенето на причините в ПУИ Киселинчев.
              Начев ама и ти си изпечен лъжец. Предполагам за това си пасваш добре с агент-доносник елника.
              Ми че ти сам каза че няма да пишеш повече бе! В оная тема, до инвестора? Не поиска ли да ти затрият акаунта?
              Бреййй, де го чукаш, де се пука!
              Ха-ха-хааааа!

              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение


                Вдигнатият юмрук винаги е бил основно символ на съпричастност и солидарност!

                Понеже вече не си младеж (така ми се струва), поинтересувай се защо на Олимпиадата в Мексико при награждаването на 200 м., където американците (и двамата афро) спечелиха първо и второ място, излязоха на официалното награждаване по чорапи и при свиренето на американския химн вдигнаха високо юмруци. Гледал съм го лично като момче, бях дълбоко впечатлен и дълго разпитвах за какво става дума.
                Това е една от знаковите, символни истории в света и историята на спорта. Не е нжорчмално да не го знаеш!
                Провери!

                Ще ти дам един жокер: (и двамата са били руски тайни агенти

                Но ще напомня набързо: Юмрукът на Радев и обединената Олигархия.
                Ся гледам че много си се развълнувал от това кой и къде вдига юмрук. Чак до некакви негри стигнà. Очевидно е обаче за всеки поне близо до средно интелигентен човек че това е символ на победа. В тази връзка развий си логорейните способности в един дълъг пост и разкажи каква победа търси Радев и над кого? Понеже както казах забравяте някои неща (подозирам че може би не е деменция) ще те поканя да прочетеш първата част от разговорите на спонсора ви Чери която я има тук малко по-назад.
                Ако те мързи да четеш, може да го изгледаш (изслушаш) в ютуб.

                Last edited by X_Y; 06.09.2020, 10:26.
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                  Грешка...
                  [ATTACH=CONFIG]n3646631[/ATTACH]


                  екзекуции в Древен Рим чрез разпятие
                  .


                  ...Александър Велики, който завладял Персия, създавайки империята си, пренесъл практиката в земите по Източното Средиземноморие през четвърти век пр.н.е. Но римските власти не използват тази практика, докато не я срещат при битките си с Картаген по време на Пуническите войни през трети век пр.н.е.

                  През следващите 500 години, това е предпочитан метод за наказание на римляните, докато император Константин I не го забранява през четвърти век сл.н.е.....
                  Е, Ване, ама понякога ти наистина ме изненадваш с реакциите си!
                  Трябва да ти кажа чисто човешки и приятелски, че в хода на протестите имаше отделни моменти, в които съм се сещал за теб и за твоите твърдения относно фазата, нивото на социално и историческо развитие.


                  За да няма недоразумения, пояснявам директно.

                  Съжденията ми:

                  - кръстът е измислен християните,
                  - свастиката е измислена фашистите,
                  - дявалските рога (вдигнати показалец и малък пръст) са измислени от ... Дявола,
                  - червеният цвят е измислен от комунистите
                  - червената звезда е измислена от руските комунисти,
                  - вдигнатият юмрук е таен знак, който си дават един на друг руските кагебисти и тайни агенти!
                  - и т.н.
                  са изцяло пародийни, абсурдни, неверни!
                  Отнася се за всички "твърдения"!

                  Нарочно съм ги съставил по този начин за да подчертая идиотизма на обвиненията към президента.
                  Надявах се, че шесте изненадани и смахнати емотикона в края, обясняват категорично скечовите ми твърдения.
                  Е, всеки може да се заблуди. Знам, че често се чете бързо и по диагонал - аз самият го правя.

                  Дано поне някой се изкуши и прочете нещо за историята на символите. Да не говорим пък, че в различни части на света символите имат или могат да имат различно значение.

                  Без лоши чувства!

                  Коментар


                  • Политиката на форумното ръководство
                    по отношение на темата Политика
                    и по отношение на изказванията в политически контекст в други теми
                    се характеризира с липса на всякаква политика

                    Допускането на втора, алтернатива тема, която е именувана "Политика в България" е директна обида към голямо количество форумци, които под най-различни форми са били санкционирани, ограничавани, а трудът им е бил унищожаван.

                    Аз само си приказвам, това нищо не значи.
                    Правете каквото знаете, ако не знаете какво да правите, знаете къде да ходите

                    Откритото толериране на един отявлен реакционер и даденото разрешение да върши неща, които през годините са отказвани на мнозина, буди тревожни въпроси.
                    Още повече, че профилът на съответната съчност в психологически план категорично постулира, че той неизбежно ще започне да нарича темата "своя", да опитва да ограничава останалите и да си служи с така типичните за него грубости и злобни обиди.
                    "Приватитизирането" на теми е вече познат прийом, който води до крайно негативни последици. Отявлен похват на познати създавачи на теми - мънчо, спящия и т.н.

                    Онази вечер протеста премина под знака на солидарност с търговската верига Хиполенд, която е станала обект на властова репресия. След "Кървавата сряда" собственикът си бил позволил да излезе с много критично мнение нейде из социалните мрежи. Причината е повече от понятна човешки - синът му е бил тежко обгазен. В резултат на критиката, гепаджийте му пращат бухалките си - данъчни, икономическа полиция, може и други.
                    Шапка му свалям на човека, излезе пред хората да си каже патилата, но нито веднъж не си позволи да произнесе директно собствения си бранд, нито да парадира с името си. Имаше вид на работещ, прибран, нормален човек.
                    Знаете къде да пазарувате при необходимост, нали! Естествено, поканата ми не важи за гепардите!

                    На обратния полюс е онова човешко недоразумение - магарешки.
                    Срам за човешкия род!
                    Никога не съм заредил гориво и за 1 стотинка от него. Смятам и никога да не го направя.
                    Крайно епизодично съм влизал в негова аптека, но краят и на това дойде.
                    Необходимо ли е да изричам гласно (писмено) каква трябва да е политикато и поведението на всеки нормален човек по отношение на инициативите на .. това

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение


                      - кръстът е измислен християните,
                      :
                      Грешка...
                      Click image for larger version

Name:	1556205725_5_559x .jpg   рим.jpg
Views:	1
Size:	34.1 КБ
ID:	3646631



                      екзекуции в Древен Рим чрез разпятие
                      .


                      ...Александър Велики, който завладял Персия, създавайки империята си, пренесъл практиката в земите по Източното Средиземноморие през четвърти век пр.н.е. Но римските власти не използват тази практика, докато не я срещат при битките си с Картаген по време на Пуническите войни през трети век пр.н.е.

                      През следващите 500 години, това е предпочитан метод за наказание на римляните, докато император Константин I не го забранява през четвърти век сл.н.е.....
                      Last edited by vanevski; 06.09.2020, 00:43.
                      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                        Единствената грешка на Главния секретар на МВР е че не арестува руският агент радев.
                        Този опит за преврат беше следствие на вдигнатия юмрук на радев и обединената олигархия.
                        Да не забравяме главните причини за протеста:

                        Вдигнатият юмрук винаги е бил основно символ на съпричастност и солидарност!

                        Понеже вече не си младеж (така ми се струва), поинтересувай се защо на Олимпиадата в Мексико при награждаването на 200 м., където американците (и двамата афро) спечелиха първо и второ място, излязоха на официалното награждаване по чорапи и при свиренето на американския химн вдигнаха високо юмруци. Гледал съм го лично като момче, бях дълбоко впечатлен и дълго разпитвах за какво става дума.
                        Това е една от знаковите, символни истории в света и историята на спорта. Не е нжорчмално да не го знаеш!
                        Провери!

                        Ще ти дам един жокер: (и двамата са били руски тайни агенти
                        Last edited by X_Y; 06.09.2020, 10:23.

                        Коментар


                        • Песен за Марешки заля интернет - Неизбежния Караколев

                          https://www.youtube.com/watch?v=I8aI...Vc&app=desktop

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            Barbaron, по-зле си и от Марешки
                            Отново си тандем с Имхотеп в защита на Герб и главно ДПС и Гешев
                            Вместо да копираш подадения ти линк от вестника на Пеевски "24 часа"

                            чуй самия Христо Иванов
                            https://btvnovinite.bg/predavania/li...KE7R0Jj7wXHBko

                            Христо Иванов: Бойко Борисов печели време за крадене
                            Няма сила, която да ме убеди, че медиите са независими. Тъй че поста ми за медиите от онзи ден за зализания педал, дебелото момче, превзетите медии и отразяването на новини важи с пълна сила...

                            Начев, за да се ориентираш чети няколко страници по назад, какво е казала Татяна Дончева. Във футболните среди всичко се знае... пък тя покрай ГГ има инфото, е малко не е разбрала, че са софия запад, та им вика левски запад, но така е по-ясно Пък и тея по-жълитите източници са много по-достоверни от това което бълват болшинството медии в бг.
                            Начев следя и аз германците, убеден съм, че ще има механизъм за върховенството на закона, както и стана със създването на европейската прокуратура. Не забравяай че сега поемат те председателството на ЕС. Убеден съм и че ние ще сме санкционирани за върховенството на закона. Парите от ЕС ще им се търси сметка, всичко щтото го надробиха тиквите и калинките. Реформи ще има, с тояга от ЕС, ама с голямата сопа...спрени фондове и т.н. Следи темата за върховенството на закона, там е разковничето според мен. Та може и да има нещо вярно в това, което говори Христо Иванов за усвояването на фондовете... По мой прочит не се знае колко още ще я има лапачката и кога ще спрат кранчето от ЕС... Не е случайно дето им спретнаха тази среща за върховенството на закона преди няколко дена, а ония глупендер дето си подаде оставката много удобно си я подаде два дена преди да се състои тази среща

                            Искрено се надявам хората да изпратят ЦЕЛИЯ настоящ политически "елит" + новофомирания Цецо в миманса. Вероятно има тук там по някой читав от всяка партия, но твърдо смятам, че всички партии в този парламент не следва да съществуват, или поне не в този им вид. Проблема с изборите и белота, който пише резултата в белота, той печели. До много скоро писър беше Цецо, но сега ще си пише в собствената графа човека...
                            Last edited by pepe1234; 05.09.2020, 23:06.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Нзщо го е стресирало Скри се тук: https://forum.investor.bg/forum/%D1%...B8%D1%82%D0%B5

                              П.П. Току що разбрах какво го е стресирало, ето тази реплика:
                              Друго ще да е. Този е толкова ДЕБЕЛООК, че отдавна, му е през...
                              ...ако още му е останало, де.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
                                габровския гладиатор се изнесе ....
                                Нзщо го е стресирало Скри се тук: https://forum.investor.bg/forum/%D1%...B8%D1%82%D0%B5

                                П.П. Току що разбрах какво го е стресирало, ето тази реплика:
                                Първоначално изпратено от The Matrix Разгледай мнение
                                Матеев не се е замислял, че много негови служители също четат този форум и са запомнили как нарича хората, които са по-бедни от него или които не са съгласни с неговото мнение - лузъри, бедняци, малоумници и много други обидни думи. И тези хора разнасят прочетеното из града и други хора влизат във форума и те да прочетат и лично да се убедят. И слуховете отдавна се носят в Габрово и областта, та дори и в други градове на страната. А Матеев всичко го познават, че и снимка си е сложил тук, така че няма как да се оправдае, че не е той, а и в много постинги се е хвалил за неговия холдинг и фирми. Матеев много се е злепоставил и това достига до ушите на други хора, много по-влиятелни от него и до конкуренцията. Ето как нещата вече започнаха да се обръщат срещу него.
                                Last edited by barbaron; 05.09.2020, 20:13.

                                Коментар

                                Working...
                                X