IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

    И двете са с големи проблеми но са съвсем различни категории. Не е редно да се смесват.
    Ся знам че има финансиране от ЕС за пътища, и някак си няма как да вземеш средства от тяк и да ги похарчиш за нещо друго.
    После, цялата концепция на здравеопазването е сгрешена още от костови време. Например поликлиниките станаха търговски дружества а лекарите си наемат кабинети в тях. Но понеже тази система някакси работи, и не я пипат. А за да я променят, ще разбъркат много вече уталожили се пластове. Не че не трябва, ох как трябва! Но личното ми мнение е че никой няма да има топки да се захване.
    Относно промяна предназначението на дадени пари трябва да попиташ съгражданина на матейко, томчо , на бай дончо момчето. попитай го колко време прави електронното правителство и все не стига до края. За литва бяха необходими 6 месеца, нашето го започнаха по времето на царя- димитър ........ ееее забравих му името

    Коментар


    • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

      магистрала, ма кат нема хора и са измрели, за кой ще е тая магистрала?
      И двете са с големи проблеми но са съвсем различни категории. Не е редно да се смесват.
      Ся знам че има финансиране от ЕС за пътища, и някак си няма как да вземеш средства от тяк и да ги похарчиш за нещо друго.
      После, цялата концепция на здравеопазването е сгрешена още от костови време. Например поликлиниките станаха търговски дружества а лекарите си наемат кабинети в тях. Но понеже тази система някакси работи, и не я пипат. А за да я променят, ще разбъркат много вече уталожили се пластове. Не че не трябва, ох как трябва! Но личното ми мнение е че никой няма да има топки да се захване.
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Политико: Как България се превърна в мафиотска държава

        Коментар


        • Потънал е някъде дълбоко, но с хитровата усмивка (може и да е стара снимката), продължава да издевателства и да се гаври с надеждите на хората.
          Одеве не получих отговор на въпроса за подходящото наименование на такъв човек, та реших да впрегна моите ограничени сили и да опитам да предположа - какви ли може да са аргументите и мотивите за едно такова поведение.
          Разни простотии ми се завъртяха из главата , ама то сам човек толкоз може. Съвсем друго би било положението, ако би да бил впрегнат творческият потенциал на широките форумни маси.

          Измежду многото варианти се открояват два

          1. Независимо от изхода на изборите при "червените", Кире Трафиканто (да не се бърка с наш Киро) е обещал на БХ недостигащите 33 парламентарни гласа, че да се вървяло към нова Конституция. Ами, представете си едно вдигане на мизата до 1 млн. еуро на калпак, плюс естествено още 33 млн. Е консултантски хонорар за Кире ... е-ееее, това вече коренно би променило ситуацията.
          "За ценой не постоим" - дето викат руснаците. Когато трябва да се върши съдбовно важна работа, парите са просто фон. А пари при гепп има. Дори за джобните на бх това не е някаква смазваща сума.
          След множеството превъплащения на нашия нов Герой на нашето време, хронологично може да се запише последващ елемент:
          - отмъстител и раздавач на правда,
          - строител,
          - международник,
          - конституционалист-концептуалист,
          - сървайвър,
          - конституционалист-практик
          Не се смейте, представете си, че изведнъж изпаднем в ситуация на събрани 160 подписа в парламента

          2. Ако приемем, че под точка едно се говореха смешно-тъжни или бутафорно-сериозни неща, при т. 2 нещата стават вече съдбовно истински. Имало някакъв регламент ER 987/2018q по силата на който на държавите членки е бил даден срок до средата на 2020 да приведат в съответствие наименованието на политическите партии, което трябвало да отговаря на тяхната действителна същност.
          В тази връзка от ЕП и ЕК е дошло предупредително писмо, което засягало повечето наши партии, воглаве с гепп. Напоследък там са се размърдали и вече имало проект на решение, което предстоящо ще се реализира след провеждане на съответен конгрес и последващи законодателни промени.

          Новият бранд щял да бъде КБХ, което на народен език значело Корпорация БХ.
          Пълното юридическо наименование щяло да е - "КБХОПВБ", което значело "Корпорация БХ за Осребряване на Политическата Власт в България".
          И тук иде най-интересното: с промени в Конституцията, закона за политическите партии и ИК, щяло да се даде право и на търговски (капиталови) дружества да се явяват на избори, та новото лице, вече регистрирано по ТЗ, щало да се вика "КБХОПВБ" АД. Мажаритар, членска маса, братчеди, съученици, балдъзета, кумички, придворни - всичко ще си е както требе.
          След слагане на всички карти на масата, вече никому не би дошло в главата, че има нещо гнило в тази партия. Всеки знае за целите и мераците на корпоративните субекти, респективно ще отпаднат всякакви основания за народен протест и всичко живо ще се прибере по къщите с провесен нос, а ние кротко и обречено ще вървим към БХ4.
          Last edited by nachev; 09.09.2020, 17:23.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

            Да маркирам само, че "визията" за магистрали не е визия, а следване на това което правят развитите държави. За качеството им и за схемите може би знаеш нещо, но магистрали означава по-добра логистика която прави страната по-привлекателна. Не го е измислил БХ. Китай също се измъква от рецесията сега с инфраструктура. Но и те не са първите. По спомен май Рузвелт беше президента който първи пое по този път, и успя да извади страната от рецесия, създавайки много работни места.
            Та това което БХ направи за пътищата е много добро. За съжаление има много още да се желае. Има ли магистрала от Видин до София? Ми трябва и от Видин през Плевен до Варна. Варна Силистра, оттам до Русе. Доста е пропуснато през годините, а пътищата са търговските комуникации. Колкото повече, толкова по-привлекатална за инвестиции ще стане България.
            Ся какви инвестиции във Видин ако няма магистрала до София и до Румъния?
            За схемите може да кажеш.
            Само да напомня, че един обвиняем с 19 обвинения който плаща за сегашните метежи беше купил двете най-големи компании в бранша - ХДПАТ и Мостстрой. Сеща ли се някой какво стана с тях?
            магистрала, ма кат нема хора и са измрели, за кой ще е тая магистрала?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
              Честит Празник - има светлина в тунела,но от фаровете на насрещния влак!
              Равносметката от т.нар.управление на архидемократите след 1989 е,че те за над 30 години не можаха да построят и 25% от създаденото от комунистите,но пък успешно разрушиха останалите 75% и упорито продължават до 100.
              Едно от най-големите им достижения е,че по виртуозен начин успяха да изчистят над 2 000 000 българи,което доколкото съм чувал се нарича геноцид! Разбира се има и други Велики рекорди,но засега толкова....
              Грешна ти е информацията
              Тези 2 000 000 българи, дистанцирали се временно от
              червената сган, са живи, здрави и щастливи, и се множат експоненциално
              Ние от фамилията бяхме 3+1+1-ма дистанцирали се, сега вече сме 7+3+4
              Така че си коригирай бройката - не 2 000 000, а повече от 4 000 000, и не геноцид, а щастлив живот на свобода

              Коментар


              • Абе Грую дай го по-сериозно, адвокат си чувам, ми чèте ли се?
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                  "...Oктoмври мeceц цeнaтa нa cиньoтo гoривo щe ce увeличи взривooбрaзнo c 40% ..." тази зима ще стане мазало, като сложиме и короната и безработицата. Страннно е да седиш на власт, като знаеш какво те чеака, вместо друг да опере пешкира. Явно има други много по-важни причини...
                  Oпределено много странно поведение на БХ, но все пак има резон - за пари ли, а, за много ли? Има и друго - докато първият път, като даде оставка, беше неопитен, но подкован от дпс, че ако стане нещо, ще го върнат на власт, като гръмнат една банка, както и стана, вторият път си беше опекъл питката и беше силен. Сега нито е силен, нито има банка, дето да я думне, без това да му излезе не през гхъзъ, ми не знам откъде. Затова и Бх ще си кюти до края и ще гледа да крадне каквото може и да изпразни хазната. Увеличението на пенсиите пък е важен ход, с който да легитимира МВРО (ех, Ванчо, що не си жив, че да гледаме шкембе войвода като свинкя по Божик) и да влязат в парламата, че иначе съвсем остава без опции. И пак, дори и МВРО по чудо да вземат 15-20 дупедави, пак герП и псевдопатриотите ще са с макс 90-95 човека в парламата. И да купят 10-15 човека от Слави, пак няма да стане работата, освен ако не се прегърнат и явно с дупесе, щото със задкулисна подкрепа няма как да стане.

                  Затова и БХ стои, разплаща се като за последно с неговите фирми - основната грешка на комунетата, които 2009 не се разплатиха с техните фирми, едни 2 милиарда увиснаха във въздуха, невдянков бликира всички държавни плащания, фирмите на комунетата или фалираха, или се завъртяха към герП и другото е история. Никоя партия не може да оцелее без икономическа основа, ерго държавна лапаница от наши хора, затова и БХ ще стои до последно - местната власт е негова така или иначе, ако раздаде достатъчно кинта на средния и едрия бизнес, без проблем може да изчака 2-3, та и 4 години в миманса. Затова и стои до дупка - за пари ли, а, за много ли.

                  П.С. Хубавото от цялата работа е, че нови блокади на страната няма да има, щото а има, а Тиквун е паднал на следващия ден точно от всенародно въстание
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

                    Честит Празник - има светлина в тунела,но от фаровете на насрещния влак!

                    Равносметката от т.нар.управление на архидемократите след 1989 е,че те за над 30 години не можаха да построят и 25% от създаденото от комунистите,но пък успешно разрушиха останалите 75% и упорито продължават до 100.

                    Едно от най-големите им достижения е,че по виртуозен начин успяха да изчистят над 2 000 000 българи,което доколкото съм чувал се нарича геноцид!Разбира се има и други Велики рекорди,но засега толкова....
                    Ми от 89 до 2009 вашите управляваха 15 години... най-голямата част от българите се изнесоха по това време.
                    Но ето пак точат лиги да впият зъби в България. Например един от най-одиозните представители на вашата група се казва Николай Банев. С ярка връзка с БКП (С). Така наречения бизнесмен унищожи всичко до което се докосна. Искаше да става президент с някакъв проект България за русия. Нещо евразийско беше. Той беше много подходящ, но решетников и курнела не посмяха да го издигнат заради безбройните му провали. Така се стигна до сегашното положение с президент заобиколен само от червени шамани и агент-доносници на ДС.
                    Предполагам обаче е няма да успеете.
                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                      Браво, интересна дискусия се е заформила тук. Според мен няма област, в която да нямаме огромни проблеми, тъй че въпросите за смъртността раждаемостта са много сериозни. Би било интересно да се направи нещо като списък с приоритети за държавата. Според мен приоритет най-важен е да се спре корупцията, кражбите и да заработи независимата правораздавателна система и институциите. Тука говорим обаче не за калинки, а за добре образобани хора с високи заплати, които да работят само и единствено в полза на данакоплатеца. Насърчаване на раждаемостта и осигуряване на среда благоприятна за отглеждане на деца, тук говорим и за инфраструктурата необходима. После сериозни инвестиции в образование ако ще чиждестранни учители и професори да докарат, но качествени. Смъртността и здравеопазването идват след това, но и там се минава през огромни инвестиции. Тук говорим само и единствено при условито, че качествените кадри следва да бъдат адекватно заплащани, запазвани и привличани безусловно по всички приоритетни направления, включая държавните служители.

                      Смятам че най-важния приоритет е корупцията и съдебната система, защото парите на държавата следва да се гарантира, че се разходват по приоритетните направления, а не да потъват в разни джобове. А без пари нищо не можем да направим. Но пък заработи ли съдебната система и премахне ли се корупцията частния бизнес ще дръпне много бързо, което ще е много добре за страната. Задължително следва да се преборят и всички данъчни престъпления за укриване на данъци, както и абсолютно всички държавни приходи следва да се оптимизират. Държавата следва да оптимизира абсолютно всички договори концесии собствености, предприятия, всичко, всичко което докарва пари трябва да се оптимизира, за да може после държавата да инвеситира където е нужно по приоритетите. Здължително по оперативните програми да се търси инструментарим за реален контрол на изпълнението на проектите, като се търси ефективност и ефикастност.
                      Много добре, Пепе!
                      Точно и отмерено хвърляне, стреличката попада право в целта - Булс-Ай!
                      Посоченото от теб са елементи от една национална визия!

                      Стиропорно- магистралните геройства са само формален повод за реализиране на користни схеми!


                      Днес сутринта младежите шушукаха, че нейде из фейса БХ отново дал надежди на народа:

                      Сега намерих за какво идело реч:
                      Борисов на 9 септември във фейсбук: Време за промяна

                      Доколкото му познаваме вече нрава и иширетите, не обърнах никакво внимание и чаках търпеливо следващия ход. Предполагах, че ще дойде след утрешния пореден голям митинг. Сгреших!
                      Случи се буквално веднага:

                      Борисов: Ниe cтрoим и рaбoтим, тoвa дразни много другитe

                      Уникална наглост: "
                      Мафията в момента иска да свали правителството, защото хазарт, контрабанда – всичко е на улицата срещу нас. И си намериха водач. Това ми дава основание да смятам, че не трябва да се подава оставка"

                      Преди да се превърне в конституционалист от поне европейско ниво, също даде надежда на народа и предрече, че ще предложи много важни инициативи, които ще успокоят хората и ще ги приберат по домовете им.
                      Какво последва - проект за конституционно недоносче, с което станахме за срам пред цял свят.

                      Сега дойдоха нови "обещания", които само часове след това биват попарени.

                      Как се нарича един човек, който открито върши дейстия и приказва неща, издаващи по категоричен начин, че счита народа си за пълни идиоти. Прави го при това с усмивна и издавайки, че се радва на тези гаври и е безкрайно доволен от сътворените подигравки.
                      Как?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
                        Честит 9-ти септември другари и другарки
                        Верни синове и дъщери на партията майка БКП
                        Пропуснал си да честитиш персонално на безсмисления, представител на всички кутевчета тук във форума.
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар



                        • "...Oктoмври мeceц цeнaтa нa cиньoтo гoривo щe ce увeличи взривooбрaзнo c 40% ..." тази зима ще стане мазало, като сложиме и короната и безработицата. Страннно е да седиш на власт, като знаеш какво те чака, вместо друг да опере пешкира. Явно има други много по-важни причини...
                          Last edited by pepe1234; 09.09.2020, 15:25.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Бай Сачо Разгледай мнение
                            Днеска е голям ден! Честит празник!
                            Честит Празник - има светлина в тунела,но от фаровете на насрещния влак!

                            Равносметката от т.нар.управление на архидемократите след 1989 е,че те за над 30 години не можаха да построят и 25% от създаденото от комунистите,но пък успешно разрушиха останалите 75% и упорито продължават до 100.

                            Едно от най-големите им достижения е,че по виртуозен начин успяха да изчистят над 2 000 000 българи,което доколкото съм чувал се нарича геноцид!Разбира се има и други Велики рекорди,но засега толкова....
                            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                            Коментар


                            • Браво, интересна дискусия се е заформила тук. Според мен няма област, в която да нямаме огромни проблеми, тъй че въпросите за смъртността раждаемостта са много сериозни. Би било интересно да се направи нещо като списък с приоритети за държавата. Според мен приоритет най-важен е да се спре корупцията, кражбите и да заработи независимата правораздавателна система и институциите. Тука говорим обаче не за калинки, а за добре образобани хора с високи заплати, които да работят само и единствено в полза на данакоплатеца. Насърчаване на раждаемостта и осигуряване на среда благоприятна за отглеждане на деца, тук говорим и за инфраструктурата необходима. После сериозни инвестиции в образование ако ще чиждестранни учители и професори да докарат, но качествени. Смъртността и здравеопазването идват след това, но и там се минава през огромни инвестиции. Тук говорим само и единствено при условито, че качествените кадри следва да бъдат адекватно заплащани, запазвани и привличани безусловно по всички приоритетни направления, включая държавните служители.

                              Смятам че най-важния приоритет е корупцията и съдебната система, защото парите на държавата следва да се гарантира, че се разходват по приоритетните направления, а не да потъват в разни джобове. А без пари нищо не можем да направим. Но пък заработи ли съдебната система и премахне ли се корупцията частния бизнес ще дръпне много бързо, което ще е много добре за страната. Задължително следва да се преборят и всички данъчни престъпления за укриване на данъци, както и абсолютно всички държавни приходи следва да се оптимизират. Държавата следва да оптимизира абсолютно всички договори концесии собствености, предприятия, всичко, всичко което докарва пари трябва да се оптимизира, за да може после държавата да инвеситира където е нужно по приоритетите. Здължително по оперативните програми да се търси инструментарим за реален контрол на изпълнението на проектите, като се търси ефективност и ефикастност.
                              Last edited by pepe1234; 09.09.2020, 12:06.

                              Коментар


                              • Как в България възникна сегашната "мафиотска държава"

                                Това е ключът към възникването на сегашната "мафиотска държава": кадрите и мрежите на някогашния комунистически елит, които разграбиха и продължават да грабят България.

                                В България все по-често се чуват и призивите за лустрация: за отстраняване от обществения живот и от политиката на всички бивши
                                агенти на ДС и представители на някогашните комунистически елити. Твърди се, че в днешна България избуяващата корупция и мафиотската държава се дължат тъкмо на отказа от лустрация. Лустрацията има пъпна връзка с нещо, което повечето граждани смятат за банално: архивите. За мнозина архивите не са нищо повече от купчини прашна стара хартия. Но тази стара хартия има експлозивна сила. Защото в архивите се крият информации за изтезания, убийства, проследяване и подслушване, психотерор, ограбване, разхищения, контрабанда, пране на пари. Неслучайно през 1989-1990 всички тогавашни комунистически партии и тайните служби в съветския лагер бързо започнаха да унищожават архивите. До лятото на 1990 ДС успя да унищожи почти 40% от архивите си.

                                Комплексната роля на
                                ДС по време на прехода
                                Мнозина експерти смятат за безспорен факта, че тъкмо кадрите и мрежите на старата
                                комунистическа ДС са ключът към възникването на сегашната „мафиотска държава“. В „дивите“ първи години на прехода милиони и милиони държавни и партийни пари изчезнаха именно благодарение на мрежите и обвързаностите, в които се намираха офицери от ДС, партийни и стопански функционери. Според един бивш служител на КГБ, сменил фронта, още през 1980 година в България е имало над 1000 милионери, натрупали власт и богатство благодарение на държавните си постове. През 1990-те години се появиха и нови. Често се говори за „куфарчетата с пари“, които тогавашният премиер Андрей Луканов раздавал на внимателно подбрани кадри от редовете на партията и на ДС, за да основават фирми, медии, бизнеси, хотели, банки, застрахователни дружества. Държавните пари станаха частни, а офицерите от ДС и партийните кадри получиха стартова помощ за новия живот при капитализма. Когато крушението на комунизма принуди старите другари от ДС и Комунистическата партия отчасти да се откажат от политическата си власт, те си подсигуриха икономическо и обществено влияние по друг начин.

                                Отминаха времената, в които имаше един-единствен партиен вестник. Почти всички нововъзникнали медии в България бяха основани от стари кадри, а редакциите им бяха просмукани от
                                агенти и доносници на старата ДС. Когато Комунистическата партия отпадна като инстанция, която раздава постовете, изведнъж се оказа, че редица професори, директори и хора на изкуството навремето тайно са работили за ДС. Проверките, които извършва сегашната Комисия по досиетата, показват, че цялата българска политика, икономиката и обществото са направо „подгизнали“ от официални и неофициални сътрудници на ДС. Цели 30 години след политическата промяна този факт илюстрира връзката между комунистическите кадри, престъпните мрежи, корупцията, незаконното обогатяване и задкулисните сделки. Казано другояче: акушерите на сегашната „мафиотска държава“ са същите тези стари елити от Комунистическата партия и ДС.

                                Този
                                отровен кръговрат си остава непокътнат и до ден-днешен. На няколко пъти след изборната си победа през 1990 БСП отхвърляше настояванията да се отворят досиетата и да се проведе лустрация. Провали се обаче и опозицията. Правителството на Иван Костов се опита да отвори архивите и да извърши проверки, но бързо удари на камък. И една особено пикантна подробност: дори конституционни съдии, които трябва да се произнасят по съответните закони, се оказаха бивши доносници на ДС.

                                През 2010 се случи едно многозначително събитие:
                                многобройни високопоставени български дипломати бяха осветени като бивши сътрудници на ДС. Тогава за пръв и последен път последваха уволнения. Но тази „скрита лустрация“ беше отменена от Върховния административен съд поради липса на правно основание.

                                Липсващата лустрация в България е истинска колективна травма. „Ако архивите бяха отворени и беше проведена лустрация още в началото на прехода, това щеше да предотврати или поне да ограничи
                                всички обвързаности и зависимости, които съществуват и до днес и са в основата на днешната корупция“, казва историкът Момчил Методиев. Дългата сянка на този провал вече от три десетилетия виси над българската политика и над обществото. А днес за пореден път предизвиква и вълна от протести.
                                ...
                                https://www.dw.com/bg/%D0%B3%D0%B5%D...%B0/a-54478406
                                Last edited by barbaron; 09.09.2020, 16:26.

                                Коментар

                                Working...
                                X