IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

    Аз пък ще ти кажа какво коментират завърнали се след 15 г българи."Егати керливата държава за 15 год откакто ни няма нищо не се е променило
    дори е станало още по лошо,едни тарикати вземат по 10 хил лева на месец а други карат с по 300 лв доходи.Та така сульо на пульо не вярва,че е
    зле".Ето ти го бунта и не аз ще си режа гърлото а тия безпаричните ще ви избесят по дърветата.
    Грос не си прав , доста хора живели на вън намират че тук има промяна към по-добро.
    Нормално е да успеем в някаква степен да с възползваме от големия и богат пазар на ЕС .
    Дали е можело и по-добре ...вероятно е можело. Но да се отрича че нищо не се е случило през тези 15-20 години не го приемам.

    А относно тези с 10 000 лева , те нека да продължават да си ги изкарват , всъщност 10 000 не са кои знае колко. Това е ниво средна класа по ЕС стандарт.....
    А онези с 300 лева да се размърдат и да намерят начин да изкарват няколко пъти повече.
    Със преразпределение в прекалено голям размер няма как да стане ...... плащам си 15-те % данък ..... но ако станат 55 % ще имам да давам......
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

      Интересни са ракурсите, в които е сътворено това съждение. Аз 25 години изкарах в странство и още съм навън от време на време и съвсем категорично мога да кажа, че България се е променила много . И да не беше се променила, аз пак бих я намерил за най-очарователното място на света. Писнало ми е от такива нихилисти, дето бъркат бетон и сгур навън и намират какви ли не кусури у нас. Да не би там, където живеят, да е нещо много по-различно? Различно е само това, че пълнят хазната на ненавиждащите ги страни-домакини.
      Мнение номер едно за последните поне 100 страници! Благодаря!
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

        Аз пък ще ти кажа какво коментират завърнали се след 15 г българи."Егати керливата държава за 15 год откакто ни няма нищо не се е променило
        дори е станало още по лошо,едни тарикати вземат по 10 хил лева на месец а други карат с по 300 лв доходи.Та така сульо на пульо не вярва,че е
        зле".Ето ти го бунта и не аз ще си режа гърлото а тия безпаричните ще ви избесят по дърветата.
        Интересни са ракурсите, в които е сътворено това съждение. Аз 25 години изкарах в странство и още съм навън от време на време и съвсем категорично мога да кажа, че България се е променила много . И да не беше се променила, аз пак бих я намерил за най-очарователното място на света. Писнало ми е от такива нихилисти, дето бъркат бетон и сгур навън и намират какви ли не кусури у нас. Да не би там, където живеят, да е нещо много по-различно? Различно е само това, че пълнят хазната на ненавиждащите ги страни-домакини.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          ХММММММММ май работата ще се разсъхне

          Европейската комисия изпадна в неудобство днес в Европарламента, защото бе атакувана от много евродепутати, че проявява необективен подход към България и си затваря очите пред проблемите, заради които протестира българското общество. Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред (ЛИБЕ) обсъди състоянието на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП), за който българското правителство упорито твърдеше, че е прекратен.

          Заместник-председателката на ЕК Вера Йоурова (Чехия), която отговаря за правосъдието, се опита с общи думи да заобиколи острите проблеми, като акцентира на стари констатации по МСП за напредък на България чрез законодателни и структурни промени. Тя пропусна да каже дали вижда реален напредък в борбата с корупцията на високо равнище и с организираната престъпност, но отбеляза, че положението в страната продължава да е под наблюдение и затова МСП не е прекратен. Вместо това отклони вниманието на евродепутатите към подготвяния нов механизъм за върховенство на закона във всички държави в ЕС, за който на 23 септември ще бъде представен първи доклад.

          След като изслуша двайсетина евродепутати, от които над три четвърти се изказаха критично за ЕК и необективното й отношение към България, Вера Йоурова изплю камъчето: "ЕК не може да направи кой знае какво по отношение на държавите членки. Нека да сме наясно - ЕК не може да играе ролята на прокурор. Тук трябва да се намесят държавите членки (Съвета на ЕС - бел. ред.)"

          Въпреки старанието си да оневини Еврокомисията за снизходителния й подход към българското правителство, тя призна, че има голям проблем с отчетността на главния прокурор, защото България не изпълнява препоръките на Венецианската комисия. Също така посочи и катастрофалното положение на свободата на медиите. Йоурова се засегна от репликата на ирландката Клеър Дали (Групата на Европейската обединена левица - Северна зелена левица), която направо й каза, че "бездействието на ЕК е равносилно на съучастие" ( на управляващите в България). "Няма нищо такова - не съм съучастничка на Борисов", отвърня тя. Ето и изказването на Дали: "Шокирана съм от думите на еврокомисар Вера Юрова за ситуацията в България. Мисля, че те представят картина, напълно противоположна на реалността в тази страна. Ако Европейската комисия наистина смята, че напредъкът в България през последните 13 години е добър, то заключението ми е, че вие сте или дълбоко некомпетентни, или че напълно слугувате на интересите на Бойко Борисов заради връзките му с определени групи в този парламент и с интереси в Европейския съюз. Той достатъчно хитро избягва да преследва малцинствата, така както го правят Унгария и Полша, за да си спести остри критики за това, че управлява най-корумпираната държава в ЕС с най-бедното население. Разполагаме с безспорни свидетелства за връзките му и взаимодействието му с главния прокурор Иван Гешев. Той му казва кого да преследва, как да прикрива твърденията срещу него за пране на пари в Испания, за тормоз на съдии и т.н. Сега хората са по улиците, където полицията ги бие и пръска с лютив спрей, уважавани в обществото българи са затваряни, започнаха гладни стачки, а ние си говорим за мониторинг и напредък. Припомням ви, че миналата година, макар и в по-малка степен, отбелязахме нещо важно - продължаващият рекет в жилищен комплекс в Поморие, където мои сънародници имат апартаменти, но не ги допускат до тях и това стана още по-зле заради пандемията, а не могат да получат справедливост от полицията и съда. Сигурна съм, че хората, които споменавам, сега ни гледат и ни се присмиват. Гешев, когото поканихме, ни се присмива, присмива се на процедурите и механизмите на Европейския съюз, които са толкова откъснати от реалността. През април 2019 г. Европейската комисия каза, че Механизмът за сътрудничество и проверка не бива да бъде отменян. Сега се колебаете как да постъпите с него. Хората по улиците в София искат да знаят дали стриктно ще следите с този мониторинг, но също така и дали ще спрете парите на тези бандити. Защото европейските фондове овластяват тези хора и им позволяват да се развихрят в пълномащабна корупция, която всъщност наказва българите. Ще ви кажа, че е абсолютна срамота, че комисията се колебае по този въпрос и е съучастник в корупция."
          Ръководителката на работната група на ЛИБЕ Софи Инт Велт (Нидерландия), която на 28 август обсъди положението в България, се противопостави на прекратяването на МСП, докато още не е задействан новият контролен механизъм, като каза: "Не можем да си събуем старите обувки, преди да сме си купили нови".

          От българските евродепутати най-остро изказване направи Елена Йончева, която призова: "ЕК трябва да избере кое й е по-скъпо - българската демокрация или Бойко Борисов".

          Преди дебата за МСП имаше дискусия за свободата на словото в ЕС и отново България бе поставена на прицел. Няколко евродепуати изтъкнаха, че тя е по-зле от всички останали, защото е на 111-то място в световната класация на "Репортери без граници", докато обичайно критикуваните в ЕС Полша и Унгария са доста по-напред. Общата констатация, че в целия ЕС има влошаване на състоянието на медиите, не помогна да се скрият специфичните проблеми в България. "Трябва да се прави разлика между държавите: Финландия е на 2-ро място в класацията, а България е на 111-то", посочи Елена Йончева.

          И в двата дебата евродепутатите изразиха тревога, че полицията в Бълария се отнася брутално към журналстите, които отразяват протестите. Отправен бе призив към главния прокурор Иван Гешев да обърне повече внимание на този проблем.

          ТУСК ОТКАЗА КОЛЕКТИВНА ПОДКРЕПА ЗА БОРИСОВ

          На среща на Европейската народна партия (ЕНП) вчера евродепутатът от управляващата в Унгария партия Фидес Тамаш Дойч изрази солидарност с партията ГЕРБ на българския премиер Бойко Борисов, която също е от семейството на ЕНП, съобщи "Политико".

          Дойч призовал останалите членове на групата да бъдат по-убедителни и ангажирани в оказване подкрепа на ГЕРБ. Критиката към Борисов според унгарския евродепутат трябва да предизвика колективна защита. Подтекстът на изявлението му е почти прозрачен - същото е трябвало да се случи и в случая с Унгария, която е критикувана за редица политики на премиера си Виктор Орбан. Любопитното от вчерашната среща обаче е, че, според „Политико“, Доналд Туск не се е съгласил с доводите на Дойч. Туск стана председател на ЕНП в края на миналата година.
          нищо не се е разсъхнало, трябва да четеш между редовете. Чакаме механизма за върховенството на закона, европеската прокуратура вече е налице... няма да има мърдане. Въпроса е само колко време още...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

            Аз пък ще ти кажа какво коментират завърнали се след 15 г българи."Егати керливата държава за 15 год откакто ни няма нищо не се е променило
            дори е станало още по лошо,едни тарикати вземат по 10 хил лева на месец а други карат с по 300 лв доходи.Та така сульо на пульо не вярва,че е
            зле".Ето ти го бунта и не аз ще си режа гърлото а тия безпаричните ще ви избесят по дърветата.
            Засега виждам по иляда-двеиляди предимно роми да я вършат тая работа. Това не е бунт.
            Ся, ако и ти си от тея дет' зèмат по триста лева, думите ти никак няма да ме накарат да споделя с теб това което сам съм си изкарал.
            А ако си на триста лева, мога да ти кажа и защо е така. Измамника също може, той е в центъра на тези ... събития.
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
              Какво да осъзнава след като яде и пие на гепаджийската софра?То все едно на ач кьопек да му вземеш кокала.
              Че той е антибългарин.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                Хм. Няма капацитета да го осъзнае.
                Какво да осъзнава след като яде и пие на гепаджийската софра?То все едно на ач кьопек да му вземеш кокала.

                Коментар


                • Имхотеп Логореев, това, с автобусите, изсипващи насред София - трябва да е валидно за агитките, нали?

                  Това, как да го разбирам: като закъснялото самопризнание на партийният секретар - Имхотеп, ли?

                  Нещо си подразбрал, Имхотеп - и вече бързаш да напуснеш потъващият кораб на БКП (К-герб).

                  Боко (К) - при тия твои самопризнания - дали няма да предприеме мерки, преди оставката си тия дни? Или И ти трупаш актив пред следващия си шеф?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                    Аз пък ще ти кажа какво коментират завърнали се след 15 г българи."Егати керливата държава за 15 год откакто ни няма нищо не се е променило
                    дори е станало още по лошо,едни тарикати вземат по 10 хил лева на месец а други карат с по 300 лв доходи.Та така сульо на пульо не вярва,че е
                    зле".Ето ти го бунта и не аз ще си режа гърлото а тия безпаричните ще ви избесят по дърветата.
                    Хм. Няма капацитета да го осъзнае.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                      Гросс, малките неща не могат да правят големи неща. Големи неща се правят от големи неща. Да те натоварят на автобус и да те изсипят насред София не е голямо нещо... мога да продължа но рубла е на пост и ще ме банне безпричинно.

                      Гросс, малките неща решават как да бъдат големи неща само когато това което казват се чува. А какво казват се чува на избори.
                      В момента обаче, смъртоносни бактерии изпълзяват от тъмнината и се опитват да превземат тялото което ги храни. Те не са умни. Умни бактерии няма. И ако ги оставиш, ще убият тялото което ги храни.
                      Бактериите се лекуват лесно. Казва се антибиотик. Ако пренесем медицинските термини в реалния живот, това което лекува метежници е затвор.

                      Защото гросс, демокрацията е като красавица. Всякакви се опитват да я спечелят. От истински мъже-красавци, през истински мъже по-грозни от смъртта, та до всяко мърдащо същество носещо по неведома причина човешко тяло.
                      Та тази красива жена която няма нормален мъж който да не пожелае, трябва да се пази. И трябва да се пази без оглед на средствата, дори и когато ти хвърли презрителен поглед, който изгаря душата ти отвътре и ти се иска да си прережеш вените.


                      ПП
                      щях да кажа да си прережеш гърлото, но прецених че това ще дойде в повече на някои модератори с очевиден северен уклон.
                      Аз пък ще ти кажа какво коментират завърнали се след 15 г българи."Егати керливата държава за 15 год откакто ни няма нищо не се е променило
                      дори е станало още по лошо,едни тарикати вземат по 10 хил лева на месец а други карат с по 300 лв доходи.Та така сульо на пульо не вярва,че е
                      зле".Ето ти го бунта и не аз ще си режа гърлото а тия безпаричните ще ви избесят по дърветата.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                        Много ясно си личи в малките градчета ,където всички се познават.
                        Гросс, малките неща не могат да правят големи неща. Големи неща се правят от големи неща. Да те натоварят на автобус и да те изсипят насред София не е голямо нещо... мога да продължа но рубла е на пост и ще ме банне безпричинно.

                        Гросс, малките неща решават как да бъдат големи неща само когато това което казват се чува. А какво казват се чува на избори.
                        В момента обаче, смъртоносни бактерии изпълзяват от тъмнината и се опитват да превземат тялото което ги храни. Те не са умни. Умни бактерии няма. И ако ги оставиш, ще убият тялото което ги храни.
                        Бактериите се лекуват лесно. Казва се антибиотик. Ако пренесем медицинските термини в реалния живот, това което лекува метежници е затвор.

                        Защото гросс, демокрацията е като красавица. Всякакви се опитват да я спечелят. От истински мъже-красавци, през истински мъже по-грозни от смъртта, та до всяко мърдащо същество носещо по неведома причина човешко тяло.
                        Та тази красива жена която няма нормален мъж който да не пожелае, трябва да се пази. И трябва да се пази без оглед на средствата, дори и когато ти хвърли презрителен поглед, който изгаря душата ти отвътре и ти се иска да си прережеш вените.


                        ПП
                        щях да кажа да си прережеш гърлото, но прецених че това ще дойде в повече на някои модератори с очевиден северен уклон.
                        Last edited by Имхотеп; 10.09.2020, 19:00.
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                          Ами дано да си прав, обаче имам големи съмнения...
                          Много ясно си личи в малките градчета ,където всички се познават.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                            Спомняй си квото искаш.
                            Аз просто ти казвам какво ще направим с водните оръдия, ако ги изкарате срещу нас.
                            Вие първо се погрижете да складирате достатъчно памперси за възрастни, а не забравяйте бастуни също,

                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                              По това време на годината всички вече изчезваха по работните си места в чужбина ,но тази година не е така или са останали без работа или са ги
                              изгонили или короната ги плаши.
                              Ами дано да си прав, обаче имам големи съмнения...
                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                                Само ако се връщат от русия.
                                По това време на годината всички вече изчезваха по работните си места в чужбина ,но тази година не е така или са останали без работа или са ги
                                изгонили или короната ги плаши.

                                Коментар

                                Working...
                                X