If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Лингвистиката е свързана с образованието, следователно и с политиката
Във Франция говорим литературен български, какъвто се говореше до 1989 г.,
защото не сме облъчвани ежедневно от чалгаджийски медии,
не четем безименни безсмислени реплики,
четем отвреме навреме Начев и Имхотеп
и четем класическа литература на български, руски, английски и френски
То и аз по това време (до 1989): ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ - учех как се говори (И ПИШЕ!) на български език...
Пак тогава научих, че "от време на време" се пише разделено..., но всеки е свободен да влага СВОЙ смисъл в определението за "литературен български"..., особено, ако живее по-далеч от страната, в която се говори един език...
ОчевАдно, френският "литературен български" език се различава в някои нюанси от българската версия за литературен български...
.....................
Ако пропуснем майтапите, у мен изниква един основателен въпрос... Той се изразява в следната формулировка, предадена на литературен български език:
Напредват ли вашите уроци по солфеж, Барбарела?
Знаете: ще трябва доста да се потрудите, за да впечатлите един бъдещ ваш коалиционен партньор, който доста добре владее цигулката, като има и висшето си образование в областта...
Зная, че ви е трудно със солфежа, но нали знаете онзи девиз на Имхотеп, когото редовно четете тук: "Повече труд в учението - по-малко кръв в боя!"
Това е тема за политика.
Препоръка: можеш да отвориш тема за езикознание (лингвистика).
Ще не бъде интересно да научим и други НАШИ неудачи на тема: "Какъв български език говориМ ние, в България, а също - и какъв български език говориТЕ вие, във Франция..."
Лингвистиката е свързана с образованието, следователно и с политиката
Във Франция говорим литературен български, какъвто се говореше до 1989 г.,
защото не сме облъчвани ежедневно от чалгаджийски медии,
не четем безименни безсмислени реплики,
четем от време на време Начев и Имхотеп
и четем класическа литература на български, руски, английски и френски
САЩ екзекутираха първия чернокож след възобновяването на федералното смъртно наказание
Присъдата беше изпълнена , докато в САЩ има протести срещу полицейската жестокост срещу чернокожите
Американските власти екзекутираха мъж, осъден за предумишлено убийство. Той е първия чернокож, екзекутиран, откакто това лято беше възобновено изпълнението на смъртни наказания на федерално ниво след 17-годишно прекъсване, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.
================================================== ===
Ама кви жестоки кравари начи .... да екзекутират църен,, ми тя църната кръв е свещена бе , туй демокрация ли е или своеволие некво и волни програми? Жестока и безчовечна хамерика , жестоки и безчовечни хамериканци
"... моята мотивация се случи когато ..."
"... задават отговори ..."
Тези и много други "бисери" се отрониха от устите на група младежи току що по "Нова ТВ"
Абе, българи, какъв език говорите вече на българската територия ??
Това е тема за политика.
Препоръка: можеш да отвориш тема за езикознание (лингвистика).
Ще не бъде интересно да научим и други НАШИ неудачи на тема: "Какъв български език говориМ ние, в България, а също - и какъв български език говориТЕ вие, във Франция..."
"... моята мотивация се случи когато ..."
"... задават отговори ..."
Тези и много други "бисери" се отрониха от устите на интервюирани току що по "Нова ТВ"
Абе, българи, какъв език говорите вече на българската територия ??
Съни акъл не ми давай. Измамника обаче е доказан измамник. И как се нарича един измамник?
Ами измамник!
Ся, колкото до БХ, не виждам с какво това те дразни? Това си е прякор който е отдавна, и не виждам нищо лошо в това. Кой знае с какво го асоциираш в объркания си мозък.
Ся, има обаче една съществена грешка в оценката ти за мен. Казвал съм го много пъти, но явно при вас първичният инстинкт е по-силен.
Но ето пак: Не "работя" за БХ. Ако работя за нещо свързано по някакъв начин със сегашната ситуация в България, то е срещу БСП (К), и всичко свързано с тях. Резидент Радев е много свързан с тях. Даже не свързан, ами направо овързан. Единствената причина да не е партиен член е че като военен няма право да членува в партии. А сега също няма право (да видим дали ш'се сетиш защо)
За мен всичко е по-добро от вашата партия. Дори магаре да е там, е по-добре. Абе каквото не е с вас а срещу вас е по-добре.
Това е причината.
Дано този път разберете, че съм враг на вашата партия и ще подкрепям всеки и всичко насочено срещу вас. Каквото и да е то.
Не споря за това, кога ще бъдат изборите - дали според Конституцията, или - поради ЗАКОННО ИЗРАЗЯВАНОТО по КОНСТИТУЦИЯ недоволството на хората, за което узряват всекидневно хиляди българи.
Тоеа недоволство ОБХВАЩА все повече, със същата сила и българите в чужбина. Времето РАБОТИ за недоволните от АРОГАНТНИЯ ни министър-председател!
Нямам никакви съмнения, че всички, недоволни от управлението и неговото насилие напоследък, както и напускащите ГЕРБ - са УСПЕЛИ ХОРА, които са съхранили своите чест и достойнство!
....................
Всеки следващ ден затвърждава у българите убеждението, че ГЕРБ е партия на НЕУДАЧНИЦИ.
Имхотеп, престани с това..."измамник". Не знам откъде ви идва спора, но прекаляваш с натрапването. Ако те е измамил, потърси си правата или го игнорирай, но да цитираш всяко негово мнение единствено, за да си напишеш репликата е неуважение и към самия форум.
Допускам и варианта да го репликираш, с цел обстрелване един по един на хората с критично, несъвпадащо с официалната линия мнения.
И аз мога вместо по име с Лъжец да наименувам премиера и ще бъде фактологически вярно на база крайно съдебно решение, но не го правя всекидневно. Дори БХ никога не съм ползвала. За разлика от теб.
Приятно ли ти е да работиш за каузата на човек, когото с лекота наричаш БХ? Честно?
И някакъв БХ да е начело на държавата?
Съни акъл не ми давай. Измамника обаче е доказан измамник. И как се нарича един измамник?
Ами измамник!
Ся, колкото до БХ, не виждам с какво това те дразни? Това си е прякор който е отдавна, и не виждам нищо лошо в това. Кой знае с какво го асоциираш в объркания си мозък.
Ся, има обаче една съществена грешка в оценката ти за мен. Казвал съм го много пъти, но явно при вас първичният инстинкт е по-силен.
Но ето пак: Не "работя" за БХ. Ако работя за нещо свързано по някакъв начин със сегашната ситуация в България, то е срещу БСП (К), и всичко свързано с тях. Резидент Радев е много свързан с тях. Даже не свързан, ами направо овързан. Единствената причина да не е партиен член е че като военен няма право да членува в партии. А сега също няма право (да видим дали ш'се сетиш защо)
За мен всичко е по-добро от вашата партия. Дори магаре да е там, е по-добре. Абе каквото не е с вас а срещу вас е по-добре.
Това е причината.
Дано този път разберете, че съм враг на вашата партия и ще подкрепям всеки и всичко насочено срещу вас. Каквото и да е то.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Изкушените да си прочетат, пък да си мислят каквото им е угодно.
Орбан под либерали не уточнява,че това за което говори са постулатите на неомарксизма т.е.бивши марксисти и социалисти наметнали овчата кожа на популизма,но оттам прозира вълчата кожа на диктатурата и болшевизма....Това са идеите започнали от Платон в древноста,впоследствие в утопичните мислители през Средновековието/Кампанела, Сен-Симон и др./ с общност на жените и отглеждане на децата във ферми/ и достигнем до брадатият пророк Маркс и руският болшевизъм,който рухна безславно....Новите пророци са Маркузе и неолибералите.....
В България на него се държи раждането на олигархия и прилежаща и политическа мафия скрила гнездо във всички партии от първата БСП ...до последствената ГЕРБ, станала управляваща класа в България, която разграби и унищожи икономиката и държавата, роди организирана престъпност, докара народа ни до просешка тояга и го направи най -бедния в Европа, унищожи почти половината от човешките ресурси на България и я превърна в пустош на млади хора, страната с най- голям демографски срив в света.
Народът ни все още не осъзнава това и не вижда, че в България бе извършен най-големия геноцид в най -новата история на Европа и нейната над 1300 годишна държавна история и се движи с бързи крачки към пълна гибел.
Имхотеп, престани с това..."измамник". Не знам откъде ви идва спора, но прекаляваш с натрапването. Ако те е измамил, потърси си правата или го игнорирай, но да цитираш всяко негово мнение единствено, за да си напишеш репликата е неуважение и към самия форум.
Допускам и варианта да го репликираш, с цел обстрелване един по един на хората с критично, несъвпадащо с официалната линия мнения.
И аз мога вместо по име с Лъжец да наименувам премиера и ще бъде фактологически верно на база крайното съдебно решение, но не го правя всекидневно. Дори БХ никога не съм ползвала. За разлика от теб.
Приятно ли ти е да работиш за каузата на човек, който с лекота наричаш БХ? Честно?
Съненце, този е болен. Енергиен вампир, ако не си чувала. "Измамен" му е мозъкът. От мен, нищо такова не е видял. Нито той, нито т.нар "Лорда 31", нито дори Матеев, макар последният, да бе подведен от фирмата, в която работех през 2008-ма, докато аз бях там. Ако някой би могъл нещо да мрънка, е единствено Матеев въпреки че, след като е станал съучастник в къде по-нелицеприятни неща, нормален човек, е редно да бъде по-убран в приказките. Е, ние говорим за нормални, а тези не са.
За жалост, власт над тях нямам и те ще продължат да бръщолевят, затуй, и ти не се вкарвай в техния идиотски филм.
И аз мога вместо по име с Лъжец да наименувам премиера и ще бъде фактологически вярно на база крайно съдебно решение, но не го правя всекидневно. Дори БХ никога не съм ползвала. За разлика от теб.
Приятно ли ти е да работиш за каузата на човек, когото с лекота наричаш БХ? Честно?
И някакъв БХ да е начело на държавата?
Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни
Румен Радев беше категоричен, че за да има диалог, трябва да има разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в България, защото така ще продължи порочния модел. „Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване - за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция, за записи. https://glasove.com/categories/novin...-tezi-s-prazni
Какво ли мисли Херо Мустафа за нощните шкафчета и перфидната любов на премиера ни към жените в кръга му
Е, мен директно ме изпращаше в сливенския затвор. Ще речеш, сянката на Гешев тук се е пренесла
Та, ето за това са Протестите
За измитане на цялата мрачна, милиционерска, мутренска класа на прехода, която в последните години издигна и култ към простащината и безкултурието.
И за възраждане на Ценностите, които са давали сили на народа български да просъществува през вековете!
Съни, кой те е пращал в сливенския?
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Е, мен директно ме изпращаше в сливенския затвор. Ще речеш, сянката на Гешев тук се е пренесла
Та, ето за това са Протестите
За измитане на цялата мрачна, милиционерска, мутренска класа на прехода, която в последните години издигна и култ към простащината и безкултурието.
И за възраждане на Ценностите, които са давали сили на народа български да просъществува през вековете!
Подкрепям протеста. Искам същото. Незабавно.
Обаче, ако протестите проненяха нещо...
Т.е. опитвам се да си представя, и не мога, как ще изчистим страната си, гласувайки за поредните синпатяги с поредните чудесни обещания.
Коментар