IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts


  • България

    Казват, че докладът за България бил положителен. Да видим:



    Първият доклад от Брюксел за върховенството на правото вече е факт. В България той бе приет от управляващите с облекчение и дори с някакво скрито задоволство: докладът веднага бе етикетиран като “положителен и обективен”. Но за непредубедения наблюдател това задоволство от “положителния” характер на доклада е направо изумително. Изданието “Политико” например преброи общия брой проблеми, дипломатично назовани като “притеснения”, за всяка една от страните в мониторинговия инструмент. България е на второ място в тази непрестижна класация - с 16 “притеснения” и 3 “силни притеснения”. Пред нас е само Полша с 28 обикновени и 2 силни притеснения. Изпреварили сме и Унгария, и Румъния, а по “силни притеснения” сме водещи в ЕС, като побеждаваме и шампиона Полша.

    Коментар


    • Доц. Атанас Славов: Докладът на ЕК подчертава дефицита на управление в България

      Коментар


      • Радев: Системното погазване на закона от Гешев уронва устоите на държавата

        Коментар


        • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
          И съдия истински трябва....
          (а магистратите не ги избира народа, ще напредне кога прогледне по темата )
          Съдията няма йъде да ходи като прокурора ги закове с доказателствата

          Коментар


          • Für Bulgarien ist die EU eine reiche, senile Tante

            ЕС представлява за България една богата, сенилна леля


            "Jetzt, im Jahr 2020, stehen die Erfolge der vergangenen 70 Jahre auf dem Spiel. Die EU-Bürokratie unterstützt Kleptokraten in unserer Heimat Bulgarien und in anderen EU-Ländern. Im zurückliegenden Jahrzehnt hat es einen Aufstand „nationalistischer“, und „Mitte-rechts“-Staatschefs gegeben, die Rechtsstaatlichkeit missachten, systematisch die unabhängige Justiz zerstören und Institutionen in ihren Ländern skrupellos ihrer Macht unterwerfen.

            Diese Staatschefs neigen dazu, die EU als eine reiche, aber leicht senile Tante zu betrachten, die für Geld gemolken und immer dann sanft beiseitegeschoben wird, wenn sie versucht, an die Werte und Regeln der EU zu erinnern. Solange das Geld weiter fließt und diese Tante sich aus ihren lokalen Machenschaften heraushält, sind diese Staatschefs bereit, Lippenbekenntnisse zu den Werten der EU abzugeben. Auch stimmen sie in Brüssel für die Lieblingsprogramme ihrer Tante."

            Понастоящем, в 2020-та година, завоюваните през изминалите 70 години успехи, са поставени на карта. Бюрокрацията на ЕС подкрепя клептократите в нашата Родина България и в други страни на ЕС. През изминалите десетилетия имаше възход на "националистически" и стоящи в "център-дясно" държавни ръководители, които презираха върховенството на закона в държавата, систематично разрушаваха независимостта на съдебната система и подчиняваха безскрупулно под собствената им власт институциите на техните страни.

            Тези държавни ръководители клонят към това, да гледат н а ЕС като на една богата, но леко сенилна леля, която бива издоявана за пари, а след това при опит от нейна страна да напомни, че в ЕС все пак има ценности и правила, нежно и деликатно да я избутат встрани. Когато и доколкото парите продължават да текат безспир, а въпросната леля не си вре носа в техните местни машинации, държавните ръководители са готови да изрекат просто едни думи в подкрепа на ценностите на ЕС. Те също с готовност гласуват в Брюксел в полза на любимите програми на тяхната леля.


            оттук ... с гооооооо преводач

            Коментар


            • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
              ...Един истински прокурор и цялата шайка е в Белене.
              И съдия истински трябва....
              (а магистратите не ги избира народа, ще напредне кога прогледне по темата )
              Last edited by satz; 01.10.2020, 15:33.

              Коментар


              • НЕИНФОРМИРАНА ЛЮБОВ

                "Ако гласът ми можеше да стигне до хората от тези села и паланки, където премиерът обикаля като „глуа кучка“, както се изразяват пазарджишките интелектуалци, щях да ги попитам: Как, бе, хора, как не ви омръзна да живеете в това лицемерие вече десет години?! Един суеверник да ви проповядва християнство, един бивш комунист да ви учи на антикомунизъм, един крадец да ви учи на морал, един патологичен лъжец да ви преподава честност, една продажна мутра да ви учи на родолюбие, един суетен до патология човек да ви учи на скромност?! Как не ви омръзна един милиардер, който само в шкафчето си държи за джоб парасъ една десетгодишна средна пенсия, да ви подхвърля милостиня 50 лева?!

                А може би с основание не ви омръзва? Може би Чехов е прав. „Масата винаги склонна към антропоморфизъм в религията и морала, боготвори тъкмо ония кумири, които имат нейните слабости.”



                "Пък друг приятел разправя, че, след като обиколи всички села и паланки по периферията на родината, където го обичат (неинформирано!) и не протестират срещу управлението му, възнамерявал да продължи по картите от времето на Първата българска държава, чийто пряк наследник се явява. Всичко значимо, направено по нашите земи, е негово дело. Аспарух само е основал държавата, Борис я е покръстил, а браточките Кирил и Методий ни дали букви да четем и пишем (на някои от нас!). И от там нататък всичко е дело на ГЕРБ и лично на Борисов.
                ...
                С една дума, живеем в една Бойкоцентрична вселена и няма как и историята ни да не е Бойкоцентрична. Засега. Но както обича да казва д-р Филипов, Клио е най-голямата курва сред музите. Времето на Борисов минава и Клио вече обръща палачинката. И бавно и полека хората провиждат, че царят наистина е гол. Лъсва цялата византийщина в политиката, волунтаризма в икономиката, популизмът и демагогията в социалната сфера, „правешкото” хитруване във външната политика… То това последното лъсна, глупакът сам си призна в един неоспорен запис как се прави на тъп, докато им го набутва на европейските лидери с 200, да ме прощавате…"



                "И пак се връщам към неинформираната любов. Не знам защо ни помага Бог в пандемията. И на Борисов защо помага нямам обяснение. Той поне трябва да е информиран… Борис Димовски казваше, че на куцото щъркелче Господ му прави гнездото. А по-куцо от това щъркелче е трудно да си въобразим…"



                "А за християнската вяра на Борисов съм писал много пъти. Но като гледах как кръстопреклонно целува ръка на владиката, как влачи иконата на Св. Борогодица под мишница като циганин капак на шахта, ми се доповръща. На снимките не се вижда дали е свалил поне червения конец от кунката си. Доскоро го носеше. Въпреки че още преди няколко години БПЦ обяви, че започва война със суеверието. Владиците скочиха специално срещу червения конец. Настояваха синодът да осъди тази езическа традиция, да заклейми врачки, баячки и разни други суеверия. Думата „суеверие” означава празно, безсмислено (всуе) вярване, безполезна вяра. Според църквата вярата в Бога е добродетел, а суеверието е грях.
                ...
                И същият този суеверник, който си няма хал-хабер от християнския катехизис, умира да се прави на набожен! И поповете му се връзват, зер е на власт и дарява щедро от народната пара. Обикаля църквите, кръсти се, целува иконите и ръцете на поповете, подаряве икони и на него му подаряват… Ревностен като всеки прозелит. От самопризнанията му научихме, че е набожен от скоро, покрай царя се набожил. Преди това беше комунист, член на БКП, който отказваше да се деполитизира. А комунистите, както знаете, признаха Христос малко след 10 ноември. Подобно на оня гражданин на Илф и Петров, дето признал съветската власт малко по-късно от Англия и мъничко по-рано от Гърция…"


                Един милион евро са равни на около 300 средногодишни български пенсии.
                Само в тази посока търпи критика д-р Филипов.
                Last edited by nachev; 01.10.2020, 14:37.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                  Доган е интегриран и узаконен въе всички нови политически и икономически реалности. (Както той би се изразил)
                  Не някакъв хамсалашки прокурор, ами и извънземните да дойдат, с топ не могат да го бутнат И аз кат тебе си мислех навремето, че догановия политически талант е продукт на митове и легенди, но като прочетох повечко и отбелязвах действията му, стигнах до извода, че прочелият и разбрал марксизма е поне на крачка пред непрочелите И следователно догановите постижения съвсем не са случаен продукт
                  От кога на кражбите и убийствата им викат постижения????Никога не забравяй че освен човешкото и държавното правосъдие има и едно друго Правосъдие което никога не греши....Така че не завиждай на човек преди да видиш краят му.Меди Доганов е най обикновен дръндарски мангал чрез когото службите и задкулисието държат турското малцинство под контрол...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                    Агент Сава е криминален престъпник който си има покровители и задкулисие.Няма никакъв политически талант.Един истински прокурор и цялата шайка е в Белене.
                    Доган е интегриран и узаконен въе всички нови политически и икономически реалности. (Както той би се изразил)
                    Не някакъв хамсалашки прокурор, ами и извънземните да дойдат, с топ не могат да го бутнат И аз кат тебе си мислех навремето, че догановия политически талант е продукт на митове и легенди, но като прочетох повечко и отбелязвах действията му, стигнах до извода, че прочелият и разбрал марксизма е поне на крачка пред непрочелите И следователно догановите постижения съвсем не са случаен продукт

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                      Съни Съни извинявай ама не си в час.Какви идеи каква политика какви каузи.Тука борбата е стани да седна.Това са мазни борби за власт пари и жени.Гледали сме го този филм
                      Прав си, ама след като сме го гледали, трябва да го спрем. Все пак, плащаме им за със своите данъци.

                      Коментар


                      • Съюзът на съдиите призова ВСС да отстрани Иван Гешев
                        18.20 ч. І 30 септември 2020

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

                          Битката е неизбежна, но ще е за ценности. И сякаш интелигенцията, притеснена се е заела да създава стойност.
                          Статията на Сула би ми звучала убедително през 2014та. Днес, условностите я принизяват.
                          Друго не разбирам С какво фрагментацията на рисувания бъдещ парламент се различава от тази в днешния, при положение, че масово политолози подреждат аналогично в класацията 3те първи днес и добавят лица от протестите, и една Тв партия?!
                          Липсва разговор за Политика, за идеи, за Каузи, а се творят коалиции. А кои са партиите? Доскоро, Герб беше вождистка, днес без лидера й ставала интересна. А БСП къде е, какво остава от нея и с какво лице? ДПС либерална партия ли е? Или е Моделът КОЙ? Т.е. партия ли е или модел? На тази плоскост ДБ, изглежда мотивирана и поне с програма за реални промени и ясни цели, ако надскочи тесногръдието си.
                          Бяга се от същността на честен дебат за зависимостите. И темата за коалициите, оправдава липсата му.
                          Съни Съни извинявай ама не си в час.Какви идеи каква политика какви каузи.Тука борбата е стани да седна.Това са мазни борби за власт пари и жени.Гледали сме го този филм

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            Що за либерална партия може да е, ако е схема на Доган. А няма да ме учуди, ако роденият направо като най-талантливия бизнесмен "кой", се окаже негов незаконен син. В пряк смисъл, освен в преносния

                            ps. с което не отричаме политическия талант на Доган, агент Сава. Ето, че осъзнатия и философски, направен с дълбоко разбиране прочит на Марксизма може, да доведе до огромен успех убеденият със сърцето марскист - нещо, което никой от политиците ни не можа, да постигне от времето на "кръглата маса" досега. (Изглежда никой от тях не е чел Маркс с необходимото проникновение) Всички от Желев, Костов, Стоянов, Софиянски та до Първанов, "Царя" и Станишев се оказаха "еднодневки". Баце (погален от 3ма папи - да се свети името му, ) ги би всички по дълготрайност, като единствен направи 10-тина години управление - голямо постижение, но Доган остана вечен
                            Агент Сава е криминален престъпник който си има покровители и задкулисие.Няма никакъв политически талант.Един истински прокурор и цялата шайка е в Белене.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              /....
                              ДПС либерална партия ли е? Или е Моделът КОЙ? Т.е. партия ли е или модел? На тази плоскост ДБ, изглежда мотивирана и поне с програма за реални промени и ясни цели, ако надскочи тесногръдието си.
                              Бяга се от същността на честен дебат за зависимостите. И темата за коалициите, оправдава липсата му.
                              Що за либерална партия може да е, ако е схема на Доган. А няма да ме учуди, ако роденият направо като най-талантливия бизнесмен "кой", се окаже негов незаконен син. В пряк смисъл, освен в преносния

                              ps. с което не отричаме политическия талант на Доган, агент Сава. Ето, че осъзнатия и философски, направен с дълбоко разбиране прочит на Марксизма може, да доведе до огромен успех убеденият със сърцето марскист - нещо, което никой от политиците ни не можа, да постигне от времето на "кръглата маса" досега. (Изглежда никой от тях не е чел Маркс с необходимото проникновение) Всички от Желев, Костов, Стоянов, Софиянски та до Първанов, "Царя" и Станишев се оказаха "еднодневки". Баце (погален от 3ма папи - да се свети името му, ) ги би всички по дълготрайност, като единствен направи 10-тина години управление - голямо постижение, но Доган остана вечен
                              Last edited by precakanoto; 01.10.2020, 04:07.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                                Размисли, страсти и тънки сметки!

                                А междувременно мощно вървим напред във времето, когато съдбовно и безалтернативно Дон Кихот ще бъде осъден на жестока битка с грозните, едроръки великани в страната на кривите огледала.

                                О, бедни ми, бедни ... Дон Кихот!

                                Сула доста образно е илюстрирал, защо следващият парламент е осъден на провал.

                                Въпреки това - нека идва колкото се може по-бързо, че де изтече най-накрая тази проклета, мръсна вода!

                                Долу ръцете от Христо Иванов!
                                Битката е неизбежна, но ще е за ценности. И сякаш интелигенцията, притеснена се е заела да създава стойност.
                                Статията на Сула би ми звучала убедително през 2014та. Днес, условностите я принизяват.
                                Друго не разбирам С какво фрагментацията на рисувания бъдещ парламент се различава от тази в днешния, при положение, че масово политолози подреждат аналогично в класацията 3те първи днес и добавят лица от протестите, и една Тв партия?!
                                Липсва разговор за Политика, за идеи, за Каузи, а се творят коалиции. А кои са партиите? Доскоро, Герб беше вождистка, днес без лидера й ставала интересна. А БСП къде е, какво остава от нея и с какво лице? ДПС либерална партия ли е? Или е Моделът КОЙ? Т.е. партия ли е или модел? На тази плоскост ДБ, изглежда мотивирана и поне с програма за реални промени и ясни цели, ако надскочи тесногръдието си.
                                Бяга се от същността на честен дебат за зависимостите. И темата за коалициите, оправдава липсата му.

                                Коментар

                                Working...
                                X