IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ванчо не знам дали има смисъл някой да ти отговаря. Всяка държава пропагандира своите идеи и своята политика извън границите си. както руснаците, така и германците, така и говедарите сигурно и бушмените имат такива агенции. И какво от това?? Който иска вярва, който иска не вярва

    Ето ти едно клипче което не е направено от руснаците- операция кламер https://www.facebook.com/inyanshared...58060841224789

    Използуване на немските учени и контрол на съзнанието- не се притеснявай няма да те ухапят нацитата от говедария

    Коментар


    • Руската икономическа система- как работи?


      Руската икономическа система е по същество неофеодална. Върхушката на тайните служби са нейните благородници, които получават в ленно владение феоди (фирми, административни единици, високопоставени длъжности в корумпирани институции…), в които да се радват на власт и от които да печелят. (Де юре ги получават в собственост, официално назначение или сходен еквивалент, но ако сеньорът реши, че за съответния феод ще се грижи по-добре някой друг, васалът-„собственик“ го предава на другия срещу „неоповестена сума“, или просто изчезва.) Свободата и типът на икономическите отношения са реално сходни с тези при ленния феодализъм през Средновековието в някои европейски страни.

      (
      Подобно е положението и в страни, достатъчно овладени от руската агентура – тя налага там същата система, като „феодалите“ са руски агенти и местни корупционери, васални в крайна сметка на руското разузнаване. Руските агенти в медиите и руските тролове прикриват някои от тях и представят други за агенти на „врага“, раздухвайки омраза срещу него сред повярвалите им.) Най-честата тролска кауза твърди, че това е добър вид капитализъм (напр. „суверенен капитализъм“), а че западният капитализъм е вид израждане, слободия, дезорганизация, робство на потребителството и т.н. Както и при комунизма, руската система бива представяна като свободна, а западната – като вид подтисничество и израждане.



      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • Официални руски СМИ, насочени към чужбина

        Непълен списък:

        – Russia Today
        – Russia Segodnya
        – Russian Federation Today
        – Voice of Russia
        – Новинарска агенция „Спутник“
        – РИА Новости
        – Фондация за стратегическа култура

        Целта им е да пропагандират пред потребителите си тези, които Русия иска те да знаят и вярват. Юридически те принадлежат на Русия, така че тя бива считана за отговорна за представяното по тях, дори ако официално не се меси в редакционната им политика. Това поставя пречки пред разпространяването чрез тях на особено вредни и безогледни лъжи, използването на агресивно социално инженерство и т.н. Най-често те публикуват реални факти, извадени от контекст (или, ако това не е достатъчно, поставени в подбран контекст) и събрани заедно, за да представят изкривена картина на реалността. По-малка част от съдържанието е коментари, които да допълнят създаваната картина. Когато се предполага, че дадена полезна лъжа би избягнала разобличаване, или може да бъде сметната като добросъвестна самозаблуда, тя също се разпространява чрез тях.





        Руската служба за външно разузнаване отбелязва 100-годишнината си, един век шпионски мисии в чужбина

        Сергей Наришкин, който оглавява службата, а също и Съвета за национална сигурност на Русия.
        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

        Коментар


        • [QUOTE=v_tin;n3724529]
          Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

          Изглежда червеният текст си го пропуснал

          И още нещо- да се помолим на говедарите да ни пратят 2-3 атомни бомбички за да живеем и ние добре след 50 години така ли?
          Click image for larger version

Name:	20245545_238385110016763_1936374434684042093_n.jpg
Views:	1
Size:	95.2 КБ
ID:	3724535

          Коментар


          • [QUOTE=vanevski;n3724511]
            Първоначално изпратено от v_tin;n
            ·
            БЪЛГАРИЯ СИ „ОТИВА В НОЩТА“
            Последното потвърждение, че България вече я няма като държава и нация, дойде оттам, откъдето управляващата мафия най-малко би искала.
            Прогнозата за „промяна на населението на европейските държави за периода 2017-2060 г.“ е направена от ЦРУ, Статистическото бюро на САЩ, Департаментът за търговия на САЩ и др.

            [/IMG]
            Изглежда червеният текст си го пропуснал

            И още нещо- да се помолим на говедарите да ни пратят 2-3 атомни бомбички за да живеем и ние добре след 50 години така ли?

            Коментар


            • [QUOTE=v_tin;n] ·
              БЪЛГАРИЯ СИ „ОТИВА В НОЩТА“
              Последното потвърждение, че България вече я няма като държава и нация, дойде оттам, откъдето управляващата мафия най-малко би искала.
              Прогнозата за „промяна на населението на европейските държави за периода 2017-2060 г.“ е направена от ЦРУ, Статистическото бюро на САЩ, Департаментът за търговия на САЩ и др.


              Дрън-дрън ....левичарски изцепки....или кой ми с.а в гащите....некадърниците винаги търсят оправдание за калпавите си идеологии и управление...

              Япония и Германия бяха окупирани от САЩ и какво,да не би да са зле,напротив просперират и народите им живеят много добре а руснаците тънат в пиянство и мизерия! Изключително слаб мениджмънт за Русия,ама то от глупаци какво може да се очаква? Ако беше друг народ/поне малко германци/, страната им щеше да бъде кукла! Ама и руснаците и ние сме на изключително ниско цивилизационно развитие,прочети Монтескьо....Мал шанс, и на религия не сме случили,Православните държави са бедни и регресиращи,бандитизъм и мафия....


              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

              Коментар


              • ANONYMOUS
                24 февруари в 2:16 ч. ·
                БЪЛГАРИЯ СИ „ОТИВА В НОЩТА“
                Последното потвърждение, че България вече я няма като държава и нация, дойде оттам, откъдето управляващата мафия най-малко би искала.
                Прогнозата за „промяна на населението на европейските държави за периода 2017-2060 г.“ е направена от ЦРУ, Статистическото бюро на САЩ, Департаментът за търговия на САЩ и др. За това предупреждаваме от години – България е ликвидирана, мисията е приключена. Виновникът е мафията и нейните покровители САЩ и англосаксонският ционизъм.
                Става дума за планирана операция за унищожението не само на Русия, но и на Източна Европа, независимо от тяхната сегашна ориентация. Защото най-унищожени са именно бившите социалистически страни – България, Румъния Словакия, Беларус, Унгария, Полша, Украйна, Сърбия, Словения, Естония, Литва, Латвия, Молдова…
                Крайно време е да се разбере за какво става дума – за война на унищожение на САЩ и Запада срещу Русия, Източна Европа и Евразия. И отново най-жестокото потвърждение е от България, която е в безпрецедентна демографска катастрофа, без шанс да я преодолее.
                До 2050 г. българите ще изчезнат като нациообразуваща съставка, а оттам и държавността на България. Така си „отиваме в нощта“. Чудеса в демографията не стават. Тук са нужни десетилетия да се спре сривът, което при сегашната структура и тенденции е невъзможно.
                Нещата са наистина страшни…
                България е на първо място в света по смъртност на населението с 16,6 промила през 2015 г. , като смъртността е около 112 000 души на година, а раждаемостта е 62 000.
                Това означава, че България е и с най-големия отрицателен естествен прираст в света, което е дори по-страшно и от най-високата ни световна смъртност.
                Съчетанието на двата показателя дава контурите на най-страшната катастрофа в историята на България – демографската.
                Според официални данни населението в България към юли 2016 г. е 7 144 653 души, но реално са с 1,3 милиона по-малко, т.е. под 6 милиона, от които 2,1 милиона пенсионери. На този фон всякакви приказки за структурата на населението нямат смисъл.
                България се оказа болният човек на Европа. Раждаемостта в България падна до равнища, които не са били регистрирани и по време на войните. Българите престанаха да раждат и да отглеждат деца.
                Това е световен рекорд. България, която имаше население от 9 милиона през 1985 г., сега има по-малко, отколкото през 1945 г., т.е. непосредствено след Втората световна война, която беше национална катастрофа, докарана ни от монархо-фашизма на Борис ІІІ.
                По-кризисна страна не е имало в Европа през последните 90 години. Няма и да има през следващите 50 години.
                Реално ситуацията на България е екстремният израз на онова, което се случва с повечето източноевропейски нации.
                Защо депопулацията е така характерна именно за Източна Европа? Защото този процес е най-характерен за неоколониализма, в който тези държави попаднаха след 1990 г.

                Автор: К. И


                Коментар



                • "Дворец Путина" или "апарт-отель Ротенберга"? Уже больше месяца все обсуждают фильм Алексея Навального, где утверждается, что в распоряжении президента России есть роскошная неофициальная резиденция под Геленджиком. На самое популярное общественно-политическое видео русскоязычного YouTube госканалы, прокремлевские телеграм-каналы и блогеры ответили своими "разоблачениями". Мы пересмотрели все эти видео и разобрались в версиях о самом обсуждаемом дворце России. Опираемся только на факты в проекте #Пересмотр​.

                  #Пересмотр​ - это новый проект DW. Журналисты DW Никита Баталов, Илья Коваль и Ольга Сосницкая находят самые популярые видеоролики блогеров и СМИ и проверяют упомянутые в них сведения и заявления на точность. Ведь большое количество просмотров не гарантирует корректность фактов и данных. Где есть хайп, там нередко нужен внимательный #Пересмотр​. Предлагайте, какие видео нам следует пересмотреть в следующий раз. И пишите, какие темы вас интересуют. Не пропустите следующий выпуск!

                  Материалы к выпуску: https://docs.google.com/document/d/1p...
                  Last edited by barbaron; 26.02.2021, 15:04.

                  Коментар


                  • северна Монголия(русия) разпространява дезинформацията срещу ЕС и НАТО в Централна и Източна Европа

                    https://faktor.bg/bg/articles/novini...ztochna-evropa


                    След нахлуването на россия в Крим, дезинформацията стана повсеместно явление в Централна и Източна Европа. Успехите на Словакия в областта на стратегическите комуникации са пример за добра практика, пише cepa.org.

                    В годините след анексирането на Крим от Русия и продължаващия конфликт в източна Украйна, действията на НАТО в областта на колективната сигурност на източния фланг се натъкнаха на рязко засилване по дезинформация.

                    Например, през август 2018 година уебсайтовете, разпространяващи съмнително или лъжливо съдържание в Словакия са 118, а през 2020-та те са 204.
                    Освен това Facebook откри над 1500 страници и публични групи, разпространяващи "проблемен" контент в страната.

                    Целта на тези операции по дезинформация е разпространяването на антинатовски и антиамерикански настроения.

                    През 2017 година преминаването на военна колона на НАТО през източната част на Словакия е описано от тези сайтове като "подготовка за нахлуване на НАТО", а една от най-влиятелните агенции разпространяваща дезинформация Hlavné správy сравнява ученията с нахлуването на Червената армия в Чехословакия през 1968 година.

                    Агенцията наема журналист от руски произход, свързан с финансираните от Кремъл "Россией сегодня" и Sputnik. Видеото с преминаващата колона е разпространено широко във Facebook и YouTube-канала на News Front като "доказателство", че САЩ доставят военна техника на Украйна през Словакия.
                    Различни политически партии също са носители на антинатовски и антиамерикански наративи.

                    Крайнодесните Народна партия "Наша Словакия" събира подписи за референдум в Словакия за излизане от ЕС и НАТО. Обществената подкрепа за тази политическа партия остава силна и те са в парламента от 2016 година. Тяхната дейност се отразява от руските медии.

                    Още един източник на антинатовски и прокремълски настроения е Словашката национална партия, която е член на управляващата коалиция от 2016-та до 2020 година.

                    Лидерът на партията и бивш председател на Националния съвет Андрей Данко успя да блокира приемането на новата стратегия за сигурност и отбрана на страната, в която Русия е посочена като заплаха.

                    Той често посещава Москва и се изказва в руската Държавна дума, където говори за необходимостта от "развитие на панславянското сътрудничество" и високо оценява стратегическото значение на Руската федерация за Словакия.

                    Антинатовските и антиамериканските наративи се засилват в началото на 2019 година по време на преговорите за Споразумението за сътрудничество в областта на отбраната със САЩ, което, освен другите гаранции, предвижда и 105 милиона долара за модернизация и обновление на словашките военни обекти.

                    Високопоставени членове на Словашката народна партия, включително министърът на отбраната, заявиха, че американски войници, както и "ядрени ракети" ще бъдат базирани в Словакия.

                    Въпреки, че са тези твърдения са оспорени то Министерството на външните работи и от посолството на САЩ в Братислава, проучване показва, че през март 2020 година 65% от словаците смятат, че създаването на бази на НАТО в Словакия ще бъде равносилно на американска окупация.

                    Като цяло в резултат на кампаниите за дезинформация намалява подкрепата за ЕС и НАТО, а голям брой словашки граждани са особено уязвими за разпространяваните теории на заговора.

                    През 2017 година в Министерството на външните работи е създадено подразделение на StratCom и е приет вътрешен секретен документ по стратегически комуникации, както и провеждането на комуникационни кампании, включително #WeAreNATO.

                    Създаването на новите структури и приемането на нови стратегии за сигурност и отбрана става един от приоритетите на новото правителство през март 2020 година.

                    През последните две години GLOBSEC отбелязва устойчив ръст на подкрепа за членството на Словакия в НАТО: през 2017 година тя е 43%, а през 2020 г. - 61%.

                    След март 2020 година много от държавните институции създават структури на StratCom.

                    Въпреки това, 49% смятат НАТО за агресивна организация и инструмент на САЩ за контрол на САЩ на други страни.

                    Превод

                    Коментар


                    • Байдън лично разреши въздушни удари срещу ирански военен обект в Сирия

                      Бомбите на САЩ са в отговор на атаки срещу американски обекти в Ирак


                      noooo1

                      Сащисаните нагледно показват що е държавен тероризъм в действие!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                        Ми човека се е надал да стане депутат и не го огрява слънцето...Са се е разсърдил...

                        Човекът (Областен координатор) е махнат, преди повече от година.

                        Разбира се, реакцията му не е от тогава, когато е свален от длъжност. Причините са понятни и разбираеми, щом като живеем в България... (преди изборите)...

                        Причините, за да е свален - очевидно потърпевшият не би написал в своето ОТКРИТО писмо до Слави Трифонов.

                        Та, причините... (чисто по български) : взел пари срещу обещания за бъдещи назначения и лобиране за държавни поръчки... , пАри - ЙОК! (плевенските казина са виновни!)

                        Определно, Слави държи здраво! Така и трябва да бъде!

                        Коментар


                        • [QUOTE=Gerasim_Burgaski;n3723828]https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/02...home_NaiNovoto
                          Британската шпионска агенция въвежда широка употреба на изкуствен интелект


                          Тука ги стяга чепика ....Министерство на ''истината'' ще правят !
                          British and American state intelligence agencies are “weaponizing truth” to quash vaccine hesitancy as both nations prepare for mass inoculations, in a recently announced “cyber war” to be commanded by AI-powered arbiters of truth against information sources that challenge official narratives.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                            Новата стара партия(ДПС) Има такъв народ
                            https://www.actualno.com/society/otv...oDo1kODTV90uAI


                            Уважаеми г-н Трифонов, Казвам се Иван М. Иванов и съм част от онези 60 човека, които създадоха инициативните комитети на нерегистрираната партия „Няма Такава Държава” и на вече регистрираната „Има Такъв Народ”. От Ноември 2015 г се включих, като доброволец в набирането на подписи за Референдума иницииран от Слави Трифонов, защото смятах и още смятам, че гражданите на България трябва да имат по-голямо влияние в управлението на Държавата ни.

                            Уви! Оказа се, че веднага след официалната регистрацията на ПП ИТН станах излишен и недостоен да бъда областен координатор, като мотивите които г-ца Виктория Василева ми заяви бяха: 1. родителите ми не били от „СОЙ”, а на новия координатор били изтъкнати юрист и лекар? 2. Имало брожения срещу мен, но не от членовете и доброволците в партията, а от „разни други“ хора, включително и от Вашата сестра, която съм виждал един път в живота си и която също, като всички новопостъпили в партията след моето отстраняване НЕ Е допринесла с нищо за реализацията на Референдума в Плевен? След това бях учтиво помолен от г-ца Василева, цитирам: Да дам крачка назад, за да направя после две напред?

                            1. Бях сменен от Вашата дясна ръка, Виктория Василева, а на мое място бе спуснат г-н Радостин Василев , което нямаше да е голяма драма, ако той беше поне някаква част от плевенската организация в последните 5 години или поне беше човек, който живее в Плевен? Уви! Този човек, както и 100% от хората, които той привлече в структурите на партията НЕ СА СИ МРЪДНАЛИ ПРЪСТА, нито за Референдума, нито за партията в нито един момент до нейната регистрация.

                            2. Партията Ви в Плевен е превзета от най- големите нагаждачи, продажници, гъзолизци, интриганти и двуличници в града, а най- наглите от тях са в най- близкото обкръжение на Вашият нов Областен координатор и вече са си разпределили държавни постове в града! Бивши общински съветници, дилъри на гласове преминали и изгонени от различни политически партии, намериха своя пристан под крилото на новия областен координатор.

                            Хубаво е да сте наясно, че трима от тях са тясно свързани с ДПС, двама са бивши общински съветници и Зам. Кметове с обществено доверие близко до нула, а съпруга и сина на координаторката Ви за Община Червен Бряг (която работи при Вашата сестра и успя да я убеди колко съм лош и как трябва да бъда сменен, защото казах, че докато аз съм Областен координатор, тя няма да бъде Общински Координатор за Червен Бряг) бяха в обща листа на местните избори преди 6 месеца с новия областен координатор на ДПС за Област Плевен, като дори синът беше кандидат за общински Кмет от същата листа! Там обвързаността е толкова силна и видима, че дори и слепите хора в общината я виждат.

                            И така нататък
                            Ми човека се е надал да стане депутат и не го огрява слънцето...Са се е разсърдил...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                              Новата стара партия(ДПС) Има такъв народ
                              ...
                              И така нататък
                              "Партията" на шоумена е новият продукт на мишоците от ДС-червената мафия!

                              Здраво са завзели властта от преди повече от 70 години.

                              Лашате они сперанца,вои кентрате пише в при влизането в Дантевият ад!

                              А кой наш "политик"беше казал "Работата ви прави свободни" Ама наивниците нямат умора....


                              След 6-та минута ....

                              Отказах интервю в тв на Слави....





                              Нова надежда за България

                              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                              Коментар


                              • Новата стара партия(ДПС) Има такъв народ
                                https://www.actualno.com/society/otv...oDo1kODTV90uAI


                                Уважаеми г-н Трифонов, Казвам се Иван М. Иванов и съм част от онези 60 човека, които създадоха инициативните комитети на нерегистрираната партия „Няма Такава Държава” и на вече регистрираната „Има Такъв Народ”. От Ноември 2015 г се включих, като доброволец в набирането на подписи за Референдума иницииран от Слави Трифонов, защото смятах и още смятам, че гражданите на България трябва да имат по-голямо влияние в управлението на Държавата ни.

                                Уви! Оказа се, че веднага след официалната регистрацията на ПП ИТН станах излишен и недостоен да бъда областен координатор, като мотивите които г-ца Виктория Василева ми заяви бяха: 1. родителите ми не били от „СОЙ”, а на новия координатор били изтъкнати юрист и лекар? 2. Имало брожения срещу мен, но не от членовете и доброволците в партията, а от „разни други“ хора, включително и от Вашата сестра, която съм виждал един път в живота си и която също, като всички новопостъпили в партията след моето отстраняване НЕ Е допринесла с нищо за реализацията на Референдума в Плевен? След това бях учтиво помолен от г-ца Василева, цитирам: Да дам крачка назад, за да направя после две напред?

                                1. Бях сменен от Вашата дясна ръка, Виктория Василева, а на мое място бе спуснат г-н Радостин Василев , което нямаше да е голяма драма, ако той беше поне някаква част от плевенската организация в последните 5 години или поне беше човек, който живее в Плевен? Уви! Този човек, както и 100% от хората, които той привлече в структурите на партията НЕ СА СИ МРЪДНАЛИ ПРЪСТА, нито за Референдума, нито за партията в нито един момент до нейната регистрация.

                                2. Партията Ви в Плевен е превзета от най- големите нагаждачи, продажници, гъзолизци, интриганти и двуличници в града, а най- наглите от тях са в най- близкото обкръжение на Вашият нов Областен координатор и вече са си разпределили държавни постове в града! Бивши общински съветници, дилъри на гласове преминали и изгонени от различни политически партии, намериха своя пристан под крилото на новия областен координатор.

                                Хубаво е да сте наясно, че трима от тях са тясно свързани с ДПС, двама са бивши общински съветници и Зам. Кметове с обществено доверие близко до нула, а съпруга и сина на координаторката Ви за Община Червен Бряг (която работи при Вашата сестра и успя да я убеди колко съм лош и как трябва да бъда сменен, защото казах, че докато аз съм Областен координатор, тя няма да бъде Общински Координатор за Червен Бряг) бяха в обща листа на местните избори преди 6 месеца с новия областен координатор на ДПС за Област Плевен, като дори синът беше кандидат за общински Кмет от същата листа! Там обвързаността е толкова силна и видима, че дори и слепите хора в общината я виждат.

                                И така нататък
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                                Коментар

                                Working...
                                X