IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
    По коректно би било да кажеш, че болшевиките отказват да плащат царските задължения, както и не търсят своите вземания.
    Искат да почнат на чисто.
    Не се опитвай да ни манипулираш. Не сме неуки хора, чели сме ги тези неща.
    Един прост въпрос за едносричен отговор:

    Опростен ли е на България този заем ?

    ДА или НЕ ?
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • През 1922 година, В.И.Ленин - Председател на Съвета на Народните Комисари, издава Указ с който анулира заема, който България дължи на Русия

      ========================================
      По коректно би било да кажеш, че болшевиките отказват да плащат царските задължения, както и не търсят своите вземания.
      Искат да почнат на чисто.
      Не се опитвай да ни манипулираш. Не сме неуки хора, чели сме ги тези неща.
      Партия была, есть и будет есть!

      Коментар


      • Виждам, че част от приятелите ми живеят в заблуда относно ролята на Русия в Освобождението и съществуването на България изобщо след това.
        Ето защо ще повторя отново един текст, който пуснах веднъж за 3 март, но актуален и сега.
        .
        Та така, нека да започнем с фактите:
        След освобождението на България от Русия в руско-турската освободителна война, победителката Русия подписва с победена Турция т.нар. Санстефански мирен договор. Според този договор, по предложение на Русия, във владение на България влизат всички земи с преобладаващо българско население - западните покрайнини, на югоизток включва македонските земи, чак до Солун, Странджа, както и част от северна Добруджа. Де факто на България е осигурен излаз и на Бяло море. За по-прегледно добавям картата към анекса, която е официално публикувана след този договор.
        Всичко това е постигнато благодарение на Руската страна, в лицето на Граф Игнатиев, който много твърдо защитава тезата, че България ТРЯБВА ДА Е В ТЕЗИ ГРАНИЦИ.
        .
        Какво се случва впоследствие:
        След войната Великите сили - Англия, франция и Австро-Унгария не са доволни от създаването на мощна славянска и православна страна на Балканите. Недоволни са от влиянието на Русия там и искат да я отстранят. Те са изцяло на страната на Турция. Заплашват официално Русия с война, защото ИСКАТ ПРЕКРОЯВАНЕ НА БАЛКАНИТЕ. Изтощена от войната с Турция, Русия се принуждава да оттегли радетеля за Обединена България Граф Игнатиев и да присъства на Берлински конгрес проформа, където Великите сили насилствено разкъсват България. Те постигат своето - създават малка и слаба държава, зависима от Високата порта. Откъсват огромни парчета от страната ни и ги раздават на Сърбия, Гърция, Румъния, Турция.Целта им беше да НЯМА българска държава, но Русия категорично се застъпва за правото ни да имаме такава. Макар и орязана, стегната до Балкана, България остава на картата, колкото и да не им харесва на западните страни.
        Впоследствие България все пак се съединява с Източна Румелия, а Русия признава това Съединение.
        .
        Но историята на Освобождението ни от Русия има и "опашка":
        Опирайки се на правата си по Берлинския договор, след обявяването на Българската независимост на 22 септември 1908 Османската империя предявява претенции за данъка, който България дължи като трибутарно княжество за последните 30 години. Високата порта иска София да поеме също така част от османския държавен дълг. Великият везир Кямил паша настоява да получи и не внесения данък от Източна Румелия (дотогава формално османска провинция, въпреки Съединението с Княжеството през 1885), както и компенсации за национализираните железници. Френските и английските банки, които държат основна част от османския и българския държавен дълг, се опитват да използват дипломатическата криза, за да наложат на България пълен финансов контрол, но срещат решителен отпор от правителството на Александър Малинов. В циркуляр до Великите сили през декември 1908 то изразява готовност да плати само за железниците и румелийския данък – пет пъти по-малко от исканите 429 милиона лева. В отговор Париж и Лондон предлагат варианти за заеми, вариращи между 100 и 160 милиона лева. Офертите са обвързани с увеличаване на държавните приходи, заложени при предишните български заеми, и назначаване на френски пълномощен министър, който ще ги управлява в София. Българското правителство ги отхвърля и демонстрира готовност за война с Турция, като мобилизира 8 ма Тунджанска дивизия.
        До компромис се стига след намесата на руския външен министър Александър Изволски. В началото на март 1909 той постига споразумение с османците, с което опрощава част от задълженията на Турция към Русия, а в замяна Високата порта оттегля почти всичките си претенции към София. Малко по-късно в Петербург пристига българска делегация начело с министъра на външните работи Стефан Паприков и министъра на финансите Иван Салабашев, които трябва да договорят от страна на България връщане на компенсациите за Русия. Двамата изчакват развоя на паралелните преговори на колегата им Андрей Ляпчев в Цариград преди да сключат сделката. Българо-руският протокол е подписан от Салабашев и Изволски едновременно с българо-турския, договорен от Ляпчев. Със споразумението в Петербург България поема дълг към Русия в размер от 82 милиона лева, платими за 75 години при лихва от 4,75 %, без да се обвързва с гаранции и да отстъпва контролни права. Русия приема за основа 125-те млн., която сума изплаща пряко на Високата порта, като я приспада от турския дълг по контрибуциите от войната 1877-1878г., дължими на Русия, и които не са изплащани от 1878 г. Ден по-късно (на 7 април) Русия признава независимостта на България.
        .
        През 1922 година, В.И.Ленин - Председател на Съвета на Народните Комисари, издава Указ с който анулира заема, който България дължи на Русия. Заемът е обезщетението, вменено от Великите сили, без Русия, което България следва да плати на Турция за нашето т,нар. "Съединение". Русия се отказва от дължимите плащания на Турция към нея, а България следва да се изплати на Русия за 75 години. До анулирането на заема 44 години по-късно, не плащаме нито стотинка!
        Фактически Русия е платила за нашето Освобождение и Съединение с кръвта и парите си.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Коментар


          • Сергей СНовосибирск52 минуты назад
            Американцев исключили из честной игры на Олимпиаде

            Первый концерт Чайковского довольно прочно уже вдолбился в подкорку зрителям. "Трам-там-там-там!" — вздрагивают по ночам американские пловцы и французские саблистки.

            Подождите. Мы же так не договаривались. По плану российские спортсмены должны были приехать и все проиграть. Они же, по версии западных партнеров, все на допинге. Как же так? Но успех российской сборной стал живым и наглядным доказательством, что вся эта история с "допингом", подменами тестов и усами Родченкова была очередным бредовым фейком — типа бесконечных историй про "Новичок".

            А на игле сегодня сидят, причем массово и совершенно официально, сотни и тысячи западных — прежде всего американских — спортсменов. Отмазка у них совершенно простая, она называется "терапевтическое исключение". Злые языки называют ее "лицензией на допинг".
            Достать ее совсем не сложно. Спортсмен предоставляет в свой национальный антидопинговый комитет справку от врача и без особых проблем получает право на использование запрещенных веществ.

            Ассортимент химии чрезвычайно широк. Тут и лекарства от астмы, которые в промышленных масштабах потребляют норвежские лыжники. И анаболики, в использовании которых постоянно подозревают теннисисток, сестер Вильямс. И разнообразные психотропы, с которыми, по всей вероятности, связаны проблемы американской гимнастки Симоны Байлз на Олимпиаде в Токио.

            Байлз объяснила, почему снялась с двух финалов на Олимпийских играх
            Занятно то, что выдача подобных разрешений и их содержание сугубо секретны. Это типа медицинские данные спортсменов, вещь личная, интимная. Отчетность национальных антидопинговых комитетов составляется так, чтобы никто ничего не понял.

            Австралийские активисты, пытающиеся реально бороться с допингом, выяснили, например, что в 2012 году в стране выдавали терапевтические исключения на 37 сильнодействующих лекарственных средств — от инсулина до риталина. Однако сколько конкретно разрешений на каждый препарат было выдано и кому, никто просто не знает.

            Только несколько хакерских взломов баз данных WADA (Всемирного антидопингового агентства) позволили удостовериться в очевидном: ведущие западные спортсмены регулярно травились разнообразной химией в попытке обойти конкурентов.

            Адский коктейль из морфина, викодина, триамцинолона находили в анализах легендарного британского бегуна Мо Фара. Никто, однако, не поставил под сомнение его олимпийское золото. О дисквалификации и речи не было. Королева Великобритании посвятила его в рыцари, и Мо продолжил свою спортивную карьеру. Он поехал бы и в Токио — если бы сумел пройти отбор в сборную.

            Хакерская группа Fancy Bears 13 сентября опубликовала результаты взлома баз данных WADA.
            Запрещенные вещества на протяжении нескольких лет находили в допинг-пробах сестер Уильямс и Симоны Байлз.

            Но все три спортсменки были допущены до соревнований и выиграли все, что могли.
            Размах проблемы напугал даже ко многому привычных американцев. Несколько лет назад популярный журнал USA Today попытался провести расследование, написал письмо в WADA. Типа, а правда ли все так плохо с анализами сестер Вильямс? А не стоит ли взять и опубликовать данные по терапевтическим исключениям? Пусть общественность узнает, чем ширяются легендарные спортсмены.

            Всемирная антидопинговая организация не ответила на запрос. Никакой информации рассекречено так и не было. Журналистам пришлось удовольствоваться официальным заявлением Американского антидопингового агентства о том, что сестры Вильямс и примкнувшая к ним Байлз ни в чем не виноваты.

            Байлз тогда пояснила, что с детства страдает гиперактивностью и дефицитом внимания и поэтому WADA разрешает ей принимать риталин. К чему это привело, весь мир увидел в Токио.
            Риталин является мощным психостимулятором, в просторечии его называют "кокаином для бедных". Правила его провоза через границу очень сложны, во время пандемии они были ужесточены еще больше. По словам людей, знакомых с ситуацией, тренер Симоны Байлз не смог привезти в Японию запас риталина, требовавшийся его подопечной.

            Оставшись без привычного лекарства, знаменитая гимнастка снялась с соревнований, бросив на произвол судьбы свою команду. Американские СМИ провозгласили ее героиней, разразились сентиментальными текстами. Назовем, однако, вещи своими именами. На глазах у всего мира ведущая американская спортсменка переживала банальную наркотическую ломку.

            Чтобы отвлечь внимание публики от этого позора, глава Американского антидопингового агентства Трэвис Тайгарт обрушился на русских спортсменов: "Россия заслуживает сурового наказания и продолжает мошенничать".

            Послушайте, но это же тот же самый Тайгарт, который недавно покарал американскую бегунью Ша'Карри Ричардсон одним чисто символическим месяцем дисквалификации. Ричардсон накурилась марихуаны прямо перед стартом. Обычно за такое WADA дисквалифицирует на четыре года.

            А сейчас Тайгарт обвиняет Россию в "государственной поддержке допинга" и предлагает опубликовать все допинг-пробы олимпийцев. Что ж, в добрый пу ть. Российским спортсменам бояться нечего, МОК только что подтвердил, что никаких положительных проб у них нет. А вот на анализы американских спортсменов посмотреть будет занятно. Там, похоже, уже вся таблица Менделеева.

            Русские привыкли к прессингу на международных соревнованиях. Но политизированность токийской Олимпиады просто зашкаливает. Не в силах победить в честном бою, западные партнеры изощряются в провокациях, вранье, откровенных наездах. "О спорт, ты — война!" — американцам стоило бы переделать олимпийский слоган, нынче это модно.

            Все это вызывает только жалость, конечно. Ту ненависть, которая сегодня изнутри раздирает американское общество, эти несчастные спортсмены проецируют вовне. Они неистово пытаются превратить мирные Олимпийские игры в поле боя. Высоколобые аналитики называют это "экспортом хаоса", видят тут стратегические цели. Но все чаще кажется, что это просто инстинкт. Иначе партнеры уже просто не могут.

            Безнаказанное употребление наркотиков и запрещенных веществ американскими спортсменами, возможно, даст им какие-то победы. Но на длинной дистанции это по-настоящему страшная вещь. Уже несколько поколений американских детей приучены к мысли, что стать звездой спорта можно, только если с малых лет накачивать себя разнообразной дрянью. Это беззаконие будут покрывать тренеры, врачи, Трэвис Тайгарт, все вплоть до президента. Что это, если не "государственная поддержка допинга"? WADA стоило бы заняться американцами — во имя будущего большого спорта.(c)

            Коментар


            • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
              Парите, които "отлежават" - авансово платени за несвършена работа, от края на декември - са 80 пъти повече "луди пари" от парите за предстоящите избори... Ще си направим изборите, ако се наложи още 80 пъти - но нещата трябва да тръгнат.
              Няма да се наложи, разбира се... Убеден съм.
              Неведнъж не си познавал та колко му е, още веднъж.

              Коментар


              • Става все по-забавно.
                «Говоря о возможном демонтаже Газпромом транзитных труб, Киев пытается обвинить Россию в использовании газа как энергетического оружия», – сказал газете ВЗГЛЯД эксперт в сфере энергетики Игорь Юшков, комментируя допущение «Оператором ГТС Украины» полного прекращения транзита российского газа.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Belcho Разгледай мнение
                  Политиката в България е някакъв страшен цирк. Чакаме новите избори есента. И хвърлянето на едни луди пари за пореден път.

                  Парите, които "отлежават" - авансово платени за несвършена работа, от края на декември - са 80 пъти повече "луди пари" от парите за предстоящите избори... Ще си направим изборите, ако се наложи още 80 пъти - но нещата трябва да тръгнат.
                  Няма да се наложи, разбира се... Убеден съм.

                  Коментар


                  • Политиката в България е някакъв страшен цирк. Чакаме новите избори есента. И хвърлянето на едни луди пари за пореден път.

                    Коментар


                    • https://www.facebook.com/petar.simeo...66576132114844 - барби какво става във франция, това да не е улицата пред вашата къща

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        ...
                        Илийка, бе богат бизнесмен си.... Не разбирам защо си толкова алчен и с тролене да трябва да изкарваш още някакви там жълти центове.
                        Ама ненаситна е алчността човешка.....

                        Коментар


                        • Направо ги съсипаха от санкции гадните краваристанци


                          Русия изпревари Саудитска Арабия при вноса на петролни продукти в САЩ


                          В периода януари - май 2021 година САЩ са внесли изкопаеми горива, включително петрол и петролни продукти, за 6,7 млрд. долара от Русия, пише ТАСС, позовавайки се на информация на американската статистика. Спрямо същия период на 2020 година има ръст от 78 на сто.

                          За първите пет месеца САЩ са внесли петролни продукти за общо 3,1 млрд. долара, което е ръст от 70 на сто спрямо същия период на 2020 година. Според изчисленията на Bloomberg Русия вече държи рекордните 7% от общия внос на петролни продукти в САЩ и по този показател дори изпреварва Саудитска Арабия.

                          Вносът на суров петрол възлиза на 1,46 млрд. долара.

                          Съществено увеличение има и по отношение на вноса на ценни метали и полускъпоценни камъни - той се оценява на около 1,6 млрд. долара, като 1,08 млрд. долара от тях се падат на паладия.

                          Тези данни могат да бъдат обяснени с ръста на цените на суровините на международните пазари, но има ръст и в други области - например замразени раци, които са увеличили стойността на вноса си до 395 млн. долара спрямо 263 млн. долара година по-рано.

                          В този период САЩ са внесли ракетни двигатели за 126 млн. долара от Русия. В статистиката за 2020 година такъв внос е липсвал.

                          Като цяло руският внос в САЩ в периода януари - май 2021 година възлиза на 11,6 млрд. долара според данните на американската статистика, допълва РБК. Според митническите власти на Русия обаче износът е два пъти по-малък - за периода януари-май възлиза на 6,1 млрд. долара.

                          Причината е в методологията, по която се изчисляват данните от руските митнически служби - тяхната статистика отчита само стоките, които директно се изнасят към САЩ, докато американските власти водят отчет на всички стоки с руски произход, независимо от коя страна пристигат те.
                          Last edited by markov; 30.07.2021, 13:28.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

                            Червената сган[COLOR=#0000FF][SIZE=16px][B] пак лъже Не били 43 000, а били 19 411
                            Я щатния соросойд веднага скочи на амбразурата с грантово мотивираните си лъжи.

                            А източници колкото искаш:

                            Данните на Gun Violence Archive показват, че през 2020 г. 43 000 американци са загинали от огнестрелни рани.

                            Само от началото на тази година броят на загиналите вече е задминал 23 000 души, от които над 800 са на възраст под 18 години.



                            https://news.bg/int-politics/nov-rek...i-strelba.html

                            https://webcafe.bg/international/nov...za-uikend.html

                            https://darik.news/%D0%BD%D0%BE%D0%B...%BF%D1%80.html
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар





                            • Червената сган пак лъже Не били 43 000, а били 19 411
                              Я сега да си признаят какви са данните за
                              Русия и РФ

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                                Че това си е една необявена гражданска война
                                ахахах това е повече убити от сирия, афганистан и ирак взети заедно..

                                Коментар

                                Working...
                                X