IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • "Сега най-накрая стана ясно, че ФБР е "погребало" историята с лаптопа на Хънтър Байдън преди изборите, знаейки, че ако не беше направило това, лесно щях да спечеля президентските избори през 2020 г.", пише бившият президент на Америка.



    novini.bg
    Тръмп: ФБР помогна на Байдън, за да загубя изборите - US - Новини Бг

    Коментар


    • Танкове Hyundai, гаубици и оръдия ще бранят страната в случай на чуждестранна агресия



      money.bg
      Полша купува от Южна Корея стотици танкове и бойни машини за $5,76 милиарда

      Коментар


      • https://vz.ru/politics/2022/8/26/1174378.html
        В США посоветовали Киеву пойти на мир с Россией до потери выхода к Черному морю
        Украине для выживания необходимо добиться прекращения огня раньше, чем Россия займет Одессу и перекроет доступ к Черному морю, заявил бывший сенатор от американского штата Вирджиния Ричард Блэк.

        «Если Украина хочет сохранить себя как функционирующая нация, им нужен мир раньше, чем Россия займет Одессу и захватит их доступ к Черному морю», – передает РИА «Новости» его слова. Блэк добавил, что у Украины нет возможности удержать Донбасс, как и шанса вернуть уже потерянные часть черноморского побережья. «Думаю, что это нереалистично», – сказал он.

        Коментар


        • Макрон обвини Турция, Китай и Русия в съвместни неоколониални и империалистически действия, насочени срещу Франция



          novini.bg
          Турското външно министерство скочи на Макрон - Балкани - Новини Бг

          Коментар


          • "Изживяваме края на изобилието" - това каза на министрите си френският президент Еманюел Макрон. Той говори за край на изобилието на парите без разходи, на продукти, на технологии, на земя и на вода.
            Признанието на Макрон звучи стряскащо и едва ли свикналите да живеят в разточителство французи ще успеят да го преглътнат. От друга страна е и изненадващо. Защото за първи път европейски лидер признава, че идва време за затягане на коланите.
            Франция и цяла Западна Европа с бърз...




            leparisien.fr
            «Nous vivons la fin de l’abondance» : les premiers mots de Macron lors de la rentrée politique

            Коментар


            • Тръмп съди правителството на САЩ след обиска

              NOVAVARNA.NET
              Тръмп съди правителството на САЩ след обиска
              Доналд Тръмп, бившият президент на Америка, заведе дело срещу правителството на СА

              Коментар


              • Руската Федерална служба за сигурност обвини украинските тайни служби за убийството на Дугина

                NOVINI.BG
                САЩ отказаха да коментират дали знаят кой стои зад убийството на Дугина - US - Новини Бг

                Коментар


                • GLASOVE.COM
                  Алексей Маслов: Визитата на Пелоси в Тайван е част от много голяма схема за преустройство на света, налагана от САЩ | Glasove.com
                  алексей маслов е директор на института за страните от азия и африка при московския държавен университет „м.в. ломоносов“, член на руския съвет по международни въп.... Yavor Dachkov

                  11 ч ·
                  Много интересен и задълбочен анализ от Алексей Маслов, директор на Института за страните от Азия и Африка при Московския държавен университет „М.В. Ломоносов“, член на Руския съвет по международни въпроси: "Трябва да се разбере какво представлява визитата на Пелоси. Днес цялата история на Тайван, Китай и на американо-китайските отношения ще се разпада на „до Пелоси“ и „след Пелоси“. Не е важно какво тя каза там и какво прави там.
                  Това може да бъде разбрано, само ако осъзнаем, че то е вградено в много голяма американска концепция. Идеята е много изящна. Приблизително от началото на 2015-2016 г. САЩ започват да разбират, че губят контрол над цели региони от земното кълбо – преди всичко контрола над информацията, производството, финансовите потоци. На САЩ не им трябва територия, в този смисъл те не са страна, заграбваща територии. Това е страна – контрольор на информационните и финансовите потоци.
                  Именно в този период Китай започва да осъществява своя нов модел на развитие, свързан преди всичко с това, че той преминава от статуса на световна фабрика към производство на смисъла на света. От 2013 г. Китай предлага понятието за единна съдба на човечеството, икономическа програма „Един пояс – един път“, допълвайки това с производство на висококачествена IT-продукция. Той започва да нахлува в сфера, която винаги е била контролирана от САЩ. КНР произвежда голям брой суперкомпютри и изпреварва САЩ. Републиката поставя на въоръжение супертехниката. Т.е. Китай започва да създава свой макроикономически регион, който е свързан с КНР не дори чрез инвестиции, а именно чрез технологиите.
                  И той твърде активно прониква в Централна Азия, Югоизточна Азия, в страните от АСЕАН. Започва да работи със страни, които не изглежда да са големи негови приятели, с Индия, например. И впрочем, тук Русия не е ключово звено. Русия е по-скоро голям военен партньор.
                  САЩ в продължение практически на десетина години, започвайки формално от Обама – разбира се Тръмп, а след това Байдън, активно се опитват или да се договорят с Китай, или да го изплашат, за да върнат системата на неговото развитие в предишния модел. Един вид: Китай се развива, но се възползва, грубо казано, от американските стандарти: ВТО, Световната банка и търговските системи.
                  А реално КНР развива своя паралелна система: електронния юан, Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции. Активно работи с ШОС, с БРИКС. В БРИКС се създава нова банка за развитие. Китай създава алтернативна реалност, която от една страна не противоречи на американската, а от друга – логически просто я изтласква.
                  И ето тогава, след като разбират, че с Китай не може да се договорят, че това не е идея на отделно взетия китайски политически лидер Си Цзинпин, а дългосрочна игра, САЩ сменят много рязко своята стратегия. И обърнете внимание – тази промяна съвпада с момента, когато стана ясно, че Си Цзинпин може да заема своя пост до безкрайност, докато му позволява здравето.
                  Стратегията на САЩ се заключава в това да създадат около КНР отначало антикитайски контур, т.е. цяла редица страни, които са длъжни в пряк смисъл да ненавиждат Китай. Това са и Австралия, и Нова Зеландия, естествено Япония – традиционен проблем, Южна Корея. Второ, да възобновят редица конфликти, които са съществувал исторически, но са били в спящо състояние. Спомнете си въоръжените стълкновения между Индия и Китай на границата миналата и по-миналата година, възобновяването на конфликта с Япония около остров Сенкаку – на китайски Дяоюйда́о. И накрая тайванският конфликт. По-рано бяха обвиненията към Китай за нарушаване на правата на човека в Синцзян. Това също бе много болезнено за Китай. Естествено – хонконгският проблем. Т.е. за три-четири години Китай се оказа обкръжен
                  Всичко съвпада с плана за икономическо спъване на Китай, защото той не може вечно да се развива с бързи темпове. Така тайванският проблем и визитата на Пелоси са още един удар по устойчивостта на КНР, защото тази страна не обича за прави избор. Тя се развива по план.
                  А сега заставят Китай да прави избор. Или твърдо да отговори по Тайван и тогава ще бъде агресор и много страни е възможно да се отвърнат от него. Китай е добър като страшен и голям, но не и като агресивен. Или пък той няма да отговори и тогава ще се окаже слабак.
                  Впрочем, ако погледнем китайските блогове, ще видим, че там от китайското ръководство се изисква основно твърд отговор. Но блогърът невинаги е голям политик, най-често е неголям политик, и не разбира сложността на ситуацията. Вътре в Китай започна това, което се нарича обществено обсъждане на тайванската ситуация. И това обсъждане върви много остро.
                  Визитата на Пелоси е само част от много голяма схема за преустройство на света, която се налага от САЩ. САЩ заработиха изпреварващо. Китай се надяваше – според мен, това беше грешка в сметките, че нищо няма да се случи, точно защото той е врастнал толкова дълбоко в икономическата система на САЩ. Че страната постарому ще пренавива пружината, както се казва, ще се кара в политиката, но ще развива икономиката. Оказа се, че САЩ са готови по-скоро да вървят към понижаване на качеството на икономическите отношения, още повече на политическите, за да възстанови своя контрол над световните потоци.
                  В това, конкретно казано, е смисълът на визитата на Пелоси. САЩ, разбирайки, че Китай вече не може да бъде задържан в тяхната сфера на влияние, направиха първата стъпка. Заложиха на изпреварването."

                  Коментар


                  • Да се върнем отново на преброяването Zensus!
                    Аз си пуснах мострения отказ и хич не четох повече. Моята приятелка обаче започнала са се рови и открила много интересен пасаж в писмото на сина си, който следва в Райнланд Пфалц. В него пише, че хостинга на данните се извършва от американска фирма и при нужда или нареждане на американското правителство, данните ще му бъдат предоставени. Значи американското правителство ще разполага с инфо за германските поданици и всички данни на собствениците на имоти и самите имоти!
                    На нашите саарлански формуляри тази информация липсва и дори нашата статистическа служба е отговорила на приятелката ми, че данните са сигурни в немски ръце.
                    Много интересно, че изобщо не са си синхронизирали лъжите
                    Какво пише във вашите формуляри и в коя провинция сте?


                    Коментар


                    • https://open.spotify.com/episode/2rx...e9d954144&nd=1

                      пътят към финансовият крах

                      Коментар


                      • Global Times: Европа се превърна в основната жертва на украинската криза поради действията на САЩ

                        15.08.2022, 07:18 67703коментараЕвропа
                        /Поглед.инфо/ Европа страда от последствията от украинската криза заради действията на САЩ, което може да доведе до влошаване на отношенията между Вашингтон и Брюксел, пише журналистът Сюе Лиу в статия за китайското издание Global Times.

                        "Европейските страни станаха жертви на конфликта в Украйна - те трябва да се справят с енергийна криза и рязко покачване на цените. Освен това икономиките на ключови европейски държави навлизат във фаза на рецесия, което може да провокира политическа и социална нестабилност“, цитира автора РИА Новости.

                        По неговите думи, в резултат на това Европа започна да се съмнява в изявленията на САЩ за т. нар. заплаха за Запада от Русия и Китай. В подкрепа на думите си наблюдателят цитира изказването на Шуо Уанг, професор от Факултета по международни отношения в Пекинския университет за чуждестранни изследвания. Той е убеден, че европейските страни няма да пожертват собствените си интереси само за да поддържат системата от съюзи с Вашингтон.

                        Лиу подчерта, че за Европа Русия е съсед, който не може да бъде пренебрегнат, а Китай е най-важният пазар.

                        "В тази ситуация американската пропаганда за китайските и руските заплахи едва ли може да бъде успешна. Колкото повече Вашингтон гледа на Москва и Пекин като на врагове, толкова по-трудно му е да обедини съюзниците около себе си", каза той.

                        След началото на руската спецоперация за демилитаризация и денацификация на Украйна, Западът засили санкционния натиск върху Москва. Много страни обявиха замразяване на руски активи, призивите за отказ от енергия от Русия станаха все по-шумни. Тези мерки се оказаха проблемни за Европа и САЩ, провокирайки повишаване на цените на храните и горивата.

                        На 25-ия Петербургски международен икономически форум руският президент Владимир Путин заяви, че в Европа "истинските интереси на гражданите, на националния бизнес се изтласкват все по-навътре в задния двор". Според него такова откъсване от реалността може да доведе до "сериозни социално-икономически промени, до деградация, а в близко бъдеще и до смяна на елитите"

                        Коментар


                        • Мъко моя мъко
                          Саудитският принц инвестира в "Газпром", "Лукойл" и "Роснефт"

                          Инвестиционната компания на саудитския принц Ал-Уалид бин Талал Kingdom Holding инвестира повече от 500 млн. долара през пролетта на 2022 г, съобщи компанията в Twitter.



                          През февруари Kingdom Holding инвестира 1,37 млрд. саудитски риала (приблизително 365 млн. щатски долара) в американски депозитарни разписки на "Газпром" и около 196 млн. щатски долара (приблизително 52 млн. щатски долара) в глобални депозитарни разписки на "Роснефт".

                          Освен това е инвестирала около 410 млн. риала (109 млн. долара) в американски депозитарни разписки на "Лукойл" между февруари и март 2022 г.

                          Саудитският принц не е избрал най-подходящия момент за инвестиране в руски нефт и газ, но инвестицията все пак може да се окаже печеливша в дългосрочен план.



                          Припомняме, че на 30 юни 2022 г. акционерите на "Газпром" решиха на годишното събрание задочно да не изплащат дивиденти за 2021 г.

                          В резултат на това решение акциите на компанията паднаха с 32% до 202 рубли за акция на Московската фондова борса сутринта на 30 юни.

                          Рязкото понижение на "Газпром" доведе до спад и на индексите Mosbirzha (-5,6 %) и RTS (-5,2 %).

                          За разлика от тях "Роснефт" реши да изплати рекорден дивидент от 41,66 рубли/акция, като отчете междинните плащания, включително към чуждестранни инвеститори.

                          Решението на "Роснефт" да изплати рекорден дивидент е в пълен контраст с това на "Газпром", тъй като усилията на Русия да пренасочи доставките на петрол от западните към източните пазари позволяват на "Роснефт" да изплати рекордни дивиденти. Докато ситуацията с газа е много по-проблематична.

                          Коментар


                          • ...Какво става с турбините на Siemens:
                             

                            Коментар


                            • Учителският съюз в Полша инвестирал в бурета с уиски и изгубил 52 хиляди евро

                              Съюзът на полското учителство решил вместо да губи от депозит в банка, да спечели с инвестиция в бурета с уиски. Съюзът на полското учителство (СПУ) е признал в отчетите си загуба от 250 хиляди злоти, което се равнява на ок. 52 хиляди евро. Учителският съюз е на минус заради неуспешна инвестиция – вложил парите си в бурета с уиски, съобщи полската телеграфна агенция ПАП.

                              Инвестицията трябвало да донесе на учителската организация добра печалба, а вместо това излязла значителна загуба. За проблемите станало ясно от допълнение към отчета, озаглавено „Допълнителна информация и обяснения към общия финансов отчет на СПУ за 2021 година“. Там се споменава за редуциране на стойността на вече направена инвестиция в продукти на фирмата „Стилновисти“ на нула. „В най-стария отчет, който беше наличен, като актив беше записана инвестиция в същата компания, оценена на 248.5 хиляди злоти, а това на практика означава загуба.“ – коментира по този повод полският портал WP.pl.

                              „Стилновисти“ е фирма, специализирана в инвестиции в бурета с уиски. От известно време предлага, но в по-малък мащаб и инвестиции във вино. „Принципът на инвестицията в уиски е много прост: инвеститорът решава колко пари иска да вложи, а фирмата, чиито услуги използва, купува алкохола в бурета, който в течение на следващите години трябва да увеличи стойността си.“ – обясняват експерти.

                              Инвеститорът на теория няма никакви грижи, не съхранява самостоятелно алкохола – това е отговорност на фирмата посредник. Според отчета на СПУ се оказва, че през 2019 година фирмата посредник е започнала да изпитва финансови затруднения. През декември 2019 Районният съд в Познан по искане на кредитор от Конин поставил под запор активите на компанията. Въпреки това дори през 2022 от „Стилновисти“ продължавали да предлагат инвестиции в уиски при тях.
                              В момента в прокуратурата върви проверка по казуса със „Стилновисти“, като Съюзът има статут на потърпев по производството, коментира говорителката на СПУ Магдалена Кашуланис.

                              Според правния анализ инвестирането в уиски от страна на СПУ е било легално. „В сегашната ситуация, когато имаме работа с динамичен ръст на инфлацията, самото депозиране на пари в брой в банката предизвиква спад на покупателната способност на парите. По тази причина решението на профсъюзите относно инвестирането на бюджетния излишък в инвестиции, които да позволят избягването на финансови загуби, трябва да се оцени положително.“ – казва юридическият съветник Малвина Сташевич.

                              Според Сташевич, обаче, имайки предвид характера на направените от СПУ инвестиции, цялата инициатива трябва да бъде разгледана от контролните органи на Съюза, преди всичко Главната ревизионна комисия.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Мартин Карбовски


                                3 ч ·
                                Ахахах!
                                Разкош!
                                Гуменият цървул живее втори живот на запад. Какво нещо е дизайна, а?! Мммммарков гумен цървул! Висша мода.
                                Принадена стойност, престиж, завист и лустро на едно място - само за половин заплата.
                                Не се бутайте, ако обичате.
                                туй не е цървул ве, туй е ГАЛОШ. Преди 20 години "измислиха" мокасини.


                                Ей най-модерните БЪЛГАРСКИ за 15 лева

                                Ей го и милитари стил за 7 лева, опс 6,99
                                Last edited by bota156; 26.07.2022, 21:19.
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                                Коментар

                                Working...
                                X