IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Две години по-късно мейнстрийм медиите в САЩ стигнаха до извода, че лаптопът на Хънтър Байдън е истински

    • Автор: The American Conservative
    Автор: Сохраб Ахмари, heamericanconservative.com



    Следвайте "Гласове" в Телеграм

    Докладът на New York Post беше потвърден от либерални медии дълго след изборите през 2020 г.

    Разследване на CBS News заключи, че „лаптопът от ада“ на Хънтър Байдън е автентичен. Не, това не е капсула на времето от октомври 2020 г. Това е новинарска история от понеделник, 21 ноември 2022 г., повече от две години след като "Ню Йорк Поуст" за първи път съобщи за лаптопа – и за проблемите със забраните наложени в социалните медии и обвиненията в разпространение на руска дезинформация.



    Това е най-новата преработка на оригиналната история в мейнстрийм медиите, която в крайна сметка оправдава оригиналната публикация на "Пост", не само в основната й част, но дори в най-малките детайли.

    За своя доклад Johnny-come-lately CBS получава данни от твърдия диск на Хънтър от сервиза в Делауеър, където въпросният президентски син е оставил лаптопа си, но е забравил да го вземе. След това мрежата предава данните за анализ на Марк Лантерман, бивш дигитален криминалист от Тайните служби. „Имаше едно нещо, което привлече вниманието ми и това беше гласова поща“, казва Лантерман пред CBS. Гласовата поща до Хънтър беше от баща му, Джо, „обаждам се да ти кажа - обичам те, обичам те повече от целия свят, приятелю. Трябва ти малко помощ.“ Интонацията и гласът безпогрешно принадлежат на 46-ия президент, но гласовата поща е само „едно от многото открития, използвани от Лантерман, за да удостовери“ данните.

    Истинността на данните, както е описана от CBS, е следната: Хънтър го е оставил в сервиза, но не е успял да го вземе или да плати за ремонта. След три месеца магазинът счита лаптопа за изоставен (вземайки това, което на юридически език е известно като „конструктивна собственост“ на устройството). По-късно, след получена призовка собственикът на сервиза предава данните на ФБР. Което е точно както "Пост" го описва в оригиналната си история. След това има цитат от сина на Лантерман, също експерт по криминалистика, който обяснява на CBS: „Самият огромен обем на това, с което имаме работа, предполага, че би било трудно, ако не и невъзможно, то да се изфабрикува. Този обем се натрупва с течение на времето, което е в съответствие с нормалната ежедневна употреба на компютър.“

    Всичко това също беше част от твърденията на "Ню Йорк Поуст" за автентичността на данните. Вестникът, в който работех като редактор на коментари по това време, публикува редица лични снимки на Хънтър, отчасти за да покаже, че по-съществените твърдения в репортажите идват от същата колекция от очевидно автентични данни.

    Те включват твърдението – все още неоспорено от лагера на Байдън – че Хънтър е помогнал за организирането на среща между баща му, тогава вицепрезидент на Съединените щати и отговорник на администрацията на Обама за Украйна, и ръководители от Burisma, украинската енергийна фирма, която е плащала на Хънтър 83 000 долара на месец, за да участва в нейния борд, несъмнено за да се възползва от огромния опит на Хънтър в източноевропейските енергийни въпроси.

    И все пак по това време почти всички мейнстрийм медии се наредиха зад демократическата линия на „дълбоката държава", че "Файловете на Хънтър" представлява руска дезинформация. Наташа Бертран от Politico безкритично повтори писмо, подписано от повече от 50 бивши служители на разузнаването, които лъжливо твърдят, въз основа на абсолютно нулеви доказателства, че докладите на "Пост" са дезинформация, излюпена от Кремъл.

    Това не бяха празни спекулации на призраци. Те послужиха, за да оправдаят в реално време това, което може би беше най-смразяващият епизод на държавна цензура в частния сектор в историята на САЩ.

    NPR дори не си направи труда да разгледа историята, като управляващият редактор на новините Терънс Самюелс каза на външния редактор, финансиран от данъкоплатците, че „не искаме да си губим времето с истории, които всъщност не са истории“.

    CBS също не блестеше от чистота точно по това време. В една публикация на CBS от 16 октомври 2020 г. например се твърди, че репортажът „Файловете на Хънтър“ на "Ню Йорк Пост" е „напомнящ за усилията на Русия да хвърли вредни материали за Хилъри Клинтън през 2016 г.“.

    Забележително е, че новият доклад на CBS не казва нито дума за "Вашингтон Пост", цензурата, пред която е изправен, или срамните пропуски на други медии. И така, ще се поднесат ли Фейсбук и Туитър пълзешком извинение на "Вашингтон Пост"? И ще се извинят ли бившите служители от разузнаването, които окастриха собствената си достоверност за малко анти-Тръмп агитпропаганда? Ще се извинят ли мейнстрийм изданията, които се наредиха да атакуват "Вашингтон Пост", вместо да правят собствени репортажи? Разбира се, че не. И за тяхната безнаказаност избирателите и американската демокрация ще платят цената.

    Сохраб Ахмари е основател и редактор на списание Compact, сътрудник на The American Conservative и гост-сътрудник на Veritas Center for Ethics in Public Life към Францисканския университет. Неговите книги включват From Fire, by Water: My Journey to the Catholic Faith (Ignatius, 2019) и The Unbroken Thread: Discovering the Wisdom of Tradition in an Age of Chaos (Convergent/Random House, 2021). В момента пише книга за приватизираната тирания в Америка.

    Източник: theamericanconservative.com

    Коментар


    • Служители и висши дипломати от двете страни на Атлантика признават рисковете, които все по-токсичната атмосфера крие за западния съюз. Дипломатите от ЕС и САЩ са единни по въпроса, че караниците са "точно това, което Путин би желал "..

      В ЕС обвиняваме САЩ за четворно по-големите цени на втечнен природен газ (ВПГ), но без да
      ​​​​​отчитаме, че най-големият европейски притежател на дългосрочни договори за американски ВПГ е ФРЕНСКАТА "Тотал Енерджи"

      Къде било заровено кучето, а!

      В повечето случаи цената на Европейските купувачи на газ "отразява решенията на частния пазар!"

      Чи, що рИвем тогава в ЕС, че приятелите НИ в САЩ ни продавали газа на 4-кратно по-високи цени? "Тотал Енерджи" е френска! МакАрон прибира парСата!

      (къде сме ние в цялата схема на този Европейски"съюз" - дори не питам!).

      И, разбира се, че всеки ще се спасява поединично! Какъв ЕС ни е патил?
      В тая връзка Бай Дън подкрепя "зелените индустрии" с 369 млрд. $$$.

      По този объркващ казус Франция казва, че диагнозата е ясна: "това са дискриминационни субсидии, които ще изкривят конкуренцията"..., разбира се, че ще ни разкажат игрите в ЕвропаТА..., но и със сигурност ще ни покажат, що е то социализъм /комунизъм и имат ли подобни фантасмагории почва в този Европейски "съюз"...

      Т.е. в конкретния случай САЩ си се спасяват "самосиндикално", като копират Китай "по пътя на икономическия изолационизъм"...

      И, в тоя стил се формира самата криза в доверието САЩ - Европа по търговските въпроси...в Света на битки за власт...

      https://www.dnes.bg/eu/2022/11/25/es...-strada.551754

      Коментар


      • Великобритания спазва стриктно ембаргото и не търгува с руски петрол и енергоресурси. Дори Националната статистика (на Великобритания) за м. Юни 2022 отчита 78 млн. паунда, платени за петрол от: Естония, Полша, Белгия...

        На кого му пука, че Белгия нямала собствен добив? Ама то и през месец май било така, че и през другите месеци от началото на операцията-инвазия..., или - инвазия-операция беше? Бъркам ги двата "щата", но по тая логика войната си е желана от всички, независимо, че 1/3, или т.нар. "златен милиард" я осъждат!

        В тоя ред на мисли, умувам... Ние, в България - също осъждаме инвазия-операцията- война и самолети с оръжие ще пратим (когато дойдат самолетите)..., та, умувам, дали и ние попадаме в "златния милиард", например като Белгия? Петрол нямаме кой-знае колко (като Белгия), танкери вероятно - имаме (като Белгия), а и бизнесът винаги може да наеме танкери, плаващи под чужд флаг, пристанища имаме (като Белгия)! Извод: в "златния милиард" сме!

        Някой беше използвал в уличния жаргон сравнението: "На гол тумбак - чифте пЕщовЕ!" И ние така. Да отбележа, че не можахме да възстановим монархията (както е в Белгия), но те пък (в Белгия) изостават след нас по БВП на човек - с над 50 000 $ за година. Кога ще НИ стигнат тия? Сложно е да се каже! Нямат петрол, но го продават! Излиза, че продават онова, което нямат. Това е истинската търговия: да шътнеш на купувача онова, което нямаш... Канали, канали - и от Антверпен - до морето. И ние сме на море (едно), ама претоварват около Гърция стоката (известно е - линкът долу ни го казва)... Няма да сгрешим много, ако кажем, че ембаргото било ЗА НЯКОИ много сладка работа..., да де, ама в тоя стил и на войната (инвазия, операция) краят й не се вижда... НЕ намеквам за някакво съглашение изток-запад! Да не сгрешим, де, щото медиите ни информират, че Индия и Китай също купуват количества, които не могат да изразходят... Танкерите сноват, но спазват ембаргото! Кой казва, че цените растат и инфлацията щяла да избие тавана?

        Ми, корабостроене (имахме - защо изведнъж го ликвидирахме?..., да, сетих се: беше морално остаряло и неконкурентоспособно)... Ама пък правеШЕ танкери, които сега са "златни"...

        И, друго щеше да бъде, ако бяхме монархия, пепел ми на езика от такива еретични мисли... , ама и царь си имаме някъде - къде Еспанья...

        https://money.bg/deals/velikobritani...ti-strani.html

        ​​​​​​​

        Коментар


        • Ко жи прайм сега .....
          "Ако вие искате да изразите своето мнение за правата на ЛГБТ, направете го в общество, където това ще бъде прието. Не оскърбявайте общество, в което сте дошли на гости. Ние няма да променим своята религия за тези 28 дни, докато тече шампионата (световното първенство по футбол). Ако някой активист вдигне флага с дъгата на стадиона и бъде арестуван за това, то няма да е защото искаме да го обидим, а да го защитим. Ако не направим това, други зрители могат да го нападнат. Просто помнете, че сте си купил билет за футболен мач, а не за демонстрация на правата на дъгата."
          Абдула-Ал-Нассари
          Ръводител на службата за сигурност на Катар.
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
            Арбитражният съд в Стокхолм е признал указа на Путин (за плащане на руски газ в рубли ) - за форсмажорно обстоятелство.
            От това следвало, че Финландия трябва да плати 300 млн. евро на Газпром.

            Какво се случва в Европа? Почват да финансират леко Путин? Нещо не е ясно...

            https://money.bg/deals/arbitrazhniya...0-miliona.html
            по същия начин нас ще ни накарат да платим само че 2 МИЛИАРДА, както си платихме и реакторите.
            Иванчева за съмнения за 50к€ я вкараха за 6години.
            За колко трябва да вкарат кирчо тъпото и кокорчо за 2 МИЛИАРДА щета?
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

            Коментар


            • Арбитражният съд в Стокхолм е признал указа на Путин (за плащане на руски газ в рубли ) - за форсмажорно обстоятелство.
              От това следвало, че Финландия трябва да плати 300 млн. евро на Газпром.

              Какво се случва в Европа? Почват да финансират леко Путин? Нещо не е ясно...

              https://money.bg/deals/arbitrazhniya...0-miliona.html

              Коментар


              • Отливът започна

                13 Ноем. 2022

                автор
                ЕМИЛ ХЪРСЕВ, д-р ик.

                Wickipedia
                Мегакорпорациите, галено наричани от инвеститорите АААММ (сиреч "Амазон", "Алфабет", "Епъл", "Мета", "Майкрософт"), общо са загубили от началото на годината 40% от пазарната си капитализация (общата цена на акциите им по текущ курс). От портфейлите на инвеститорите им са се изпарили 3.7 трл. долара.

                „Приливът вдига всички кораби“ е любима мъдрост на борсовите „бикове“, играчите на повишение. Приятно е да се носиш по вълната на възходящия тренд. Смело купуваш скъпи акции, защото знаеш, че утре или след месец-два ще ги продадеш още по-скъпо. Ум и специални познания не се изискват, нужни са само „фондове“ (funds, средства, пари за инвестиране). Повече печели онзи, който по-бързо, по-силно и повече инвеститори успее да очарова. „Чар“ е стара българска дума, която времето е преиначило. Изначално е означавала „магия“, най-вече такова вълшебство, което прелъстява, довежда човека до греховното, безразсъдно състояние на прелест. Непрестанно възходящият тренд,



                приливът е времето на чародейците



                В такова време са натрупани всички най-значителни състояния в човешката история. Тогава обаче са допускани най-ужасните грешки и най-мащабните измами. Приливът изпълва с ентусиазъм, всичко изглежда лесно, затова стават възможни и най-смелите авангардни проекти, които слагат началото на истински технологични революции, и най-дръзки шашми. Но започне ли отливът, когато акциите на самите флагмани на световното стопанство започнат неумолимо да падат, а пазарната капитализация на компаниите фаворити започне да се топи, оптимизмът секва и го заменят страх и скептицизъм. Започва мрачно, безрадостно



                време за преоценка на стойностите



                „Когато приливът отмине, откриваш кой е плувал гол“, учи Уорън Бъфет, оракулът от Омаха. Но и други открития и изводи можем да направим, когато трендът се обърне и курсовете тръгнат надолу. За тях лидерите и анализаторите на фондовия пазар не обичат да говорят. Можем да видим, че компании гиганти толкова са натежали от натрупаните през годините активи и всевъзможни разхвърляни напосоки инвестиции, че са станали трудно подвижни, съмнително управляеми и трудно плуват, а засядат в плитчините. Точно това се забелязва в момента и от известно време това е най-горещата тема в световните финанси: самите Биг Тех,



                технологичните гиганти колабират,



                от десетилетия символ на финансов успех и шампиони на чудодейния растеж, мегакорпорациите, галено наричани от инвеститорите АААММ (сиреч "Амазон", "Алфабет", "Епъл", "Мета", "Майкрософт"), общо са загубили от началото на годината 40% от пазарната си капитализация (общата цена на акциите им по текущ курс). От портфейлите на инвеститорите им са се изпарили 3.7 трл. долара. Най-тежко са ударени акционерите на "Мета", акциите им паднаха 74% през 2022-ра. АААММ вече не са рекордьори по рентабилност. До преди 3-4 години те даваха 60% доходност на вложения капитал. Миналата година завършиха с 26%, оттогава разходите растат – не само заради инфлацията, а ръстът на продажбите е едва 9%, дори не покриват инфлацията. И макар главно за тях да говорят (поради потресаващата сума на загубите), технологичните компании далеч не са единствените, които се сриват. Със съвсем малки изключения, засегнати са практически всички отрасли, колапсът на пазара е тотален.



                А трудностите сега започват,



                колкото и да се опитват да ни убеждават политици като проф. Джанет Йелън, секретар на Трезора на САЩ, че трудностите са временни и единствено резултат на пазарна конюнктура, защото самите корпорации са в добра кондиция и отлично финансово здраве. Финансовите пазари тепърва ще бележат рекорди на обезценка, защото лихвите се връщат от отвъдното – ерата на отрицателните проценти изглежда свърши. Макар и колебливи, антиинфлационните мерки на централните банки счупиха помпата за курсови печалби, която през последните 5-6 години осигуряваше на борсовите играчи приличен ръст на портфейлите – напук на отрицателните лихви, които ерозираха банковата система.



                Как работеше счупената играчка



                на финансовите магьосници сме обяснявали в предишни коментари. Години наред централните банки обилно заливаха пазара с пари, а лихвите бяха отрицателни. Това даваше възможност на корпорациите да спрат да плащат дивиденти, да вземат лесни кредити и да изкупуват обратно собствените си акции на пазара. Това, естествено, вдигаше курсовете на акциите, вместо дивидент инвеститорите получаваха курсов доход - при преоценката по текущ курс вложенията им поскъпваха. И понеже се кредитираха при отрицателни лихви, корпорациите отгоре на всичко получаваха и допълнителна скрита субсидия. Същият механизъм ползваха инвестиционните фондове, които охотно привличаха кредитен ресурс, за да купуват акции. Така мултиплицират печалбата от вложенията си. Познатите



                покупки с частично покритие



                позволяват инвеститор, който разполага със 100 долара и е договорил с кредиторите си 10% „марж“, да може да купи акции за общо 1000 долара. Ако купените акции носят 4% доход, за своите 100 долара инвеститорът ще получи 40% доходност. И да плати 1-2% лихва върху заемните 900 долара, той все пак може да отчете 38-39% брутна доходност. Но тръгнат ли курсовете надолу, кредитът секва (никой кредитор не гори от желание да дава пари за непрестанно обезценяващи се акции), търсенето на акции намалява, а изтъняващите обеми на борсовата търговия ускоряват срива на курсовете. Низходящият тренд успоредно включва



                най-кошмарния за всеки инвеститор процес,



                т.нар. margin call, искане на покритие. Стана дума, че при покупката на акции с кредитни средства се договаря обезпечителен марж, от който се покриват загубите на кредитора. В нашия пример с инвеститора, договорил 10% марж, ако купените акции за 1000 долара се обезценят с 5%, това ще заличи половината от предоставеното обезпечение. Понеже портфейлът на инвеститора вече струва 950 долара, кредиторът ще иска инвеститорът да добави 45 долара към покритието, за да спази договорените 10% марж, 95 долара. И ако инвеститорът не може да осигури покритието, кредиторът пристъпва към ликвидация, продава купените акции. Това е жестока мелница, разбиваща портфейли и причина за фалита на хиляди инвестиционни фондове и милиони дребни инвеститори. Тя вече работи.

                Трудностите сега започват, колкото и да се опитват да ни убеждават политици като проф. Джанет Йелън, секретар на Трезора на САЩ, че трудностите са временни и единствено резултат на пазарна конюнктура, защото самите корпорации са в добра кондиция и отлично финансово здраве.
                Ако искате да подкрепите независимата и качествена журналистика в “Сега”,
                можете да направите дарение през PayPal


                Коментар


                • Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

                  Цитираните мастодонти имат завидно количество подкожна мазнина. Това води до голяма инертност и трудност при маневриране. Тези могат да бъдат бити само във времена на промени. Защото те самите много трудно се променят. Примерно вижте Тойота и начина, по който Тесла и някои от китайските електрички я изместват. Също "златната" ваксина не беше разработена от Файзер, а от малка компания. За да настигнеш и задминеш някого, не трябва да тичаш по неговите следи, а да минеш напряко.
                  Напълно съгласен. Но тази малка компания, която разработи ваксина, която PFIZER продава по целия свят, трябва разчитайте на няколко години работа на загуба. Дори в богатите страни на запад не всеки може да го издържи. Често той самият PFIZER подпомага такива малки фирми, за да не фалират преждевременно.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от e64 Разгледай мнение

                    България при желание спокойно може да вдигне прага до ниво от 1550 лева. Но тогава трябва да увеличите данъците. Такива ресурси като Русия, Австралия, Канада, Саудитска Арабия... България ги няма. И как да привлечем фирми, които да инвестират в страната? Разбира се, можете сами да създавате предприятия, които да се конкурират с ... MICROSOFT, IBM, SAP, VW, TOYOTA, CATERPILLAR, JOHN DEERE, PFIZER
                    Цитираните мастодонти имат завидно количество подкожна мазнина. Това води до голяма инертност и трудност при маневриране. Тези могат да бъдат бити само във времена на промени. Защото те самите много трудно се променят. Примерно вижте Тойота и начина, по който Тесла и някои от китайските електрички я изместват. Също "златната" ваксина не беше разработена от Файзер, а от малка компания. За да настигнеш и задминеш някого, не трябва да тичаш по неговите следи, а да минеш напряко.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      България при желание спокойно може да вдигне прага до ниво от 1550 лева. Но тогава трябва да увеличите данъците. Такива ресурси като Русия, Австралия, Канада, Саудитска Арабия... България ги няма. И как да привлечем фирми, които да инвестират в страната? Разбира се, можете сами да създавате предприятия, които да се конкурират с ... MICROSOFT, IBM, SAP, VW, TOYOTA, CATERPILLAR, JOHN DEERE, PFIZER …

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Направи бизнес, който дава по—добри заплати… С лозунги е лесно.

                        Коментар


                        • Не мога да се съглася с използването на непозволени средства (дронове) за разузнаване и обстрел на секретни военни бази - в която и да е страна по Света и дано това е фейк-новина, защото нищо добро не следва от подобни действия...

                          И защо военните са научили за това, когато самият собственик на дрона е публикувал координатите в мрежата GPS ?

                          https://avia.pro/news/bespilotnik-pr...-v-internete-i

                          Коментар


                          • Коментар


                            • https://www.youtube.com/watch?v=wefBdy6PV98

                              Ето такава демонкрадция е. Умишлено унищожаване на населението.
                              С ковида го направиха световно унищожението
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                              Коментар


                              • Отдавна сме убедени, че САЩ е най-голямата демокрация в Света...

                                Разбира се, със съвсем демократични методи и настоящия президент Байдън опитва да привлече (само!) около 40 милиона гласове за преизбирането си.

                                Като основание за по-горе посоченият демократичен прийом, Байдън подписва законопроект, с който - АКО се превърне в закон - би било възможно да бъдат опростени около 430 милиарда $ - заеми по студентски кредити (в размери 10-20 хиляди $).

                                За целта "законодателят" Бай Дън "прилага" закона за опрощаване задълженията на заетите в армията военнослужещи.

                                "Нерде Ямбол - нерде Стамбул!"

                                Това може да се случи, разбира се - само в най-голямата демокрация САЩ, от опита на която ние упорито отказваме да се учим... Защо не копираме демокрацията в САЩ - не разбирам!

                                Коментар: в демокрацията САЩ няма хора в Канцеларията на Президента, които да прокарват свои лични и други интереси на платилите достатъчно, за да "да мине" даден закон, ако ще бюджета да бъде ощетен с 430 милиарда $$$. Бълха го ухапала!

                                Да де, ама в същата демокрация има и неподкупни съдии (как не се научихме и ние кое точно трябва да взаимстваме от демокрацията?!?)

                                https://m.dir.bg/dnes/svyat/teksaski...e-za-nezakonen

                                Коментар

                                Working...
                                X