IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
    Емоцията е най-ценната човешка добродетел. Без нея умът се превръща в кръвожаден властелин на рациото. Емоцията е символ на единението, а рациото е на полярността, на разединението. Полярността в човешкото мислене е стартирала със символното описание с отхапването на ябълката в Райската градина. Всъщност, това е символен разказ за историята на човешкото падение и така е и озаглавено в Светото Писание като опит за обяснение на човешката природа такава, каквато я познаваме днес и я приемаме за безусловна /което не е вярно, разбира се/. В тази отхапана ябълка можем да намерим отговора на всеки въпрос по начин, по който ни уйдисва. Допреди това е имало само див и необуздан секс и рокендрол.
    Ей, ще ми извадиш душата бе, човек!
    Работа, протести, любов!
    А по нощите трябва с половин мозък и едно око да размишлявам за важни неща

    През последните дни размерът на протеста е по-камерен и се е закотвил около числото 500. Това предизвиква лют вой при тези, които го искат на кота 50, или още по-добре 5.
    Тази вечер геппа извърши още една дребнава низост. Многозначителна, тъпа, примитивна. На другия край на площада, срещу двореца (галерията) бяха разрешили някакво "културно мероприятие". С по-мощна от нашата озвучителна уредба, професионален певец презентираше някакъв тюрлю-гювеч репертуар - от популарни арии до поп.
    Колкото да пречат!
    Ами толкова си могат!

    Емоция и добродетел.

    Тц. Сама по себе си емоцията не е добродетел. Да, неотменима и важна човешка характеристика е, но истинската добродетел се ражда там – където се пресичат осъзнато, подготвено и асистирано - емоционално, рационално, социално (бит, традиция, култура, съвместност), етика.


    Емоцията е символ на единението и т.н.

    Тц. Не приемам, че аз и ти сме типични представители на индивидите, които са извън нормата. Защо?! Ами защото при нас се получава напълно противополжната картина. Докато разменяхме рационална информация и разсъждения за Ковида, с теб бяхме в смайващ унисон, дори се изненадвах, как друг човек от този форум, може да напише неща, които също мисля, но никога съм си позволявал да изрека. С други думи, аз съм си в нормата , за теб не знам какво мислиш за самия себе си

    Честно, поставен съм в ситуация на неразбиране, неосмисляне. Ако по някаква причина си се разочаровал от мен, дори си ме намразил, това е ОК, това напълно мога да го разбера. След години на дисциплина и сдържаност, в един момент отсекох: всеки безобразник ще си го получи – барзо, ефикасно, но винаги като отговор, а не като непредизвикана агресия.

    Обаче, другата хипотеза: че нямаш проблем с мен персонално, а си просто един герберист и бойковист ... не, това личността ми във всичките и измерения отказва да разбере , да приеме! Пинокио – бойковист?! Пълен абсурд!


    Какво ни се случи, апропо? В мига на включване на емоцията, унисонът ни премина в пълен резонанс.

    За мен това не е ново и изненадващо изживяване. Предполагам, че те мъчи някаква болка, мъка, дори неосъзната, по разлома „комунизъм“ - „некомунизъм“. Имал съм вече такъв случай с неприлично начетен и интелигентен човек, който с рациото си можеше да доминира без усилия над опонента, но при започване на политически разговор, нещо в него казваше „щрак“, на по-късен етап разбрах, че следва някакъв бащин завет, който е бил повтарян милион пъти още откак е засукал мляко, първо е бил просто някаква безформена фонетика, после се е превърнал в думи, накрая в безусловен „смисъл“ (т.е. закон, молитва) и започна да доминира живота му по разрушителен начин. При отваряне на дума по темата, оглушаваше и искаше да руши, да причинява болка всекиму, който не приемаше безусловно неговите съждения.

    Аз пък имам уникална съдба. С неправилно кулашко-буржоазен произход съм, ама след това ставах човек под въздействие на широки и полярни обществени възгледи, а съм скроен като вироглав, неподаващ се на влияние и неподбиращ приказките си. И по тази причина не робувам на нищо, пък и съм рационален и емоционален – по много и от двете.

    За рокендрола и другото ще се изкажа на отделно основание

    Коментар


    • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Сани, колко дни му даваш още на ББ.
      Какво ти подсказва интуицията, Ще избута ли джипката до коледа

      Норман Мейлър е много добър писател. Никак не му е чужда критиката, отправена към политиката на правителството... Той казва:

      ... истинска демокрация имаме тогава, когато на владетеля се отдаде да убеди своето тъпо стадо в това, че то е щастливо!


      Прекалено непосилна задача е тази, да бъдем убедени, че живеем щастливо! Невъзможно е да бъдем убедени и, че сме нечие тъпо стадо! /независимо, колко точно време ще се задържи във властта "владетелят"/...

      Коментар


      • Казано честно, за други страни е щастие,че Преход като този в България вече е напълно невъзможен! И Основната причина е,че глупаците с мащаби близки до нашите отдавна няма.А и вражеската пропаганда отдавна не работи :+













        ПС:Интересен е третия куплет - директно доказателство за режисираните за Н-ти път "протести в България" - и пагубната полза от тях.Не че нещо не без протести би се променило,но важно е уточнението....
        ПС2:Ако някой не знае руски и изпитва затруднения с превода си е лично негов проблем!
        Last edited by SPART; 22.09.2020, 01:38. Причина: опит за отговор на "литературен въпрос"
        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

        Коментар


        • Той си е тръгнал, Прецаканче но търпимостта на хората по българските земи ще определи Как и с кой.
          Ще започнем ли да градим или ще пием още горчивата чаша...и ще има ли вода да я пълним.
          Лошо е, че изборният кодекс по поръчка си мина, покрай общия махмурлук

          А твоята интуиция как ги усеща процесите
          Last edited by съни(тя); 22.09.2020, 00:15.

          Коментар


          • Сани, колко дни му даваш още на ББ.
            Какво ти подсказва интуицията, Ще избута ли джипката до коледа

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
              В тези решителни, в същото време - неутешителни, за страната дни някои хора си драпат мъдете с едната ръка, а с другата прелистват разни книжки с надеждата да разберат причините за сърбежа. Една от тези книжки е на Петя Минкова - зам. главен редактор на "168 часа" - "Истината за Ким Филби". Та там човек може да открие прозрението за причините за ненарушимостта на българо-съветската дружба и оцеляването на постсъветското икономическо пространство, заместило СИВ и потънало в нелегалност поради резидентирането му в икономическото пространство на Запада. В този смисъл това, което днес изглежда решително, всъщност е легендиране на по-нататъшните действия, които ще засилят този процес. Авторите на целия този сценарии са най-ортодоксалните властелини на някогашния СССР в лицето на всесилните им служби, поради което и Ленин продължава да е все така необезпокояван и сладко дремещ в своя мавзолей.
              Нарисуваната драматична картина не оставя място за интерпретации. Всички вкупом - Вън
              А за развитието на постсъветското икономическо пространство има и по-директни канали
              https://www.imf.org/external/pubs/ft...012/pdf/c9.pdf

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                ..
                Политиката е емоция. Разговор, при който с думи трябва да аргументираш непонятна емоция, е обречен и трябва незабавно да се прекрати.
                Политиката е емоция, единствено за хора неосъзнаващи собствените си интереси,
                също бива представяна за емоция от хора заблуждаващи горните.

                Дефакто, ако всички са наясно с интересите си и ги отстояват грамотно, естествено ще се получи баланс.
                Но при нас балансът е разрушен още на старта със съдебна система извън граждански контрол
                и неточните изб.списъци, и с 4-те%-та бариера....

                Коментар


                • Емоцията е най-ценната човешка добродетел. Без нея умът се превръща в кръвожаден властелин на рациото. Емоцията е символ на единението, а рациото е на полярността, на разединението. Полярността в човешкото мислене е стартирала със символното описание с отхапването на ябълката в Райската градина. Всъщност, това е символен разказ за историята на човешкото падение и така е и озаглавено в Светото Писание като опит за обяснение на човешката природа такава, каквато я познаваме днес и я приемаме за безусловна /което не е вярно, разбира се/. В тази отхапана ябълка можем да намерим отговора на всеки въпрос по начин, по който ни уйдисва. Допреди това е имало само див и необуздан секс и рокендрол.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                    Също така в светлината на прочетеното в посочената по-долу книжка става ясна и констелацията около избухналия скандал с петте най-големи банки в света. Твърде вероятно е този ден на огромния по мащабите си скандал да е бил не по-малко решителен. В такъв един ракурс се сещам за книгата на Кен Киси - "Полет над кукувиче гнездо". Кой ли ще вземе Оскар-а, когато измият жълтите павета след представлението?
                    да, в политиката няма нищо случайно, либералите пак усетиха доближаващия ги Тръмп и затова се пусна тази информация за банките, където случайно се компрометира Манафорт, бившия съветник на Тръмп
                    Ама от друга страна, така ние малко се осветляваме за нашите хора,

                    "Ружа Игнатова е на видно място в световните медии в скандала #FinCenLeaks
                    В периода 2009-2010 г. тя е член на борда и финансов директор на фонда СиЕсАйЕф на Цветелина Бориславова, като влиза и в още няколко негови дъщерни дружества, съобщава изданието "19 минути".
                    По това време Бориславова е жената до Бойко Борисов...
                    Досиетата FinCen разкриват как парите от измамната схема на Ружа OneCoin се изпират с помощ от наркотрафиканта Таки, който се крие в Дубай.
                    И който е свързан с Джи Пи Груп и скандала #ДжиПиГейт"

                    Слави пък и той точно днес пусна тази своя песен
                    https://www.facebook.com/watch/?v=42...lzOIQNxCOPKgaF

                    Коментар


                    • Скучно, неоригинално, невярно, ненужно пресичане на линията, успоредна и мноооого близка до добрия тон и съдържателната приказка.
                      Политиката е емоция. Разговор, при който с думи трябва да аргументираш непонятна емоция, е обречен и трябва незабавно да се прекрати.

                      Коментар


                      • Също така в светлината на прочетеното в посочената по-долу книжка става ясна и констелацията около избухналия скандал с петте най-големи банки в света. Твърде вероятно е този ден на огромния по мащабите си скандал да е бил не по-малко решителен. В такъв един ракурс се сещам за книгата на Кен Киси - "Полет над кукувиче гнездо". Кой ли ще вземе Оскар-а, когато измият жълтите павета след представлението, било то по Станиславски или по Ли Страсбърг?
                        Last edited by pinoccio; 21.09.2020, 19:23.

                        Коментар


                        • В тези решителни, в същото време - неутешителни, за страната дни някои хора си драпат мъдете с едната ръка, а с другата прелистват разни книжки с надеждата да разберат причините за сърбежа. Една от тези книжки е на Петя Минкова - зам. главен редактор на "168 часа" - "Истината за Ким Филби". Та там човек може да открие прозрението за причините за ненарушимостта на българо-съветската дружба и оцеляването на постсъветското икономическо пространство, заместило СИВ и потънало в нелегалност поради резидентирането му в икономическото пространство на Запада. В този смисъл това, което днес изглежда решително, всъщност е легендиране на по-нататъшните действия, които ще засилят този процес. Авторите на целия този сценарии са най-ортодоксалните властелини на някогашния СССР в лицето на всесилните им служби, поради което и Ленин продължава да е все така необезпокояван и сладко дремещ в своя мавзолей.

                          Коментар


                          • Последните видеа - Родопи и магистрала.
                            Качеството, независимо от вида, трябва да се поощрява.

                            Нашият човек говори на хората като умишлено се отклонява от всякаква норма за възпитан и образован човек, реди къси и семпли изречения, натъртено сменя ударенията (по неправилен начин\), прави се на народен, хубав, естествен човек, арабия, семпло облечен, аскет и безсребреник.
                            Никой не вярва, дори и обикновените бачкери със сигурност усещат фалша, но има комуникация, има усмивки.

                            Това е качество! Нищо не е вярно, ама играта затова е игра, защото трябва да се играе!
                            Помислете за онзи бастун - Орешарски, който ще иде там оцъклил зъркели от стягащата г о вратъвръзка и ще почне да реди едни претенциозни изречения, с непомръдваща физиономия на сфинкс.

                            Друго си като си ходил на обучение в трупата на Станиславски.
                            Last edited by nachev; 21.09.2020, 18:17.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              По-конструктивно за дискусията тук би било да ни осветлиш кога какво е построено.
                              Като начало:
                              "За 24 години - от 1995 до 2019 г., в България са построени 443 км нови магистрали, става ясно от данни, публикувани от Националния статистически институт в четвъртък. Преди 1995 г. в страната са изградени 314 км аутобани."


                              Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2019/06...lgariia.412129
                              Всичко преди 2009 г. е вече на Марс, нема нужда да се абим.

                              Сега актуалният политически лозунг е:

                              Всички единни, солидарни и като юмрук зад БХ!
                              Нема лабаво!
                              Той се сети, проектира, сега строи!
                              Затова - нов мандат до 2024!
                              Ако ли не - вървете бързо в супера за макарони и почвайте да търсите изгубения Хемус.
                              И да не вземе някой да каже, че не е знаел!

                              Коментар


                              • Като стана дума за мъдете, та се сетих за нещо споходило ме като мисъл напоследък, че в тези решителни за страната дни, мнозина форумни приятели са намерили начин да се отчетат с обществен принос: един са извършили героични дела, пишейки в прослава на партията-държава, а други са се изхитрили и са съчетали риска с удоволствието, като едновременно с писането са драпали и сърбящите ги мъде.
                                А глупаците, нефелници ходят на протест заради гнетящо болшинството от народа чувство, че нещо много, ама много съществено у нас не е наред.
                                Е, ходят и заради щедрите надници на чери, ама кой може да възрази, че видиш ли нЕкой клатещ се фес, хеле пък клатещи се мъде, обезателно трябва да се потърси парещ интерес!
                                Та така за хората и мъдете!

                                Коментар

                                Working...
                                X