Първоначално изпратено от распутин
Разгледай мнение
После ме прибраха

Тъкмо сега скролнах назад и очаквах да видя бурни дебати.
Нищо подобно - нито стон!!
Никой дори не си е направил труда да постне линк към публикуваната междувременно Втора част на Статията.
Там дори има отделено място и на България, по отношение на която и по отношение на БХ, Орбан дълбоко се заблуждава, но това е една отделна посока на разсъждения, която в момента не ми е интересна поради липса на време.
Втора Част на есето на Виктор Обран
Заслужава си да се забиеш в сериозни размишления след запознаване с подобен материал. Още повече - каушът ти дава богати възможности за самотен размисъл.
Нека да оставим всеки сам да преработи и смели посланията на Орбан. Това е един деликатен, сложен и по същество доста интимен процес, в който аз не искам да с ебъркам!
Реч иде за нещо друго. Неизбежно прави впечатление и се забелязва, че зад съставителя на този текст стои здрав и установен Светоглед на зрял човек!
Нещо повече, стои темелна ценностна система, която е базирана на един добре настроен и сверен етичен компас, задаващ посоки в рамките на една нова национална и патриотична доктрина.
Долавяш и констатираш йерархия, акценти, целеполагане, проектност, програмност!
Зад това стои здрава обществена, житейска и патриотична идеология!
Който основателно се дразни от думата идеология, да ползва нещо друго: ако щеш идеи, ако щеш схващания, ако и това му е трудно, нека ползва митово легендарна космогония.
Зад партията гепп и персонално зад нейния лидер има единствено и само космически вакуум и тъпо и безпросветно повтаряне на някаква куха фонетична фразеология.
Коментар