IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Четеш евангелието като дявол. Ако беше цъкнал и на Преславска книжовна школа, за която си писал. Щеше да разбереш, че всъщност тя е най-голямата и много вероятно кирилицата да е измислена там. Поне така пише, а има логика. Все пак там е столицата, нормално е всичко да е ставало там.

Кирилицата е създадена в Преславската книжовна школа през 890-те години. Школата е и център на преводаческа дейност, най-вече на византийски автори, както и на създаването на поезия, живопис и рисувана керамика. Най-старите текстове на кирилица са открити в района на Преслав.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...BE%D0%BB%D0%B0

Така, че историята за Кирилицата и македонските земи са тотален булшит.
    Много добре знам че зад Пуин стои огромен интелектуален потенциал.Много добре знам че при него самодейност и случайни думи няма.Много добре знам че Путин и руснаците много добре знаят на каква азбука пишат и откъде е дошла.Много добре знам че са искали да бъдат покръстени от Византия ама народа не е разбирал какво му се говори.Затова са се обърнали към нас да им дадем книгите.Много добре знам че Путин знае кой е Свети Киприан.Не мога да стоя безучастен когато се интригантства и се вреди на Родината ми.Обичам Русия и руснаците но България е в душата ми и винаги ще я обичам.Може да нямаме ракети може да нямаме бомби но имаме велика история и сме древен народ.Путин много добре знае че руснак и македонец кат се окъпят са истински българи.Путин много добре знае че със смирение дух и букви можеш да направиш много повече отколкото с бомби и с ракети.Вече толкова години войни и насилие какво решиха?
    Руснаците трябва да са ни благодарни за буквите както ние сме благодарни за Освобождението
    Last edited by power grid; 25.05.2017, 16:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Св. св. Кирил и Методий са родени в Солун , център на гръцката част от Македония.

Охридската книжовна школа е сред 2-та главни български културни центъра през Средновековието, наред с Преславската книжовна школа.

Тя е създадена в Охрид през 886 - 916 г. от Климент Охридски, малко след създаването на Преславската книжовна школа. От 893 до 910 година в Охридската книжовна школа работи дошлият от Преслав Наум Преславски.

От създаването си до 12 век Охридската книжовна школа използва глаголица, а кирилицата започва да се използва в самия край на 9 век.

ТА прав си е човека , в днешно време нито Солун , нито Охрид са в пределите на БГ за съжаление...

Четеш евангелието като дявол. Ако беше цъкнал и на Преславска книжовна школа, за която си писал. Щеше да разбереш, че всъщност тя е най-голямата и много вероятно кирилицата да е измислена там. Поне така пише, а има логика. Все пак там е столицата, нормално е всичко да е ставало там.

Кирилицата е създадена в Преславската книжовна школа през 890-те години. Школата е и център на преводаческа дейност, най-вече на византийски автори, както и на създаването на поезия, живопис и рисувана керамика. Най-старите текстове на кирилица са открити в района на Преслав.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...BE%D0%BB%D0%B0

Така, че историята за Кирилицата и македонските земи са тотален булшит.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Това не може да го напише нашия "бай Пешо"
        Или някой му е пиратирал акаунта, или си е паднал на главата
        Не не е самия Бате Пешо го е написал щото винаги пише Истината.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

Как си днес, всичко наред ли е?
          При мен благодаря на Бог всичко е наред.

Коментар

• Алекс не се заяждам

Коментар

1929 г. Ако идеята на Луначарски за латинизация на руския език бе успяла,
              романът на Горки днес щеше да е „Mat“, а не „Мать“.

Защо през 20-те години на миналия век езиците на повечето народи в СССР бяха преведени на латиница, а през 30-те на кирилица? Кой и защо искаше да латинизира руската азбука? Защо много от бившите съветски републики отхвърлиха кирилицата и възможен ли е някога преход на руския език към латинските букви? Отговорите на тези въпроси и още няколко научаваме от разговора с доктора по филология, член-кореспондент на Руската академия на науките, директор на Института по лингвистика на Руската академия на науките Владимир Алпатов, в редакцията на Лента.ру
              http://www.ploshtadslaveikov.com/kak...ni-kirilicata/
              ...Мат. Само колко гордо звучи тэвъ на рашки. ;-)
              Долш пък не опитваш някакви ... комплекти за вина да ни внедриш? Ех, Балби, Балби! Неадекватно, както винаги.

Коментар

• 1929 г. Ако идеята на Луначарски за латинизация на руския език бе успяла,
                романът на Горки днес щеше да е „Mat“, а не „Мать“.

Защо през 20-те години на миналия век езиците на повечето народи в СССР бяха преведени на латиница, а през 30-те на кирилица? Кой и защо искаше да латинизира руската азбука? Защо много от бившите съветски републики отхвърлиха кирилицата и възможен ли е някога преход на руския език към латинските букви? Отговорите на тези въпроси и още няколко научаваме от разговора с доктора по филология, член-кореспондент на Руската академия на науките, директор на Института по лингвистика на Руската академия на науките Владимир Алпатов, в редакцията на Лента.ру
                http://www.ploshtadslaveikov.com/kak...ni-kirilicata/

Коментар

Може и родното комоне-патреот вече да е прозряло лъжата, знаеш ли... Стават чудеса.
                  The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                    Са и от мен
                    Г-н Путин разбирам злобата ви към днешните политици които управляват България самият аз ги ненавиждам всичките от всички партии.Но имайте уважение към историята.Вие руснаците като се изкъпете сте чисти българи наши братя.Българите сме древен библейски народ с около 16000 история.Имайте уважение към това.Напъните ви да създавате измислена македонска държава и измислен македонски език ще доведат до там че България да граничи с Албания.Ние българите сме древен горд народ.Ние сме ви направили велика сила в днешни времена.И знайте България е душата разума на славянството.Не случайно делото на Кирил и Методии успя във България.Не случайно на български дойде словото на учителя Петър Дънов.Г-н Путин от мен запомнете че това е следващата библия това ще учението по което ще живее светът през следващите 2000г.Г-н Путин не се ебавайте с българите ще съжалявате.Ще дойде ден и то скоро като видят българин ще му се покланят и ще му се радват.Г-н Путин може да имате ракети кораби калашници но без нашите букви сте нищо кръгла нула.Не отива на добрия световен политик да говори неистини и да се излага.

Коментар

Казвал съм много пъти казвам и сега руснаците са чисти българи наши братя.Българин никога няма да вдигне ръка срещу руснак.Политиците обаче са помияри жалки помияри.Да обичам Русия но повече обичам България и когато някой посяга и откроерно лъже трябва да му се отговори.Ако нашият Президент категорично не му отговори ще сваля доверието си от него.
                      Как си днес, всичко наред ли е?

Коментар

Казвал съм много пъти казвам и сега руснаците са чисти българи наши братя.Българин никога няма да вдигне ръка срещу руснак.Политиците обаче са помияри жалки помияри.Да обичам Русия но повече обичам България и когато някой посяга и откроерно лъже трябва да му се отговори.Ако нашият Президент категорично не му отговори ще сваля доверието си от него.
                        +10

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Ха, Бате Пешо, това откъде го изкопа? Много интересен анализ и доста силно писмо - като изключа много силният му руски уклон, с останалото съм на 100% съгласен, но Добри Божилов май скоро ще го изключат от русофилите у нас?
                          Няма.Виж, че от любов към Русия го е написал .....
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                            Сега последно внуците на Алесандър дъ Грейт гърци ли са или славяни, щот стана доста объркващо... Хем тъй, хем ни е тъй.. Комунициганска раота. Куца и кьорава, както винаги.
                            Не знам дали са гърци но определено знам че гърците са си ги присволи.А дали са славяни също не знам

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              Ха, Бате Пешо, това откъде го изкопа? Много интересен анализ и доста силно писмо - като изключа много силният му руски уклон, с останалото съм на 100% съгласен, но Добри Божилов май скоро ще го изключат от русофилите у нас?

Коментар

Са и от мен
                                Г-н Путин разбирам злобата ви към днешните политици които управляват България самият аз ги ненавиждам всичките от всички партии.Но имайте уважение към историята.Вие руснаците като се изкъпете сте чисти българи наши братя.Българите сме древен библейски народ с около 16000 история.Имайте уважение към това.Напъните ви да създавате измислена македонска държава и измислен македонски език ще доведат до там че България да граничи с Албания.Ние българите сме древен горд народ.Ние сме ви направили велика сила в днешни времена.И знайте България е душата разума на славянството.Не случайно делото на Кирил и Методии успя във България.Не случайно на български дойде словото на учителя Петър Дънов.Г-н Путин от мен запомнете че това е следващата библия това ще учението по което ще живее светът през следващите 2000г.Г-н Путин не се ебавайте с българите ще съжалявате.Ще дойде ден и то скоро като видят българин ще му се покланят и ще му се радват.Г-н Путин може да имате ракети кораби калашници но без нашите букви сте нищо кръгла нула.Не отива на добрия световен политик да говори неистини и да се излага.
                                Ясно. Май още някой е вадил паяци по време на часовете по история.

Коментар

Working...
                                X