IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
    "Космическата" нация научи ли се, да щанцова белачки за картофи?
    Могат да те скалпират още преди да си изфъфлил думата компир.

    Коментар


    • "Космическата" нация научи ли се, да щанцова белачки за картофи?
      The strongest stand last.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Поляците най-добре ще направят да изхвърлят тези паметници на една камара в река Висла при Варшава, за да се помни че маршал Рокосовски нарочно спря там и чака 3 месеца докато нацистите не разрушиха напълно града и убиха или арестуваха всички въстанали варшавяни, защото те не бяха ръководени и организирани от колабораторите-комунисти и Сталин с това иска да унищожи елита на Полша както направи и в Катим с полските офицери. Наследниците на най-мракобесния режим който човечеството познава имат и до днес нахалството да ни натрапват че са ни "освободители"
        Варшавското въстание е провокирано като капан за бързо напредналите и разтеглени съветски сили. Второ "Варшавско чудо" е щяло да предотврати навлизането на руснаците в Европа. Варшавският чувал за Червената армия вероятно е замислен независимо в Лондон и Берлин. Но Сталин не прави грешка като тази от 1920 г. Настъпателната операция към Берлин е бавно и методично подготвяна и въпреки това е проведена с огромни затруднения. А Варшава бе пожертвана от Задграничното полско правителство в Лондон, което чрез Армия Крайова организира въстанието.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

          За пари да си чувал? А "старите технологии" доказано работят, докаго при Роскосмос още се мотаят. Братушкиге губят надпреварата, ако не ...ако не направят чудо.
          Нещо не ти схващам мисълта. Старите технологии в ракетостроенето работят и в Русия и в САЩ. Кои каква надпревара губи като нищо ново не е измислено ми е много чудно? Илончо просто опакова стара технология в нов целуфан и го продава на дъмпинг.
          Каква точно надпревара има в момента като всичко в тая област е от 60-70 години на минали я век. Да не би някои да е измислил двигател на друг принцип и да не сме разбрали ?

          През 2012-2013 всички спътници в света са с Руски носители , това положение е нетърпимо за страна правеща се на хегемон и затова се почва яко субсидиране на Илончо които през 2017 се очаква да изведе с негови носители около 45 % от спътниците през годината. Поради това че финансирането му е бол си позволява да пуска ракета за 62 милиона долара , докато Руснаците още държат цена около 100 милиона .....
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Това ви е за размисъл какво и защо се случва в широк околовръст край нас:

            Преди 100 години на 3 (16) юли 1917 г. болшевиките начеват своя щурм към властта. Тогава са разгонени, но само след 110 дни ще завземат властта. Цялата власт за 74 години напред. Защо тази не особено значителна, радикална партия успя да разшири влиянието си до над 1/3 от света? Само геостратегическият анализ може да даде правдив донякъде отговор.
            Към началото на ХХ век Русия се превръща в страховит геополитически масив, който започва да доминира над Евразия и застрашава позициите на останалите Велики сили. Япония едвам успява да я отблъсне от Северен Китай. Британците с мъка я удържат край границите на Афганистан и по средата на Иран. Германците укрепват и модернизират Османската империя, за да не се разпадне и руснаците да излязат на Средиземно море и да превземат Проливите. Единствен съюзник на Царя е Франция, която трепери пред прусаците. На тази основа се изгражда парадоксален триъгълен съюз с трети член ОК, в който Франция е средоточието на интереси, а противните си едни други британци и руснаци се крепят покрай Париж против Берлин и Виена.
            По това време Русия твърде бързо нараства демографски. Въпреки индустриализацията, прекомерно увеличилото се население създава социално напрежение. Започват реформи, но Николай Втори не се отказва от самодержавието. Влиза в конфликт с чуждите инвеститори. Търси нови възможности за развитие в сближаване със САЩ без да разбира, че те са предстоящия глобален съперник.
            В такава обстановка заради сръбски провокатори с множество валенции се начева общоевропейска война. Русия е принудена да подържа огромен фронт от Балтика до Румъния. А в същото време съюзниците й буксуват по френските и македонските поля. Въпреки успехите с пробива на ген. Брусилов през 1916 г., Румъния е разгромена и фронтът се проточва до Черно море. Руснаците разбират, че са вкарани в капан и започват да обмислят сепаративен мир, макар че ще загубят обещаните им през 1915 г. Проливи.
            Британците се опитват да предотвратят излизането на Русия от войната. Техен агент организира заговора за убийството и доубива Распутин (всъщност той умира от удавяне), който съветва царското семейство да прекрати участието на Русия в касапницата. За да се подсигурят, те търсят отстраняването на царя и вероятно агентурата им направлява започналата в края на зимата на 1917 революция в Петроград. Николай Втори е принуден да абдикира. Но той се извърта, за да запази възможност да се върне и наместо законно да предаде властта на сина си я прехвърля на недолюбвания си брат Михаил. Всички велики князе са против, защото това е незаконно, а и те биха могли да насочват престолонаследника Алексей докато навърши пълнолетие. Михаил разбира, че е използван и отказва да поеме престола. В Русия се установява власт на фактическо безвластие. Има някакво правителство, но също има революционни съвети, които също управляват. Започва избиването на висши военни и полицаи. Запалени са архивите на Охранката.
            Германците също се възползват от метежите в руската столица и от вакуума във властта и пропускат руски левичари през своя територия да се завърнат в Русия. Между тях и Ленин. Той се обявява за незабавно прекратяване на войната, На 3 юли болшевиките се оптват да завземат властта, но са разгромени, революционните съвети също са пресирани и цялата власт минава в ръцете на Керенски. На фронта обаче ген. Брусилов е претърпял поражение и подкрепата за оставане във войната съвсем спада. През септември новият главнокомандващ ген. Корнилов (в договорка с Керенски, който обаче се отмята) се опитва да превземе революционната столица, но куриозно е разбит. С този щурм започва Гражданската война. Руснаците искат да излязат от световната война, но са готови да воюват помежду си. Керенски е дезавуиран, безвластието се завръща. В този момент мнозинството от руските патриоти разбират, че само мирът може да спаси Русия. И подготвят или поне бездействат при болшевишкия преврат в Петроград. Неголяма съпротива има в Москва. Вероятно Охранката активно подпомага преврата. Болшевиките превземат властта, изкарват страната от войната, спечелват Гражданската война (голяма част от офицерите в Червената армия са висши царски кадри) и обединяват разпадналата се Русия с подкрепата на отговорните и продуктивни среди на руското общество. Въпреки всичките атаки срещу тези стабилизиращи империята прослойки. Впоследствие тези от болшевиките, които се оказва, че не работят за империята, са отстранени, много от тях са просто избити. Така се нормализира Русия в условията на терор и диктатура, но достигна до нивото на свръхдържава. Така болшевиките изиграха ролята на империалисти, ако и да не им беше това желанието.

            Коментар




            • Скрити истини за Старозагорските ужаси

              ANONYMOUS BULGARIA / май 20, 2013
              Соломон паша

              Соломон Леви изкла и изгори над 14 000 мирни граждани по улиците, къщите и черквите на Ески Заара (днешна Стара Загора) през Руско-турската война. И верен на древните принципи на истинската си вяра изпрати 10 000 деца, моми и юноши в Истанбул за робска продажба.

              Соломон Леви Явиш е цариградско дьонме – ислямизиран евреин, европейски възпитаник, бивш професор по литература от Парижката сорбона, масон, който остава печално известен на българското общество с артистичния си псевдоним СЮЛЕЙМАН ПАША.

              От 19 до 21 юли 1877 г. продължава старозагорското клане от турската редовна армия на Сюлейман паша, с участието на албански башибозук, черкези, командвани от Дай Ахмед и чирпански цигани.

              Актовете на садизъм са ужасяващи. Бременните жени са разпаряни и от коремите им са вадени неродени деца. Хора са нанизвани на шиш и печени като човешко чеверме. Българи са одирани живи, а кожите им са напълвани със слама и са окачвани по дърветата. Много са изгорени живи, някои първо полети с газ. Други са горени на жертвеници, имало разпънати на кръст приковани, пален е огън на гърдите на трети и е варено кафе. Млади жени са карани голи да играят кърваво хоро, където са озлочестявани и после изклани. В църквата „Св. Троица“ са изклани 2500 души, много тела на избитите остават прави, защото няма къде да падат труповете. Изклани са и укрилите се в храмовете „Св. Димитър“, „Св. Богородица“ и „Св. Николай“, които са обстрелвани с артилерия и запалени. Избити са между 14 000 и 15 000 българи, още към 1200 умират от глад и преживените ужаси. Отвлечени са към 10 000 млади момчета, момичета и жени, малко от които се връщат след Освобождението.

              Това е може би най-голямото документирано клане в българската история. Градът е напълно изпепелен и остава 5 месеца в ръцете на турците. Околните села имат същата съдба.
              Last edited by X_Y; 16.07.2017, 10:40.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                ма то нови няма ....и при Илончо за сега няма нищо ново .....само големи приказки , на база на стари технологии....
                За пари да си чувал? А "старите технологии" доказано работят, докаго при Роскосмос още се мотаят. Братушкиге губят надпреварата, ако не ...ако не направят чудо.
                Last edited by Pyramid; 16.07.2017, 00:08.

                Коментар


                • Не знам дали знаете но, да стъпиш на Луната и да я овладееш, са различни неща. По-простата техника иска по-проста автоматизация. Провалът на СССР в лунната надпревара е факт, обусловен от ред кретенизми в соца и чак такава конспирация няма. В ЦК на КПСС е цялата вина.
                  Last edited by Pyramid; 16.07.2017, 00:11.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    Не се залъгвай. Космическото лидерство не лежи на стари лаври.
                    И ресурсите не са без значение.
                    ма то нови няма ....и при Илончо за сега няма нищо ново .....само големи приказки , на база на стари технологии....
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                      Утъпкана пътека, дръжки. Американците са кацали на Луната, колкото и аз съм се разхождал на Марс. през 1967 може човек да кацне на Луната и да се върне, а през 2017та не може. Цялата работа с "кацането" на американците на Луната е холивудска бутафория. С тогавашните компютри и тогавашната технология няма как да кацне човек на Луната и пак да излети в Космоса и да се завърне на Земята. Това не е направено дори сега, петдесет години по-късно, а какво говорим за тогавашната примитивна технология.
                      Last edited by X_Y; 16.07.2017, 10:39.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                        А ти в кво вярваш? Че през август 44та съветската армия се е захранвала от Урал? Да не би заводите в Москва и Ленинград по това време да произвеждат сапунени мехури, че тилът (логистиката) на Червената армия е чак в Урал?
                        съветската армия не е можела да прекоси една тъпа река и да дебаркира на другия бряг, дори когато отсрещния бряг е завладян от приятелски войски. Или не са имали патрони и снаряди? Или Висла е широка стотина километра, та на войските им трябват кораби? Очевадно е, че войските спират настъплението по заповед на Сталин, иначе Варшава щеше да е в съветски ръце още в първата седмица на август.
                        А пък постът ти по този въпрос е пълен бълвоч. При това мътен. Едва ли някой е разбрал какво искаш да кажеш. Както винаги.
                        Добре де, трябваше ли толкова грубо? Накратко, едва ли е до некомпетентност от страна на Сталин. Преднамерено е било.
                        Last edited by X_Y; 16.07.2017, 10:39.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                          Ами до луната аджеба кога ше стигне ? щото там е вече утъпкана пътека ...уж .
                          Утъпкана пътека, дръжки. Американците са кацали на Луната, колкото и аз съм се разхождал на Марс. Само идиот може да вярва, че през 1967 може човек да кацне на Луната и да се върне, а през 2017та не може. Цялата работа с "кацането" на американците на Луната е холивудска бутафория. С тогавашните компютри и тогавашната технология няма как да кацне човек на Луната и пак да излети в Космоса и да се завърне на Земята. Това не е направено дори сега, петдесет години по-късно, а какво говорим за тогавашната примитивна технология.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                            Че какво толкова е ново е направил .....научиха се да извеждат спътници в космоса отново ??? ..... и правят дъмпинг да вземат пазарен дял. Компанията му е на загуба , но получава щедро финансиране и това му позволява да сваля цените.....
                            Не се залъгвай. Космическото лидерство не лежи на стари лаври.
                            И ресурсите не са без значение.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              ...и ти ли вярваш в това?
                              А ти в кво вярваш? Че през август 44та съветската армия се е захранвала от Урал? Да не би заводите в Москва и Ленинград по това време да произвеждат сапунени мехури, че тилът (логистиката) на Червената армия е чак в Урал?
                              съветската армия не е можела да прекоси една тъпа река и да дебаркира на другия бряг, дори когато отсрещния бряг е завладян от приятелски войски. Или не са имали патрони и снаряди? Или Висла е широка стотина километра, та на войските им трябват кораби? Очевадно е, че войските спират настъплението по заповед на Сталин, иначе Варшава щеше да е в съветски ръце още в първата седмица на август.
                              А пък постът ти по този въпрос е пълен бълвоч. При това мътен. Едва ли някой е разбрал какво искаш да кажеш. Както винаги.
                              Last edited by X_Y; 16.07.2017, 10:38.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                                Че какво толкова е ново е направил .....научиха се да извеждат спътници в космоса отново ??? ..... и правят дъмпинг да вземат пазарен дял. Компанията му е на загуба , но получава щедро финансиране и това му позволява да сваля цените.....
                                Ами до луната аджеба кога ше стигне ? щото там е вече утъпкана пътека ...уж .

                                Коментар

                                Working...
                                X