IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Начев, здрасти ...четох тези два дни отгоре-отгоре новини...и особено тези от НТВ, и странно, приоритетът беше изцяло за думите на Иво Христов
    Новина номер 1! Тема за дискусии - първа и обхватна на политическо представяне. ..В другите медии с национален обхват - също!
    Всичко друго - наред, особено Бюджетът! ...ама, Христов - национален проблем??!

    Не бих характеризирала по неговия начин народопсихологическите проблеми, но, признавам, разликата няма да е драстична в моето определение...
    Свикнала съм да търся ...причините... Защо-то
    И не бих се извинявала, а бих обяснила....точно тия причини(защото-та)...за ...дебилната ситуация на прехода ...и изборите му ... и медиите му ... и ...безконтролността... и търпението....И Махатма Ганди, мисля, не би ме съдил за мнението ми
    Last edited by съни(тя); 10.11.2017, 04:49.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      Добре, че сме в НАТО и "гейропа", че иначе досега да бяхме като Украйна, Молдова или Грузия.
      Барабар с всичката ни "могъща" армия от бай-ти-тошово време със стотиците консервени кутии дето подарихме на макетата, "магучите" ракети и 20-тината мига.
      Толкова за представата за могъщество в условията на 21 век и колективна отбрана.

      П.П. Макар, че като слушам бай-ти-бойча, наследника на правешкия чукундур, като нищо може да ни изхвърлят и да се оправяме сами, щом си мислим за лодки и платноходки, когато отсреща строят разрушители, ракети и подводници.
      шаш.... до вчера (година-две-три) не пееше ли дитирамби за "бай-ти-бойча, наследника на правешкия чукундур"
      Или. мислиш, че главатарят на бандата е по-благороден, ако му се присламчи шепичка ...различни?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
        Те сега си ......


        Брюксел с нови правила за газопровода от Русия до България

        Прочети още на: https://www.dnes.bg/eu/2017/11/09/br...lgariia.358681

        Думам ти дъще (България), сещай се снахо (Германия)!
        Странно, кой внуши на разни чиновници (включително неизбрани) от Брюксел, че е позволено в Европа открито да се върви против интересите на Германия.
        Против интересите на Германия ли? В Европа на може да се върви против интересите на САЩ! Всичко останало е ала-бала.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

          Начев, професора съвкупно в целия си живот е направил много по малко грешки от БХ. Така че това което си написал е валидно в много малка степен
          А дали грешката е вярна? Като гледам докъде се докарахме, политическият опит на голяма част от населението е дебилен и то не успява да контролира процесите в собствената си държава. Не изключвам и себе си от това число, въпреки усилията ми в една или друга насока. А най-големите дебили май са сред управляващите.

          Коментар


          • Касационният съд отмени арбитражното решение за Български морски флот

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              В последния брой на авторитетното германско списание Der Spiegel беше публикувана статия, която предизвика истинска сензация не само в Германия, но и в Европа и дори в САЩ. Статията, публикувана като "секретно изследване на Бундесвера" и озаглавена "Германските военни стратези смятат, че разпадането на ЕС е възможно" (1), започва със следната тревожна прогноза: "Бундесверът твърди, че краят на Запада, в сегашния му вид, вероятно ще настъпи още през следващите няколко десетилетия.
              Този извод следва от т.нар. "Стратегическа перспектива 2040” (Strategischen Vorausschau 2040), приета в края на февруари 2017 от министъра на отбраната и обявена след това за секретна". В този документ с обем от 102 страници Бундесверът, за първи път в историята си, показва, как социалните тенденции и междунароните конфликти могат да повлияят върху политиката за сигурност на Германия през следващите десетилетия. Докладът не съдържа конкретни заключения за въоръженията и военната мощ, а само очертава рамките, в които вероятно ще се развиват германските въоръжени сили в бъдеще”.



              В резултат от анализа си, експертите от Управлението за планиране на Бундесвера (Bundeswehrplanungsamt) лансират шест възможни сценария, касаещи политическата сигурност на немската държава. Последният и най-негативен измежду тях, озаглавен „ЕС в състояние на дезинтеграция и Германия в реактивен режим”, предполага възникването на „множествени конфронтации”. В него се прогнозира, че международният ред в света ще бъде ерозиран в резултат от десетилетията на нестабилност, различните ценностни системи на планетата, вместо да се сближават, още повече ще се раздалечават, а процесът на глобализация ще спре.

              Според този сценарий на Бундесвера за бъдещето: „Разширяването на ЕС ще бъде преустановено, а все нови държави ще започнат да напускат Съюза. Европа ще загуби глобалната си конкурентоспособност в много сфери. Все по-неподреденият и отчасти хаотичен и конфликтен свят радикално ще промени обкръжението на Германия и цяла Европа в сферата на политиката за сигурност”.

              В най-негативния шести сценарий се твърди, че ЕС ще се разпадне, а водещата в миналото държава – САЩ, ще бъде поразена от икономически упадък и няма да може да попречи на ерозията на доминирания от нея сегашен световен ред.

              В петия и малко по-позитивен сценарий, наречен „Западът срещу Изтока”, се прогнозира, че някои източноевропейски членове на ЕС ще замразят процеса на евроинтеграция, докато други ще се присъединят към новия Източен блок. Според тази версия за бъдещето, двата противопоставящи се блока, макар и да продължат да търгуват помежду си, все повече ще се раздалечават в политическо и културно отношение. Западът ще обединява САЩ и по-голямата част от Европа, а „Източният свят” ще включва на първо място Китай и Русия. Конкурентната борба за ресурси ще се ожесточи, но икономическите връзки все още ще пречат на избухването на големи военни конфликти. В същото време, „зависимостта от природните ресурси ще тласне някои източноевропейски държави в прегръдките на Москва”.

              Според четвъртия сценарий, озаглавен „Многополюсна конкуренция”, в Европа ще нараства екстремизмът, а отделни членове на ЕС „при всеки удобен случай ще търсят специфичен подход към руския модел на държавен капитализъм”. В този свят с неясно устройство, САЩ ще бъдат необходими като гарант за реда и стабилизиращ фактор. Заради „замразената” глобализация Китай ще губи позиции и ще става все по-неустойчив, опитвайки се да компенсира това като следва един все по-агресивен външнополитически курс. Русия, напротив, ще се стабилизира във вътрешнополитически план, благодарение на високите цени на суровините и затова все по-малко ще се бои от сблъсъци във външнополитически план. Възможно е в ЕС да настъпи „краят на европейските илюзии”, ще нарастват признаците за отчуждаване на Съюза от САЩ, а обкръжението на Германия ще стане непредсказуемо, повишавайки рисковете за нейната сигурност.

              Както се посочва в материала на Der Spiegel, „този официален правителствен документ съвършено ясно очертава възможния крах на ЕС, който вероятно би имал непредсказуеми последици за сигурността на Германия. Освен това обаче, се лансират още три сценария за бъдещето, с които Бундесверът би трябвало да се съобрази при планирането на бюджета си за следващите години. В Германия за първи път се използва подобен метод на прогнозиране. Авторите на документа обаче подчертават, че всъщност не дават никакви прогнози, а само са моделирали възможното развитие на събитията. В същото време, те настояват, че всички сценарии са напълно правдоподобни и могат да бъдат осъществени на практика до 2040”.

              Интересно е, че авторите на „Стратегическа перспектива 2040” все пак не са дръзнали да разработят откровено апокалиптичен сценарий за бъдещето. Както посочва в коментара си Der Spiegel, „подобен вариант би следвало да включва прекратяване на съществуването на НАТО, както впрочем и на Бундесвера, но очевидно анализаторите от Управлението за планиране на германските въоръжени са предпочели да не прогнозират собствения си крах”.

              Не по-малко интересно е впрочем, че в самото германско общество описаните по-горе негативни сценарии бяха посрещнати с разбиране. Както се посочва в редакционен материал на бизнес-изданието Investor Verlag: „Колапсът може да стане факт много по-рано. Полша, Чехия и Унгария и в момента споделят политиески възгледи, които радикално се различават от тези на елитите в такива държави, като Германия и Холандия. И занапред този разрив между Изтока и Запада само ще се задълбочама. Към това следва да добавим конфликта между Испания и Каталуния. Правителството в Мадрид не се поколеба да използва насилие против собствените си граждани, но както изглежда нито Брюксел, нито Берлин, се интересуват от това. Дали кризата в Каталуния ще провокира краха на ЕС? А т.нар. Brexit? Или пък мигрантската криза? Никой не може със сигурност да прогнозира, как точно ще се развият събитията. Едно обаче е сигурно: и в момента има повече от достатъчно места, където тлеещите конфликти могат във всеки момент да бъдат възпламенени. В сегашния си вид ЕС очевидно е нежизнеспособен. И, както изглежда, нито един европейски политик не е в състояние да предложи решения на съществуващите проблеми” (2).

              Що се отнася до пазарите, според експерта на Investor Verlag Димитри Спек: „Когато ЕС рухне, на пазарите ще настъпи хаос. Непреодолимият колапс на Съюза ще се окаже гръм от ясно небе за повечето инвеститори. Защото едва ли някой от тях вярва в това, което вече се очертава на хоризонта. Фактите обаче са еднозначни, стига разбира се да си достатъчно смел да погледнеш действителността в лицето”.

              В заключение, след като предупреждава читателите си, повечето от които са представители на германския бизнес и други пазарни играчи, Investor Verlag завършва материала си със следния „оптимистиен” призив: „Въпреки това, пожелаваме на нашите читатели да излязат като победители от очертаващата се криза. Защото има начини и средства не само да се подготвим за предстоящия колапс на ЕС, но дори и... да спечелим от него”.
              доста реалистично , за разлика от приказките на Юнкер.

              Коментар


              • В последния брой на авторитетното германско списание Der Spiegel беше публикувана статия, която предизвика истинска сензация не само в Германия, но и в Европа и дори в САЩ. Статията, публикувана като "секретно изследване на Бундесвера" и озаглавена "Германските военни стратези смятат, че разпадането на ЕС е възможно" (1), започва със следната тревожна прогноза: "Бундесверът твърди, че краят на Запада, в сегашния му вид, вероятно ще настъпи още през следващите няколко десетилетия.
                Този извод следва от т.нар. "Стратегическа перспектива 2040” (Strategischen Vorausschau 2040), приета в края на февруари 2017 от министъра на отбраната и обявена след това за секретна". В този документ с обем от 102 страници Бундесверът, за първи път в историята си, показва, как социалните тенденции и междунароните конфликти могат да повлияят върху политиката за сигурност на Германия през следващите десетилетия. Докладът не съдържа конкретни заключения за въоръженията и военната мощ, а само очертава рамките, в които вероятно ще се развиват германските въоръжени сили в бъдеще”.



                В резултат от анализа си, експертите от Управлението за планиране на Бундесвера (Bundeswehrplanungsamt) лансират шест възможни сценария, касаещи политическата сигурност на немската държава. Последният и най-негативен измежду тях, озаглавен „ЕС в състояние на дезинтеграция и Германия в реактивен режим”, предполага възникването на „множествени конфронтации”. В него се прогнозира, че международният ред в света ще бъде ерозиран в резултат от десетилетията на нестабилност, различните ценностни системи на планетата, вместо да се сближават, още повече ще се раздалечават, а процесът на глобализация ще спре.

                Според този сценарий на Бундесвера за бъдещето: „Разширяването на ЕС ще бъде преустановено, а все нови държави ще започнат да напускат Съюза. Европа ще загуби глобалната си конкурентоспособност в много сфери. Все по-неподреденият и отчасти хаотичен и конфликтен свят радикално ще промени обкръжението на Германия и цяла Европа в сферата на политиката за сигурност”.

                В най-негативния шести сценарий се твърди, че ЕС ще се разпадне, а водещата в миналото държава – САЩ, ще бъде поразена от икономически упадък и няма да може да попречи на ерозията на доминирания от нея сегашен световен ред.

                В петия и малко по-позитивен сценарий, наречен „Западът срещу Изтока”, се прогнозира, че някои източноевропейски членове на ЕС ще замразят процеса на евроинтеграция, докато други ще се присъединят към новия Източен блок. Според тази версия за бъдещето, двата противопоставящи се блока, макар и да продължат да търгуват помежду си, все повече ще се раздалечават в политическо и културно отношение. Западът ще обединява САЩ и по-голямата част от Европа, а „Източният свят” ще включва на първо място Китай и Русия. Конкурентната борба за ресурси ще се ожесточи, но икономическите връзки все още ще пречат на избухването на големи военни конфликти. В същото време, „зависимостта от природните ресурси ще тласне някои източноевропейски държави в прегръдките на Москва”.

                Според четвъртия сценарий, озаглавен „Многополюсна конкуренция”, в Европа ще нараства екстремизмът, а отделни членове на ЕС „при всеки удобен случай ще търсят специфичен подход към руския модел на държавен капитализъм”. В този свят с неясно устройство, САЩ ще бъдат необходими като гарант за реда и стабилизиращ фактор. Заради „замразената” глобализация Китай ще губи позиции и ще става все по-неустойчив, опитвайки се да компенсира това като следва един все по-агресивен външнополитически курс. Русия, напротив, ще се стабилизира във вътрешнополитически план, благодарение на високите цени на суровините и затова все по-малко ще се бои от сблъсъци във външнополитически план. Възможно е в ЕС да настъпи „краят на европейските илюзии”, ще нарастват признаците за отчуждаване на Съюза от САЩ, а обкръжението на Германия ще стане непредсказуемо, повишавайки рисковете за нейната сигурност.

                Както се посочва в материала на Der Spiegel, „този официален правителствен документ съвършено ясно очертава възможния крах на ЕС, който вероятно би имал непредсказуеми последици за сигурността на Германия. Освен това обаче, се лансират още три сценария за бъдещето, с които Бундесверът би трябвало да се съобрази при планирането на бюджета си за следващите години. В Германия за първи път се използва подобен метод на прогнозиране. Авторите на документа обаче подчертават, че всъщност не дават никакви прогнози, а само са моделирали възможното развитие на събитията. В същото време, те настояват, че всички сценарии са напълно правдоподобни и могат да бъдат осъществени на практика до 2040”.

                Интересно е, че авторите на „Стратегическа перспектива 2040” все пак не са дръзнали да разработят откровено апокалиптичен сценарий за бъдещето. Както посочва в коментара си Der Spiegel, „подобен вариант би следвало да включва прекратяване на съществуването на НАТО, както впрочем и на Бундесвера, но очевидно анализаторите от Управлението за планиране на германските въоръжени са предпочели да не прогнозират собствения си крах”.

                Не по-малко интересно е впрочем, че в самото германско общество описаните по-горе негативни сценарии бяха посрещнати с разбиране. Както се посочва в редакционен материал на бизнес-изданието Investor Verlag: „Колапсът може да стане факт много по-рано. Полша, Чехия и Унгария и в момента споделят политиески възгледи, които радикално се различават от тези на елитите в такива държави, като Германия и Холандия. И занапред този разрив между Изтока и Запада само ще се задълбочама. Към това следва да добавим конфликта между Испания и Каталуния. Правителството в Мадрид не се поколеба да използва насилие против собствените си граждани, но както изглежда нито Брюксел, нито Берлин, се интересуват от това. Дали кризата в Каталуния ще провокира краха на ЕС? А т.нар. Brexit? Или пък мигрантската криза? Никой не може със сигурност да прогнозира, как точно ще се развият събитията. Едно обаче е сигурно: и в момента има повече от достатъчно места, където тлеещите конфликти могат във всеки момент да бъдат възпламенени. В сегашния си вид ЕС очевидно е нежизнеспособен. И, както изглежда, нито един европейски политик не е в състояние да предложи решения на съществуващите проблеми” (2).

                Що се отнася до пазарите, според експерта на Investor Verlag Димитри Спек: „Когато ЕС рухне, на пазарите ще настъпи хаос. Непреодолимият колапс на Съюза ще се окаже гръм от ясно небе за повечето инвеститори. Защото едва ли някой от тях вярва в това, което вече се очертава на хоризонта. Фактите обаче са еднозначни, стига разбира се да си достатъчно смел да погледнеш действителността в лицето”.

                В заключение, след като предупреждава читателите си, повечето от които са представители на германския бизнес и други пазарни играчи, Investor Verlag завършва материала си със следния „оптимистиен” призив: „Въпреки това, пожелаваме на нашите читатели да излязат като победители от очертаващата се криза. Защото има начини и средства не само да се подготвим за предстоящия колапс на ЕС, но дори и... да спечелим от него”.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                  Дааааааааа надай се . Ще го направят и ще си получават газта и в един момент и бг ще купува от нея. С тези информации които излизат за янките че купували от руснаците сгъстена газ и я продавали на абдалите от литва скоро и бързо ще се откажат всички да работят с тях. Да не говорим за новите заводи за втечнен газ на руснаците- един правят/или направиха вече на черно море
                  Ма важното е че са прецакали руснаците

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                    Те сега си ......


                    Брюксел с нови правила за газопровода от Русия до България

                    Прочети още на: https://www.dnes.bg/eu/2017/11/09/br...lgariia.358681

                    Думам ти дъще (България), сещай се снахо (Германия)!
                    Странно, кой внуши на разни чиновници (включително неизбрани) от Брюксел, че е позволено в Европа открито да се върви против интересите на Германия.
                    Дааааааааа надай се . Ще го направят и ще си получават газта и в един момент и бг ще купува от нея. С тези информации които излизат за янките че купували от руснаците сгъстена газ и я продавали на абдалите от литва скоро и бързо ще се откажат всички да работят с тях. Да не говорим за новите заводи за втечнен газ на руснаците- един правят/или направиха вече на черно море
                    Last edited by X_Y; 09.11.2017, 19:17.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                      Изявата на проф. Христов ми подейства като шамар.
                      Отръсквам се.
                      Не ще!.
                      Начев, професора съвкупно в целия си живот е направил много по малко грешки от БХ. Така че това което си написал е валидно в много малка степен

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                        Последното си обръщение полковник Муамар Кадафи направил няколко часа преди мъчителната си смърт.
                        Ето и въпросните думи:


                        “Слушайте сега, вие, хората от НАТО! Вие бомбардирате стената, която не пропускаше потока на африканската миграция към Европа, стената, спираща терористите от “Ал Кайда”. Тази стена е Либия. Вие я унищожавате. Вие сте идиоти. За хилядите имигранти от Африка, за подкрепата на “Ал Кайда” ще горите в ада. И така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега. “
                        Чете ли вчера, че го били изнасилили преди да го претрепят. Твърде варварско!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение

                          Точно Либия е перфектния пример, как сами се избиват местните, без да им е крив никой.
                          Отиде си Кадафито, отидоха си и американците, проблемите обаче са си там.
                          Последното си обръщение полковник Муамар Кадафи направил няколко часа преди мъчителната си смърт.
                          Ето и въпросните думи:


                          “Слушайте сега, вие, хората от НАТО! Вие бомбардирате стената, която не пропускаше потока на африканската миграция към Европа, стената, спираща терористите от “Ал Кайда”. Тази стена е Либия. Вие я унищожавате. Вие сте идиоти. За хилядите имигранти от Африка, за подкрепата на “Ал Кайда” ще горите в ада. И така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега. “
                          Last edited by markov; 09.11.2017, 18:32.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                            Изявата на проф. Христов ми подейства като шамар.
                            Отръсквам се.
                            Не ще!
                            Когато публични лица и политици говорят за народа - в качеството му на абстрактен, събирателен субект, единственото което могат да си позволяват е загриженост, преклонение и обич. Точка!
                            Има определени неща, които един човек занимаващ се с политика не може да си позволява за разлика от от нас, обикновените хора. Същевременно това е добъд повод да си кажем правичката, че ние - човеците не съдим еднакво и по обективни критерии словесните и други изяви на себеподобните си. Това е един своеобразен психологически феномен, който се родее с нашата емоционална човешка природа, която си съществува паралелно с чисто рационалното. Всички сме го преживявали - дори и в малки неформални общности винаги има някоя персона, която се радва на вниманието на останалите и е в състояние да си позволява прояви и език, които другиму нито биха били позволени, нито простени. Знаете какво се случва на купон, на който присъства някоя мацка, известна със либералното си отношение към високоалкохолните напитки, а също и на други чешити от типа - душата на компанията.
                            Своеобразен представител на тази общност е любимият баща на народа - БХ, който ако трябваше да бъде честно преценяван и "съден", то името му досега отдавна да беше забравено. Противно на това, нещо във вида му, в излъчването му, в жеста и мимиката, с които съпровожда постоянно сътворяваните нелепици, ни кара да свиваме рамене, дори снизходително да се усмихваме и да продължаваме нататък. Обичайно безкритично, а може и да е критично, ама безрезултатно.
                            Е, професоре, имам лоша новина за Вас. Вие не принадлежите на тази група и буквално с една дума успяхте да ме разочаровате и обидите по един недопустим начин. Честно ли е отношението ми към проф. Христов заради една, вероятно случайно изпусната дума. Ами ... не е, ама и аз, по дяволите, имам свои емоции, представи, изисквания и очаквания. Ще кажа и друго: подходящо е да се заяви отношение към подобни изяви, че да няма двусмислия, а и да се осигури равноправно третиране на неподходящите изяви. С последното искам да направя мост към проявите на един друг наш "форумен герой", който напълно справедливо си е спечелил пренебрежителното прозвище "Черешаря" и то ще го съпровожда до момента на принудата да търпим медиините му изяви. Съвсем наскоро той си позволи също едно унизително отношение, съпроводено с крайно неподходящи квалификации, при това отправено към деца и това не му беше "простено". Още повече, че черешовата изцепка стана по време на неговата момчурляшка политическа битност, ама новата е изваяна от пекЪн политик на вече средна възраст и си е дразнещ рецидив.
                            Следователно, абсолютно неприемливо и несправедливо би било да подмина издънката на Христов, въпреки иначе безспорната му начетеност, която може да се окаже, че надвишана сумарната такава на произволно избрана гербова конфигурация. Да си учена глава не значи, че задължително ставаш и добър политик. Не искам да го поощрявам да двуличничи, но след като имаш потребност да се показваш и претенции да поучаваш, бъди тока добър да си платиш и съответната дан.
                            Някога си нямахме джаджи, пък и времето беше друго, та играехме навън и четяхме като изоглавени. Спомням си от ранното детство, че освен задължителната литература, за която стриктно се следеше, винаги държах някъде наблизо - ама така, че да не се вижда особено явно, разни други книжки. Особено ме вдъхновяваха героиката и приключенията. Дано не пресиля нещата, но и аз подобно на някои (с тяхното Винету) ставах човек с книгите на Майн Рид, Лизелоте Вайскопф Хенрих, Емилио Салгари, Джек Лондон и мн. др.
                            В играта на индианци и каубои се счаташе за особено наказание и обида да те определят да си каубой. Респективно най-голямата чест беше да си от Синовете на Великата мечка. Въпреки своята техническа, пък и социална изостаналост тези герои ни респектираха и вдъхновяваха. Та и аз искам да почета изявата на проф. Христо като му дам почетното звание: "Синът на племето на дебилите".
                            Начев , да прощаваш , ама един кош приказки изприказва за няма нищо . Ми народът си е дебилизиран бе , след толкоз години "преход" и всяка вечер "Слави" , се въодушевява само от ..." таз голямата дупара кой ше я обара..." Лекарството е горчиво , истината е грозна ! Браво на Иво че казва нещата с истинските им имена . Ако не бяхме дебилизиран народ , щеше ли да има БХ-3 ?!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                              " Диктатора " го преизбират редовно на избори в които участва и опозиция ..... след победата позицията му толкова се засилва че докато той не реши да си ходи няма кои да го свали ......

                              Изобще няма да коментирам тъпата идеята за демокрация в арабско общество където още се делят на племена ....
                              Глей сега, тя самата идея за демокрация е тъпа, ако няма кой да отстоява демокрацията в правилно формован тип. Без законност, без всеобща грамотност, без материални натрупвания на мнозинството, без вработеност на почти всички трудоспособни лица, желаещи да се трудят и самоиздържат, без перспективи за личностно развитие и без опазване достойнството на всички членове на обществото, не може да функционира демократичната уредба. С други думи демокрацията е фикция, чрез която прилъгват баламите. Което не означава, че не бива да се стремим към нея. По същия начин имаше стремления към комунизъма. И това работеше до известна степен. Номерът е в КПД-то.

                              Коментар


                              • Те сега си ......


                                Брюксел с нови правила за газопровода от Русия до България

                                Прочети още на: https://www.dnes.bg/eu/2017/11/09/br...lgariia.358681

                                Думам ти дъще (България), сещай се снахо (Германия)!
                                Странно, кой внуши на разни чиновници (включително неизбрани) от Брюксел, че е позволено в Европа открито да се върви против интересите на Германия.

                                Коментар

                                Working...
                                X