IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Интересно е кои са финансовите благодетели зад Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ). ICIJ е клон на Center for Public Integrity и получава финансиране от вашингтонската банкова група. Сред паричните благодетели на разследващите журналисти са Ford Foundation на фамилията Форд, Фондация „Отворено общество” на Джордж Сорос, както и The Rockefeller Family Fund и Rockefeller Brothers Fund на влиятелното американско семейство Рокфелер. След разкритията на Panama Papers преди няколко месеца друг популярен източник на разкрития за тайните на глобалните политика и финанси – WikiLeaks, съобщи, че зад ICIJ стоят Агенцията за международно развитие на САЩ (USAID) и спекулантът Джордж Сорос.

    Общото между всички разкрития на Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) от последните години е, че всички те представляваха силен удар срещу лондонската банкова група в битката за привличане на капитали. След всеки нов скандал се набива на очи един факт – винаги замесени са фамилиите Самюъл, Ротшилд, Лазард, Барух, Беринг, Сафра и други свързани с Лондон банкерски династии. Документите на Panama Papers, Offshore leaks, Swiss leaks и последният Paradise Papers по никакъв начин не хвърлят светлина върху предполагаемо участие на водещи американски банкови институции в офшорни операции – нещо, за което има богата информация. Могъщите финансови кръгове, поддържащи долара и финансовата система на доларовата икономика, по никакъв начин не са засегнати в разобличенията на ICIJ. Това говори само за едно ударът идва от Вашингтон.

    Посланието, което отправят инициаторите на атаката към влиятелни световни политици, корпорации и бизнесмени, е пределно ясно – ако не влагате капиталите си в банки, крепящи американския долар, имената ви може да попаднат в подобен списък и да станете мишена на американската данъчна администрация.



    Според едно издание БХ е също вътре с около 3,2 милиарда евро

    Коментар


    • Paradise Papers и необявената финансова война между Лондон и Вашингтон

      Имената на кралица Елизабет, Рекс Тилърсън и Джъстин Трюдо изскачат от разкритията на Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ)

      Спомняте ли си Offshore Leaks – изтеклите през 2013 г. 260 гигабайта информация за офшорната империя на покойния Ели де Ротшилд от френския клон на прочутата банкерска династия? Може би не. А избухналия две години по-късно скандал Swiss Leaks, в който бяха замесени водещи транснационални банки, свързани с британските финансови кръгове като HSBC, а също и политици като бившия филипински президент Фердинанд Маркос, ръководителя на Азербайджан Илхам Алиев, бившия премиер на Грузия Бидзина Иванишвили, бившия руски вицепремиер Игор Шувалов, Валерий Голубев от Газпром, както и украинските олигарси Ринат Ахметов и Дмитрий Фирташ? Със сигурност всеки си спомня много добре най-мащабното изтичане на информация за глобалния офшорен бизнес в рамките на разследването Panama Papers. Общото между всички тях е организацията, която стои зад проучванията и изобличенията – Международният консорциум на разследващите журналисти (ICIJ). В неделя, 5 ноември, ICIJ излезе с ново разобличение за сенчестия офшорен бизнес. Paradise Papers, както разследващите журналисти наричат разкритията, включва 13,4 милиона документи на компанията Appleby, разположена на офшорните Бермудски острови.

      ICIJ съобщават, че документите потвърждават наличието на сериозни офшорни интереси в кралския двор на Великобритания, в Белия дом и в обкръжението на канадския премиер Джъстин Трюдо. В списъка попадат имената на 120 политици от целия свят, но също и компании като Apple, Nike, Uber, Siemens, Deutsche Bank и Bayer. Както съобщава BBC, от документите става ясно, че кралица Елизабет II е инвестирала около 10 млн. британски лири в офшорката. От влиятелната медия обаче подчертават, че няма нищо незаконно в притежанието на офшорни активи от кралицата, нито че съществуват доказателства кралският двор да е участвал в схеми за укриване на данъци.

      В документите фигурира името на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, който преди време оглавява офшорната компания Marib Upstream Services на Бермудските острови. От списъка изскачат още имената на президентите на Колумбия и Либерия Хуан Мануел Сантос и Елън Джонсън Сърлийф, на трима бивши премиери на Канада – Жан Кретиен, Пол Мартин и Браян Мълроуни, на бившия президент на Коста Рика Хосе Мария Фигерес, на бившите министър-председатели на Япония и Пакистан Юкио Хатояма и Шаукат Азиз, както и тези на попзвездата Мадона и фронтмена на U2 Боно.

      Разкритията са част от ожесточилата се в последните години война за надмощие между водещите глобални финансови центрове (повече в брой 39 на списание a-specto). Днес битката между различните глобализирани банкови кръгове се води за контрол над колосалните потоци на т.нар. „нови пари” – крупните капитали от развиващите се страни Бразилия, Русия, Китай, Индия и държавите в Източна и Югоизточна Азия. По различни оценки става дума за няколко трилиона долара, които са в състояние да отсрочат прогнозирания крах на западната финансова система. Днешните офшорни зони не са проблем на световната финансова система – те са самата система. Близо 60% от глобалните финанси са скрити именно в тези центрове и оттам диктуват дневния ред на световните инвестиции. Офшорните зони са гръбнакът на глобализираната световна икономика, а паричните потоци към тях са нейната кръвоносна система. С помощта на офшорните финансови институции водещите световни банкови кръгове (най-вече британските финансови лобита с център Лондон) успяват да изземат колосални капитали в своите офшорни банки.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Относно евреи не вярвам някой пред себе си да се лъже че видиш ли сме щели да застане м пред дулото и да кажем "море немецо крака си давам евреина не давам". Хайде да не бъдем по християни от папата и да се лъжем. Ако адолф беше победил нямаше да остане кьорав евреин, лошото е че и славяните/ние/ сме били определени за разни лоши неща
        Акото мирише лошо и цапа гащите. В историята няма "ако"!
        Ако България беше пратила едни 30-тина дивизии на източния фронт, сега волгоград щеше да се казва Нови Болгар.
        Ако не бяхме дали писменост на тарамбуките от североизток, сега щяха да пишат на китайски.
        Ако бяхме избесили преди 28 години едни дебили, сега щяхме да сме на нивото на Чехия.
        Още много "акота" може да се изпишат.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mario Teran

          Отговора знаеш ли? А ти защо кесиш тук, потънал в напъни?
          Пиши на правилен/литературен/ български език в общуването си с мен. Думата кесиш не ми е понятна. Отделно от това защо се месиш в разговора ми с намушкания под кръста индивид, да не би двамата да споделяте една клавиатура?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение

            А те подчинени на рептилите и фашистките юдомасони. А всичко това обслужва Сорос, с дясна ръка - Костов. Тоест Германия, това е Костов, който е бивш червен. Тоест, червена Германия! Ето, отново победихте!
            Happy? Не ви личи, че сте победители.......
            Ако са ви такива победите, представям си загубите ви как ще изглеждат.
            Как ли би изглеждал продукт на съветската икономика, ако бяха загубили?
            Труден въпрос, нали?
            Най-вероятно няма да ти отговорят, вземайки предвид нивото.
            Наистина не мога, да си представя руско произведение на техниката, при положение че бяха паднали.
            Вземайки предвид темпа на възстановяване, лично за мен победителите не са руснаците.

            Коментар


            • Яяяяя как убаво тоя депесарски, тлъст ибрикчия е изобразил "мутрата", цецко, главчев, "патрЕотите", ОБАЧЕ странно защо е забравил да сложи там и ДС господарите си от библиотекарския, както и откровените дебили от БКП/БСП, които самият негов "приятел" нарича:
              "Върхушката на БСП паразитира върху носталгично настроения и все по-умиращ електорат. По цял свят левите партии държат младежките движения, активните малцинства или мнозинства, ако щете. У нас “лявата партия” се спаружва и се превръща в лимитрофическо образувание около все по-умиращ електорат в буквалния и физическия смисъл на тази дума. И колкото и да е странно, електоралното свиване на БСП е по-скоро медицински, а не социален процес."
              (От интервю за сп. a-specto)

              Коментар


              • 10-ти ноември е триумфът на комунистите, които пропуснаха 9-ти септември !

                Коментар


                • Проф. Людмил Георгиев: Дебилите, тези приятни и сърдечни хора, никога не биха позволили за трети път да ги управлява Бойко Борисов

                  Моят приятел проф. Иво Христов бил казал, че 80 процента от хората в България били… дебили?!
                  Ако оставя настрана факта, че в контекста на речта му тази фраза има съвършено различно измерение, ще кажа, че не е прав. Не е прав, защото дебилите са много мили, непосредствени и доброжелателни хора, въпреки психичните си увреждания. Не е прав, защото повече от 80 процента от хората в България са завистливи, злобни и отричащи всичко и всеки.

                  Не е прав, защото повече от 80 процента от хората в България са откровено п..сти и представляват твърде лош човешки м…риал, по думите на Светиня Му – Мут….ньо от Банкя.
                  Не е прав, защото повече от 80 процента от хората в България разбират от всичко – от футбол, от наука, от политика /особено международната/, от история, от всичко, за каквото се сетите.
                  Не е прав, защото в социалните мрежи е пълно с гениални българи, които незнайно защо не са получили подобаващо световно признание.

                  Не е прав, моят приятел проф. Иво Христов, защото тук, в България, всички „парле ву франсе“, както казва М..рата от Банкя. Е, може ли при това положение Иво да казва, че 80 процента от хората в България са дебили – ма то и във Франция даже не всички „парле ву франсе“! Не е прав, казвам ви!
                  Иво, скъпи приятелю, моля те, недей да обиждаш д..билите, сравнявайки ги с тези 80 процента от хората в България! Защото дебилите, тези приятни и сърдечни хора, никога не биха си позволили за трети път да ги управлява М..рата Бойко Борисов!

                  Защото дебилите, тези откровени хора, не биха позволили Валери Симеонов да им е вицепремиер, а пък някой си Главчев – председател на тяхното Народно събрание! Защото дебилите, тези твърде милозливи хора, по принцип изключват телевизорите, когато видят Ц..вула Цветан Цветанов да се появи на екрана – просто дебилите изпитват органична непоносимост към този човек!

                  Защото дебилите са хора с достойнство – те, например, никога не биха приели съвет, камо ли да им нарежда, американската държава, тъй като само оградата на къщата на баба им е повече от хиляда години по-стара от САЩ! Защото дебилите, тези чисти хора, драматично се погнусяват, когато М….геньо се целува в уста с онова брюкселско н…..зумение Жан-Клод Юнкер – просто им напомня мляскането между Тодор Живков и Леонид Брежнев!

                  Защото, в крайна сметка, дебилите са индивидуалности, всеки със свой собствен смисъл, а не са племе, което не знае на кой свят се намира! В заключение, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, предлагам да организираме всенародна подписка в защита на дебилите, толкова несправедливо обидени от моя приятел проф. Иво Христов! Ивак, смени си чипа – тези повече от 80 процента от хората в България не са дебили! За тях още гениалният Христо Ботев беше казал: „А вий, вий сте и..оти!“…

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Ivan2015
                    Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж всички демократи били крадливи, некадърни, прости и тъпи? Това твърдение на ко мо не та та е поредната лъжа на ко мо не та та.
                    Един мой познат казваше, че комунистите са крадливи, некадърни, прости и тъпи.
                    Друг мой познат казваше, че комунистите са дебили и че ако комунистите не бяха дебили, нямаше да са комунисти.

                    Забелязахте ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж идеята за демокрация е тъпа и че уж демокрацията е фикция? Това твърдение на ко мо не та та е поредната лъжа на ко мо не та та. Идеята за демокрация не е тъпа и демокрацията не е фикция.

                    Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж абсолютно всички български правителства след 10.11.1989г. са водили антибългарска политика в областта на отбраната? Това твърдение на ко мо не та та е поредната лъжа на ко мо не та та. Един мой познат казваше, че само правителствата на комунистите са водили антибългарска политика.
                    Същият мой познат казваше, че комунистите най-много мразят България и българите и че по време на управлението на комунистите в България българските комунисти са водили антибългарска политика.

                    Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж било сигурно, че до 2040г. германците ще бъдат малцинство в Германия? Това твърдение на ко мо не та та е поредната лъжа на ко мо не та та.

                    Забелязахте ли, че ко мо не та та продължават да лъжат, че уж през Втората световна война българските евреи били спасени само заради обрата във войната? Това твърдение на ко мо не та та е поредната лъжа на ко мо не та та.
                    Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат.
                    Уникум! Дете-вундеркинд, от всичко разбира и всичко може да обясни. С две думи прости. Такова парадемократско, псевдодемократично опиянение и заслепение за реформи и промени на всяка цена ни изяде главата. Не му давайте да си играе извън пясъчника, че чупи играчките. С думи.

                    Коментар


                    • Относно евреи не вярвам някой пред себе си да се лъже че видиш ли сме щели да застане м пред дулото и да кажем "море немецо крака си давам евреина не давам". Хайде да не бъдем по християни от папата и да се лъжем. Ако адолф беше победил нямаше да остане кьорав евреин, лошото е че и славяните/ние/ сме били определени за разни лоши неща

                      Коментар


                      • Радиоактивен облак над Европа! Добре че му ниска радиоактивността.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                          Труден въпрос, нали?
                          Защо ли се мъчиш?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

                            А дали грешката е вярна? Като гледам докъде се докарахме, политическият опит на голяма част от населението е дебилен и то не успява да контролира процесите в собствената си държава. Не изключвам и себе си от това число, въпреки усилията ми в една или друга насока. А най-големите дебили май са сред управляващите.
                            Идеята на представителната демокрация е по честа смяна на народните представители- днес ти си мой представител, утре аз съм твой, вдруги ден друг е на двама ни. За жалост не само в бг тази представителност е само на думи. Отделно от това не може сульо и пульо да отиде о да прави някакви закони каквито и да са те. Днес вече се наемат навсякъде дори и в бг имиджмейкъри и други такива индивиди които успяват да омагьосат народонаселението/ справка плаката със задниците и бойко/. А дебилите сред управляващите се отглеждат целенасочено, дори и пропорционалната система работи в тази посока- става каквото каже вожда, дучето, фюрера, войводата. И аз и ти щем не щем гласуваме за това което ни се предлага, на времето един римски император направил коня си сенатор, днес е напълно възможно да стане същото в бг и навсякъде другаде по света където е демокрация

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                              Против интересите на Германия ли? В Европа на може да се върви против интересите на САЩ! Всичко останало е ала-бала.
                              А те подчинени на рептилите и фашистките юдомасони. А всичко това обслужва Сорос, с дясна ръка - Костов. Тоест Германия, това е Костов, който е бивш червен. Тоест, червена Германия! Ето, отново победихте!
                              Happy? Не ви личи, че сте победители.......
                              Ако са ви такива победите, представям си загубите ви как ще изглеждат.
                              Как ли би изглеждал продукт на съветската икономика, ако бяха загубили?
                              Труден въпрос, нали?
                              М.... . ш..... ..й.о!

                              Коментар


                              • Начев, здрасти ...четох тези два дни отгоре-отгоре новини...и особено тези от НТВ, и странно, приоритетът беше изцяло за думите на Иво Христов
                                Новина номер 1! Тема за дискусии - първа и обхватна на политическо представяне. ..В другите медии с национален обхват - също!
                                Всичко друго - наред, особено Бюджетът! ...ама, Христов - национален проблем??!

                                Не бих характеризирала по неговия начин народопсихологическите проблеми, но, признавам, разликата няма да е драстична в моето определение...
                                Свикнала съм да търся ...причините... Защо-то
                                И не бих се извинявала, а бих обяснила....точно тия причини(защото-та)...за ...дебилната ситуация на прехода ...и изборите му ... и медиите му ... и ...безконтролността... и търпението....И Махатма Ганди, мисля, не би ме съдил за мнението ми
                                Last edited by съни(тя); 10.11.2017, 04:49.

                                Коментар

                                Working...
                                X