IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • 53 организации от 17 страни приеха Декларация срещу джендър идеологията

    Първата международна конференция за джендър, пол и образование срещу джендър доктрината, която набира сила в западните страни, се проведе със сериозен успех в Мадрид. 53 организации от 17 страни подкрепят мадридската декларация за разбирателство, уважение и свобода.



    Ето и пълния текст на декларацията:



    Така наречената „джендърна перспектива“ за пръв път е въведена в международния „дневен ред“, за да се гарантират равенството на възможностите и равенството на правата между мъжете и жените. Днес тя се е превърнала в автентична „джендърна идеология“ с цели, които са опасни за демокрацията. Джендърната идеология се използва агресивно и се е превърнала в истинска лъжа.



    Експерти и учени от различни области (медицина, право, социални и политически науки), представители на неправителствени организации от целия свят и хора, които са привлечени към собствения си пол, се събраха в Мадрид, за да обсъдят стратегиите и последиците от движението на джендърната идеология. Присъстващите на конференцията достигнаха до следните заключения, които искаме да споделим с обществеността и медиите:



    1. Все още предстои да се свърши много работа в стремежа към постигане на истинско уважениекъм всички хора в образователната система и в обществото като цяло. Образоването и в определени случаи приемането на нови закони продължават да са необходими, за да се избегне на насилието срещу деца и хора в зряла възраст заради културни, полови, физически различия (например затлъстяване или различни нарушения) или примери на полова дисфория или сексуално привличане към представители на собствения пол.



    2. В нашето общество има хора, които страдат. За тях трябва да се полагат грижи и да бъдат защитавани от актове на насилие, но ние вярваме, че има повече от един подход към оказването на помощ на такива хора. Например в случаите на полова дисфория при деца някои се застъпват за спиране на техния пубертет и прием на хормони на другия пол до края на живота им. Много престижни учени и медицински изследвания обаче показват, че този подход е вреден. Трябва да се изследват други решения и е необходимо проблемите да се изучават в по-голяма дълбочина. Родителите на тези непълнолетни лица и другите, които са близо до тях, също страдат и се надяват на най-доброто решение за техните синове и дъщери. Тези деца не трябва да се използват като „човешки оръжия“ в идеологическа битка.



    3. В името на свободата се елиминира свободата. Защитниците на джендърната идеология нарушават фундаменталните права и свободи под маската на подпомагане на равенството и уважение към разнообразието:



    Всеки, който не е съгласен с постулатите на движението на джендърната идеология, е цензуриран, жестоко наказван, очернян и стигматизиран като „хомофоб“, „трансфоб“ и други пренебрежителни обиди. Свободата на мнение и научните дебати се цензурират. Много хомосексуални хора са били и продължават да бъдат жертви на движението на джендърната идеология. Дори медиите се предават пред ЛГБТИ групите, защото се страхуват от икономическите последици, които може да ги сполетят заради изразяването на неодобрение на лобито на джендърната идеология.



    Закони, които евфемистично са определени като насочени „срещу дискриминацията на базата на сексуалната ориентация, сексуалната идентичност или изразяването на полово-ролеви и сексуални характеристики“, в действителност са опити за установяване на монолитно мислене по въпроси, по които трябва да надделяват свободата на мислене, на мнение и на дебати. В Испания пример е закон за ЛГБТИ, подкрепян от лявата политическа партия „Подемос“. Той цели да налага икономически глоби, лишаване от свобода и други наказания за престъплението да не си съгласен с подхода на движението на джендърната идеология към терапията на деца с полова дисфория. Някои от тези терапии днес се смятат за „малтретиране на деца“ дори в страни, които отдавна ги прилагат. Освен това тези закони предлагат задължителна индоктринация на малолетни по въпроси като сексуално разнообразие, семейно разнообразие и полова дисфория. Те искат да гарантират възможността човек да може да избира собствения си пол без никакви трудности, дори и по отношение на деца на 5- до 8-годишна възраст. Тази псевдонаучна индоктринация противоречи на правото на родителите да възпитават децата си в съответствие със собствените си ценности. Ценностите им не са нито дискриминационни, нито насилнически – те просто са различни от онова, което искат защитниците на джендърната идеология.



    4. Първата международна конференция по социалния, биологичния пол и образованието обяви истината по сложни теми, свързани с болката и преживяванията на реални хора.



    Ние сме сигурни, че истината ще помогне за облекчаването на страданието. Искаме да защитим правото на децата да не бъдат манипулирани и индоктринирани от джендърната идеология. Искаме да защитим правото на родителите да възпитават децата си в свобода. Искаме да защитим правото и отговорността на учените да работят и да публикуват изследванията си, без да бъдат ограничавани от закони, забраняващи публичното оповестяване на информация по определени теми. Тези учени вършат своята работа и търсят истината. Джендърната идеология не е начинът да се справим с половата дисфория и с другите свързани с човешката сексуалност проблеми. Под маската на решаване на проблем защитниците на джендърната идеология искат да налагат визия с идеологически корени.



    5. Публично осъждаме стратегията на лобито на джендърната идеология, която включва измама и принуда. Още по-притеснително е, когато този „дневен ред“ се облича в закони, които институционализират преследването и ограничаването на свободата на словото, които забраняват на здравните професионалисти да изразяват мнението си или да лекуват пациентите си, и които налагат в училищата некоректно виждане за сексуалността. Нещо още по-лошо: обмисля се законодателство, което ще преследва родителите, отказващи да вървят по пътя на джендърната идеология. Пред лицето на тези заплахи Първата международна конференция по социалния, биологичния пол и образованието запазва надеждата и вярата в силата на истината, науката, демокрацията и свободата на словото.



    6. И накрая: апелираме към гражданското общество и насърчаваме както организациите, така и отделните хора активно да защитават онези, които са цензурирани от движението на джендърната идеология. Всеки може да е пазител на свободата на словото с помощта на съществуващите в здравата демокрация инструменти. Това е необходим компонент, за да се гарантира, че тираничните характеристики на джендърната идеология няма да просперират. В крайна сметка необходимо е да изискваме уважение към онези, които страдат, и да гарантираме свобода на тези, които могат да им помогнат.

    Коментар


    • Подобни изявления вкарват страната ни в излишни конфликти, категоричен е той Драгомир Стойнев: Като близка до премиера ли се изказва Екатерина Захариева по темата за Скрипал?!

      За.-председателят на ПГ на БСП атакува вицепремиера заради нейн пост в туитър, в който изрази солидарност с британската позиция

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение








        Е, ти много искаш! БХ се налага да го изтрайваме вече 17 години като публична персона и вече криво-ляво се изучи. Екаятерина, дето се вика, онзи ден я бяха намерили на някаква бензиностанция. О, пардон! Грешката е моя, покорно се извинявам, не беше Екатерина, най беше една бивша здравословна министърка.
        Ама то все тая - герберска му работа!

        Не се подвеждай по шаржирания ми стил. Бая съм сериозен. Алтернативата - Корни за Премиер, пък онзи, дето българският език откъм фонетика, знаковост, писмена и правопис е сиромашки беден, че да му се изпише името - Зам. Премиер и външен министър, как си го представяш??
        Имам предвид Караибрахим. Е-еее, да де! Не беше Караибрахим, нещо подобно беше, ама не знам как да го напиша.

        Та, викам, нека кака Екатерина да понавърти няколко мандата във външно - ще се изучи жената!
        Тези играят и на двете писти. Па откъде падне гювеч. Само че да не им падне гю....... .лелеле...

        Коментар


        • http://ruspravda.info/CHego-dobivaet...iya-31355.html
          Чего добивается Британия

          Коментар


          • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
            Депутатът от Обединени патриоти разкритикува външния министър, че се бута между шамарите Проф. Станислав Станилов: Екатерина Захариева подлива вода на Борисов
            Вицепремиерът зае страна в шпионския скандал между Лондон и Москва с туит до Борис Джонсън, в който обяви, че България подкрепя мерките на своя съюзник







            Е, ти много искаш! БХ се налага да го изтрайваме вече 17 години като публична персона и вече криво-ляво се изучи. Екаятерина, дето се вика, онзи ден я бяха намерили на някаква бензиностанция. О, пардон! Грешката е моя, покорно се извинявам, не беше Екатерина, най беше една бивша здравословна министърка.
            Ама то все тая - герберска му работа!

            Не се подвеждай по шаржирания ми стил. Бая съм сериозен. Алтернативата - Корни за Премиер, пък онзи, дето българският език откъм фонетика, знаковост, писмена и правопис е сиромашки беден, че да му се изпише името - Зам. Премиер и външен министър, как си го представяш??
            Имам предвид Караибрахим. Е-еее, да де! Не беше Караибрахим, нещо подобно беше, ама не знам как да го напиша.

            Та, викам, нека кака Екатерина да понавърти няколко мандата във външно - ще се изучи жената!
            Last edited by nachev; 16.03.2018, 12:32.

            Коментар


            • Депутатът от Обединени патриоти разкритикува външния министър, че се бута между шамарите Проф. Станислав Станилов: Екатерина Захариева подлива вода на Борисов

              Вицепремиерът зае страна в шпионския скандал между Лондон и Москва с туит до Борис Джонсън, в който обяви, че България подкрепя мерките на своя съюзник

              Коментар


              • https://www.youtube.com/watch?v=i_Qv9gpFfvI

                Срочно! Мария Захарова разнесла в ЩЕПКИ заявление Терезы Мей и постпреда США по делу Скрипаля!


                Коментар


                • Според мен можем да не се ограничаваме само с версията, че англичаните сами са отровили руския шпионин.

                  Георги Марков сам се е наръгал с чадъра, за да ни съсипе репутацията.

                  Литвиненко е бил зависим от полоний, но е прекалил с дозата.

                  Отровната супа на Перепелични е била резултат от семеен раздор.

                  Березовски толкова мразеше Путин, че нарочно се удуши с носна кърпа в банята си, знаем, че с кърпа може да се удушиш само собственоръчно.

                  Също така на 25-ия кадър от покушението срещу папа Йоан Павел II се вижда как той всъщност сам стреля по себе си, докато с другата ръка разписва разни кагебейски фалшификати, за да насочи грешно следите. Не всеки критик на Кремъл успява толкова майсторски да отклони вниманието и да натопи майчицата Русия.

                  Ходорковски, например, не събра кураж чак да си сипе полоний в чая, но пък стоя 10 години в Сибир в затвора по собствено желание - те му викат "къш от тук, иди си у вас", той не та не, искал да злепостави Путин.

                  Хитрецът Навални пък редовно се самоарестува, само и само да му обръщат внимание.

                  Прекратете вече с това!
                  К. Тодорова

                  Коментар


                  • Бойната отрова може да се произведе и във Великобритания, твърдят руснаците САЩ са имали достъп до газа "Новичок", заяви руски депутат

                    Изобретателят на газа Мирзаянов отдавна живее в САЩ, където отиде с техническата документация за това химическо вещество, каза постоянният представител на Москва в ОССЕ Александър Лукашевич

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


                      Прочетох.

                      Неангажиращото ми мнение е това, че по-слаба страна няма.

                      Докато двете страни отчитат подобна реална теза, катаклизъм няма да настъпи.

                      /пояснение: в момента, в който едната от силите тръгне да доказва своето превъзходство над другата - пиши я бЕгала цивилизацията на тая планета/

                      Напълно съгласен. Слабо/силните ми разсъждения са само в областта на социално-икономическо развитие и конвенционалнати въоръжени сили.

                      Мислех, че е ясно или поне се подразбира. ОМП са изключени и не участват в разсъжденията.

                      Добре, че ми обърна внимание. Написах бързо и сега след повторно прочитане и сам откривам, че има някакво специфично вътрешно противоречие.

                      Коментар


                      • Корбин не подкрепя тезата за участие на руския президент Владимир Путин или Русия в нападението Лидерът на Лейбъристите предупреди, че Великобритания отива към нова Студена война без доказателства

                        „Да се впускаме напред преди полицията да събере доказателства и то в трескава парламентарна атмосфера не е от полза нито на правосъдието, нито на националната сигурност“, написа той в своя материал по въпроса за вестник Гардиън

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                          Прочитайки онзи ден това, останах с категорично решение, чее добре да и аз да споделя нещо във връзката, но после очевидно се е случило нещо друго, което е отвлекло вниманието ми. Тази сутрин изненадващо изникна отново.

                          Моята цел не е да причиня някому рани или болка. Присъствам тук по съвсем различни причини и мотиви. Просто ти изричаш на глас нещо, което отдавна си мисля. Ето на, видимо подготвям почвата да изрека нещо, което очевидно няма да се хареса някому.

                          Демонстрацията на военни възможности и сила, която наскоро извърши Русия, ми прозвуча леко стряскащо. Кому бяха показани и разказани тези нови възможности и оръжия. Нима това са натовските генерали, които отдавна ги познават, класифицирали са ги и най-вероятно отдавна имат някакъв отговор. Или това е просто международната общественост и не на последно място ние - форумните лапацала.
                          Спомням си някогашните ни детски, момчешки вражди, при което видимо по-слабата страна, за да не признае своята мизерия и загуба, избираше някакъв момент на невъзможна нова схватка и започваше да се перчи.
                          Опасявам се да не би Русия да се перчи от страх осъзнавайки, че примката се затяга прекалено плътно около нея. А тя се затяга програмно, последователно и без пощада.
                          Защото тайната която мнозина знаят, но по някаква причина избягват да изричат е, че в следните направления - научно, технологически, елементна база и ресурси от всякакъв вид, Русия не може да се сравнява по сила със Запада. И ако някъде се пръкне някакво ново оръжие, технология, което би притежавало невероятна агресивна сила и би принудило другата страна да подвие колене, то това е на ЗАПАД. Изреченото е на база единствено ползването на формална логика и наблюдаване на реалности и изключването на емоциите.
                          Вярно е и друго и всички го знаем. Съвременна конвенционална война между великите сили, която е водена в класически вид и завършва със стъпването на пехотински ботуш в Москва или Вашингтон е само някаква болна фикция.

                          Изводът от всичко е простичък - военният сблъсък ще завърши и за двете страни с фатални последици.

                          И ако заемането на някаква показно агресивна позиция на по-слабата страна - в случая Русия, е нещо напълно естествено и разбираемо, то защо по-силната страна видимо се готви за някакъв силов и съмнителен като крайни резултати вариант?
                          Съществуват опасения, че и на тях времето им изтича, знаят го и вероятно са принудени да се състезават с него. Иначе просто щяха да се подсмихват и да изчакат още малко.
                          Причините за свършващото време са разнообразни или поне могат да са от широк спектър.
                          Мнозина са засягани правдиво дори и тук.
                          За друго вероятно нямаме и най-малка представа.

                          Прочетох.

                          Неангажиращото ми мнение е това, че по-слаба страна няма.

                          Докато двете страни отчитат подобна реална теза, катаклизъм няма да настъпи.

                          /пояснение: в момента, в който едната от силите тръгне да доказва своето превъзходство над другата - пиши я бЕгала цивилизацията на тая планета/


                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            Друга гледна точка или какво изпускат масовите медии по случая Скрипал
                            Залогът е твърде голям, не става въпрос, просто да се накаже Русия, а вероятно, се създава фон, зад който да се проведат решителни действия в Сирия ...без силен противник, или поне с такъв с "черна" международна репутация
                            Ще копирам целия материал, заради липсата на подобни мнения в международните новини и действията на западните лидери
                            Добър атестат е и наличието на множество линкове за проверка на определени твърдения

                            Симеон Николов

                            Обвиненията срещу Русия като главен заподозрян за отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му ...
                            Съни, снощи някакъв филм всуе правеше комични опити да привлече вниманието ми, а пък аз неколкократно се залавях, че в главати ми се върти онзи пост на Спарт за възможен и вероятен сблъсък между големите.
                            Видимо изживяването не ме напуска - дори сутринта си намерих повод да размишлявам върху него.

                            След това прочетох този материал, който си постнала и от него хич не ми стана по-добре.

                            Търсих в западните медии, но на този етап не мога да открия нищо, което да издържи нелекия тест на здравия разум. Това е тъжно защото е индикация, че се търси повод за конфликт. А който търси, намира!

                            И докато си говоря с теб, ползвам случая да се обърна и към другите колеги, с които по разни поводи сме се подритвали през годините.
                            Когато започнат да падат ракетите, вие как смятате, дали ще ни остане време да напишем тук във форума, който поради някакви специфични основания е станал нещо като някакъв наш условен, виртуален дом едно простичко: Извинявайте и сбогом!

                            Кратко лирично отклонение, заради което отново ще понеса задявки. Лошо няма, че и аз не прощавам.

                            Сутринта слушах една изява и на ген. Т. Бояджиев по случая Скрипал. Здравият разум сочи, че не е официална Москва, пък всеки да си приказва каквото ще. Ако не знае, да иде да пита БХ и пръв дипломат Захариева. Те държат на пръста на българската ПВО и на тях се надаме.
                            Изводите за човешките ни перспективи са необнадеждаващи.
                            Май божественият експеримент е пред закриване.

                            Коментар


                            • https://www.youtube.com/watch?v=VhW35KqjTmM
                              "Англичанам до сих пор КАЖЕТСЯ, что они империя!" Лавров ответил на ИСТЕРИКУ западу по делу Скрипаля

                              Коментар


                              • http://pogled.info/svetoven/National...at-voina.93190

                                И съответното видео https://www.youtube.com/watch?v=IOZJPaim5NY

                                Lord Luke Lightbringerпреди 1 ден
                                I can't believe I'm saying this but Senator Rand Paul is absolutely correct on this issue. Mike Pompeo is a warmonger. Warmongers aren't well suited to make good diplomats. Gina Haspel is a torturer plain and simple. She should be in prison not leading a major government agency.81ОТГОВОР

                                Коментар

                                Working...
                                X