IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    Ебаси, вече започва да ми харесва валери далавери, акция тишина, мин. на туризма на съд , онзи крокодил да си ходи- поне по телевизията което гледах- далавери доказва всичко със снимки
    Оставка на социалния, туристическият пред изгонване - замирисва на избори. Или поне нова конфигурация парламентарна и ново правителство. Засега само на изгоряло мирише.

    Коментар


    • Ебаси, вече започва да ми харесва валери далавери, акция тишина, мин. на туризма на съд , онзи крокодил да си ходи- поне по телевизията което гледах- далавери доказва всичко със снимки

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

        Днес май не си се напикал.
        Ба си явно и нощес се напика

        Коментар


        • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

          Не знам какво е смислено вече.Уморих се.Толкова сме твърдоглави и безумни че няма повече на къде.
          Днес май не си се напикал.
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            ЗА ЧИПА СИ ПРАВ..Ами само след посещение на лобисти в България се спряха няколко големи проекта..Явно тук най - важни са политическите, а не техническите и икономическите фактори..
            Не знам какво е смислено вече.Уморих се.Толкова сме твърдоглави и безумни че няма повече на къде.

            Коментар


            • ЗА ЧИПА СИ ПРАВ..Ами само след посещение на лобисти в България се спряха няколко големи проекта..Явно тук най - важни са политическите, а не техническите и икономическите фактори..

              Коментар


              • Безсмислено е.Защо сме такива не знам.Но това е едно от нещата дето ни дърпа назад.Явно чипа е непроменим

                Коментар


                • Цитата е от Дянков..Знам, че и той нищо не знае..Да не вземеш пак да ми забраняваш нещо на мен..

                  Симеон Дянков извади изключително аргументирани тези защо няма да има 2-ри АЕЦ.- Руски ядрени реактори с китайски инвеститори в страна членка на НАТО и ЕС просто няма как да стане. АЕЦ "Белене" от чисто финансова гледна точка е абсурден проект.

                  Коментар


                  • Пич ти си по тежък случай виждаш ми се комуне от хората на РОвч те са толкова големи специалисти по всичко..Чакам снимка с днешна дата от Виена..Такива като тебе закопаха досега 3 милиарда и искат да закопаят още 10-12..И с какъв акъл такъв Гений като тебе ще пише в този скромен форум и ще се прави на това, което не е..Или си още и брокер на НАСДАК и работиш във Световната Банка..Защо подминаваш въпроса за различните мнения.. Може ли да посочиш къде в цитираното от мен се разглеждат технически въпроси..
                    Дай експертно мнение- ще се построи ли централата или не..
                    Last edited by Kiro; 11.06.2018, 16:41.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      ................Или те не знаят, а ти много знаеш...........)
                      Точно това е случая На учЕните от БАН работата им е да кажат колко точно е сеизмична площадката с числа - вероятности, максимални ускорения и т.н., т.е. да предоставят изходната информация. И те са си свършили работата. От тук нататък не са те компетентните да преценяват дали проектът е безопасен или не. Това е работа първо на проектанта, а после и на ядрения регулатор. При положение, че съм участвал във вземането на решението за одобрение на площадката и в прегледа на документите за одобряване на техническия проект (спряно заради мораториума на НС от 2012), мисля че точно аз знам, а ти и някакви учЕни от БАН, не знаете. Ти виждал ли си техническия проект на АЕЦ Белене? Щото аз съм го виждал Тежък случай си, Киро.
                      Last edited by netware5; 11.06.2018, 16:35.
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                      Коментар


                      • Забелязахте ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж според данните на Международната организация на производителите на автомобили (OICA) през 2017г. производството на леки коли (cars) в САЩ на човек от населението било със сигурност по-малко в сравнение с Русия? Истината обаче е съвсем друга. Според данните на Международната организация на производителите на автомобили (OICA) излиза, че през 2017г. в САЩ производството на леки коли (cars) на човек от населението е било по-голямо в сравнение с производството на леки коли (cars) на човек от населението в Русия.
                        Според данни на Росстат в края на 2017г. населението на Русия е било 146 880 432 души, а според публикуваните на 1 януари 2018г. данни на Бюрото за преброяване на населението на САЩ към Министерството на търговията на САЩ, в края на 2017г. населението на САЩ е било 326 971 407 души.
                        А ето и линк за производството на леки коли според данните на OICA. http://www.oica.net/category/product...17-statistics/

                        Според данните на OICA през 2017г. дори Чехия е произвела повече леки коли (cars) в сравнение с Русия.
                        Last edited by Ivan2015; 11.06.2018, 16:35.

                        Коментар


                        • Абе пич, ти пак спамиш..Има два доклада на БАН в единият се казва , че е сеизмично опасна в другия , че не е..Добре е, че твърдиш, че си във Виена..Значи няма да ти четем и вярваме на мненията извън ядрените въпроси..Нещо да кажеш за мненията на БАН и защо мненията са раздвоени..Или те не знаят, а ти много знаеш..Пусни снимка днес , че си в ядреният център Виена.. Досега се правеше на програмист и голям икономист инвеститор сега си и във Виена за атомните въпроси..Гамизов как си след атентата на Путин..Това е шега..То самият израз сеизмично- несеизмично е смешен..Нещо като дървено желязо..Нарича се оксиморон и не върви за технически въпроси..Използва се в литературата..Оксиморонът (от старогръцки οξύμωρον; oxys – ‚остроумен‘; moros – ‚глупав‘) e вид стилистично средствотроп, съчетание на привидно несъчетаеми, противоположни понятия (антитези), което създава контрастна изразителност на тяхната образност. Например „сладка мъка“ или „Живият труп“ (Л. Н. Толстой). Разглежда се като разновидност на метафората.Виждаш , че цитата не коментира никакви технически въпроси , а се присмива на автора за неточният израз..

                          Добре сега ще си забраниш ли да пишеш за всичко друго освен атомната енергеника, както искаше на мен да забраниш даже да цитирам.. Изобщо не смятам, че някой трябва да забранява на накой да пише във форума освен обиди..
                          Last edited by Kiro; 11.06.2018, 16:31.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            С какво можеш да докажеш своята компетентност по този въпрос след като в други теми си твърдял, че си специалист по- други неща..То БАН има няколко мнение, всички специалисти са разделени, но ти си категоричен, че и даже ограничаваш.. Пешо ти е дал само някои въпросителни, а те са още много.. Може ли да пишеш освен по ядрените въпроси по кои си голям специалист и по кои не си за да се ограничаваш да пишеш.. Докажи, че ти разбираш от материята..И като как ще докажеш , че няма сеизмичен риск, да не си Господ..Наблизо има такъв риск нали..
                            Киро, ти пусна едно мнение, в което изяваваш несъгласие със следното изявление "Имаме безопасен проект в сеизмична зона". Това показва пълно неразбиране на това ка се регулира безопасността на АЕЦ и как се преценява безопасността на техническия проект. Няма да ти изнасям лекции, щото няма да ги разбереш. Ще се опитам само да ти представя една опростена картина на реалността с популярни думи.

                            1. Практически всяка зона е сеизмична. Няма място на Земята, където да няма земетресения. Въпросът е с каква сила са и колко често се случват.
                            2. За всяка площадка се прави оценка на нейната сеизмичност - вероятност за земетресение и максимално ускорение. Ако вероятността за земетресение с някакво максимално ускорение е по-голяма от предварително определена, трябва техническият проект на АЕЦ да го предвиди, и ако не може да докаже, че такова събитие няма да доведе до авария, просто не се строи. Техническият проект трябва да отчита всички възможни изходни събития, характерни за площадката и да доказва безопасността на АЕЦ при настъпване на тези изходни събития. Земетресение с определено максимално ускорение е едно такова изходно събитие. Т.е. няма понятие "сеизмична зона", защото всяка зона е сеизмична - хората, които се занимават с ядрена безопасност работят с числа, а не с журналистически квалификации. За повече информация вземи прочети нормативната база в тази област. Достатъчно подробна е и доста техническа.
                            3. Илюстрация на този подход е Арменската АЕЦ и всички японски АЕЦ, включително Фукушима. Арменската АЕЦ е построена на площадка, чиято сеизмичност в числа е многократно по-висока не само от Белене, а даже се доближава до тази на определени части от Калифорния, които обикновено ни показват в катастрофичните холивудски филми. Просто АЕЦ Метсамор е проектирана да издържа на такива земетресения, пред които Вранча 1977 е само леко разклащане. И това се доказа при катастрофалното земтресение, което на практика разруши половин Армения през 1988 г. АЕЦ просто спря и нищо не се случи. Япоония я тресе всеки ден, всичките им АЕЦ издържаха земетресението от 2011 без проблеми, дори Фукушима Дайичи. Това, което доведе до аварията беше цунамито. Една от многото причини за аварията е именно пренебрегването на историческите данни за голямо цунами в района от страна на проектантите и ядрения регулатор. В сравнение с Япония и Армения, площадката в Белене е като неподвижна бетонна плоча
                            4. За сравнение София е в много по-сеизмичен район от Белене. Ако щеш вярвай.
                            5. Техническият проект на Белене е отчел количествено сеизмичността на площадката и доказва безопасността на централата при възможните изходни събития. Чел съм го, над 30 кашона с папки е
                            6. Така че като говориш за "сеизмичен риск" имай предвид, че това понятие върви с числа. Не е бинарна функция - тука има тука нема Да, има точно определено ниво на риск и то е отчетено от проекта. Това е ключът от бараката - знаеш какъв е риска и си взел мерки в техническия проект срещу този риск. АЕЦ "Белене" със сигурност е по-безопасна от някой друг строеж на по-малко сеизмично място, но без техническата обосновка на безопасността.

                            Айде стига ти толкова. Поздрави от централата на Международната агенция по атомна енергия във Виена, където съм в момента на едно важно съвещание. Кафе паузата свърши. И пак повтарям - не се опитвайте да коментирате техническите въпроси свързани с безопасността на Белене. Нямате необходимите знания.
                            Last edited by netware5; 11.06.2018, 16:05.
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                            Коментар




                            • Политическият елит на Новороссия

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Един тъпанар няма да разбере и осмисли този текст. Той е за другите.

                                Белчо Дончев: "Трагедията на българина е, че е убеден, че националните ценности са му между краката, а не в главата!"

                                "Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Те са надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в дух на братство.“ – Из Всеобща декларация за правата на човека

                                Ще започнем с гей парадите и техния смисъл. Много хора възприемат тези обществени прояви като провокация, като подигравка и обида спрямо морала на обществото. Смисълът на парада всъщност не е никак сложен за разгадаване. Повечето паради се организират през лятото, около юни, с цел да отбележат събитията около бунта в Стоунуол.

                                Малко след един часа през нощта на 27 срещу 28 юни 1969 г. полицията в Ню Йорк организира поредна изненадваща проверка в едно от най-известните гей заведения в града — бара „Стоунуол Ин”. По това време хомосексуалността все още е незаконна и множество от посетителите, главно транссексуални, са арестувани. Версиите за началото на бунта се разминават, но според най-разпространената една транссексуална жена, провокирана от грубото и вулгарно отношение на отвеждащият я към патрулната кола полицай, оказала съпротива. Останалите полицаи направили опит да я озаптят, но реакцията от страна на клиентите била незабавна — те се нахвърлили върху униформените и ги принудили да се барикадират в заведението. Пристигналото по-късно подкрепление не успява да разпръсне тълпата. На следващата нощ улиците отново се напълват — 2 хиляди хомосексуални излизат на открит бунт срещу безпрецедентното репресивно отношение. С това се ражда движението за „гей гордост”(gay pride) — изповядва гордост (отсъствие на срам) от собствената самоличност и сексуална ориентация или полова идентичност такава, каквато е и отказ от примиренчески конформизъм с тесногръдите нормативи на консервативно настроените членове на обществото.

                                Юнските гей паради не просто отбелязват годишнина от този пръв документиран бунт на хомосексуални в историята, но заявяват, посредством развлекателния език на карнавала, концепцията за гей-гордост.

                                Въпреки, че привидно много от участниците са трансвестити, голяма част от тях са всъщност преоблечени гей мъже, които влизат в ролята заради случая — едно карнавално преобличане, форма на гротесков израз на това, от което пуританското общество най-много се страхува.

                                Има хомосексуални, които не са съгласни с концепцията на тези паради, която нерядко включва подчертано сексуални детайли, и ги считат за една негативна PR кампания по отношение на движението за равни социални права на нехетеросексуалните или по отношение на гей-лесбийската общност като цяло. Застъпниците на идеята за парадите обаче напомнят, че това е карнавал и като всеки карнавал сексуалното присъства и тук, подобно на хетеросексуалната вулгарност на карнавали, като този в Рио де Жанейро, където неминуемо може да се види изобилие от неприкрита женска плът.

                                Идеята за недопустимост на парадите на гей-гордостта в този контекст се възприема от много ЛГБТ активисти като опит за сегрегация и воля за изостряне на конфликта. Те подчертават, че приемането на хетеросексуалната показна сексуалност означава приемане и на хомосексуалната. Обратното е дискриминация."
                                "You have been permanently banned by Amsterdamm for the following reason:
                                Трол!!! Пуска теми за педерастия в инвеститорски форум. Предупреждения от години за какво ли не. Стига вече!."

                                Защо Барбарон все още не е баннат "перманентли" ... ами той прави съвсем откровена реклама на педерастията ! Или Инвесторът вече не е инвеститорски форум , ами ЛГБТ издание ?! А , г-н Попов ?
                                Моля модераторчетата да не барат коментара , очаквам отговор от началника им !

                                Коментар

                                Working...
                                X