IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 22/7/2018 05:43 - ПОСЛЕДЕН ПОСТИНГ
    автор: Николай Колев - Босия

ЗА ТЪЛПАТА, КУКЛОВОДИТЕ И САМОЖЕРТВАТА

Няколко пъти сядах да пиша това есе и все нещо се се случва, та започвам отново. Надявам се, че този път ще го довърша.
    В това есе ще ще засегна както тълпата, която в една голяма степен решава настоящето, така и т. нар. "здрав селски разум", действията на кукловодите и страха от саможертвата на тези, които сега владеят ситуацията и искат да я владеят още дълго време.
    Открай време, още в Римската империя овладяването на тълпата е било от изключително значение за властта. Това е гарантирало улицата и поддръжката дори на най-неприемливите решения и откровено противонародните закони, практики и пълната липса на свободи, права и справедливост.

Тълпата е агресивна, разюздана, без правила, без посока, без критерии, без стратегия. Тя е изпълнител на временното си настроение и ако се намери някой, който да насочва тази безумна енергията в желаната от него посока се превръща в голяма сила, която е способна да разрушава всичко по пътя си. Тълпата разчита на силата на множеството и на анонимността си. Въпреки това и там има неписани закони. В момента, в който кукловодът покаже кюфтето, започва невиждана вътрешна битка в тълпата кой ще стъпи на повече тела и ще се покачи на по-видимо място, за да бъде "забелязян и оценен" от кукловода. Затова и в интернет и блога ми е пълно с "изяви" на анонимници, които ме изкарват човек на Сорос, на Путин,, на БСП, на Радев, На ДПС и на кого ли не. Само че аз имам имунитет срещу такива измекяри, защото съм преживял това преди повече от 30 години.

Мислех да пиша повече за тълпата, но това изведнъж се обезсмисли.
    Нека кажа две думи и за т. нар. "Здрав селски разум".
    Такъв просто не съществува. Българският селянин залага на силата /когато я има/ и на хитростта и коварството, когато я няма. По този въпрос-толкова!

Нека споменем и кукловодите.
    Преди всичко трябва да знаем, че те са отлично информирани, стратегически и тактически подготвени и разполагат с всички власти и институции в страната. Тези, които не се подчиняват, бързо биват елиминирани от властта. По принцип те използват зависимостите, включително и криминалните, за да държат в подчинение властите и институциите. Да не би да не знаят за двете присъди на Борисов, за престъпленията на Цацаров, за Пеевски, за Порожанов, за Московски, за далаверите на Каракачанов и Корнелия Нинова?
    Знаят прекрасно това и поради тези причини са назначени на тези постове. А това, че не ги махат веднага е лесно обяснимо. В тях са вложени пари и те трябва да се върнат. Не е толкова лесно да "похарчиш" назначени управници, които още носят дивиденти и държат тълпата.Другата част от назначените са лесно управляеми глупаци, които безропотно изпълняват всички заповеди и разпореждания на кукловодите, предадени чрез съответните криминални структури на властта. Справка-Цецка Цачева, Цвета Караянчева, Захариева и др. и др.
    За слугинажа на медиите няма да се разпространявам. Естествено е заедно с тълпата да се държат и медиите. Иначе всичко отива по дяволите.

Накрая, понеже не ми останаха сили, ще кажа нещо и за моята гладна стачка.
    Ако има някой, който напълно разбира целите на безсрочната ми гладна стачка и изпада в паника от нея-това са именно кукловодите. Единствено те разбират, засега, далечната ми цел и тя никак не им харесва. Моите приятели все още са далеч от разбирането на мотивите и целите ми. Те емоционално и малко детински възприемат моя протест и са далеч от осмислянето му.

Моята саможертва би откъснала една значителна част от тези, които се колебаят и би накарала тези, които живеят в чужбина да пренебрегнат и прецакат кукловодите, което никак не им е приятно. Така тяхната тълпа ще става все по-малък и по-пренебрежим фактор. Те затова толкова упорито се борят за живота ми.
    От друга страна аз съм съм поставил такива условия /особено второто/ че няма как да мърдат.
    Но това си е техен проблем.
    Аз съм си казал думата.

http://bosia.blog.bg/lichni-dnevnici...osting.1618566
    Last edited by barbaron; 22.07.2018, 17:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
      Ooo, мажната,

Ама виждаш ли колко струват приказките на москалите - едно махване с ръка, като отпъждане на досадна муха, и са порвани в клоча?

Да бе. Щяха да фалиргат, налэ. Ако не днес, утре, ако не утре, вдруги ден... И, за да НЕ фалиргат, току някви санкции, на неква компания, ши ги свалят. Що тей?
      Last edited by Pyramid; 22.07.2018, 22:54.

Коментар

• Bravo vaте,

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Либерастията: ненавист към собствения народ като втори еволюционен защитен механизъм на човека

Както разгледах по-рано наличието на неосъзнат комплекс за малоценност води до алкохолизъм/наркомания (като вариант за химическо бягство), депресия, психосоматични болести и в най-лошия случай, до самоубийство. Разбира се, човек при това изпитва негативни чувства към самия себе си в диапазона от неприязън и недоволство до откровена ненавист. При това изпадането в либерастия поне позволява защитата на психиката, примирявайки съзнанието и подсъзнанието в убедеността в наличието на външна причина за собствената малоценност, но не може напълно да защити човека. В известна степен човек продължава да разбира, че това е самоизмама и продължава да се мрази. При това колкото по-силни са реалните причини, лежащи в основата на комплекса/осъзнаването на непълноценността, толкова повече е по-силно чувството на ненавист у човека, постоянно виждан в огледалото.

Проектирайки реалните си качества на другите, той заключава, че е заобиколен от говеда, глупави животни, пияници и дебили. За увеличението на самооценката много помага осъзнаването, че ти си само един от многото подобни, че да си такъв е нещо нормално и правилно, че си принуден да бъдеш такъв, за да не се отличаваш от „народа“ и така нататък. Разбира се, образът на народа, създаден за себе си от такъв човек е крайно мерзък. Следва фактическото пренасяне на ненавистта от себе си като единичен субект, върху себе си като част от голям обект – народът.

Следва мъничко самовнушение и селективен подход към фактите, и вече може да се повярва, че той самият е интелектуалец, титан на мисълта и следователно е с глава над тълпата наоколо.

Нарочно търсене на всички лоши факти за собствената страна и още по нарочно търсене на всички добри факти за чуждата страна.

- Противопоставяне на проклетия „Автоваз“ и светата компания „Тесла“.

- Противопоставяне на „Газпром“ и чистата зелена енергетика.

- Противопоставянето на лошата „наша“ корупция и добрия „техен“ лобизъм.

И така нататък

Коментар

• Ево Моралес: НАТО е синоним на война и разграбване на ресурсите

В частност, относно НАТО се изказа боливийският лидер Ево Моралес, който нарече Алианса синоним на война и разграбване на ресурсите. Такова заявление президентът направи в хода на речта си на 24-тото заседание на Форума Сан Пауло в Хавана. Моралес е уверен, че нито една страна от Южна Америка няма да поиска да влезе в НАТО, което се занимава с разграбване на природните ресурси на техния регион. Та нали за капиталистическите страни, според президента на Боливия, войната стана най-добрия начин да се спечелят пари.

Коментар

• Ooo, мажната,

Ама виждаш ли колко струват приказките на москалите - едно махване с ръка, като отпъждане на досадна муха, и са порвани в клоча?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Съединените щати ще свалят санкциите срещу компанията на руския милиардер Олег Дерипаска. Това каза американският министър на финансите Стив Мнучин.
                Алуминиевият гигант „Русал”, както и Дерипаска, който е сред близките на Путин крупни бизнесмени, бяха включени в черния списък преди 3 месеца заради "злонамерена дейност"
                Това засегна сериозно компанията, чиито акции се сринаха, а Дерипаска формално се оттегли от борда на директорите.
                Според Мнучин, санкциите ще бъдат свалени, за да не бъде фалирана компанията. Това може да доведе до критики, че администрацията на президента Доналд Тръмп не показва твърдост срещу режима в Русия. Но експерти обясняват, че проблемите на „Русал” доведоха до хаос на пазара на алуминий и поне няколко държави лобираха пред американците да смекчат санкциите.

Мдааа ... принципност ! Дваж по принципна Западна Европа - по католик от папата !

Коментар

• Скептичен съм. Стари бухали, стари похвати, а щели „Системата да сменят”. Що имам чувството за дежавю?

Коментар

• Tatiana Christy

"Курнелия иска да сменя системата. И аз искам, ама да я сменят не селски пръчки, които се подмокрят, слагайки цветя по гробове на тоталитарни диктатори и гласуващи за Пеевски за шеф на ДАНС!"

Ilian Vassilev

"След като чух визията на БСП за България, се помислих, колко щастлива е България, че не се развива според тази "визия". Аналогови политици, аналогова партия в дигиталната ера.
                    Битката им с ГЕРБ е само за да получат поредния достъп до публичен ресурс за лично обогатяване. И сега голяма част от партията се облагодетелства, по брой на милионерите никой не може да ги бие, но изпуснаха държавната администрация и не могат да уредят масовото членовете си, поради което ги губят.
                    Това е битката - не могат да предложат на членовете си власт, която те самите да конвертират в пари. ГЕРБ ги измести. Вижте кои стояха днес в "президиума" и си отговорете кое им е "новото"?"
                    Last edited by barbaron; 22.07.2018, 11:31.

Коментар

• Tatiana Christy

"Виц на деня: Бесепето ще се бори за християнските ценности! (Според другарката Нинова)
                      Същият "борец" е и гнусното блатно джудже, което дори не знае как да се прекръсти без да обърка посоките!"

Коментари:
                      • Какви християнски ценности, когато те ги убиха с чл.1 на комунистическата конституция?!
                      • И били против плоския данък, който самите те въведоха! Били и против Истанбулската Конвенция, а уж са ляво-либерална партия.
                      • Каквото е популярно сред селянията - това. Комунистите винаги са преживявали само от популизъм
                      • Комунистите и християнски ценности. Те взривяваха църквите, убиваха християни и свещеници..... Ценности....Даваха свещениците на прасетата в Белене, и остров Персин. А в Скравена....
                      • православието се превърна в новият марксизъм-ленинизъм (сега путинизъм)...
                      • Демек свинята иска да отговаря за чистотата!?
                      Last edited by barbaron; 22.07.2018, 11:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                        Както виждам, червената русофилска сган пак е подстригвала овцете по българските територии
                        "Сряда се оказа щастлив ден за бизнесмена Кирил Домусчиев, депутата от ДПС и собственик на медии Делян Пеевски и още дузина знайни и незнайни приватизатори. По предложение на двама депутати от "Атака" и ВМРО, с решаващата подкрепа на ГЕРБ, ДПС и "Воля" и мълчаливото съгласие на опозиция от БСП бяха приети по безпрецедентен начин лобистки промени в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол. С тях собственикът на Параходство "Български морски флот" (БМФ) Домусчиев ще си спести плащането на неустойки за неизпълнение на приватизационния договор, които се изчисляват на над 50 млн. лв. Освободен от потенциална глоба ще е и купувачът на "Булгартабак холдинг", свързван с Пеевски - той е длъжен да запази предмета на дейност дълго, а реално производството на цигари напоследък почти изчезна, но явно това вече ще се преглътне безпроблемно от държавата. Другият печеливш от прокарването на промените ще е бъдещият партньор на Пеевски във вестникарските му дружества "Ню имидж", който купи преди 12 години "Бояна филм". Те имат задължение да не продават земята на киноцентъра в престижния столичен район за 20 години, но приетите поправки им разрешават.

Единствените противници на тази промяна - депутатите от партията на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ, нарекоха сговора на колегите си от другите парламентарни групи "мълчаливо икономическо мнозинство" и обвиниха коалиционните си партньори от ГЕРБ, че са продали държавата за 55 млн. лв.
                        И попитаха: "Защо премиерът Бойко Борисов се страхува от Домусчиев?"

https://www.capital.bg/politika_i_ik...iev_i_peevski/

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп

Ааa, къде се загуби бре, няма човек с кой една свестна дума да обели?

Светните от теб и така са рядкост, ама не е до КМЕТА. Имаш проблясъци на моменти и, вярваш или не, винаги, съм ги отбелязвал. Познай, с каква на цвят, точка.

Коментар

• https://m.capital.bg/politika_i_ikon...mpression=true

Коментар

• https://anonybulgaria.wordpress.com/2018/05/23/g-2/ Джендър идеологията на неомарксизма

Коментар

• https://anonybulgaria.wordpress.com/2016/03/26/kalergi/
                                Унищожението на европейците

Причините за масова миграция все още са умело прикрити от системата, и представяни като неизбежни от мултикултурната пропаганда. … Това, което те искат да се представи като неизбежен и спонтанен феномен всъщност е умишлен, дългосрочен план да се унищожи лицето на континента.

Коментар

Working...
                                X