IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Коментар



    • Анализатори: Владимир Зеленски призова хората да се готвят за партизанска война с Русия 27MAR2021

      Приемайки нова стратегия за национална военна сигурност, украинският президент Владимир Зеленски призова жителите на страната да се подготвят за партизанска война, съобщава изданието Strana.ua, след като анализира одобрения от него документ.

      Вестникът коментира, че основният акцент в новата стратегия е поставен върху конфронтацията с Русия и провеждането на предполагаемата война, главно на нейна територия. Освен това, документът се фокусира върху милитаризацията на цялото население на страната. По-специално журналистите изчисляват, че изразът „движение на съпротивата“ се появява в него десет пъти, а „териториална отбрана“ - 34. В същото време думата „превъоръжаване“ се споменава само три пъти, а „модернизация“ - два. „Текстът ясно посочва, че основата на стратегията е воденето на национална война, както партизански, така и комбинирана. Това е война на нивото от началото и средата на 20-ти век “, пише Strana.ua, цитиран от lenta.ru.

      Коментар


      • Имаше една картина- бурлаки на волге, сега има нова интерпретация- бурлаки на суеце

        Коментар


        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

          Е как бе , ето разследването напредва

          [ATTACH=CONFIG]n3738946[/ATTACH]
          Click image for larger version

Name:	165783975_282276756613182_4415652916775169096_n.jpg
Views:	2
Size:	47.5 КБ
ID:	3739026

          Коментар


          • Click image for larger version

Name:	163912108_209538640937198_4088900085100021063_o.jpg
Views:	1
Size:	50.6 КБ
ID:	3739019

            Коментар


            • Главният прокурор Иван Гешев хвърли истинска бомба, обявявайки, че една от службите, пряко свързана с националната сигурност, не работи, а той и няма доверие. Става дума за „Военна полиция”, която не е участвала в последната шумна и важна операция по арест на група руски шпиони, работили против България. Гешев потвърди, че лично от държавното обвинение не са искали тази структура да се бърка в реализацията.

              Признанието на Иван Гешев е знаково и скандално, защото в случая с руските шпиони става дума за действащи или бивши военни, които би следвало да бъдат разследвани и арестувани от „Военна полиция”. Обвиненията на Иван Гешев недвусмислено говорят, че тази служба от Министерството на отбраната, след като е „пробита”, а Прокуратурата й няма доверие, то тя не може да изпълнява основната си функция по защита на националната сигурност. В прав текст главният прокурор каза на обществото, че „Военна полиция” не са участвали в реализирането на опрецията, защото най-вероятно информацията е щяла да стигне преди органите на реда до Руското посолство и заподозрените шпиони.

              В частта 6.12 от приетата от Народното събрание наскоро "Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България до 2032 г." стават ясни и основните функции, които държавата възлага на Служба „Военна полиция”: оперативно-издирвателна дейност, предотвратяване, разкриване и разследване на престъпления от общ характер и полицейска регистрация на лица, експертна и експертно-криминалистическа дейност, антитерористична дейност и т.н. Важна подробност е, че точно тази структура е на пряко подчинение на министъра на отбраната, тоест на Красимир Каракачанов.

              Но при създалата се сега сложна ситуация открит остава горещият въпрос - как се съвместяват тези отговорности с липсата на доверие от главния прокурор, а вероятно и от шефовете на другите специални служби? Какво доверие тогава да очакваме от чуждестранните партньори?

              От началото на януари тази година Служба „Военна полиция” се ръководи от временно изпълняващ длъжността – полковник Сотиров. Преди това обаче в продължение на близо 8 години неин шеф бе бригаден генерал Борислав Сертов. Няма съмнение, че стрелите на Гешев са насочени към него – все пак става дума за достатъчно дълъг период, през който Сертов е имал възможност да реформира службата, но вместо това тя се е превърнала в
              опасна за националната сигурност,
              твърдят източници от държавното обвинение. В тази структура от сигурността евроатлантическият вятър все още не е задухал, а застоят от годините на СССР е парализирал всякакви пориви за промяна. Служители от МО са категорични, че във „Военна полиция” няма случайни назначения, а като свински черва се точат роднини на генерали, шефове в МВР, ГДБОП, политици, магистрати. През 2017 г. по време на служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков е назначена проверка на службата, която завършва с критичен доклад, но по-късно потъва в бюрократичното блато. Интерес към него не проявява и новият министър Каракачанов. Защо ли?

              Коментар


              • Все се надяваме да се появи нещо читаво, но става, както обикновено….
                Сега иде бодра смяна нови "реформатори".
                През март, 2021 г. научихме например как фамозната Коалиция "Изправи се! Мутри вън" е готова да си партнира с партията на Слави Трифонов. Това обявиха Мая Манолова и Татяна Дончева от коалицията в интервю за Би Ти Ви.
                Което ми напомни как малко преди това
                Слави откровено излъга
                на предизборна проява, излъчвана в телевизията му, че с емблематичните мутри на прехода бил само на „Добър ден“, когато дойдат на концертите му. Всичко останало било слухове.
                Интересно, защото се твърдеше, че Васил Илиев е убит, докато отивал на среща с него. И е разказал доста историйки, включително в книгата си, писана от Любо Дилов…И не само той. Но нали сега е "политик"… , що да не каже на черното бяло.
                А близостта му с Георги Илиев е известна на цяла София. Беше и на погребението му. Рядко се ходи на погребение на някой, когото само дежурно си поздравявал. Или не?
                И Мая Манолова , струва ми се отлично познаваше братята, нейни градски от Кюстендил, че и едни други братя, цял роман може да напише някой автор.
                Да не издребняваме . Важното е, че има Коалиция "Изправи се! Мутри вън.“ Под егидата на президента, издигнат от партията създала Мутрите. Такъв абсурд и Йонеско не може да измисли, само Те.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


                  След залавянето на шестте български кукувици, бяха изгонени двама руски „дипломати“

                  Някога Анибал за малко да превземе Рим със слонове. Сега Путин за малко да превземе София с магарета. Или мекерета – както българските възрожденци любовно наричат подобни типове.
                  Имам предвид аферата с разкриването и ареста на шестимата български "патриоти", шпионствали в полза на Русия. Да, ако попиташ тях, сигурно ще ти обяснят, че делото им наистина е изцяло патриотично. Това е концепцията за новия български патриотизъм, измислена от руската пропаганда за целите на руската хибридна война и внедрена тук от други руски подлоги – че истинският български патриотизъм значи човек да обича Русия поне колкото България и да се грижи за руските интереси, защото те са и български.
                  Колкото българинът е по-глупав, толкова руската наглост повече му допада и е готов да ѝ служи, а колкото руснаците са по-нагли, толкова повече български глупаци, готови да им служат, се намират.

                  В България представата за патриотизъм отдавна е изкривена. Имам предвид фактът, че онези български партии, които най-силно се бият в гърдите като най-патриотични – „Атака“ на Сидеров, „Воля“ на Марешки, „Възраждане“ на Копейкин, ВМРО на Каракачанов, са всъщност откровено или едва прикрито проруски. А какво да кажем за големите "патриоти" от АБВ и БСП – Петков и Нинова? Първият е официален български партньор на путиновата партия „Единна Русия“, а втората не успя да се вреди за тази чест, но пък неотдавна откровено заяви, че щом стане премиер, веднага и най-патриотично ще вкара тук руската ваксина Спутник V.
                  Какво да кажем за „проевропейската“ партия ДПС, която продължава да мълчи по темата за разкритата руска шпионска мрежа. Дали нямат думи хората на Доаган или не искат да ги използват, за да не разсърдят кукловодите си
                  Най-интересен според мен обаче е случаят с Николай Малинов и неговото „Възраждане на Отечеството“. Този тип беше разследван за шпионство в полза на Кремъл и прокуратурата вече внесе обвинението в съда.

                  Някои казват: защо руснаците да не финансират партии, организации и хора, които са приятели на Русия и работят за българо-руската дружба, както американците финансират приятелите на Америка.
                  Не, разликата е огромна.
                  Американците финансират български организации чрез проекти, за които се кандидатства на публична процедура и те са насочени изцяло за развитие на България – демокрацията, институциите, образованието, културата.
                  А Русия финансира изцяло на тъмно, само свои хора, организации и партии, които работят за руските интереси, за рекламиране на руската култура, за прокарване на руската политика срещу европейската и натовска България.
                  Разликата е съществена, а ако не я виждате – значи сте готов за руски шпион. Честито!
                  МНОГО ДОБРО
                  ама имайте милост към ватата

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

                    Америка за България има публично достъпна информация за всички финансирани проекти - година, организация, проект и предоставена сума. Можеш да се запознаеш с отчетите им, за да не се излагаш с коментарите си
                    Да запознат съм , всички финансирани са пропагандатори в полза на САЩ. Дай един пример за финансирана организация която да плюе САЩ ? Е няма !

                    Това е достатъчно грантажийте да лежат в Белене.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар





                    • След залавянето на шестте български кукувици, бяха изгонени двама руски „дипломати“

                      Някога Анибал за малко да превземе Рим със слонове. Сега Путин за малко да превземе София с магарета. Или мекерета – както българските възрожденци любовно наричат подобни типове.
                      Имам предвид аферата с разкриването и ареста на шестимата български "патриоти", шпионствали в полза на Русия. Да, ако попиташ тях, сигурно ще ти обяснят, че делото им наистина е изцяло патриотично. Това е концепцията за новия български патриотизъм, измислена от руската пропаганда за целите на руската хибридна война и внедрена тук от други руски подлоги – че истинският български патриотизъм значи човек да обича Русия поне колкото България и да се грижи за руските интереси, защото те са и български.
                      Колкото българинът е по-глупав, толкова руската наглост повече му допада и е готов да ѝ служи, а колкото руснаците са по-нагли, толкова повече български глупаци, готови да им служат, се намират.

                      В България представата за патриотизъм отдавна е изкривена. Имам предвид фактът, че онези български партии, които най-силно се бият в гърдите като най-патриотични – „Атака“ на Сидеров, „Воля“ на Марешки, „Възраждане“ на Копейкин, ВМРО на Каракачанов, са всъщност откровено или едва прикрито проруски. А какво да кажем за големите "патриоти" от АБВ и БСП – Петков и Нинова? Първият е официален български партньор на путиновата партия „Единна Русия“, а втората не успя да се вреди за тази чест, но пък неотдавна откровено заяви, че щом стане премиер, веднага и най-патриотично ще вкара тук руската ваксина Спутник V.
                      Какво да кажем за „проевропейската“ партия ДПС, която продължава да мълчи по темата за разкритата руска шпионска мрежа. Дали нямат думи хората на Доаган или не искат да ги използват, за да не разсърдят кукловодите си
                      Най-интересен според мен обаче е случаят с Николай Малинов и неговото „Възраждане на Отечеството“. Този тип беше разследван за шпионство в полза на Кремъл и прокуратурата вече внесе обвинението в съда.

                      Някои казват: защо руснаците да не финансират партии, организации и хора, които са приятели на Русия и работят за българо-руската дружба, както американците финансират приятелите на Америка.
                      Не, разликата е огромна.
                      Американците финансират български организации чрез проекти, за които се кандидатства на публична процедура и те са насочени изцяло за развитие на България – демокрацията, институциите, образованието, културата.
                      А Русия финансира изцяло на тъмно, само свои хора, организации и партии, които работят за руските интереси, за рекламиране на руската култура, за прокарване на руската политика срещу европейската и натовска България.
                      Разликата е съществена, а ако не я виждате – значи сте готов за руски шпион. Честито!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                        Барбарона спами с глупости. Каквото и да е финансиране на чужди държави и организации към Български партии и организациий е незаконно външно вмешателство във вътрешните работи и трябва да се преследва от закона.
                        Грантажиите от Америка за България трябва да лежат в Белене като национални предатели....
                        Америка за България има публично достъпна информация за всички финансирани проекти - година, организация, проект и предоставена сума. Можеш да се запознаеш с отчетите им, за да не се излагаш с коментарите си

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                          Руснаците така са преценили- така финансират. Какво лошо има?? Пробвай се и при тях- напиши програма/ бизнесплан/ и може да те одобрят. Твоят човек - шефа на дай българия го одобриха миналата година за милион и двеста хиляди лв от А за Б. Ти не лапна ли нещо от тези пари? Или не достигнаха до теб??
                          Барбарона спами с глупости. Каквото и да е финансиране на чужди държави и организации към Български партии и организациий е незаконно външно вмешателство във вътрешните работи и трябва да се преследва от закона.
                          Грантажиите от Америка за България трябва да лежат в Белене като национални предатели....
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Ето го твоят човек-- High Russian dude vs Cop Lol

                            Play
                            Mute
                            Loaded: 0%
                            Progress: 0%

                            Remaining Time-0:00
                            Playback Rate
                            1x
                            Fullscreen


                            https://leakedreality.com/video/5264...ude-vs-cop-lol

                            Как смяташ дали навални е в такъв затвор, или такъв



                            Човека пише през ден във фейсбука, сега е в болница, не плаща нищо, не мисли за нищо. Въобще си е паднал на к...ра
                            Last edited by v_tin; 27.03.2021, 16:39.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron

                              Някои казват: защо руснаците да не финансират партии, организации и хора, които са приятели на Русия и работят за българо-руската дружба, както американците финансират приятелите на Америка.
                              Не, разликата е огромна.
                              Американците финансират български организации чрез проекти, за които се кандидатства на публична процедура и те са насочени изцяло за развитие на България – демокрацията, институциите, образованието, културата.
                              А Русия финансира изцяло на тъмно, само свои хора, организации и партии, които работят за руските интереси, за рекламиране на руската култура, за прокарване на руската политика срещу европейската и натовска България.
                              Разликата е съществена, а ако не я виждате – значи сте готов за руски шпион. Честито! [/B]
                              Руснаците така са преценили- така финансират. Какво лошо има?? Пробвай се и при тях- напиши програма/ бизнесплан/ и може да те одобрят. Твоят човек - шефа на дай българия го одобриха миналата година за милион и двеста хиляди лв от А за Б. Ти не лапна ли нещо от тези пари? Или не достигнаха до теб??

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                                Eто го!g[/IMG]
                                Не можа ли да го направиш с по- големи и криви зъби и кривоглед- тогава щеше да хване дикиш, сега йок

                                Коментар

                                Working...
                                X