IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ
    ...
    9. Идеалът на българите е включвал заветите и стремежите за:

а) свобода на всички българи, обединени в обща държава;
    б)напредък и благоденствие на България и на българите по света.

12. Идеалът на българите е да видят България:

а) като първостепенна сила в политически и духовен план на Балканите и в Югоизточна Европа - център на стабилност;
    б) с респектираща икономическа мощ, определяща висок стандарт на живот и общонационално благоденствие;
    в) с престижно духовно присъствие;
    г) с естествена гравитация към европейската интеграция;
    д) с авторитетни държавници и политически елит;
    е) с тачени в света учени и творци;
    ж) с граждани, достойни да бъдат уважавани навсякъде по света, заради своите добродетели, талант и труд.

Last edited by vanevski; 14.08.2018, 22:06.
    Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Ми тогаз ти какъв го дириш в канадата бе ...
      Ти не го гледай кви ги прави, слушай го кви ги говори...
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Ще бъде голям майтап ако започнат да търгуват с Турция в национални валути - руската рубла която пада срещу турската лира коята се сгромолясва. Голям майтап ще бъде.
        Тези хора дават ли си сметка, че само разсмиват пазарите?"
        Аре пак се изказа неподготвен. Абе от де ви събират такива бе...…..

Има измислени начини , правят си клирингова банка и всички плащания помежду им минават през нея ….. вземат за база еврото , Юан , кошница от валути , СПТ или квото решат само да е различно от долара, и да се разплащат в национални валути като клиринговата банка конвентира националните валути по дневния курс …….

п.п.
        И ако се окаже сполучливо , на бас че ще има доста други желаещи да се включат ...

Коментар

• продължение....

Ние,българите, не можем да имаме към родината си само едно сантиментално отношение. Родината изисква безусловна привързаност, която не може да бъде жертвана и опорочена за нищо на света. Така тя се явява символ на абсолютната отдаденост, за която никоя жертва не е достатъчно голяма. Родината стои над всичко. Тя ражда историята, дава живот на културата, определя смисъла на съществуване на индивида и обществото. Без родина, светът е лишен от своята субстанция, човекът – от органичната си основа, а животът се превръща в поток, различащ се в проклятие и злоба. Тъкмо в това е личната и, бих казал, метафизичната съдбовност, обуславяща чувството за родината.

Ако тази съдбовност има политически характер, родината става вече отечество. Родината е митологична същност, отечеството – политическа. Родината е поема, отечеството – епос. Родината е женственото начало, тя е първомайчинският Свети дух на националното битие. Отечеството пък е неговото мъжко и войнствено начало. Родината се корени във философията на копнежа, отечеството – във философията на подвига. Възпяваме родината, а се борим за отечеството. Родината е завет, тя е последното изкупително лоно на една нация.

Коментар

• Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

Философия на Родината

Родината е преди всичко
            Ми тогаз ти какъв го дириш в канадата бе ...

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Истински се радвам че всякакви безродици от рода на barbaron са се изнесли от България , още по щастлив ще съм като спрат да досаждат с кретений по нета….
              Философия на Родината

Родината е митологична същност, а Отечеството – политическа. В днешна, замаяна от интернационализма Европа, все по-малко са онези, които знаят, истинското значение на тази дума

Янко ЯНЕВ
              Роден през 1900. Завършва философия в Германия. Едно от най-значимите имена в българската философия от 20-те и 30-те години. През втората половина на 30-те е университетски преподавател в Германия, където издава и част от своите книги. Активен сътрудник на “Философски преглед”, “Отец Паисий” и др. Един от водещите теоретици на българската национална десница в периода между войните. Умира в началото на 1944. Статията, която препечатваме със значителни съкращение е писана през 1934.

Родината – майка на всички; убежище за всеки угнетен дух, люлка на историческия живот, надеждата и подвига. Има много наследен сантиментализъм в тази дума. И нито във философската, нито в социологическата, нито дори в етнографската област, до днес не са били правени опити за по-дълбоко тълкувание на понятието. Често смесват родината с отечеството, или пък я разглеждат като географски факт, като съвкупност от външни народностни форми, или пък, като самата държава. По-ясна става представата за нея, едва с изясняването на понятията за народ, нация и национален дух.

Родината е преди всичко
              Last edited by vanevski; 14.08.2018, 19:02.

Коментар

Докато не го научите наизуст и не спрете с глупостите ви, пак ще го има
                ми да ти кажа и 1000 пъти да постнеш поредната глупост все ми е тая...като видя че качваш цитати машинално ги прескачам , просто практиката ме е научила че няма да прочета нищо умно.

Коментар

Да не съм луд
                  Да живея на една територия с червената сган: majnata, v_tin, markov, Pyramid и т.н.. ?
                  Ще чакам да се самоунищожат, пък тогава ще мина да видя какво е останало неразрушено от тях в България
                  Истински се радвам че всякакви безродици от рода на barbaron са се изнесли от България , още по щастлив ще съм като спрат да досаждат с кретений по нета….

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                    Абе Алекс, спазва ли оная швул добрия тон като ме нарича импотент?
                    Май ти допада, не си го изтрил?
                    Пасва идеално !

Коментар

Ще бъде голям майтап
                      https://www.youtube.com/watch?v=6g9BE_PyaBM
                      Успели: Россия очень вовремя сбросила американские бумаги...

"Я не экомист, но считаю нахер надо держать свои деньги у потенциального противника в кошельке"

"Если наши бумаги дают 8%, а их 2%, то какого хрена их вкладывать в пендосию?"

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                        Абе Алекс, спазва ли оная швул добрия тон като ме нарича импотент?
                        Ти ме наричаш вата и ватка, аз ти отговарям с импотент - факЮ олл

Коментар

Ще бъде голям майтап ако започнат да търгуват с Турция в национални валути - руската рубла която пада срещу турската лира коята се сгромолясва. Голям майтап ще бъде.
                          тОЗИ КОМЕНТАР го четох някъде вчера, ще се окаже че си графоман писателствуващ в няколко сайта

Коментар

• Абе Алекс, спазва ли оная швул добрия тон като ме нарича импотент?
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              Импотент какво стана с отговора на въпроса какво казват демократичните медии по повод решението на руснаците да наритат леко долара- илии ти като барбарон гледаш умно в тавана https://www.youtube.com/watch?v=JfhJIqbiKJw

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп

Ти па да не би да помниш,

Я кажи, кой ти подсказа?

Импотент какво стана с отговора на въпроса какво казват демократичните медии по повод решението на руснаците да наритат леко долара- илии ти като барбарон гледаш умно в тавана https://www.youtube.com/watch?v=JfhJIqbiKJw

Коментар

Working...
                                X