IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    ФАки къде си бе и теб ли те хвана бурята

Вчера се разбра, че Адът е слязъл в Алабама, където още не могат да преброят труповете, а разрушенията са апокалиптични. Днес обаче се разбра нова притеснителна новина. А именно, че североизточната част на САЩ отново е ударена от мощна снежна буря. От Мериленд до Мейн снежната покривка е близо 40 сантиметра.

Стоян Стоянов
    Ответни санкции...Тереза Мей, да се изкаже за ролята на Путин, в това бедствие
    Like · Reply · 1 · 6m

Kaka Mara
    Путин ги разби
    Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/intsidenti/stik...ews660904.html
    Abe vate amи какво общо има бурята в САЩ с другите простотии дет си ги пльокнал?
    Вземи пример от мажната, плюят го бършат си гъзовете с него, но той си следва инструкциите съвсем професионално?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• ФАки къде си бе и теб ли те хвана бурята

Вчера се разбра, че Адът е слязъл в Алабама, където още не могат да преброят труповете, а разрушенията са апокалиптични. Днес обаче се разбра нова притеснителна новина. А именно, че североизточната част на САЩ отново е ударена от мощна снежна буря. От Мериленд до Мейн снежната покривка е близо 40 сантиметра.

Стоян Стоянов
      Ответни санкции...Тереза Мей, да се изкаже за ролята на Путин, в това бедствие
      Like · Reply · 1 · 6m

Kaka Mara
      Путин ги разби
      Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/intsidenti/stik...ews660904.html

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
        Да, човечествоти вечно ще помни масовите убийци Сталин и Хитлер

През 1990 г. шефът на КГБ Владимир Крючков казва,
        че от 1930 до 1953 г. близо 3,8 млн. души са били задържани
        и 786 хил. са осъдени на смърт.
        Точността на тези числа не се оспорва от професионалните историци.
        В този аспект трябва да споменеш и геноцида над индииците от англичаните и над индианците от говедарите. Снимки искаш ли??

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
          Днес отбелязваме годишнина от смъртта на Великия Иосиф Сталин. Вечна памет!
          Голямо щастие е за Русия, че в годините на най тежките изпитания за страната, я оглави геният и непоколебимият пълководец Сталин. Той беше личност, в която се характеризираше и съчетаваше изменчивостта и жестокостта на времето на тоя период, в който протече целият негов живот.

Сталин беше човек с изключителна енергия и силна воля, рязък, жесток, безпощаден в разговорите, на които даже аз, възпитан тук в британския парламент, не можах нищо да противопоставя.

Сталин преди всичко беше човек, който умееше да използва също така сарказма. Той притежаваше способността точно да чете мислите на събеседника си. Тази сила беше толкова голяма в Сталин, че той се оказа неповторим. Сред държавните ръководители от всички времена и народи Сталин ми направи най голямо впечатление. Той притежаваше дълбока, лишена от всякаква паника, логическа, смислена мъдрост. Тази сила беше най-голяма. Той беше непоколебим майстор да намира в най-трудните моменти изход от най-безизходното положение. Освен това Сталин в най-критичните моменти, а също така и по време на тържества, беше еднакво въздържан и никога не се поддаваше на илюзии.

Той беше необикновено сложна личност.

Той създаде и подчини на себе си огромна империя. Той беше човек, който със своите врагове унищожи враговете си.

Сталин беше човек, който нямаше равен на себе си на света: диктатор, който прие изостанала Русия и я остави с атомно оръжие.

Чърчил

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron

Обявената през 1997 г. от съда във фалит банка „Славяни” е била източена от сътрудници на комунистическите тоталитарни служби. Това разкрива проверката за принадлежност към ДС или разузнавателните служби на БНА на кредитните длъжници към трезора, извършено от Комисията по досиетата. Тя е част от глобалната проверка на кредитните милионери по списъка на БНБ от 1997 г. с дългове най-малко 1 млн. неденоминирани левове. Проверката е обхванала 45 длъжници (дружества) в които на ръководни постове фигурират 108 физически лица.
            Това добре, но какво се направи след това- след като се знае кой е източил тази банка и кат и бе-ту. Ами че навсякъде е куче влачи-диря няма. И това най вероятно няма никаква връзка с комунистите и службите- имам предвид предишните. Сегашните разследващи трябва да си свършат работата, а не аз и ти да пишем постове тук

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              Испешъли фор барби а.к.а. лъжливото овчарче
              Лукойл напуска? Какво следва от това за България

http://bulgariaanalytica.org/2016/12...-%D0%B7%D0%B0/

Статията мисля че я пускам за трети път, препоръчвам на всички желаещи да разбият руският монопол и да установят техен такъв да я прочетат и да побързат, часовника тик-так

И аз мисля, че три пъти вече я чета, което пък съвсем не означава, че няма да ти се наложи /примерно/ да я пускаш още ТРИ пъти - и това пак да не е достатъчно, за да се ползва подобна опорка за нечие политическо влияние.

Ситуацията е аналогична с "Дънди..." - които източват златото и други благородни метали - и то - доколкото вървеше инфото - е невъзможно да се докаже количеството ценен метал,тъй като отделянето му се извършва - не в нашата страна..., което е също и другата загуба - на работни места, освен преценката "на око" - за съдържанието на ценния метал, примесен с тонове земна маса.

Разбира се - експертите имат точна информация, но всичко в страната, през последните десетилетия - се развива по линията: "Куче влачи - диря няма!"... Примери - бол!

............................

Конкретно на въпроса: както винаги - при осъществяване на онова, което казват, че ще се случи в рамките на 2 години /това няма да е леко!/ - това ще е сериозен трус. Колко сериозен?

Толкова ще е сериозен, че най-вероятно едно правителство може спокойно да си ходи. Има ли готови за това /политици/? Не мога да приема, че има политик, склонен да се раздели с "доверието на народа"... ))..., с което да освободи "яслата-хранилка" за следващата политическа партия...

Трусът ще е силен! Защо? /още/ АКО има нов производител, който "стопанисва" митнически /акцизни/ складове за горивата - той едва ли ще се съобрази със сегашните цени на горивата.

Това не е заплаха. Мнението ми е лично и с нищо не ангажира никого тук! МОЖЕ ДА ГРЕША!

Колко ще се увеличи цената на горивата? Не повече от тая - на Европа. ПРЕДПОЛАГАМ: някъде, над 2€/литър. /2.3 - 2.4 €/литър или малко повече/.

Обосновката? Нямам такава.

От къде да започнем с постигането на европейски ЦЕНИ? Трудно е да се каже! /Нека бъда правилно разбран - не говоря за европейски доходи, а за европейски цени!/ Горивата са един удобен начин за вдигане на цените /на всичко/ - и още по-удобен начин, за да мотивираме ПРИЕМАНЕТО на ЕВРОТО като национална валута...

..............................

Кое правителство ще си сложи главата в торбата? Не зная. Часовникът тик-така.

Ако не дойде никой на мястото на отиващите си? Не зная! Цените могат да се качат, над споменатите 2€/литър. Защо? Данъчните складове - нови "птици" - внос, мотивиране на нови големи разходи...

Дали обачеоредното правителство ще си ходи? Недоволните - дали ще са много, за да инициират действия. Мисля, че може да има друг ефект: пълнене на хазната /акцизите от данъчните складове, ако събираемостта скочи..., но в тая страна - по презумпция се пази манталитетът на Бай ГанЯ..., значи - ако онзи - спечелил търговете за митническите складове - ако сам не краде и почтено - видите ли - отчислява към хазната..., а поредното правителство - почтено вкарва подобни ОГРОМНИ суми за благото на хората в ТАЯ страна, ..

Да приключвам, защото думата "ПОЧТЕН/А/О" почна да се повтаря прекалено много, а това е много хипотетично допускане ТУК... ))

Защо непременно цените трябва да скочат? Предпочитам да мисля, че ще паднат..., все пак - логиката в последното - поне в България ми се губи... Бих се радвал, ако не съм прав!

Лично и неангажиращо... .
              Last edited by безимeн; 05.03.2019, 19:12.

Коментар

• [QUOTE=barbaron;n[/QUOTE]

Стига спам , алооооу ... това е тема Политика !

Коментар

• Nikolay Slatinski :

"Срещнах добра позната, мой набор. Оплака ми се, че арогантен директор на училище е уволнил „по най-мръснишкия начин“ дъщеря ѝ, която бе учителка там и то много добра. Моята позната ми каза следното:
                  - Това е реалността! На власт са посредствени и не ценящи професионализма хора, защото никога не могат да станат професионалисти. Тях не ги интересува същността на структурата, която управляват, интересува ги само какви възможности за обогатяване и по-нататъшна кариера им открива управлението на тази структура!

Замислих се. Не са един и два случаите на уволнени хора в средите, в които аз дишам, работя, живея (и статуси пиша тъй както умея... ), като всеки път чувам почти едно и също – жертви на посредствеността и некомпетентността, връхлетяла ни „отгоре“.
                  Нямаше как да не се замисля. Дето се казва – веднъж е случайност, втори път е тенденция, трети път е закономерност, четвърти път е закон...

Замислих се и ето поради каква друга причина.
                  В свободното от четене и писане на лекции и книги време, съм се заровил в 30-те години на миналия век, преди всичко в Германия и Съветския съюз, защото имам мрачното предчувствие, че по това време и в тези държави се крият както обясненията за много от случващото се днес в Европа, така и редица предупреждения за това, което може да ни се случи, ако не се освестим...
                  Направи ми впечатление следното – в анализи и за Германия, и за Съветския съюз в онези отприщили тоталитарни чудовища години – прочетох една сходна мисъл. Еднопартийната система, изстреляла на върха си и в едната, и в другата държава вождове - маниаци и мегаломани, се е опряла на мнозинството посредствени хора, неудачници, недообразовани и недовъзпитани! Тези хора не могат да управляват процеси, те могат да властват. Те не разполагат със силата на аргументите, а използват аргументите на силата. Тези хора нямат ценности, те имат страсти, апетити, ненаситни желания, ламтежи. Тези хора не знаят колко труд се изисква да знаеш и да можеш, да се научиш и да работиш над себе си, те мразят до ненавист знаещите и можещите, научилите се и работещите над себе си.
                  Тоталитарната машина е уникален шанс за подобни хора. Демонстрирайки сляпа вярност към тази машина, те вместо да са в низините на обществото, изведнъж са изстрелвани нагоре в него. Нещо повече, понеже без тази тоталитарна машина те биха били обречени да се върнат пак долу, където им е реалното място, те с колосална енергия и злобна ожесточеност работят за нейното засилване и за нарастващата ѝ власт в държавата.
                  От прочетените страници ме лъхна опасността от посредствените хора, неудачниците, недообразованите и недовъзпитаните!

Да, не може да се прави аналогия с 30-те години на миналия век, в това съм съгласен. Но след като Преходът у нас първо зацикли някъде около 2000 г. и започна да се върти в кръг и да тъпче на място, а после попадна в задънена улица, в тупик и тръгна в напълно погрешна посока някъде около 2010 г. (годините са приблизително назовани), у нас започнаха да превземат различните нива на властване твърде много посредствени хора, неудачници, недообразовани и недовъзпитани. За тях настъпи златно време! Знанието, умението, принципността, почтеността започнаха да се превръщат в недостатъци, в уязвимости, в излишности, в „минавки“. Много за това допринесе и сферата, в която се трудя и аз – висшето образование. То направи дипломите абсолютно достъпни, получавани без труд, често просто купувани, така разми критериите за знание и знаене, за можене, за кадърност, за образованост. Подборът, по който се селектират кадрите избута на заден план способността и пригодността, фактически се узакониха всякакви други по-бързи писти за кариерен растеж, някои от които всъщност опасни и дори направо пошли. А некадърният човек се загражда от некадърни и дори по-некадърни от него, за разлика от кадърния човек, който се опира на кадърни хора. Така посредствеността се възпроизвежда, става все по-масова и все по-силна.

И ще кажа защо още повече се замислих, всъщност не съм престанал напоследък да мисля.
                  Вярно е, че уродливата тоталитарна система през 30-те години в Германия и Съветския съюз дава шанс на посредствените хора, на неудачниците, на недообразованите и недовъзпитаните.
                  Но ние трябва да сме бдителни, да се замисляме, да не се заблуждаваме и да си даваме сметка, че и обратното също може да бъде вярно:
                  Не само уродливата система да дава път на посредствените хора, на неудачниците, на недообразованите и недовъзпитаните,
                  но и посредствените хора, наудачниците, недообразованите и недовъзпитаните могат да доведат до попадането ни в клещите и в клетката на някоя уродлива система.
                  Аз съм наистина разтревожен, защото все по-често и с все по-голяма острота на случващото се съзирам елементи, прояви, признаци и порядки на евентуална такава уродлива система и поради това започвам да се страхувам за България."

Коментар

• Днес отбелязваме годишнина от смъртта на Великия Иосиф Сталин. Вечна памет!

Коментар

• Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=UELAqTROe0s
                        AMERICAN MADE PAKISTANI F 16 v RUSSAIN MADE INDIAN MIG 21

HOW INDIAN PILOT IN RUSSIAN MADE MIG 21 SHOT DOWN PAKISTAN’s AMERICAN MADE F 16?

А какви ескадрили МиГ 21 имахме !
                        Last edited by majnata; 05.03.2019, 18:50.

Коментар

• БСП, ГЕРБ и ДПС за момента са единствените сигурни претенденти за места в следващия Европейски парламент. Това показват данните от последното проучване на Агенция „Афис“, които са коренно различни от оповестената от "Маркет линкс" преднина за ГЕРБ с почти 4%. Ако европейските избори бяха днес, БСП щеше да получи 23.6% от гласовете, ГЕРБ – 19.9%, ДПС – 8.2%, „Обединени патриоти“ – 4.6%, Демократична България – 1%. 2.7% биха подкрепили друга политическа сила, а 2.9% не биха гласували за никого. 20.7% все още не са взели решение кого биха подкрепили на предстоящите избори за Европейски парламент, а 15.4% от сега заявяват, че не биха гласували. При тази подкрепа се очертава средното разпределение на мандатите – БСП – 6.7, ГЕРБ – 6.2, ДПС – 3.4 и „Обединени патриоти“ – 1.1.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/analizi-i-komen...ews660805.html

А сега де, на кого да вярваме

Коментар

• Испешъли фор барби а.к.а. лъжливото овчарче
                            Лукойл напуска? Какво следва от това за България

http://bulgariaanalytica.org/2016/12...-%D0%B7%D0%B0/

Статията мисля че я пускам за трети път, препоръчвам на всички желаещи да разбият руският монопол и да установят техен такъв да я прочетат и да побързат, часовника тик-так

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Неслучайно имперските идеологеми се подклаждат и поддържат и днес,

Ето какво „празнуват“ на 3 март.
                              "Неволно" името ми е вплетено в поредния вулкан от лайна, които обилно се изливат.
                              Ако човек те прочете теб, то тогава излиза, че аз съм посветил живота си на собственото си самоочерняне.
                              А това много лесно се постига, като вземеш един ред от нечие (моето) писмо и отгоре на всичко затриеш емотиконите в края на същия ред. Тезата се пръвръща в антитеза! Превръща се в признание и разкаяние пред един строг трибунал.

Ето го тук политическият момент.
                              Неприятните ми думи и оценки за тази личност се дължат основно на дългогодишното ми познанство с него и стила и метода му на работа. От всеки ход и дума наднича един безчестен!

И твърдението ми, че е бил агент на ДС се дължи не на това, че съм му виждал досието, а на дълбокото ми убеждение, че някога точно такива хора са търсени и привличани за тази работа!
                              Сега същият седи на Шанз Елизето и бълва гнилоч срещу Родината ми.
                              Отврат!
                              Last edited by X_Y; 05.03.2019, 17:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Неслучайно България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа (с 30% по-скъпо от съседна Турция и с 40% по-скъпо от Германия). Неслучайно горивата в България са с огромна надценка и то при най-ниския акциз и най-ниския приход за бюджета ни, за да може монополистът Лукойл да ни щави с огромна надценка, която е в пъти по-висока от тази в нормалните държави. Само по това направление губим годишно горница от 4 МИЛИАРДА ЛЕВА, която вместо да влиза в хазнати ни, заминава към Москва и джобовете на продажните им слуги тук. Неслучайно стратегически предприятия като Булгартабак, БТК, търговски и хотелски вериги станаха руска собственост, заедно с половината ни Черноморие. Де факто днес над 30% от икономиката ни се намира в ръцете на руския империализъм. Директно. Поне още толкова е в ръцете на техни мекерета и подставени лица, които действат чрез офшорни фирми. Неслучайно сме управлявани от съветски мутри и неслучайно България е най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати, и с най-голям демографски срив..
                                9 stotinki e цената на киловат за българия преизчислена през тока- https://ec.europa.eu/eurostat/statis...hold_consumers това е статия на ЕС за цената на газта

Хахаха лъжливото овчарче а за лукойл- пак хахаха. Барби не знам ти ли ги пишеш тези неща, ама много лъжеш

Коментар

Working...
                                X