IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • В сайта на бивол има инструмент за търсене в наплийкс, погледнах за мен/ друго егн не знам/ не откри нищо. Доколко е верен инструмента не знам

    Коментар


    • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

      Знам от години clubpolitika.com. Те се отделиха от дир.бг и така започнаха. Ти кой си там? Аз отдавна не съм ходил там.

      Прочее, пре-ника на еврейчето канадско Анал-лизатор аз го вкарах там. Дали не е тукашното "ванчески"?
      Само чета и се смея, понякога жена ми се сърди, но какво да направя. За аналния лизатор - не знам- пуска понякога едно към едно-копи-пастепостове от там. Но последните ми 2 поста са също от там, така че......... Но наистина не пиша- много са хард за мен и всичките псувни , ми идват повече

      Коментар


      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

        Аз си бачкам ама кат ми писне, поглеждам новите бисери на фоня които оправи АЕЦ-а и сега се е хванал пренаписването на историята , дигам си настроението и продължавам да върша трудови подвизи...
        Разкажете повече моля за трудовите си подвизи?

        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

          Това ако те интересува
          Знам от години clubpolitika.com. Те се отделиха от дир.бг и така започнаха. Ти кой си там? Аз отдавна не съм ходил там.

          Прочее, пре-ника на еврейчето канадско Анал-лизатор аз го вкарах там. Дали не е тукашното "ванчески"?

          Коментар


          • Радина Ралчева, мениджър в Corning Incorporated:


            Вижте, макар да съм на вълна сарказъм, включително и по повод на данните от Националната агенция за приходите (НАП), всъщност положението е мега сериозно. Толкова е сериозно, че не разбирам повсеместното спокойствие, с което го приемате. Затова нека накратко ви обясня какви "прекрасни" неща могат да последват от тоталния хак на всички ни:


            - могат да ви изнудват или да злоупотребят с достъпната чувствителна информация за вас. Примерно, отивате на интервю за работа и като преговаряте за парите, установявате, че нямате много поле за разговор, защото потенциалният ви работодател знае не само колко сте получавали в последните 10 години, ами и какво притежавате, половинката ви какво притежава, майка ви и баща ви и тн.

            - може да се окажете горд притежател на пет фалирали фирми с 80 млн. задължения (примерно)


            - може да де окаже, че имате да погасявате значителни по размер и разнообразни по произход кредити


            - може изведнъж да станете престъпник, изявявал се не само на родна, но и на международна сцена и издирван от Интерпол. Мхм. Ей така, минавате някой паспортен контрол на някое летище със семейството и хоп - появяват се едни робокопи и сръчно ви арестуват, защото им излизате като издирван международен престъпник


            - може да се окаже, че нямате нищо. Вчера сте имали дом, а днес нямате. Прибирате се един ден и виждате с изненада как изнасят имуществото ви, понеже домът ви има нов собственик. И той си има всички документи. Нищо, че вие нищо не сте продавали.


            - може и банковите ви сметки да се окажат празни. Защото (разбира се, без да знаете) сте дали пълномощно на някой, който се е разпоредил с тях и ги е "изчезнал"


            Убедена съм, че това не е всичко, което може да ви се случи в следствие на тоталния хак на държавата. Много по-кофти неща има сигурно още. Просто не мисля като болните мозъци, които биха използвали данните ви във ваша вреда. Но те са много изобретателни. Та, не знам, то сигурно не ви е важно това, понеже е лято и има узаки да се пие, но аз да си кажа.


            #hubavoe и все по-хубаво става


            Божидар Божанов, CEO в LogSentinel:


            Какво точно могат да правят измамниците с изтеклите данни не мога да кажа, но с помощта на лоши нотариуси, недобри механизми за проверка или грешки на служители може да станат потенциални измами. Затова имам три препоръки, които са смислени по принцип, дори да няма изтекли данни:


            - актвирайте известия (sms или имейл) за движения по банковата си сметка (чрез е-банкирането или в клон на банката си)


            - активирайте известия (sms или имейл) за движение по имотните ви партиди в Имотния регистър


            - активрайте известия за движение по партидите на ваши юридически лица в Търговския регистър


            Не твърдя, че с изтеклите данни някой директно може да ви открадне фирма, имот или пари. Но измамниците са изобретателни. С тези известия, ако някой опита да злоупотребява, ще знаете навреме и ще можете да реагирате.


            Любомир Аламанов, комуникационен експерт, SiteMedia Consultancy:


            Нещата стават все по-зле. Оказва се, че сред изтеклите данни имало файл с хората, регистрирали се да пускат Държавното Тото по интернет. И вътре имало всичките им данни: номер на лична карта, кога е издадена, къде е издадена, имена, адрес, ЕГН и т.н.


            Май и някои хора, които са се регистрирали онлайн за игри, и са си дали данните, също са уязвими. Може би хората от игрите, които предоставят данни на НАП, да проверят и да кажат дали е така. Дано да не съм прав за това. Над 100 000 човека имало, и всичките им данни по личните им карти Нали се сещате какво може да се направи с тези данни и с приятел нотариус? Или само с цветен лазерен принтер


            Ситуацията вече не е ИТ проблем. Все едно е кой хакер какво е направил


            Масовата публика не се интересува дали е младеж от Пловдив, хакер от Москва, дъртак от Минесота или организирана група от Тамбукту. Министрите пак се вторачват в изпълнителя, а по-големият проблем е другаде. Биг мистейк! За хората трябва да се мисли, първо за хората!


            Струва ми се, че е добре да се направи следното:


            • Анализ кои и какви данни са изтекли, от гледна точка на потърпевшите.


            • Спешно да се оповести какво би могло да се случи с тези данни. Само с ЕГН може да се направят едни мизерии, но с пълните данни от лична карта може да се фалшифицират пълномощни.


            • Управляващите да разпратят инструкции до нотариуси, банки, адвокатски кантори, брокери на недвижими имоти, фирми за бързи кредити, телекоми, институции, изобщо всички, които боравят с лични данни за търговски сделки. Да, не може да се спре търговския живот на страната. Но може


            да се призоват всички към повишено внимание, особено на предоставени пълномощни.


            • НАП веднага да предостави елементарен софтуер, където всеки да може да провери кои лични данни са станали публични. (сега има само сайта на Бивол, който доста добре опазва ЕГН-тата)


            • Да се спрат всички лековати изказвания как нямало проблем с изтичането на данните. Хората не трябва да бъдат подвеждани и да не предприемат нищо. Ако утре вземат апартамента или банковите сметки на някого с фалшиво пълномощно, или изтеглят бърз кредит само по лична карта, кой ще е отговорен, че хората не са взели мерки?


            • Масовата аудитория да бъде надлежно предупредена какво би могло да се случи с изтеклите данни.


            • Масовата аудитория трябва да бъде информирана какво да направи. Например:


            1. Да преценят дали да си сменят личните карти;


            2. Да уведомят банки, счетоводители, брокери на имоти, телекоми, фирми за кредити и други да не приемат пълномощни;


            3. Да сменят пароли, кодове и други, ако са на основата на изтеклите лични данни;


            4. Да си сложат няколко степени на уведомяване – с пароли, смс-и, обаждане и каквото още е възможно;


            5. Да си подменят електронните подписи, ако е необходимо.


            • Ако трябва, да се помисли за временен мораториум на използване на пълномощни. Само съответният човек, със съответните си лични данни, да може да сключи сделка. Лични карти се подправят трудно, пълномощни се подправят лесно.


            • Да се подготвят управленията на МВР, които издават лични документи, да приемат голям брой заявки, и то спешни.


            • Може би да се помисли за намаляване на таксите. Защо да плащаме като за "загубена лична карта", след като я сменяме принудително?


            Това са само някои от мерките, които могат да се вземат. Нито претендирам за изчерпателност, нито за уникалност. Ако управляващите измислят по-добри, само ще се радвам.


            След като е сигурно, че документите на засегнатите хора са вън от опасност за нерегламентирано използване, тогава може да се мисли кой, защо и как го е направил. И какви мерки да се вземат, за да се намали шанса за повторение в бъдеще.


            И да, след това ще се говори за оставки и последствия. Сега няма време. Някои мошеници може вече да дърпат кредити на ваше име.


            Това е един от случаите, в които ще се радвам, ако не съм прав.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

              Погледнал ли си го?
              Май не?

              Не искам да го отварям, без да съм сигурен 75%, че не идва с троянски кон или подобно, макар и да съм под Линукс.
              Честно казано не съм, копнах го от един форум и там обсъждаха че няма никакъв проблем с файловете, само трябва да се конвертират тъй като били нещо сф......., но всичко си работело по тях. Лично мен не ме вълнуват тези неща, всъщност най вероятно няма да открия бокича там или дори и да го открия то ще бъде официалната информация. Паролата съм я дал също

              Писах съобщение и изпращах, но пак не работи услугата.

              това е линк към темата https://forum.clubpolitika.com/index...howtopic=43351

              малко се псуват, ама иначе понякога излизат доста по интересни неща от форума на инвестор, а да и темите са почти винаги злободневни. Това ако те интересува
              Last edited by v_tin; 19.07.2019, 17:26.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                Е, "именникът на българските ханове" е открит в Русия през 1861 година! Но за всеки русофил-еничар той е къде-къде по-автентичен, особено с твърденията си, че човек може да живее 300 или 150 години.

                За списъка на Пеячевич се знае много добре откъде го има, има доказателства кой е той самия и се връзва с всички исторически събития и факти. Според твоите виждания за автентичен източник, трябва да четеш Комес Марцелин, който добре е описал войната при Цурта от 499г., но ти четеш измислиците на руски псевдоисторици, нали? Че Русия съществувала ли е през 499г. за да пишат историците й каква е била тогава историята на България?
                Да попитам въпреки че отговор няма да получа- какво е русофил-еничар? Вчера разбрах какво е русофил- по документи българин/ ии от друго потекло/ но милее за руските интереси повече отколкото за страната където живее. Сега да разберем и какво е еничар може ли и ако разберем и русофил- еничар какво е - ехххххеееееее- кеф.

                Та, защо някой да не може да живее 150 години. Май че адам беше живял 900 години- или някой негов роднина беше

                Коментар


                • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                  Пъдаря със зелени чорапи е всеизвестен из форума ....как ша няма хабер
                  Пъдаря не знам, но знам кой е крадеца на общински парички от дряновските пътища... как ша ни знам...
                  The strongest stand last.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                    Ami то си пише какво има мин.фин-лиик
                    Погледнал ли си го?
                    Май не?

                    Не искам да го отварям, без да съм сигурен 75%, че не идва с троянски кон или подобно, макар и да съм под Линукс.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

                      Какво има в този файл?
                      Ami то си пише какво има мин.фин-лиик

                      Коментар


                      • Bulgaria R.I.P. – 5 – „Умните и красивите”






                        Дотук видяхме една доста тъжна картина, която не вдъхва особен оптимизъм – като цяло електоратът се състои от ограничени хора, които дори не осъзнават движещия механизъм на нещата, които се случват около тях. Нито една от основните партии не разполага с ядро привърженици, способно да извърши някакви сериозни промени у нас. Тоест, две хиляди години след началото на новата ера ние отново сме с мисленето на роби, чакащи идването на нов пророк, който „да ни оправи”....


                        Тимур и неговите командоси: Bulgaria R.I.P. – 5 – „Умните и красивите”]Kаква я мислехме,каква стана-нищо ново по нашите територии!
                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

                          Ама не ми говори на "ще ви", щот хабер си нямаш кой кой е, също като неуката дряновска пръчка.... Кое е това множествено число, към което се обръщаш така заучено..? Не ми отговаряй, просто ти се надсмивам.
                          Пъдаря със зелени чорапи е всеизвестен из форума ....как ша няма хабер
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                            Спокойно бе, американците ще ви научат да ядете старо американско желязо.
                            Щом предпочитате да прахосате доста над 3 милиарда за 8 американски бракми модел от миналия век, вместо за повишаване на заплати, пенсии, здравеопазване и стандарт на живот, тогава си стойте със стария мизерен стандарт на живот.

                            Само че докато ви дадат американските бракми след 5 години, те вече ще са морално остарели и ще стават само за някой музей.

                            В момента хората използват 5 поколение самолети, с 2-ни двигатели, променяем вектор на тягата, свръх-звукова скорост, стелт-технологии, умни бомби, невидими радари и т.н, а след още 5 години не ми се мисли какви нови технологии ще има измислени...

                            Ама не ми говори на "ще ви", щот хабер си нямаш кой кой е, също като неуката дряновска пръчка.... Кое е това множествено число, към което се обръщаш така заучено..? Не ми отговаряй, просто ти се надсмивам.
                            The strongest stand last.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

                              Русолюбе, много ти "ходи" да определяш кой е обсебен. Ко стана със "Союз нерушимы", ще сменяте ли куплета?
                              Спокойно бе, американците ще ви научат да ядете старо американско желязо.
                              Щом предпочитате да прахосате доста над 3 милиарда за 8 американски бракми модел от миналия век, вместо за повишаване на заплати, пенсии, здравеопазване и стандарт на живот, тогава си стойте със стария мизерен стандарт на живот.

                              Само че докато ви дадат американските бракми след 5 години, те вече ще са морално остарели и ще стават само за някой музей.

                              В момента хората използват 5 поколение самолети, с 2-ни двигатели, променяем вектор на тягата, свръх-звукова скорост, стелт-технологии, умни бомби, невидими радари и т.н, а след още 5 години не ми се мисли какви нови технологии ще има измислени...

                              Last edited by Frosty; 19.07.2019, 16:30.
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                              Коментар


                              • Click image for larger version

Name:	-проблем.jpg
Views:	1
Size:	81.4 КБ
ID:	3488218
                                Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

                                50th Anniversary of the Moon Landing

                                Коментар

                                Working...
                                X