IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

    Ей,не престана да лъжеш",истински" комунист,така лъжехте преди и сега също за "светлото бъдеще"!! ...
    ........................
    Очевидно ти и ти страдаш от дислексия.....
    Аз какво съм написал , ти какво ми отговаряш ...ку-ку , ку-ку
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

      [B]Гагаузите...Прогонени от османската заплаха, те се установяват в Руската империя, главно в Бесарабия, поделена днес между Украйна и Молдова...).
      Ей,не престана да лъжеш",истински" комунист,така лъжехте преди и сега също за "светлото бъдеще"!! ...

      Ето какво пише Раковски,твоя източник по-достоверен ли е от него-съвременникът....?

      Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!..
      ...От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци, или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини! От тях времена се нахождат чак в Харковската губерния множество заробени Българи, които още не са си изгубили съвсем езика; тия са днес крепостни роби, които ги продават притежателите им (спахии) един другиму си като овци и говеда! ...(..

      Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

      Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.
      .).
      А сега е новото преселение причинено от наследниците на руските подлоги!

      За 2018 година в абсолютна стойност българският БВП е в размер на 55.182 милиарда евро. Според анализ от май 2019 г. на Института за икономически изследвания при БАН на страната ще са й нужни 27 години, за да достигне 50% от средното за ЕС ниво, 37 години, за да достигне 75%, и 44 години, за да се изравни с него. Много българи решават да не станат свидетели на догонването. И избират живота в чужбина.

      Бедността е тема, упорито избягвана от властта. Но тя продължава да гони хора от страната. България напускат не само висококвалифицираните, а и нискоквалифицираните. Втората група са дори по-голямата част от мигрантите.


      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Kакво е гагаузи, и друг път съм срещал думата, но не знам какво означава- нещо като роми? българомохамедани?
          Гагаузите (на гагаузки: Gagauzlar) са тюркоезична етнографска група с православно вероизповедание, избягала заедно с днешните бесарабски българи (т.н. тукани) от българските земи на Османската империя в 19 в. Прогонени от османската заплаха, те се установяват в Руската империя, главно в Бесарабия, поделена днес между Украйна и Молдова, като в последната сега е тяхната новопровъзгласена автономна република Гагауз Ери. През Втората световна война Сталин депортира много гагаузи в Средна Азия към Сибир. Неизселили се гагаузи живеят в днешните граници на България (Добруджа, Варненско и Ямболско и пр.), на Румъния (Северна Добруджа), на Гърция (Зиляховско и преселници от Одринско в Беломорието – регионът на Орестиада) и на Турция (Одринско).
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

            http://obshtestvo.net/%D0%B0%D0%BA%D...F%D0%B0%D0%B4/

            Написано ли е достатъчно ясно дори и за русофил, че не сме славяни и нямаме нищо общо с руските получовеци? Няма как да сме различни на външен вид и да имаме едно и също ДНК!
            Абе човек ти наистина страдаш от дислексия.

            Отварям първия ти линк и първото изречение е:

            "БЛИЗО СМЕ ДО СЛАВЯНИТЕ, "

            Ти сам се самоопровергаваш .........както ти казах съвременния българин е смес от три по големи групи и от доста по-малки преминаващи от тук.

            По големите са:
            - Славяни
            - Прабългари
            - Траки

            По малките са:
            - Готи
            - Кумани,
            - Печенеги
            и всякаква друга пасмина преминала от тук през вековете и оставила по малко генетичен материал....
            Last edited by markov; 20.07.2019, 13:34.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • САЩ готовят военна операция Страж" в Персииския залив https://www.segabg.com/hot/sasht-got...siyskiya-zaliv © Segabg.com 2019

              Там щъкат непрекъснато техни кораби, отделно че- Ние сме военен кораб на сащ. Отстранете се от курса ни и поемете курс ..........

              Сигурно иранците са ги наритали, че ще пращат нови корабчета там
              Last edited by v_tin; 20.07.2019, 13:29.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                Нали питаше какво е "русофил-еничар"? Ами това, посочват майка ти докато си малък и ти казват "тази жена е лоша и не ти е майка". Та някякви все още диви получовеци от североизток набиват от векове лъжи на българите как произхождали от тях, докато ние сме си древен европейски народ с език, култура и история докато те дори не знаят откъде са дошли и на какво е приличал езика им. И нямаме съвсем никаква кръвна връзка с тях.
                Завършил съм средно-гимназия, след това специализиран техникум, ВУЗ-икономика, разни курсове по 2-3 месеца, други курсове по 6 месеца- слава богу всичко това съм го завършил и не е останал невзет изпит. Ама такова малоумно обяснение не бях срещал и дай боже никога да не срещам повече.

                Може ли да повториш дефиницията за русофил-еничар още веднъж като включиш питагоровата теорема, числата на фибоначи и загадката на мона лиза в тази дефиниция. В противен случай ще трябва да те обявя за интернет -трол и пълен неграмотник , на който образованието е стигнало до къде 5-6 клас- дотолкова че да четеш , но не и да разбираш писмено слово и да можеш да си броиш парите в магазина

                Коментар


                • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  Бе според генетиката не е лъжа:
                  http://obshtestvo.net/%D0%B0%D0%BA%D...F%D0%B0%D0%B4/

                  Написано ли е достатъчно ясно дори и за русофил, че не сме славяни и нямаме нищо общо с руските получовеци? Няма как да сме различни на външен вид и да имаме едно и също ДНК!


                  Божидар Димитров, русофил 2013-та година - копелета, твърдят, че не сме славяни
                  http://obshtestvo.net/%D0%B0%D0%BA%D...F%D0%B0%D0%B4/

                  Същият, април 2018-та преди смъртта си - не сме славяни
                  https://www.youtube.com/watch?v=guBaXY26wxY
                  Last edited by fon; 20.07.2019, 13:15.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    A бе тук не спите за да пишете глупости които никого не интересуват. Дали сме братя с руснаците или не никого не го интересува- приемаш брат си за даденост и това еВ този смисъл да братя сме- по език по вяра по "курица не птица, българия не заграница. Това е положението
                    Нали питаше какво е "русофил-еничар"? Ами това, посочват майка ти докато си малък и ти казват "тази жена е лоша и не ти е майка". Та някякви все още диви човеци от североизток набиват от векове лъжи на българите как произхождали от тях, докато ние сме си древен европейски народ с език, култура и история докато те дори не знаят откъде са дошли и на какво е приличал езика им. И нямаме съвсем никаква кръвна връзка с тях.
                    Last edited by RUBLA; 20.07.2019, 13:10. Причина: Спазвайте добрия тон!

                    Коментар


                    • Kакво е гагаузи, и друг път съм срещал думата, но не знам какво означава- нещо като роми? българомохамедани?
                      Last edited by RUBLA; 20.07.2019, 13:11.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                        „Мо*рето от славяни, претопило десетте хиляди българи, яхнали смешни малки кон*чета”, отдавна е пресушено от редица учени. Тази лъжа е голямата свещена крава на съвременната българска историогра*фия. ....................[/h]
                        Бе според генетиката не е лъжа:

                        След развитието на т. нар. синтезирана теория за еволюцията, ДНК технологиите и популационната генетика от края на 20 век, започват изследвания на европейския и в частност на българския ДНК-профил. Според автозомен Световен атлас на генетичните смешения от 2014 г. при българите около 40% от генетичния материал е европейски и условно може да се свърже с миграцията на балто-славяните. Периодът на примесването на този компонент в местното население е 900 – 1300 г.[16] От данните се установявя, че от този примес 46% е подобен на този, преобладаващ у беларусите, 23% на този у литовците и 19% на този у поляците. Въпреки, че българите са част от славянската етно-лингвистична група, те, както и повечето други южни славяни, се характеризират с преобладаващ генетичен субстрат, който е различен от този на западните и източните славяни. Около 55% от генетичните съставки у българите, са предимно източносредиземноморски. Те са основно гръцко, кипърско и левантинско подобни. Този феномен се обяснява с езиковата асимилиация от страна на средновековните славянски заселници на завареното балканско население, състоящо се предимно от потомци на неолитни земеделци, преселили се на Балканите от Плодородния полумесец. Следва да се отбележи също, че около 2% от гените на българите са привнесени от района на Централна Азия, и доказват проникването на малки групи степни номади през Средните векове, като тези гени са примесени около 850 година. Остатъчните 2 – 3 % са разнообразни генетични съставки, представени в минимални количества.

                        Според различни автозомни анализи, които са доста по-прецизни от тези на мтДНК и Y-ДНК, днешните българи са по-тясно свързани с някои балкански популации (македонци, гагаузи, румънци, жители на Северна Гърция, черногорци, сърби, косовари) отколкото с останалите европейци, а най-тясно с румънците, македонците и гагаузите, с които попадат в общ подклъстер.[17]


                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                          Нали затова предпочитам да ти давам имена като академик Лихачов и Божидар Димитров защото не можеш да ги обявиш за "козяшки агенти". Или ти вече и тях ги обяви за такива? Имам ли изобщо право да ти доказвам, че българите сме чисти траки, цитирайки когото и да е? Всъщност аз не го правя за тебе, а за другите които четат тук, защото знам, че русофилията е неизлечима до живот.
                          Божидар Димитров през различни периоди е застъпвал различни тези.

                          Лъжа е че в старите източници общото наименование славяни не съществува, тогава се е се споменават повече отделните племена но се говори и за общото славяни в редица източници:

                          Като описват заселването на прабългарите на Балканския полуостров, византийските хронисти съобщават, че те уредили отношенията си с околните славянски племена. Теофан Изповедник споменава седем славянски племена и северите, а Никифор Григора говори общо за славянските племена, без да определя техния брой. В историческата литература съществуват много и най-противоречиви представи за земите, населявани от посочените ненаименовани славянски племена. Обикновено се приема, че племето северани се намирало в Малка Скития и че останалите седем племена населявали областта по двата бряга на р. Дунав - от Шуменските възвишения и р. Серет до прохода Железни врата и от Стара планина до Карпатите. Когато прабългарите завоювали тази област, несъмнено намиращите се тук славяни попаднали под тяхна власт, с изключение на севераните, които добили статут на самостоятелна Склавиния. Племето северани отбранявало земите от прохода Верегава в Стара планина на изток, а останалите седем славянски племена – общата южна граница по Стара планина до земите на аварите на запад.

                          Други приемат, че става дума за славянско обединение на родовете на едно голямо племе, заселени в Подунавието, и че то се е простирало от двете страни на Дунава – между Стара планина и Карпатите. Така племенното обединение се очертава като съюз, създаден за борба против аварите. По всичко изглежда, че при така съществуващия съюз всяко славянско племе запазило до голяма степен своята самостоятелност, управлявало се от собствен княз, а заеманата от него земя образувала отделно княжество. Съюзът на именно тези княжества, породен от общата заплаха от страна на авари, вървял постепенно към образуването на държавна организация. Този процес съвпаднал с идването на прабългарите в земите на юг от Дунава.

                          Заселването на славяните на Балканския полуостров е осветлено добре от местните топоними и хидроними. Показателен в това отношение е хидронимът Бистрица като наименование на по-големите реки. Този хидроним ясно очертава границите на запазения византийски елемент след преселението на народите. В Долна Мизия – на изток от река Искър, този хидроним не е познат. Западно от Искър наименованието Бистрица се носи от някои реки както в Северна България, така и в Източна Сърбия. Източната част на Мизия обаче явно също е била заселена от славяните в лицето на седемте славянски племена, но по-късно. Значително по-малък бил броят на проникналите тук славянски маси и затова те не наложили, а усвоили местните топоними и хидроними.

                          Славянското самоназвание е реконструирано в праславянския език като *словенинъ, мн.ч. *словене. В най-старите документи на църковнославянски език от IX век е регистрирано самоназванието словѣне. Най-ранното споменаване на славяните е в творбите на Прокопий Кесарийски, живял и творил през VI век. В тях славянският етноним е предаден на гръцки като склави (Σκλάβοι), склавени (Σκλαβηνοί), склауени (Σκλαυηνοί), стлавени (Σθλαβηνοί) или склавини(Σκλαβῖνοι)[1]. Неговият съвременник Йорданес, който пише на латински, нарича славяните Sclaveni и твърди, че най-старото им название било венеди[2]. Венедите са споменати през I век от Плиний Стари[3] и Корнелий Тацит[4], а през II век – от Клавдий Птолемей[5].
                          Last edited by markov; 20.07.2019, 12:23.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

                            Знам от години clubpolitika.com. Те се отделиха от дир.бг и така започнаха. Ти кой си там? Аз отдавна не съм ходил там.

                            Прочее, пре-ника на еврейчето канадско Анал-лизатор аз го вкарах там. Дали не е тукашното "ванчески"?
                            Сега отново погледнах другият форум /анал лизатора/ и постовете на наш ванчо. Ами онзи е на светлинни години напред. Има си мнение и си го отстоява-наш ванчо го кара само на копи-пасте. В 90% не отговаря на зададен въпрос или ако отговори то ще е цитат който няма нищо общо с въпроса. Мисля че ванчо и барбарон са едно и също лице, ако им теглиш една майна и двамата изчезват за неопределено време

                            Коментар


                            • A бе тук не спите за да пишете глупости които никого не интересуват. Дали сме братя с руснаците или не никого не го интересува- приемаш брат си за даденост и това еВ този смисъл да братя сме- по език по вяра по "курица не птица, българия не заграница. Това е положението

                              Да се върнем на международното положение че там сте иксперти- иранците задържали танкер на наглобритите, ама те започнаха първи като задържаха ирански танкер при гибралтар. Какво ще стане оттук нататък

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                                Малко черен хумор винаги помага...
                                То зависи, на кого и за какво.

                                Коментар

                                Working...
                                X