IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts


  • Дъщeрятa нa Цвeтaн Цвeтaнoв Гeргaнa e рeшилa дa нaпуcнe впeчaтлявaщaтa cи длъжнocт кaтo млaдши aнaлизaтoр към Cвeтoвнaтa бaнкa във Вaшингтoн. Вeчнo уcмихнaтaтa гocпoжицa oт гoдинa и пoлoвинa рaбoти cъc зaвидeн уcпeх в инcтитуциятa нa Криcтaлинa Гeoргиeвa, нo e рeшилa дa ce oткaжe oт кaриeрaтa cи тaм, зa дa oтидe при cинa нa Кoрнeлия Нинoвa, пишe Cтaндaрт. Рaзбирa ce, нe cтaвa въпрoc зa рoмaнтичeн трaнcфeр, a зa прoфecиoнaлeн. Гeргaнa e пoлучилa някoлкo oфeрти oт чacтния ceктoр c възнaгрaждeниe, мнoгoкрaтнo нaдвишaвaщo нacтoящaтa ѝ зaплaтa в CБ. В мoмeнтa зa cвoятa длъжнocт тя пoлучaвa зaплaтa oт oкoлo $4500 нa мeceц, дoкaтo гoлeмитe финaнcoви кoмпaнии ѝ прeдлaгaт cуми мeжду $15 и $30 000.

    Коментар


    • Някой да е чул че нещо, някъде е паднало??https://www.latimes.com/california/s...ear-china-lake

      Коментар


      • A бе и на двамата пенсионера не се разбира нищо. Ще трябва да помоля някой батко да ми преведе какво са искали да кажат- единият пуска реклами на строителни дружества, другия путин вижда под леглото

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
          Руска медия съобщи, че на 19 юли 2019г. централната банка на Русия е отнела лиценза за банкова дейност на още една банка в Русия
          Ванка остави глупостите за Русия ,задава се стагнация в ЕС. Това трябва да ни притеснява сериозно защото износа на България е основно към тях:

          Имам наблюдения за спад на промишлените поръчки от западното ЕС за Български подизпълнители в размер на над 10 % вече.

          .........................

          Данните на статистическите проучвания също потвърждават наблюденията ми :

          Промишлената активност в еврозоната се е свила през юли с най-бързия си темп от края на 2012 г. на фона на спада на търсенето, сочат данни на IHS Markit, цитирани от Ройтерс.

          Според данните секторът скоро няма да постигне ръст и те може са накарат ръководителите на Европейската централна банка (ЕЦБ) да предприеме мерки. Миналата седмица банката намекна, че ще смекчи още повече паричната си политика, тъй като перспективите за ръст в съюза се влошават.

          Окончателният индекс на мениджърите по поръчките в сектора на промишлеността (PMI) достигна ниво от 46,5 пункта, което е малко над първоначално обявеното ниво от 46,4 пункта, но е под равнището от юни от 47,6 пункта. Това е шестият пореден месец, в който индексът е под нивото от 50 пункта, които разделят растежа от свиването.

          През юли PMI е бил на най-ниското си равнище от декември 2012 г. „Нивото на индекса в еврозоната е море от червени сигнали, предупреждаващи за влошаващото се състояние на промишлените производители в региона“, казва Крис Уилямсън, главен бизнес икономист в IHS Markit.

          “Растящите геополитически притеснения, включително търговските войни и Brexit, и притесненията заради по-бавния икономически растеж както в еврозоната, така и извън нея понижават търсенето и засягат доверието в перспективите“, допълва той.



          Индексът за бъдещото производство, който измерва оптимизма, се срина до 52,6 пункта спрямо 56,6 пункта, което е най-ниското му равнище от края на 2012 г.

          Новите поръчки са намалели за десети пореден месец, а заводите са съкратили работни места за трети месец

          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Москва. 2 августа. INTERFAX.RU -
            Президент США Дональд Трамп подписал указ о введении санкций в отношении России

            Коментар


            • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
              Илиян Василев: Корабът потъва и Пеевски и сие се спасяват отделно
              Браво, а прочете ли го ? ?
              Илиян Василев: Корабът потъва и Пеевски и сие се спасяват отделно

              Ех, Борисов, Борисов - казах че грешиш много с Гешев. Сега Пеевски мина в сянка, дори Гешев мина в сянка и спецпрокурорите изведоха на преден план че преследват ТАД Груп и Бивол, очевидно по твоя заръка, защото за правителството става реч, не за прокуратурата. Не заради Пеевски и Цацаров, а заради тривиално изречение, което ако беше дошъл на протестния митинг, щеше да чуеш в най-различни варианти.
              Пак Пеевски остана в сянка.

              Какво заключение мислиш ще си направят западните и българските медии, и най-вече гражданите като сложат една до друга новината за обвинение заради "правителството трябва да си замени с всички", заповедта за разпит на Наско Чобанов и заканите за преследване на Бивол.
              Много просто, че ти си дал заповедта. И като гледам какво става и в твоята партия - в Русе, излизането на депутата - май и в самата ти партия вече започнаха да се разграничават.
              Горе от ума - да не те мъча - от Грибоедов е - значи "от ума си тегли". Корабът потъва и Пеевски и сие се спасяват отделно.
              Защитавай си Пеевски. Продължавай. И Гешев.

              Изпратиха ми с молба да коментирам един тюрлю гювеч "анализ" на Монитор в който пришиват руския олигарх Константин Малофеев с Бивол и Атанас Чобанов. Това е представата на Пеевски за "разследващата" журналистика.
              Идеята на тази откровена глупост е да внуши, че Гешев е борец срещу прокарваните през Бивол руски интереси!?!
              Знаете, че в битката около КТБ се сбиха две групи руски кланове. Цветан Василев се опита да потърси защита от руския олигарх Константин Малофеев. И в момента текат разбирателство и съдебни процедури в чужбина и битката за големите активи на КТБ - особено за Виваком продължава.

              Но битката между ВТБ и КМ не е само тук и е класика за клановите борби в обкръжението на Путин. ВТБ шефът, Костин, към който примыкнува - се опитва да се прилепи Пеевски, е личен банкер на Путин, И нямаше как Малофеев да спечели и запази КТБ, въпреки че работи с Решетников. Просто руската връзка на Пеевски държи по-силни козове.

              Сега Пеевски се опитва да се изкара жертва на руски атаки, отново с надежда да се смилят в САЩ и най-вече докладът, който се готви в момента, да не го довърши. Има няколко разследвания, няколко съдебни процедури - и всичко върви към затягане на примката.

              От всички тях нито Пеевски, нито Цацаров имат шанс да отидат в САЩ. Викат Гешев.
              Та ето, и това доживяхме - Пеевският Монитор да се прави на защитник срещу руски олигарх?!?

              Факт е, че RBTH е руски хибриден проект - но е жалък опитът като няма тежест в обвинението, да има децибели в клеветата.
              И отново анонимен материал.

              Мога само да добавя - аморалността на хората на Пеевски вече преминава всякакви граници.
              Като имате данни че Малофеев е поръчителя и извършителя - ами кажете в прав текст. Но не ви стиска защото Пеевски трепери. И за това търсите вътрешния враг за да си го изкарате върху него заради вашата импотентност като политици, бизнесмени и журналисти.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                Барби ко става тук бе:
                Рекорд! Епизод от "Маша и Мечока" с 4 млрд. гледания в YouTube
                Е, и Този и много други епизоди съм пускал на внучетата ми много пъти
                Талантливи хора има и в Русия, и сигурно ще ги видиш в клипа по-долу
                да протестират срещу блатното джудже и другите мафиоти,
                викащи "Россия будет свободной" и пребивани заради това

                И в България има все още няколко талантливи, които не са тръгнали по белия свят
                И щяха да правят чудеса, ако я нямаше многоликата некадърна престъпна мафия
                в съдебната система, парламента, министерствата и кметствата
                Last edited by barbaron; 02.08.2019, 10:48.

                Коментар


                • Коментар


                  • Четох спорът на д-р Пумпалов/pumpy/,стоматолог-емигрант в Канада с опонентите му от България и Канада

                    https://www.bgcanada.com/phpBB2/view...466&start=1350

                    за разликите в здравеопазването в България,Германия и Канада и останах раздвоен във вижданията за представите си за начините на лечение! Опонента Павел М е бивш емигрант в Канада ,беше тираджия,върна се в БГ,но вярвам на специалиста,още повече,че и аз имам впечатления от медицинският персонал тук! Подписът на Пумпи е от Хероклатовата клетва,ето какво намерих в гугъл...

                    Национална Асоциация Смп

                    25 юли в 1:55 ч. ·







                    "Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство" Из Хипократовата клетва
                    Гледах тази сутрин репортажа за малкия Сашко, загубил битката за живот в една българска болница.Сашко загина,не от нелечима болест, а това,че стана жертва на верига от пропуски и нехайство в системата, от момента на разболяването си до смъртта си.Прости на нас, възрастните,ангелче.Аз съм лекар и този път бях на страната на родителите ти, независимо,кой какво ще напише под този пост. Дете на 1 г. постъпва в инфекциозно отделение на университетска болница в 21 в . в държава членка на ЕС. Цяла нощ не го преглежда лекар,след три дни диария го рехидратират през устата, по време на шока няма лекар при него, а при КПР няма реаниматор и КПР в пълен обем не е описан в медицинската документация.И не ми пишете,че знаете как се поставя абокат, че знаете и разбирате повече от европейците.Ако навсякъде беше така в тази държава това дете щеше да бъде живо!!! Съболезнования на родителите и поклон пред съгласието им за ексхумация и аутопсия на рожбата им , за да бъде спасено поне още едно дете от нехайството и некомпетентността на системата!

                    Вие сте!
                    Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                    Коментар


                    • Новите жилищни квартали на избраниците от обоселелия и изгладнял плебс в България! Банановата държава се "развива" към светли бъднини!

                      Затворен комплекс с охрана , подземни улици и парко места, и изцяло пешеходен отгоре, с басейни и водни огледала.

                      Разположен между 2 парка (Южен и Ловен) и на пешеходно разстояние от метро Витоша и мол Парадайс.

                      Подово отопление с термо помпа.

                      1300 евра на квадрат + 150лв на месец!

                      Съвсем поносими цени за пенсионери!



                      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                      Коментар


                      • ПОСЛЕДНЯЯ КАПЛЯ! ПУТИНУ ЭТО ПРЕДАТЕЛЬСТВО НЕ ПРОСТЯТ




                        Кончаловски...

                        "Ние все още не сме разгадали руския културен код. На мен немският ми е по-ясен, отколкото нашият. Руснакът е селянин, германецът по рождение е или селски стопанин, или буржоа, той участва в държавните дела. Селянинът притежава съвършено различни качества, той винаги е настроен враждебно срещу държавата, защото тя винаги му отнема нещо. Западът не е в състояние да разбере това. ЦРУ предвиждаше през 90-те, че у нас ще се стигне до гладни бунтове. Пълни глупости. В Русия не може да има никакви гладни бунтове, защото руснаците винаги са готови за глад. Тяхното търпение е толкова голямо, че те могат да преживеят несправедливостта.

                        — И в същото време ги влече невъздържаността.

                        — Още Достоевски казва: руският човек е или звяр, или ангел. Ако не вярва в бога, то може да стане ужасен звяр. Почти никой не го разбира това, дори на нас ни е трудно да го разберем.

                        — Според вас, Путин ли е човекът, от който руския народ има нужда в момента?

                        — Мнозина казват, че Путин, уж, разрушил Русия. Не, обратното е. Русия разруши Путин. В началото той беше прозападно настроен, но когато той видя ситуацията у нас…Като че ли му се налагаше постоянно да удържа движещи се тектонски плочи, за да избегне земетресение. Путин слуша тектониката, чува масите. Но на него, както на всеки руски управляващ, му е трудно да ръководи държава, чието население няма никаква представа за демокрацията, което не взима участие в управлението на страната и което, в унисон с устойчивата традиция, доброволно делегира цялата власт на един единствен човек. И които след това чакат държавата да се грижи за тях, единствено, разбира се, без те да правят нищо. Нашият историк Владимир Булда казва, че либералите не разбират тази връзка, а именно: руският народ създава точно такава власт, която съответства на неговата представа за власт...."

                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                        Коментар


                        • Руска медия съобщи, че на 19 юли 2019г. централната банка на Русия е отнела лиценза за банкова дейност на още една банка в Русия и че на 26 юли 2019г. централната банка на Русия е отнела лиценза за банкова дейност на друга банка в Русия, а на 29 юли 2019г. централната банка на Русия е отнела лиценза за банкова дейност на още една банка в Русия.
                          По мои сметки от началото на 2019г. до днес 26 банки в Русия са прекратили банковата си дейност поради отнемането на лицензите им за банкова дейност или поради ликвидация.
                          По мои сметки през 2018г. 74 банки в Русия са прекратили банковата си дейност поради отнемането на лицензите им за банкова дейност или поради ликвидация.
                          Според данни, посочени от руска медия, от началото на 1991г. до сега няколко хиляди банки в Русия са прекратили банковата си дейност поради отнемането на лицензите им за банкова дейност или поради ликвидация.
                          https://www.banki.ru/news/lenta/?id=10901645
                          https://www.banki.ru/news/lenta/?id=10902200
                          https://www.banki.ru/news/lenta/?id=10902332
                          https://www.banki.ru/banks/memory/

                          Да ви напомня, че от 24 юни 1992г. до днес в Русия официалният курс на щатския долар към руската рубла се е повишил над 110 000 пъти.
                          https://zhartun.me/2014/12/usd.html

                          Да ви напомня, че номиналният брутен вътрешен продукт на Русия, смятан в щатски долари, е много по-малък в сравнение със САЩ.
                          Да ви напомня, че САЩ са на първо място в света по показателя номинален брутен вътрешен продукт.
                          Last edited by Ivan2015; 02.08.2019, 00:28.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                            Но марков, това е съвсем нормално, същия успех ще има и ако пуснат филмче с ония с бояришника, ще бъде малко хорор, но пък ще има голям успех,

                            уф поредната глупост , що ли те чета изобщо ....
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • https://makeagif.com/gif/-KtSKH_?ori...=11&ref=kASENH



                              https://makeagif.com/i/D6piig
                              Last edited by vanevski; 01.08.2019, 22:02.
                              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                              Коментар


                              • Илиян Василев: Корабът потъва и Пеевски и сие се спасяват отделно

                                мхм , няма да е зле да се уточни колко над водата е и корабът на агент Сашо ...

                                Коментар

                                Working...
                                X