IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Барби това твоето е болестна фиксация. Как не умаляваш по десет-двадесет пъти на ден все с лошите руснаци ни досаждаш
    Ти и твоята банда сте причината Все ни ги хвалите и ни обещавате да ни вкарате в тяхната бърлога, та затова поглеждам към тях
    И какво виждам?
    "Минималната заплата в Русия - почти наполовина от нашата"

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

      Че твоята къщичка нъл ту е в Канада ту във Франция бе....и те вече се обърка къде си !
      Като гражданин на държавата плащам данъци,дедите ми са воювали за националните идеали и не са сътрудничили на чужди сатрапи,,дето докараха страната до най-бедната в Европа.
      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • Сравнението между социализъм и свободно общество е много уместно защото социалистическото общество и централното икономическо планиране е невъзможно да просъществува в дългосрочен план без употребата на сила, политическа диктатура и елиминиране на човешки права. Десетилетия по-късно всички знаят, че социалният експеримент на група хора да определят обществените отношения, са стрували живота на милиони, а тези които са оцелели, са били обречени на бедност. На всички вече е ясно, че дулата на оръжията на репресивния апарат са били насочени не толкова срещу останалия свят, а срещу хората, живели вътре в този „експеримент“.

        Провалът на социализма и централното икономическо планиране са логични обясними. Общественият икономически просперитет е пряко зависим от наличието на частна собственост върху средствата за производство, свободен пазар и свободно определени пазарни цени. Тези компоненти са взаимосвързани и са основополагащи за всяка свободна пазарна икономика.

        В този смисъл наличието на мир и свобода на всеки индивид да преследва собствените си цели са от изключително значение. Човешкото сътрудничество се осъществява в рамките на свободното общество, защото точно това сътрудничество позволява на всеки индивид да постигне собствените си цели. Постигането на целите в едно общество не може да става за сметка на другите, защото това означава отсъствие на доброволно човешко сътрудничество, което пък противоречи на условието за индивидуална свобода. Когато няма свобода за човешко сътрудничество, налице е „насилствено“ и противоестествено сътрудничество.
        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

          Амчи тъй де,да видим в нашата къщичка......
          Че твоята къщичка нъл ту е в Канада ту във Франция бе....и те вече се обърка къде си !

          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            Барби това твоето е болестна фиксация. Как не умаляваш по десет-двадесет пъти на ден все с лошите руснаци ни досаждаш
            Амчи тъй де,да видим в нашата къщичка...... След 75 години соцкомунизъм и последващ такъв,,къде сме сега?

            СВОБОДНИ или робове

            1. Някога, по османско, сме имали права, до които обикновено народът се е добирал, когато отиде при бея и той се застъпи. В момента положението с много от правата стои точно по този начин.
            2. Някога, по османско, мнозина са вярвали че Падишахът не знае за зулумите, които правят подчинените му. Това подозрително много прилича на сегашната ситуация.
            3. Някога, по османско, богатите са били представени пред властта по начин, различен от този, по който са представени бедните. Странно, но и сега е така.
            4. Някога, по османско, богатите са се договаряли за данъците си, дори са ги събирали от по-бедните. То и сега е така, биха казали от КРИБ-ите.
            5. Някога, по османско, основният данък е бил десятък. То и сега е така, но му викаме плосък.
            7. Някога, по османско преклонена главица сабя не я е сечала. И до сега е така.
            8. Някога, по османско, патриотите „душа дават за наука, за свобода…“ И сега ли е така, риторично би попитал Ботев.
            9. Някога, по османско, децата са отивали да учат в чужбина, за да придобият образование, каквото не е могло да получат по нашите земи. Точно така е и сега.




            10. Някога, по османско, е имало хайдуци, които са били крило „за клети сюрмаси“. Ами и сега положението с аптеките е същото.
            11. Някога Русия е била надеждата на една част от българските "патриоти". И сега е така.
            12. Някога, по османско, е имало население, което е живеело по различни правила от тези за раята. Ами че то и сега е така

            . Някога, по османско, народът е чакал горното нещо да дойде откъм Русия или откъм Европата. И сега чака.

            И понеже днес „сме свободни, а не робове“, по османско робство не е имало!
            Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

            Коментар


            • В навечерието на Новата 2020 г. премиерът на Полша Матеуш Моравецки обвини руския президент Владимир Путин, че нагло лъже за избухването на Втората световна война, твърдейки, че страната е имала също таен договор с нацистка Германия и Хитлер.
              От полското посолство в София разпространиха пълния текст, опровергаващ думите на Путин:

              Изявление на премиера Матеуш Моравецки

              XX век донесе на света немислими страдания и смъртта на стотици милиони хора – избити в името на болни тоталитарни идеологии. Смъртоносният урожай на нацизма, фашизма и комунизма е нещо очевидно за хората от нашето поколение. Очевидно е също така кой носи отговорността за тези престъпления и чий съюз даде началото на Втората световна война, най-смъртоносния конфликт в историята на човечеството.

              За съжаление, колкото повече време ни дели от онези трагични събития, толкова по-малко знаят за тях нашите деца и внуци. Затова е толкова важно да продължим на висок глас да казваме истината за Втората световна война, за нейните подпалвачи и жертви и да се противопоставяме на всички опити за изопачаване на историята.
              Споменът за това зло е особено важен за Полша, първата жертва на войната. Нашата държава най-рано изпита въоръжената агресия на хитлеристка Германия и съветска Русия. Именно Полша бе първата държава, която се бори да защити свободна Европа.
              Съпротивата срещу тези сили на злото не е само спомен за полския героизъм – това е нещо много по-важно. Tази съпротива е наследство на цялата свободна и демократична днес Европа, която се изправи на борба срещу двата тоталитаризма. Днес, когато някои искат да потъпчат паметта за онези събития в името на политическите си цели, Полша трябва да отстоява истината. Не заради собствения си интерес, а в името на това, което е Европа.


              Подписаният на 23 август 1939 година пакт Рибентроп-Молотов не е „договор за ненападение“. Това е политически и военен съюз, разделящ Европа на две сфери на влияние – по линията на три полски реки: Нарев, Висла и Сан. Месец по-късно тя е преместена по река Буг в резултат на „Договора за границите и приятелството между Третия райх и СССР”, сключен на 28 септември. Той е предисловие към неописуемите престъпления, които през следващите няколко години ще бъдат извършени от двете страни на тази линия.
              Съюзът между Хитлер и Сталин незабавно влиза в сила: на 1 септември 1939 година хитлеристка Германия нахлува в Полша от запад, юг и север, a на 17 септември СССР прави същото, като напада от изток.
              На 22 септември в Брест на Буг се провежда голям парад, с който се празнува общата победа на хитлеристка Германия и съветска Русия над независима Полша. Такива паради не се организират от страни по договори за ненападение – те се организират от съюзници и приятели.

              Така стоят нещата при Хитлер и Сталин – те дълго са не само съюзници, но и приятели

              Това приятелство процъфтявало толкова много, че група от 150 немски комунисти, избягала от Третия райх в СССР още преди избухването на войната, през ноември 1939 г. е предадена от Сталин на Хитлер като „подарък“, което ги обрича на сигурна смърт.
              СССР и Третият райх си сътрудничат през цялото време. На 27 ноември 1939 година на конференцията в Брест представителите на службите за сигурност на двете държави обсъждат методите и принципите на сътрудничество в борбата срещу полската съпротива на окупираните земи. Поредни конференции на служители на НКВД и СС, посветени на сътрудничеството им, се провеждат в т.ч. в Закопане и Краков (през март 1940). Там не се водят разговори за ненападение, а за ликвидацията (разбирай: избиването) на хора, полски граждани, и за съвместни, съюзнически действия за пълното унищожаване на Полша.
              Бeз съучастието на Сталин в подялбата на Полша и без суровините, доставяни на Хитлер от Сталин, германската престъпна машина нямаше да завладее Европа. Последните ешелони с доставки заминават от СССР към Германия на 21 юни 1941 г. – ден преди хитлеристка Германия да нападне досегашния си съюзник. Благодарение на Сталин Хитлер безнаказано може да окупира поредните държави, да затваря евреите от целия континент в гета и да подготвя Холокоста, едно от най-големите престъпления в човешката история.
              Сталин води престъпни действия на изток, покорявайки държава след държава и развивайки система от лагери, наречени от руснака Александър Солженицин „Архипелаг Гулаг“. Лагери, в които милиони хора, противници на комунистическата власт са унищожавани с робска, убийствена каторга.

              Престъпленията на комунизма започват още преди избухването на Втората световна война – с гладната смърт на милиони руснаци в началото на 20-те години, с Големия глад, довел до смъртта на милиони жители на Украйна и Казахстан, с Голямата чистка, по време на която са избити почти 700 хиляди политически противници и обикновени граждани на СССР, предимно руснаци, и в т.нар. „Полска операция” на НКВД, в която са разстрелвани предимно граждани на СССР от полски произход. Деца, жени и мъже са предопределени да умрат. Само в „Полската операция” по данни на НКВД са разстреляни над 111 хиляди души – умишлено убити от съветските комунисти. Да бъдеш поляк в Съветския съюз по онова време означава смъртна присъда или многогодишно заточение.
              Продължение на тази политика са престъпленията, извършени след съветското нападение срещу Полша (17 септември 1939) – избиването на над 22 хиляди полски офицери и представители на елита в Катин, Харков, Твер, Киев и Минск, както и в килиите за изтезания на НКВД и лагерите в най-отдалечените кътчета на съветската империя.

              Най-големите жертви на комунизма са гражданите на Русия. Историците смятат, че само в Съветския съюз са избити между 20 и 30 милиона души. Смърт и лагер очакват дори тези, за които всяка цивилизована държава се грижи – завръщащите се военнопленници. СССР не се отнася към тях като към герои от войната, а като към предатели. Такава е била „признателността“ на съветска Русия към военнопленниците - войници на Съветската армия: смърт, лагери за принудителен труд, концентрационни лагери.
              За всички тези престъпления са отговорни комунистическите лидери с Йосиф Сталин начело. Предприеманите 80 години след избухването на Втората световна война опити за реабилитация на тази личност за политическите цели на днешния руски президент трябва да предизвикат решителния отпор на всеки, който има поне основни познания за историята на ХХ век.
              Президентът Путин много пъти е лъгал за Полша и винаги го е правил умишлено. Това обикновено става в ситуация, когато властта в Москва изпитва международен натиск, свързан с нейните действия. И то натиск не на историческата, а на съвсем съвременната геополитическа сцена. През последните седмици Русия понесе няколко исторически поражения: не успя в опита си напълно да подчини Беларус. Европейският съюз за пореден път продължи санкциите, наложени за незаконното анексиране на Крим, a разговорите в т.нар. „нормандски формат” не само не доведоха до премахване на санкциите, но едновременно бяха въведени нови – този път от американска страна, които в значителна степен затрудняват осъществяването на проекта Северен поток 2. Освен това за използването на допинг руските спортисти получиха забрана за четири години.

              Думите на президента Путин възприемам като опит за прикриване на тези проблеми. Руският лидер отлично разбира, че обвиненията му нямат нищо общо с действителността и че в Полша няма паметници на Хитлер и Сталин. Такива паметници по нашите земи е имало само тогава, когато са издигани от агресори и престъпници – хитлеристкия Трети райх и съветска Русия.
              Руският народ, който е най-голямата жертва на Сталин, един от най-жестоките престъпници в човешката история, заслужава истината. Твърдо вярвам, че руският народ е народ от свободни хора и че отхвърля сталинизма, дори когата правителството на президента Путин се опитва да го реабилитира.
              Не сме съгласни да превръщаме палачите в жертви, отговорните за жестоки престъпления в невинни хора и нападнати държави. Трябва да запазим истината - в името на паметта за жертвите и в името на общото ни бъдеще.


              Maтеуш Moравецки
              Председател на Министерския съвет

              Коментар


              • Барби това твоето е болестна фиксация. Как не умаляваш по десет-двадесет пъти на ден все с лошите руснаци ни досаждаш
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар



                • Не правете като тях, да не станете за смях
                  http://www.russiaknowledge.com/2018/...etter-writing/

                  Коментар


                  • Жълтите жилетки и те са фейк да знаеш, сигурно путин е дал книгата на дядката

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      ЧНГ на всички приятели и душмани
                      ЧНГ от приятелите. Душманите едва ли ще закъснеят но, и на тях ЧНГ.

                      Коментар


                      • Peter BoyadjievtoРуската империя - главен враг на БЪЛГАРИЯ !
                        ·
                        Преди 27 години през месец декември се постави началото на това което е днес в България. Беше поставено правитеството на Любен Беров, по-късно признат като агент на Държавна сигурност, а тогава съветник на президента Желев, с мандатоносител другият агент на държавна сигурност Ахмед Доган. Тези събития познавам изключитшлно добре. Бях в България, имах възможност да получавам достоверна информация какво се готви в президенството от генерал Бриго Аспарухов, генерал Стян Андреев и Алексей Алексеев, разбира се с знанието и подкрепата на Желю Желев и Ивайло Трифонов. Те разбира се не знаеха, че аз имам свой канал за информация. Споделях това с депутатите от СДС бивши политзатваорници като Васил Златаров. Ходихме заедно с него при Фулип Димитров, няколко пъти. Информирахме го в детайли за плана за свалянето на правителството. Предлагахме му решения. Обяснявахме му огромната историческ опасност за бъдещето на страната, Филип стоеше безмълвен,слушаше, но не знам какво разбираше или какво чуваше и беше неприклонен, че ще поиска въпросният вот на доверие, изходът от който беше предизвестен.

                        Тук искам да отбележа, нещо, което малко хора знаят. В идните 6 месеца, никой не можеше да му поиска вот на недоверие, според законът. За съжаление Филип предаде власта, която не беше само негова, а на близо 2 милиона българи. И до днес не съм чул сносен отговор на много от учстниците тогава, защо и кой реши и кой да поеме политическата отговорност. Този момент съм описал много подробно в бъдещите ми мемоари, защото той е свързан и с мен. След като Филип не ни послуша ние опитахме най-рискованият ход, при който аз поех целият риск. Момента съм озаглавил МИСТЕРИЯТА ПЕТЪР БОЯДЖИЕВ ВЗЕМА МАНДАТ ОТ КОМУНИСТИТЕ и ще има много неизвестни за хората моменти със всички детайли и имена. За съжаление и днес Филип не е дал някакво сносно обяснение. Напротив той днес е виден кадър на ГЕРБ в съдебната система и кава, че преходът и резулата от него са биле прекрасни. Аз не мисля така. Който мисли като мен нека са замисли.
                        • Стоил Сапунджиев Това,което пишете е вярно.Много се радвам,че публикувате спомени,които както и мойте водят до едно и също нещо.Истинските седесари,бяха разпръснати по различни начини,изгонени от СДС то,преследвани.Начело на СДС то застанаха предателите,доносниците от ДС.Те изпълниха много точно поставените им задачи,да изстрият от политическият живот на България ИСТИНСКОТО СДС.Начело в по-късно време на сдс то бяха такива шушумиги като ванъо шарков и румен христов,които забиха последните гвоздей в ковчега на сдс то.
                        Last edited by barbaron; 01.01.2020, 13:24.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                          И докато сме на новогодишна вълна https://www.youtube.com/watch?v=Ohvv...KyZThuQH4awrUA
                          Какво става във франция--Френски дядо подарява на своя внук книгата Mein Kampf вместо видеограта Minecraft. Барби да не би да си ти
                          И-та си е и-т :) А франсетата не ядат домати с колците
                          Ако
                          v_tin разбираше френски, щеше да се скрие в миша дупка
                          • De la merde ta vidéo. On peux sentir le montage du faite exprès juste pour le buzz.
                          • nul et mal fait enfin ta fait le buzz t'es content
                          • I don't know Rick looks fake
                          • Acting à chier, blague faite depuis 10 ans, du 100% fake bien sûr
                          • C'est du Fake le dos d'un Mein Kampf n'est pas rouge avec des dessin doré et ont vois très bien que sur la couverture c'est un image collé car ont vois sur le dessu des reste de rouge et de dessin doré comme le dos.

                          Коментар


                          • И докато сме на новогодишна вълна https://www.youtube.com/watch?v=Ohvv...KyZThuQH4awrUA

                            Какво става във франция--Френски дядо подарява на своя внук книгата Mein Kampf вместо видеограта Minecraft. Барби да не би да си ти

                            Коментар


                            • ЧНГ на всички приятели и душмани

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                                А аааааааааааа оказва се че имало и други ценности.....

                                Тук не говорим за толерантност, говорим за завземане, просто за агресивно завземане на властта", заяви Валдемар Герд, депутат от германския Бундестаг от партия "Алтернатива за Германия".
                                ..
                                " Ленин — палач Русского Народа и обычный педераст





                                Материали от личния архив на Григорий Зиновиев, член на Политбюро на Централния комитет на БКП, първи секретар на Ленинградския окръжен партиен комитет: писмото на Ленин до Григорий Зиновиев (1 юли 1917 г.):

                                "Грегъри! Обстоятелствата бяха такива, че трябваше незабавно да избягам от Петроград. Не мога да замина далеч, нещата не позволяват. Другарите предлагат едно място, за което казват, че е напълно безопасно. Но е толкова скучно да си сам, особено в такъв момент ... Присъедини се към мен и ще прекараме прекрасни дни заедно далеч от всичко ... Ако можете да сте сами с мен, по-бързо се обадете на телефона - ще инструктирам всички да подготвят всичко за двама души ... " Това писмо е написано през юли 1917 г., когато Ленин смятал да напусне Петроград и да се засели със Зиновиев в Разлив, който по-късно се превърнал в известна хижа. Именно там се развиха отношенията на Ленин със Зиновиев. Те прекараха много време насаме и там очевидно това напълно завъртя главата на Зиновиев. Защото през септември той пише от Петроград до Ленин във Финландия. „Скъпи Вова! Няма да повярваш колко ми липсва тук без теб, как ми липсват теб и нашите ласки с теб ... Няма да повярваш, не съм пипал никого откакто си тръгнал. Можете да бъдете абсолютно сигурни в моето чувство към вас и в лоялността. Повярвайте ми, нито мъжът, нито особено жената не са пипали и не са пипали. Само ти си мой близък приятел ... Ела, не се страхувай, аз ще подредя всичко по най-добрия начин. " Вероятно Ленин не отговори на това писмо, а след това Зиновиев, седмица по-късно, написа следното след първото: „Скъпи Вова! Не ми отговаряш, вероятно си забравил Хершел ... И аз съм приготвил прекрасен кът за теб и за мен. Можем да бъдем там по всяко време. Това е прекрасен апартамент, в който ще се оправим и никой няма да пречи на нашата любов. Ще бъде толкова добре, колкото преди. Спомням си какъв късмет беше за мен да се срещна с вас. Не забравяйте, че в Женева, когато трябваше да се скрием от тази жена ... Никой няма да ни разбере, нашето чувство, нашата взаимна обич ... Ела скоро, чакам те, цвете ми. Вашият Хершел. " В края на октомври партийните другари най-сетне се срещнаха. Октомврийската революция се състоя и Ленин се върна в Петроград. По това време Зиновиев замина за Москва, за да ръководи завършването на преврата там. Оттам пише на Ленин: „Илич! Всичко, което ми инструктирах, довърших. И определено съм направил това, което още не съм направил ... Тук е много трудно и трудно, но мисълта ме стопля, че след няколко дни ще те видя и ще те прегърна. Пазиш ли гнездото ни? Вземате ли други там? Тук съм много притеснен и само надеждата за твоята лоялност ме стопля ... целувам те в твоя марксистки задник. Вашият Хершел. "

                                Когато четях тези бележки, веднага имах два въпроса. Първо, коя беше жената, от която Ленин и Зиновиев се криеха в Женева? И вторият въпрос - кой от тях беше активен любовник и кой беше пасивен ... Коя беше тази жена, скоро стана ясно. ...

                                „Илич“, отговорът на Зиновиев ..Не знам ли как светват очите ти, когато видиш мъж с голям пистолет. Вие самият винаги сте казвали, че младите мъже имат страхотни инструменти ... Не съм сляп и отлично видях, че сте готови да забравите нашата любов в името на романтика с Лейба. Разбира се, той вече е с вас и лесно му е да ви съблазни. Или сте го съблазнили? .. ”Наистина по това време Лейба Троцки, народният комисар на републиката, дълго време беше в Москва до Ленинздравето на Илич. Моля те да не го склоняваш към това, което винаги е бил твърде нетърпелив да направи. Надявам се да разберете това мое писмо. Това е продиктувано от здравеопазването на съпруга ми. " Не случайно Зиновиев често в писма до Ленин говори неуважително за Крупская: „Жената, която ни намесваше в Женева ...“

                                .... Сталин реши да запази тези писма в случай, че дойде време за посмъртно компрометиране на Ленин. Ако в някакъв етап Сталин внезапно реши да се откаже от „ленинското наследство“ и да остане единственият неподправен борец на революцията, тези писма щяха да му бъдат много полезни. По един или друг начин и архивът е запазен и до днес. И може да се изненадаме, че Ленин е бил обикновен хомосексуалист.


                                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                                Коментар

                                Working...
                                X