IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

    На кой въпрос, те са два?
    Не си ли станал много рано днес

    Коментар


    • https://www.facebook.com/14482462556...2MjMzMjYzOTk1/

      А бе тук един бивш министър говори че СРС-тата не можело да си публикуват и било наказуемо от 2 закона, тогава как така се размахват срс-та по вестниците

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
        .....
        За протокола, не съм бил пиян....
        Всичките ти постинги от снощи говорят за едно дълбоко опиянение, в което явно снощи беше изпаднал. Не знам дали беше под влияние на алкохол, наркотици или еуфория от протеста, но ако сега на трезва глава ги прочетеш отново, сам ще започнеш да се срамуваш от написаното.

        Уважавам те заради дълбокомислените и интелектуални постинги, и винаги ги изчитам с най-голямо внимание. Невинаги съм съгласен с тях, но пък едно е да комуникираш с разумни хора като тебе и съвсем друго е да четеш простотиите на разни малоумници, които просто ги игнорирам.

        В конкретния случай с развиващото се по площадите на преден план изпъква факта, че протестиращите не знаят за какво са излезли да викат. От разните интервюта става ясно, че всеки си мисли за различни неща. Просто хората са недоволни, и са излезли да изпуснат напреженето, но нито един от тях не знае какво иска и как може да се оправи неговия си личен проблем.

        Общото за всички е, че не са доволни от управлението, но не знаят какво трябва да се направи, за да се подобрят нещата. Мисленето им се ограничава само до едно - да свалим власта, пък след нас - потоп. Това са първични незрели разсъждения на невежи в политически аспект хора. Те въобще не осъзнават какви могат да бъдат последиците от свалянето на съществуващата легитимна и избрана от целия народ власт. А тези последици са катастрофални във всички възможни алтернативни варианти. Няма вариант някой добър самарянин да плесне с криле, да слезе от небето, да кацне във власта и да оправи всички проблеми от първия до последния. Това е само една утопия, в която за съжаление вярват всички хора по площадите.

        Истината обаче е коренно различна. Истината е, че в момента различни властожадни хищници се опитват да обяздят протеста, и да използват неговата енергия за постигането на собствените си користни цели. Хората не го осъзнават това, че са марионетки на тези властожадни хищници. Как може да си мислят, че ако власта се окупира от такива хищници, и е спечелена по такъв хищнически начин, след това тези хищници ще станат божи кравички и ще решат всички проблеми на страната с мир, любов и всеотдайност?

        Забелязваш ли, че няма никакви планове какво ще се прави след протеста? Няма никаква идея какво трябва да се промени, и от кого. Има само жажда за разрушения и утопични надежди, че върху руините новия строеж ще се самопострои сам самичък без план, без архитекти, без строители, и въпреки това ще стане качествена сграда, която няма да се срути само след 2-3 месеца. Нали осъзнаваш, че това са едни огромни илюзии и нищо повече.

        Истината е, руините дълго време ще останат руини, още повече че войната на хищниците ще продължи и за в бъдеще, и всичко, което единия хищник построи, другия моментално ще го разрушава. Това ще се случва, ако ситуацията в България се диктува от малоумниците по площадите, а не от законите и от действащата демокрация с всенародно гласуване за нови властимащи на следващите избори за парламент и президент.

        Колкото и да ми се иска да разбера мотивите на хората по площадите, не мога да се съглася те да командват какво трябва да се случи, пренебрегвайки мнението на целия останал Български народ. По площадите са само 0.3% от народа, а се опитват да комадват и да поставят в риск останалите 99.7%. Е няма как това да стане, колкото и да ви се иска.

        Единственото разумно и законно действие е само и единствено вота на недоверие, който днес ще бъде внесен от БСП. Не ги обичам БСП, но в случая само те действат законно и както го изискват принципите на парламентаризма и демокрацията.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

          Има няколко интервюта- на генка шекерова , на явор дачков, на карбовски, интервюта да искаш

          Цветан Василев: Борисов-Доган-Пеевски разпределят годишно по 1-1,5 млрд. лв., Гешев е маша на мафията

          Прочети още : https://www.actualno.com/crime/cveta...s_1481410.html
          © Actualno.com




          Ивайло Дичев: Започвам да мисля, че Гeшев е просто неуправляем

          Прочети още : https://www.actualno.com/faces/ivajl...s_1480217.html
          © Actualno.com

          Коментар


          • https://skafeto.com/%d0%bd%d0%be%d0%...a9qlDAAlHycw-w

            Пише че решението на конституционния съд е излязло, но не се публикува . Според юристи е негативно за гешев и ще му коства главата

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
              Много интересно четиво са бившите олигарси, ако се дистанцира човек... Знаят доста, понеже са били част от системата и като отворят устата, става интересно, дори и слепите проглеждат. Та от днес има интервю с с Цветан Василев.
              Има няколко интервюта- на генка шекерова , на явор дачков, на карбовски, интервюта да искаш

              Коментар


              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                Имам само един въпрос, моля всеки защитник на ГЕШЕВ да отговори

                Докъде докара делото КТБ и постави ли категорично чадър над ПЕЕВСКИ?
                Отговора го знае всяко дете, само Мъни и разни политтролчета се правят на неразбрали.

                Това си е държавата на дебелян и той си дърпа конците по музиката на господарите си.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                  Дали може да намериш и 1 на протеста който иска да се върне божков. Камо ли да иска да ни управлява ..
                  Няма толкова глупави деца и в детската градина.
                  Кого мислиш че плашиш че ко не бил тиквата ще бъдат комунисти, изнасилвачи, терористи.
                  Ние сме без управление в момента - от 5 месеца не управляваме короната, от няколко години да не кажа десетки не управляваме държавата.
                  Краде се там на службичката, усвояват едни пари и дотам. Другите високопарни думички родина, просперитет, развитие - те са само сладки приказки за тълпата, лошия материал, дебилите. Политиците не уважават народа искаш да работят за него.
                  Е сега търсим уважението си от всички управници - бивши, настоящи, бъдещи. Няма червени, зелени, пенбяни - ВСИЧКИ искаме да ни уважават и да работят за нас. Кой не работи, ВЪН.
                  Ако яхнат стари кримки и реализират властта и започнат да карат по старому - ПАК ЩЕ СМЕ НА ПЛОЩАДИТЕ. И така докато почнат да ни уважават и работят за нас. Да им увре тиквата че те са ни слугите и не ние на тях дебилите.
                  Еднокнижни неграмотни тулупи, каскети дето никога не са работили, финансисти дето не си събират парите НЕ НИ ТРЯБВАТ.
                  Трябват ни професионалисти, учили, знаещи, можещи и милеещи за България

                  Няма значение какво искат хората на протеста, те не са организирани, те са абсолютно разнородна маса, а тези които ги подкокоросват са стари кримки. В момента в който настане хаос най-организиранате и еднородни ядра ще оберат всички ползи от протестите, а за хората.... ами за хората няма да има нищо. Този театър вече сме го играли 2 пъти, веднъж 89-а когато т.нар "комунисти" сами се свалиха и после 97-а когато наистина народа свали Жан Виденов. Аз бях на протестите срещу Жан Виденов и знам много добре точно какво ще случи, сега ще е дори още по-лошо, защото тогава за разлика от сега хората си мислеха, че знаят точно за какво протестират и имаше план за след това (или поне така си мислехме), а не просто "дайте да свалим комунистите". Тогава след като Костов взе властта всички очаквахме небивал напредък... истинската демокрация най-после беше в "ръцете ни"..... и какво стана... е всички знаем какво стана, дори хора от самото СДС се отвратиха от него. Последва ли "небивал просперитет".... не в никакъв случай.. и изборните резултати на следващите избори го доказват. Хората бяха буквално излъгани. Вместо Костов да направи България демократичен икономически тигър.... какво стана, започна да прибира бизнеси и да реже заводи на скраб да си урежда бизнеса на своите хора и тн.... това направи. Днес нито едно от СДС-тата няма представителство в парламента... нито едно от тях. Хората много добре знаят тия тогава какво направиха... защо сега ще е по-различно. Сега дори няма такова обединение, ГЕРБ са дясно център, тия срещу тях са всякакви бивши боклуци.

                  Аз виждам от какво е съставена масата на площада в момента всякакви бивши "управленци" и техните наследници ревящи неистово да се докопат до кокала. Другите са разни лумпени, които са отишли с всякакви лични проблеми и си мислят, че точно ГЕРБ са им виновни.

                  В момента в който падне ГЕРБ всичките тия партийки "отрепки" ще се обединят и ще направят това което ОДС (оснвно СДС) направиха навремето, ще започнат да си решават личните проблеми посредством държавата. Но каква е разликата между тях и ГЕРБ, ами те тия са толкова изгладнели, че ако докопат власт ще глозгат до кокал... а в държавата не е останало много, това не е 97-а да има хиляди заводи за рязане на скраб и да ги продават по 1 лев. Дори не ми се мисли каква криза ни чака ако дойдат тия изгладнели чакали на власт. Познавам ги що за хора са, не ми обяснявай как ще е "различно", какво ще е различно като това са същите типове и техните деца от 30 годишния преход. Всеки който ги подкрепя има или личен интерес или е просто лумпен.

                  Съвсем отделен е въпроса, че да призоваваш хората на протести в най-страшната пандемия от 100 години насам, е показател за пълна безотговорност. Как тези безотговорни хора ще направят каквото и да било отговорно след това?! Няма да направят нищо отговорно, всичко ще бъде лъжа и измама, както лъжат хората сега, да не се пазят от Короната, така после ще ги лъжат за всичко останало.

                  Опозицията в момента носи цялата отговорност, за разгарянето на епидемията. До преди изказването на президента, тази отговорност беше на ГЕРБ.
                  Last edited by Xman1; 15.07.2020, 10:56.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Имам само един въпрос, моля всеки защитник на ГЕШЕВ да отговори

                    Докъде докара делото КТБ и постави ли категорично чадър над ПЕЕВСКИ?
                    На кой въпрос, те са два?
                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Много интересно четиво са бившите олигарси, ако се дистанцира човек... Знаят доста, понеже са били част от системата и като отворят устата, става интересно, дори и слепите проглеждат. Та от днес има интервю с с Цветан Василев.

                      Коментар


                      • Имам само един въпрос, моля всеки защитник на ГЕШЕВ да отговори

                        Докъде докара делото КТБ и постави ли категорично чадър над ПЕЕВСКИ?

                        Коментар


                        • https://www.facebook.com/LOVEISTINAT...2NzQwMDA1NjEx/

                          хайде, да е хаирлия

                          Бисерите на бойко

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                            Важното е сега да се всее хаос и да спасят кожата тези дето ги е погнал главния прокурор пък после, ехехе...
                            Проблема на протестиращите е, че те не се организират политически да си изпълнят своите искания. В крайна сметка ние сме парламентарна република и решенията се вземат в Министерски съвет и Народно събрание. Ако гражданите не се организират партийно, то след като се уморят и откажат властта ще дойде в тези, които са се организирали. Тоест в случая явно или в ГЕРБ или в групата около Божков, Цветан Василев ... За мен оптималният вариант беше да оставим държавата да разчисти пространството от разни мафиотски структурки, хората да заемат опразненото място чрез законен бизнес и политически обединения и чак след това да се събори държавата. Сега проблема е, че ако я съборим алтернативата е Божков. За мен е лоша стратегия. Един правилен, но преждевременен протест ще завърши ялово и ще се върнем в изходно положение. Така, че хора организирайте се партийно да си защитавате интересите. Никога не е имало толкова много празно място. Не е добре да се върне обратно опразненото пространство на мафията. Помня какво стана през 2013 г. Хората излязоха спонтанно на лицата със справедлив гняв и аз бях там. На третият ден реформаторски блок овладя протеста. Година и половина по-късно успяха да влязат в парламента и след като влязоха във властта вместо да се борят се отказаха от нея и я предадоха доброволно на обединени патриоти, където в този момент беше и символа на това срещу което се бореха хората в лицето на Волен Сидеров и освободиха място, което да го зае ДПС. Така реално предадоха протестиращите, като те загубиха политическото си представителство и всичко се върна в изходно положение. За съжаление поради преждевременността на протестите преди да са изградени истински граждански структури, които да растат и да вземат свободното пространство сме изправени пред три риска.
                            1. ГЕРБ остава и исканията на хората не се случват.
                            2. Властта вземат Божков и Цветна Василев, чрез прокси структурки като Мая Манолова и Възраждане ...,
                            3. Демократична България се възползват от ситуацията, но поради деклариран отказ от коалиционни споразумения с нито един от участниците реално гласувалите за тях остават без политическо влияние. Те ясно декларират, че няма да управляват а ще бъдат опозиция в следващият парламент ако влязат, защото е ясно, че не могат да имат самостоятелно управление а казват, че няма да работят с НИКОЙ. Така хората няма да имат представителство през Демократична България.
                            Според мен за да се избегнат тези рискове е редно да започнете да се сдружавате. В България няма нормална лява партия. БСП си е класическа мафиотска структура, която видимо се разгражда. Създайте проевропейска лява партия. Къде са консервативните парти? Къде са либералните партии? ... Няма изградена партийна инфраструктура. За мен Мая Манолова, Възраждане, БСП, Слави Трифонов ... с техните зависимости не са алтернатива. Създайте си това в което вярвате и се борете. Това е един десет годишен проект не става за един ден. Но ако само ще се събаря това дето не ни кефи и се остави на друг да изгражда това, което него го кефи то протеста ще е ялов и деструктивен. Само ще руши няма да създава нищо. Точно поради това се провали "окупирай уолстрийт" и други подобни. Твърдението, че сме срещу всички партии означава, че човека е политически импотентен и той просто иска да излезе навън и да се оплаче, че не му харесва живота, който води, но не иска да промени нищо. Държавата се променя през партийно структури. Няма друг демократичен път. Другото е или ялова анархия или диктатура. Разбирам, че протеста започна преди да са изградени структури от гражданите поради, което ползата ще се извлече от вече изградените политико икономически такива, но по-добре късно от колкото никога. Все някога трябва хората да спрат да казват срещу какво са а за какво са, как ще го направят и да действат.
                            Въпреки, че от години избягвах политиката накрая си казах възгледите с ясното съзнание, че ще изям доста критики. До сега говорих само за икономика. Но политическите тролове ме нападаха постоянно. Някой друг път ще е добре да поговорим за перманентните тълпи и за политическата сегментация на хората въз основа на техните страхове, но това е много дълга тема дето видимо няма да е днес. Идва време да се огледам какво става при Трейса. Все пак сме икономически а не политически форум, макар отдавна да е превзет от политически тролове.

                            Коментар


                            • ИЛИАН ВАСИЛЕВ

                              Властта отново атакува протеста с темата за "алтернативата" - в смисъл, хубаво протестирате, но къде е алтернативата?!
                              Първо, алтернативата на тази власт е всеки един от протестиращите. Най-лесната работа е да се намерят по-добри министри, по-добри депутати, по-добър премиер от сегашните. Кой точно е въпрос на процедура и избори.
                              Второ, самомнението на ГЕРБ за изключителността им, е въпрос на диагноза. И децата знаят, че всъщност ГЕРБ не управлява, упраляват едни хора, които не могат да бъдат дори намерени на адрес. Минали са в нелегалност.
                              В този смисъл, ГЕРБ дори нямат право да поставят въпроса за алтернативата, защото те не са реалните господари на ситуацията.
                              Определено има алтернатива на потъналите в ананимност хора.
                              Третата, тази е нелегитимна и това е ключово съждение. Именно защото избирателите са били излъгани, тъй като са дали доверие на политици и партии, които са го изтъргували срещу лично обогатяване и така политическата представителност е била компрометирана. Ерго властта е нелегитимна.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                                Начев, толкова ме обърка последния ти пост, че ме остави безмълвен. Предполагам, че като го прочетеш на свежа глава, ще ти е точно толкова смешно, колкото и на мен. Опитваш се да поектираш върху мен несъществуващи качества, както и да ми приписваш неизречени думи.
                                Изречените твои думи коректно са сложени в кавички. Те мен оставиха безмълвен, но реших добронамерено да не акцентирам на този факт. Защото си позволяваш да с и прокурор, съдия и морален съдник едновременно.

                                Останалото естествено не са цитати на твои думи, всеки непреднамерен човек веднага би разбрал, че правя опит да си "представя" какво се случва в главата и душата ти. Правя го, защото ти ми задаваш въпроси, не аз на теб. Аз към теб въпроси нямах, типажът ми е познат, напълно ясен, източниците на омразата също.
                                Изрично съм подчертал, че имаш право на своите си мисли и чувства и не ги оборвам, не поставям под съмнение.

                                Но защо ти смяташ, че обкръжението му не трябва да се разследва - ей убий ме, не мога да разбера! Прокуратурата има основания да прави това, което прави. Утре ако влезе в резиденция "Бояна" или в МС, дали ще излезеш да протестираш и да викаш "Оставка за мафиота Гешев!"? Защото ако не го напрявиш, това би било чиста проба лицемерие и двоен стандарт. Ако с теб имаме някакво разминаване във възгледите и позициите, то е точно по остите емоционално/рационално и деструктивно/конструктивно.
                                Лицемерничиш! Очевидно, засегнал съм те с нещо, което не е било намерението ми! Изрично подчертах, че опитвам да окажа уважение. Не ни се получава. Връщаш си за нещо, но аз такива игрички не играя, намираш си други другарчета.
                                Форум е, темата е политика, тонът и изразните средства са малко по-особени. В общи линии - уважение, бой или игнориране.
                                Всяка двойка форумци си избира средствата да "гради" взаимоотношения.

                                Никъде не съм казал, обкръжението не може да се разследва.
                                Очевидно въобще не знаеш, какво и защо се случва. Има внесено искане до КС за тълкуване на Конституцията относно президентския имунитет и правото да се нахлува там.
                                Казах, че ще изчакам решението.
                                Сравняването с резиденции и чиновнически помещение те прави напълно неадекватен.
                                Момче, ти наистина не знаеш за какво иде реч.


                                Това не знам къде го виждаш, но ако случайно съм изрекъл нещо подобно, то вероятно съм бил по-пиян от теб, когато си писал горното. Разбирам, колко са важни за теб емоциите, но аз поради определени причини, предпочитам да се уповавам на факти. (към тях не числя снимки на нощни шкафчета и прочие покъщнина)
                                За протокола, не съм бил пиян.
                                Надявам се, вече си разбрал, кое е цитат, кое е било просто свободно, неангажиращо приятелско разсъждение, целящо даване предполагаема трактовка на объркването в теб, зададените въпроси.
                                Последното приятелско разсъждение.

                                Коментар

                                Working...
                                X